Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

HSV neizslēdz iespēju taupības nolūkos pārdot Rudņevu

HSV neizslēdz iespēju taupības nolūkos pārdot Rudņevu
Artjoms Rudņevs
Foto: mopo.de/Witters

Tikai pēc vienas aizvadītas sezonas Vācijas Bundeslīgā šovasar varētu šķirties Latvijas futbola izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva un "Hamburger SV" kluba ceļi. Tā kā Hamburgas vienībai ir finansiālas problēmas, attiecīga piedāvājuma gadījumā pārdots varētu tikt arī Rudņevs.

"Mēs Rudņevu negribam pārdot nekādā gadījumā - viņš mums ir vajadzīgs," šodien iznākušajam vācu nedēļas sporta laikrakstam "Sport Bild" paudis HSV sporta direktors Olivers Kroicers. Viņš gan piebildis, ka vilinoša piedāvājuma gadījumā HSV izskatīs iespēju savu uzbrukuma līderi pārdot, jo šovasar klubam krietni jāsamazina algu budžets - no 49 miljoniem eiro jānobrauc vismaz līdz 40, tāpat smags slogs ir vairāki desmiti miljoni parādu. Pēc "Sport Bild" rīcībā esošās informācijas Rudņevs patlaban tiek piedāvāts dažādiem Eiropas klubiem, un darījuma summa varētu būt seši miljoni eiro. Konkrēti interesenti gan pagaidām minēti netiek.

Pagaidām HSV vadība algu samazināšanas nolūkos likusi sporta direktoram atrast pircējus tiem spēlētājiem, ar kuriem treneris Torstens Finks vairs nerēķinās - runa ir par aizsargiem Slobodanu Rajkoviču, Paulu Šarneru, Maiklu Mensjēnu, kā arī pussargiem Robertu Teši un Gojko Kačaru. Šonedēļ klubu jau atstāja zviedru uzbrucējs Markuss Bergs, kurš lauzis līgumu ar HSV un pievienojies Atēnu "Panathinaikos" (no iespējamās zviedra pārdošanas nākotnē gan HSV saņems procentus). Par spīti finansiālajām problēmām HSV mērķis ir atrast vismaz vienu jaunu uzbrucēju, kurš, pēc Kroicera vārdiem, "var apstādināt bumbu un nomest to Rafaelam van der Vārtam vai piespēlēt malējiem pussargiem". Citiem vārdiem sakot - paveikt to, ar ko Rudņevs pagaidām galā netiek.

Tikmēr HSV tikko kā beigusi pirmo treniņnometni Austrijā, bet nedēļas nogalē Hamburgā notiks Nordcup 2013 kausa izcīņa, kurā bez HSV piedalīsies arī "Wolfsburg", dāņu "Kobenhavn", kā arī Bundeslīgas jaunpienācēja Braunšveigas "Eintracht".

Rudņevs: "Ar 12 vārtiem man nepietiks"

Tikmēr pats Rudņevs par baumām par iespējamo pārdošanu neliekas ne zinis un intervijā "Hamburger Morgenpost" atklājis: "Neticami, taču pirms pagājušās sezonas biju ieplānojis gūt tieši 12 vārtus! To nu esmu paveicis, un man tagad ir jauns plāns. To neatklāšu, taču ar 12 vārtiem man vairs nepietiks. Ja paskatos uz Robertu Levandovski - viņš pirmajā Bundeslīgas sezonā guva astoņus vārtus, bet pēc tam 22 un 24. Tas ir brutāli, taču kalpo par labu mērauklu. Arī es reiz gribu būt TOP uzbrucēju lokā, un augsti mērķi mani motivē."

Kas mainījies, salīdzinot ar pirmo sezonu? "Domāju, ka esmu nobriedis. Saprotu labāk valodu, taktiski esmu pielāgojies. Un es pazīstu Bundeslīgu, kas manā skatījumā ir stiprākā līga pasaulē. Man vēl daudz kas jāuzlabo, taču līgu esmu izpratis. Jā, esmu zinu par kritiku [par tehniskajām nepilnībām], es to arī pieņemu, taču tas neko nemaina manās domās. Būsim godīgi - faniem un klubam taču ir svarīgi mani vārti, vai ne? Ja gūstu vārtus, laimīgi ir visi. Un zinu, ka man piemīt šīs prasmes. Varu padarīt laimīgus visus!"

Izmantotie resursi:
Aktuelle Nachrichten aus Hamburg, der Region...
"Sport Bild" laikraksts


