Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Medijs: Pēdējos gados 10 vārtus nedēļā guvis tikai Levandovskis un Čekulajevs

Medijs: Pēdējos gados 10 vārtus nedēļā guvis tikai Levandovskis un Čekulajevs
Aleksandrs Čekulajevs
Foto: TTT Lopburi FC

Brazīlijas futbola blogā "Planeta Bola" apkopota statistika par pēdējo gadu labākajiem vārtu guvējiem vienas nedēļas ietvaros, un brazīlieši ar visai lielu pārsteigumu secina, ka Roberta Levandovska triumfējošajiem desmit vārtiem septembra beigās pietuvoties spējis tikai Aleksandrs Čekulajevs no Latvijas.

Polijas uzbrucējs Roberts Levandovskis no 22. līdz 29. septembrim trīs spēlēs Minhenes "Bayern" sastāvā guva desmit vārtus, satricinot futbola pasauli gan Bundeslīgā, gan Čempionu līgā. Brazīlijas futbola bloga "Planeta Bola" veiktajā statistikas apskatā secināts, ka Levandovska sasniegums tomēr nav unikāls notikums pēdējos gados.

"Vai zināt, kas ir Aleksandrs Čekulajevs?" saviem lasītājiem "Planeta Bola" uzdod retorisku jautājumu. "Jā, viņa vārds nav plaši pazīstams, taču Čekulajevs bija labākais vārtu guvējs Eiropā 2010./11. gada sezonā. "Zelta buci" viņš neieguva, jo Latvijā dzimušais Čekulajevs spēlēja Igaunijā, kamēr Krištianu Ronaldu - Spānijā un uzvarēja ar labāka līgas koeficienta palīdzību."

"Taču Čekulajeva rīcībā ir cits iespaidīgs sasniegums, proti, desmit vārti vienā nedēļā, tāpat kā Robertam Levandovskim. Protams, futbola vēsturē, kad statistika netika uzskaitīta tik rūpīgi, gan jau ir vēl citi futbolisti, kas iespējuši ko līdzīgu, taču pēdējos gados ne Lionels Mesi, ne Krištianu Ronaldu, ne Neimārs ar desmit vārtiem nedēļā nevar lepoties. Čekulajevs var."

30 gadus vecais Čekulajevs savu profesionālā futbolista karjeru jau beidzis un šobrīd darbojas kā futbola aģents. Piesauktajā 2011. gadā viņš pārstāvēja Igaunijas "Trans" komandu, kuras rindās guva 46 vārtus. Vai nu sakritība vai kas, bet savu desmit vārtu sēriju Čekulajevs veica apmēram tajos pašos datumos, kad Levandovskis, proti, septembra izskaņā. Vispirms 2011. gada 24. septembrī Čekulajevs guva trīs vārtus pret "Nomme Kalju", 27. datumā piecus pret vietējo "Ajax", bet pirmajā oktobrī ar dubli pret "Tammeka" sasniedza divciparu skaitli vienā nedēļā, liekot par sevi runāt arī pēc četriem gadiem tālajā Brazīlijā.

Izmantotie resursi:
Lewandowski não é o único; Conheça o atacante...


, 2015-10-07 15:48, pirms 9 gadiem
Es atvainojos, bet 2 + 5 + 2 ir 9.. Vismaz ta skola macija.
, 2015-10-07 15:48, pirms 9 gadiem
Rolands Eliņš rakstīja: Vispirms 2011. gada 24. septembrī Čekulajevs guva divus vārtus pret "Nomme Kalju", 27. datumā piecus pret vietējo "Ajax", bet pirmajā oktobrī ar dubli pret "Tammeka" sasniedza divciparu skaitli vienā nedēļā, liekot par sevi runāt arī pēc četriem gadiem tālajā Brazīlijā.
Man sanāk 2+5+2=9.
, 2015-10-07 15:54, pirms 9 gadiem
Salīdzināja ar līgas! Vienu Bayern ielieciet uz nedēļu Igaunijas līgā. Tur visi parakstīs vēsturi.
, 2015-10-07 16:03, pirms 9 gadiem
arvils rakstīja: Salīdzināja ar līgas! Vienu Bayern ielieciet uz nedēļu Igaunijas līgā. Tur visi parakstīs vēsturi.
Tiešām? Igaunijā zemāks līmenis?
, 2015-10-07 16:21, pirms 9 gadiem
arvils rakstīja: Salīdzināja ar līgas! Vienu Bayern ielieciet uz nedēļu Igaunijas līgā. Tur visi parakstīs vēsturi.
Nav jau garantijas, ka Levandovskis varētu noturēties komandā...
Pārceļot no Bayern uz Igauniju līgu, var arī gadīties, ka nervi neiztur...

Kuri tad ir tie spēlētāji, kas pirms Čekulajeva varēja iesist Igaunijā?
Atbilde- tādu nav...
, 2015-10-07 17:39, pirms 9 gadiem
EmDzhei rakstīja: Es atvainojos, bet 2 + 5 + 2 ir 9.. Vismaz ta skola macija.
3+5+2=10!
, 2015-10-07 22:34, pirms 9 gadiem
arvils rakstīja: Salīdzināja ar līgas! Vienu Bayern ielieciet uz nedēļu Igaunijas līgā. Tur visi parakstīs vēsturi.
Te nesalīdzina klubus, bet gan spēlētājus - ja Levandovskim Igaunijā neviens pussargs neiedos piespēli uz kājas - iespējams, ka Levandovska statistika strauji noplaktu. Lieta ir tāda, ka Čekulājevs to izdarīja, bet pārējie nē (nevienam nav liegts izmēģināt spēkus Igaunijas augstākajā līgā) tikai šaubos, vai tas pats mūsu Rudņevs spētu atkārtot Čekulājeva sniegumu, lai arī Rudņevs skaitās augstākas klases spēlētājs!
Valērijs Šabala. Foto: Łukasza Sobala/Press Focus

Šabalam iespaidīgs tālsitiens Polijā, "Mettas" audzēknim vārti Lietuvas kausā

Cīņu par atgriešanos Polijas 1. līgā turpina Hojņices "Chojniczanka", izbraukumā ar 4:2 pārspējot "GKS Jastrzębie". "Chojniczanka" otros vārtus skaistā tālsitienā guva Valērijs Šabala.
Kaspars Dubra pirms spēles pret Viļņas "Žalgiri". Foto: Paulius Židonis/FK Panevėžys

Dubras "Panevēža" klūp Lietuvas kausa 1/16 finālā, vārtsarga Ozola komanda izglābjas

Lietuvas kausa izcīņas sešpadsmitdaļfināla kārtu neizdevās pārvarēt aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētajai valsts čempionei "Panevėžys", kura piekāpās (1:2) lielklubam Viļņas "Žalgirim".
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Krollis Čehijā trāpa 11 metru soda sitienu un tiek noraidīts, Cigaņiks iesit savos vārtos

Latvijas valstsvienības uzbrucējs Raimonds Krollis guvis savus piektos vārtus, kā arī saņēmis pirmo sarkano kartīti Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā.