Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Kaspars Gorkšs (2)

Kreisajā malā esmu piešāvies

Kreisajā malā esmu piešāvies
Kaspars Gorkšs

No šodienas īpaši eSports.lv sāk blogot Anglijas kluba "Blackpool" aizsargs, viens no šobrīd labākajiem Latvijas futbolistiem Kaspars Gorkšs. Pirmajā reizē atskats uz pagājušo nedēļu, kas bija zīmīga ar Latvijas izlases pārliecinošo uzvaru Gruzijā.

Nedēļa sākās ar spēli mājās pret "Leicester City". Spēli uzvarējām ar 2:1, taču godīgi jāatzīst, ka šī bija viena no garlaicīgākajām un nebaudāmākajām spēlēm, kurā esmu šosezon piedalījies. Daļēji tam par vainu varēja būt briesmīgie laika apstākļi, kuri pēdējo desmit dienu laikā turpina pārsteigt ar lietu, sniegu, krusu un sazin vēl ko… Taču laikam jau jāpriecājas par to, ka izdevās izcīnīt tik ļoti nepieciešamos trīs punktus un tādējādi nostiprināties tabulas vidusdaļā. Spēles laikā pamanīju, ka laukuma galā ir izkārti pāris Latvijas karogi, un, kā izrādījās, uz spēli bija ieradušies vairāki līdzjutēji no Latvijas, no fanu kluba „ SDK Namejs". Liels paldies viņiem par to, jo tiešām bija ļoti patīkami satikt un aprunāties ar līdzjutējiem no Latvijas.

Trešdien Tbilisi nospēlējām pirmo maču jaunajā izlases sagatavošanās ciklā. Ir svarīgi katru jaunu posmu uzsākt ar uzvaru, un mums tas izdevās. Jau treniņnometnes sākumā varēja just, ka visi ar lielu pacēlumu un spēlētprieku ir ieradušies izlases nometnē un ļoti noilgojušies pēc futbola. Domāju, ka tas arī noteica pozitīvo rezultātu, jo varēja just, ka puiši spēlēja ar lielu azartu un pašatdevi, gatavi cīnīties par katru bumbu un neļaut Gruzijas futbolistiem iespēlēties. Pirmo puslaiku sākām tik labi, ka to nebijām gaidījuši ne mēs paši, ne arī gruzīni. Pēc pirmā puslaika rezultāts jau bija 3:0, un lielākais darbs mačā bija paveikts.

Pašam atkal nācās spēlēt kreisās malas aizsarga pozīcijā. Godīgi sakot, pēdējā laikā to esmu darījis tik bieži, ka par neierastu to vairs nevarētu saukt. Protams, komfortablāk jūtos aizsardzības centrā, taču tagad esmu piešāvies spēlēt arī par kreiso aizsargu, un jau agrāk esmu teicis, ka, lai spēlētu Latvijas izlasē, esmu gatavs kaut vai stāvēt vārtos. Mača beigās vienā epizodē tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu uz mūsu vārtiem par pārkāpumu, ko es it kā izdarīju. Pirms tam jau iekšēji jutu, ka gruzīns vēlas nopelnīt "pendeli" un grasās krist, tāpēc centos viņam pat nepieskarties. Tomēr viņš pamanījās atsisties man pret plecu un neveikli nokrist. Nebiju pārsteigts par tiesneša lēmumu, jo viņš vēlējās piepalīdzēt mājinieku komandai, kas zaudēja ar 1:3, un uzkurināt skatītājus.

Pēc spēles izlases galvenais treneris Starkovs teica mums, ka nav nekāda iemesla ieslīgt eiforijā, jo tāpat varēja redzēt daudzas lietas, pie kurām mums vēl jāpiestrādā. Jo tomēr otrajā puslaikā atdevām iniciatīvu Gruzijas futbolistiem un neizskatījāmies vairs tik pārliecinoši kā pirmajā. Tomēr ļoti patīkami, ka izdevās šo divu gadu ciklu sākt ar uzvaru, turklāt ne pret to vieglāko pretinieku. Kopumā treneris izskatījās apmierināts ar spēli. Un arī paši spēlētāji jutās gandarīti, un šī uzvara mums noteikti dos vēl lielāku ticību saviem spēkiem. Cerams, ka tā vairosies ar katru nākamo spēli un līdz kvalifikācijas spēlēm darbosimies kā labi ieeļļots mehānisms.