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-10 14:43, pirms 11 gadiem
baumo, ka mežā ir sēnes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-10 14:45, pirms 11 gadiem
Nebrīnīšos, ja kautkāds Anži nopirks
, 2013-07-10 14:49, pirms 11 gadiem
Viņš sevi ļoti labi pierādija pagājušajā sezonā. Tā kā, ja arī pārdos, tad bez kluba noteikti nepaliks Galvenokārt domāju, ka nepaliks bez laba kluba
, 2013-07-10 14:51, pirms 11 gadiem
Argo#1 rakstīja: baumo, ka Rudņevs uz Minhenes Bayern
tās ir tikai baumas, viņiem ir labāki snaiperi par Rudņevu!
Bet nebūtu jau slikti, ja baumas piepildītos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-10 14:54, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: Rudnevs labi izskatiitos kaada no Italu klubiem,Udineze,Fiorentina utt
Aha, jo īpaši aiz di Natales un Gomesa mugurām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-10 14:57, pirms 11 gadiem
Argo#1 rakstīja: baumo, ka Rudņevs uz Minhenes Bayern
Baumo, ka Rudņevs nemāk latviešu valodu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-10 14:59, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: Gomess vel nav nopirkts,Di Natale ir stabils,bet ari vina laiks iet uz beigam! Ir ari citi klubi kur varetu spelet,piem Inter Milan,tur cik atceros nekadu spidoso forwardu nav
Gomezs ir nopirkts
, 2013-07-10 15:01, pirms 11 gadiem
Gomezu nopirka
, 2013-07-10 15:03, pirms 11 gadiem
Esmu iemācījies valodu - tas nozīmē, ka sēžot komandas tualetēs uz brilles un dzirdod jautājumu "du bist da" vairs neatbildi ar vārdiem "ti sam piz*a"
, 2013-07-10 15:04, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: Ir ari citi klubi kur varetu spelet,piem Inter Milan,tur cik atceros nekadu spidoso forwardu nav
Labi, ka Rudņevs ir spīdošs uzbrucējs. Ieteiktu paskatīties Inter uzbrucēju līniju - gan kvalitātes, gan kvantitātes ziņā. Šobrīd Itālijā nav neviena augšgala kluba, kurā Ķoma varētu būt pamatsastāva uzbrucējs (vismaz sezonas sākumā).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-10 15:14, pirms 11 gadiem
Pērku! Rudnev pārceļas uz Alūksnes prērijām.
, 2013-07-10 15:15, pirms 11 gadiem
Nu lūk, raksta pašā sākuma jau viss ir pateikts.

"Mēs negribam pārdot un ir vajadzīgs." Tātad pārdošanas nenotiks skatoties uz to, ka Hamburgai NAV uzbrucēju (tie ir deficīts). + Rudņevs ir pārbaudīts, bet jaunpienācējs ir melnais zirgs. Hamburga nenormāli grib tikt Eirokausos. Tad kuri spēlētāji bez golu sitējiem to izdarīs? Ar aizsardzību nepietiks. BILD pārāk daudz cepj tendenciozus rakstus. (Iepriekšējais par VDV un Adlera pārdošanu) Kaut gan zināms, ka šie spēlētāji HSV komandā pašreiz ir neaizvietojami. No Berga tika vaļā, atliek šķirties no dažiem dārgajiem soliņu deldētājiem un spekulācijas nomierināsies.
Nedomāju, ka Hamburga varētu ļoti nopelnīt ar Rudņeva pārdošanu. Kas viņu pirks par lielāku naudu nekā HSV viņu nopirka?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-10 15:20, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: uz Krieviju par 10 citroniem uz augsu,mierigi aizietu
smejies? Kas ir bijis Bundeslīgā, spēlēt Krievijas līgā ir vienkārši nebaudāmi. Viņš tak neietu. Protams, ja piedāvātu kabatu piepildīt ar miljonu miljoniem sezonā, gan jau aizietu, bet neviens viņam to nepiedāvās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-10 15:23, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: nenemtu ne vienu ne otru,viens traumatisks,otrs koka gabals
Koka Gabals kurš pats var sev izkārtot momentu un iesist, tikai nevajag , ja? Nav viņs tipisks Tarāns, pagaidām arī superzvaigzne nav, labs uzbrucējs kurš noderētu jebkuram tāda tipa klubam kā Hamburga.
, 2013-07-10 15:25, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: nu Krievija vinam maksatu 3x vairak,un vel buutu iespeja eirokausos uzspelet
tad krievu portālos jau būtu pirkt gribētāji. Parādīsi kādu baumu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-10 15:27, pirms 11 gadiem
Nekur Rudņevs netiks pārdots.
, 2013-07-10 15:29, pirms 11 gadiem
, viņš par 1 milionu nespēlēs
sasperjods rakstīja: viņa cena vairāk par 1 milj nav pieauguse, neskatoties uz 12 goliem
, 2013-07-10 15:31, pirms 11 gadiem
Gribēt nav kaitīgi, kaitīgi ir nedabūt par Rudnev ieguldīto naudu atpakaļ.
, 2013-07-10 15:31, pirms 11 gadiem
v4_karstgalvis rakstīja: koo? kops kura laika vins pats sev izkartot momentu?! to jau Hamburga visvairak ari parmet. ari izlase bez piespeles vins pilnigi neko nevar izdarit!
Var var, beidz heitot.
, 2013-07-10 15:31, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: nu ja Italija vinam nav vietas,tad par Angliju nerunasim Un vispar kaa var HSV nebuut pikja,ja pirms sezonas te pat bija raksts,ka HSV ir viens no bagatakajiem bundesliigas klubiem,nu vismaz top 5 klubiem
Budžets patiešām ir viens no lielākajiem (ap 5.-6.vietu), bet parādi arī aug, tāpēc arī klubam jāsāk taupīt, citādi drīz būs problēmas ar licences iegūšanu
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķim divi vārtu guvumi 12 minūšu laikā, "Cambuur" sāpīgi izsēj pārsvaru un punktus

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" izredzes šosezon piedalīties "Eredivisie" kvalifikācijas turnīrā zaudējusi Leuvardenas "Cambuur", kuras neizšķirtā (3:3) pret "Dordrecht" divas reizes rezultatīvi sita Roberts Uldriķis.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.