Uzreiz pēc mača devāmies atpakaļ uz Latviju. Ja mēs būtu zaudējuši, tad šis ceļojums iznāktu ļoti depresīvs. Vispirms mūs ilgi nelaida prom no Gruzijas - stundu nosēdējām lidmašīnā, gaidot, kad ļaus izlidot. Vairāk nekā trīs stundas lidojām, un man iznāca tikai uz pusotru stundu ieskriet mājās, lai pārģērbtos un skrietu atpakaļ uz lidostu. Jau ceturtdien no rīta vajadzēja doties uz Angliju, bet piektdien mēs braucam uz izbraukuma spēli pret "Hull City" Anglijas čempionātā. Pēdējās dienās daudz iznācis izbraukāties, taču to atsver pozitīvās emocijas pēc uzvaras.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-08 10:54, pirms 16 gadiem
Prieks, ka Kaspars ir gatavs spēlēt arī kreisajā malā un pat vārtos, ja vien Latvijas izlasei tas ir vajadzīgs.

Cerams, daudzie pārbraucieni tiks godam izturēti - kā nekā rīt jau atkal kārtējo reizi sevi jāpierāda Anglijas Čempionāta mačā. Slodze liela, bet tāds ir izlases futbolista liktenis. Lai veicas!
, 2008-02-08 10:59, pirms 16 gadiem
lai spēlētu Latvijas izlasē, esmu gatavs kaut vai stāvēt vārtos

Nu šis ir riktīgi pa smuko! Šādu vīru dēļ arī ir vērts skatīties futbolu. Paldies Kaspar!
, 2008-02-08 11:17, pirms 16 gadiem
hehe, piešavies netikai malās, bet ari piešāvies uzšaut pa vārtiem
Slēpts komentārs: silenthill
, 2008-02-08 11:24, pirms 16 gadiem
nekad neesu dzirdējis nevienu futbolistu sakām, jā es lahanulsa un uztaisīju pendeli. tiesnesis vainīgs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-08 11:45, pirms 16 gadiem
Atceros, ka 90. gadu pašās beigās vienā no tīņu avīzēm bija raksts par FK Audu, un Kaspars tika minēts kā pats perspektīvākais.

Lai veicas! Tiešām prieks par viņa attieksmi pret futbolu.
Slēpts komentārs: zigiss
, 2008-02-08 13:23, pirms 16 gadiem
Kāds atklājums - tīņu avīzes izrādās raksta arī par sportu, es domāju, ka tikai par seksu un stilu.


Kaspars malacis! Un to, ka viņš apliecina, ka izlase viņam svarīga, tas arī jauki!
, 2008-02-08 13:28, pirms 16 gadiem
Visu cieņu esportistiem, bet Kaspars raksta stiliski labāk par dažiem esports.lv autoriem
, 2008-02-08 13:38, pirms 16 gadiem
Kaspars patreiz raujas uz izlasi, jo vinjam ta ir svariiga, lai speletu limeni augstak, bet pectam es domaaju, ka dziedas, ko citu...Vinja speles stils ir parejiem ljoti neizdevigs-"ka tik es nekludos"....Veiksmi...
, 2008-02-08 13:53, pirms 16 gadiem
Labs raksts, man patīk lasīt šādus rakstus, kur ir plaša un interesanta informācija.
, 2008-02-08 14:01, pirms 16 gadiem
Paldies par rakstu! Ļoti interesanti dzirdēt pašu sportistu pārdomas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-08 14:22, pirms 16 gadiem
Ķegum, tas bija ap 1998./1999. gadu
, 2008-02-08 14:49, pirms 16 gadiem
polarlācēns:
Nu ja, tad vēl prese nebija tik notrulinājusies.
, 2008-02-08 15:11, pirms 16 gadiem
Džeks uz goda!
, 2008-02-08 15:23, pirms 16 gadiem
Kur var redzēt Latvija vs Gruzija vārtus? Ir kāds links?
, 2008-02-08 15:39, pirms 16 gadiem
Īstenībā bija arī pa pilno par Tevis minētajām tēmām, bet pāris lapas tika atvēlētas arī mūzikai, sportam un kino. Tiešām nezinu, kāpēc tik spilgti atceros šo rakstu.
, 2008-02-08 16:09, pirms 16 gadiem
Pusaudža gados Gorkšs bij viens no sliktākajiem komandā......, Bet pateicoties savai centībai un cīņassparam tik daudz ir sasniedzis un vel sasniegs
, 2008-02-08 22:03, pirms 16 gadiem
Novēlu tikt EPL... Raksts ļoti labs. MALACIS.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķim divi vārtu guvumi 12 minūšu laikā, "Cambuur" sāpīgi izsēj pārsvaru un punktus

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" izredzes šosezon piedalīties "Eredivisie" kvalifikācijas turnīrā zaudējusi Leuvardenas "Cambuur", kuras neizšķirtā (3:3) pret "Dordrecht" divas reizes rezultatīvi sita Roberts Uldriķis.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.