Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Krūmiņam un Grigorovam mūža diskvalifikācijas Armēnijā

Krūmiņam un Grigorovam mūža diskvalifikācijas Armēnijā
Jānis Krūmiņš. Foto: Futbola Virslīga

Armēnijas Futbola federācija piektdien sodījusi 58 personas par dalību spēļu rezultātu ietekmēšanā, uz mūžu no Armēnijas futbola diskvalificējot 45 personas. Starp tām ir arī divi Latvijas futbolisti – vārtsargs Jānis Krūmiņš un aizsargs Kirils Grigorovs.

Pieci klubi ir diskvalificēti no Armēnijas Futbola federācijas organizētām sacensībām uz diviem gadiem. Starp tiem ir četri klubi, kuri šosezon startēja 1. līgā (vicelīdere "Lokomotiv", kā arī "Torpedo", "Aragats" un "Masis"), kā arī augstākās līgas jaunpienācēja "Yerevan", kas, neieguvusi nevienu punktu, ziemas pārtraukumā izstājās no čempionāta.

Starp 58 sodītajām personām ir arī divi Latvijas futbola pārstāvji. Jau janvārī Armēnijas Futbola federācija ziņoja, ka meklēšanā atrodas Kirils Grigorovs, kurš novembrī ieguva apsūdzētā statusu krimināllietā. Grigorovs preses publikācijā tika dēvēts par faktisko "Masis" vadītāju, un tajā tika minēts, ka viņš piedāvāja spēlētājiem dot kukuli, lai komanda ielaistu vairāk nekā divus vārtus spēlē pret "Torpedo", kas mačā uzvarēja ar 3:0. Grigorovs nu saņēmis mūža diskvalifikāciju, un identisks sods ticis arī Jānim Krūmiņam, kurš otro sezonu pavadīja "Yerevan" un arī augstākajā līgā bija komandas pamatvārtsargs. Latvijas Futbola federācija portālam Sportacentrs.com sacīja, ka organizācija bija informēta par to, ka abi spēlētāji bija izsludināti meklēšanā Armēnijā pagājušā gada beigās, bet tagad LFF ir saņēmusi informāciju par abiem piespriestajām diskvalifikācijām un gaida papildu informāciju.

Gan Krūmiņš, gan Grigorovs, kuri abi dzimuši 1992. gadā, karjeru sāka "Olimpā", bet 2013. gadā abi kopā spēlēja "Jūrmalā". Krūmiņš karjeras laikā pārstāvējis arī Rīgas "Daugavu", Kipras "Pafos" un "Jelgavu", bet Grigorovs spēlējis arī "Gulbenē", Īrijas "Athlone Town" un Armēnijas "Yerevan". Īrijas klubā Grigorova komandas biedrs bija vārtsargs Igors Labuts, kurš no Īrijas Futbola asociācijas saņēma gada diskvalifikāciju. Krūmiņš Virslīgā nav spēlējis kopš 2018. gada septembra, Grigorovs – kopš 2014. gada oktobra, bet Labuts pagājušajā sezonā spēlēja 1. līgas vienībā "New Project" un sestdien kļuva par Latvijas čempionu telpu futbolā, pārstāvot "Petrow". Krūmiņš 2013. gada novembrī bija starp pieciem spēlētājiem, kurus Dainis Kazakevičs padzina no U21 izlases par režīma pārkāpšanu.

No 58 sodītajām personām 45 diskvalificētas uz mūžu, taču citiem piespriestas arī īstermiņa diskvalifikācijas uz vienu gadu (+500 tūkstoši dramu jeb 916 eiro soda nauda) vai trim gadiem (+divi miljoni dramu jeb 3666 eiro soda nauda).

Atgādinām, ka Lietuvas Futbola federācija aprīļa beigās uz pusgadu par spēļu ietekmēšanu diskvalificēja Andreju Perepļotkinu, kurš pārstāvēja Lietuva 1. līgas klubu "Kupiškis".

Izmantotie resursi:
ffa.am


, 2020-07-06 13:30, pirms 4 gadiem
LV varētu piešķirt 100 cirtienus ar pletni un piesiesanu pie kauna staba uz 2 nedēlām!
, 2020-07-06 15:38, pirms 4 gadiem
Tūlīt abi parādīsies Lokomotiv rindās!
, 2020-07-06 15:56, pirms 4 gadiem
Delfos ir video no 0:8 mača. Nu, nezinu, ja par šo ir runa, tad tur jau nu Krūmiņš galīgi ne pri čom, tur 0:15 vismaz būtu, ja viņš nebūtu vilcis visu iespējamo.
, 2020-07-06 16:23, pirms 4 gadiem
Lido rakstīja: Tūlīt abi parādīsies Lokomotiv rindās!
Vēl Labutu klāt un All Star team gatavs
, 2020-07-06 16:46, pirms 4 gadiem
Ja no LV brauc spēlēt futbolu uz Armēniju, tad automātiski jau jāpiešķir DSQ
, 2020-07-06 17:07, pirms 4 gadiem
Armēnijā labi konjaki. (mūsu izpratnē brendiji). Nu, kurš grib persikus lasīt Ararata ielejā, labāk futbols!
, 2020-07-06 18:39, pirms 4 gadiem
Nu Grigorovs jau rūdīts blēdis.Kā atceramies,tad uzdarbojās pirmsezonas nometnē Kiprā aizpērn.2018.gada arhīvā var atrast rakstiņu ar virsrakstu
Pētījums: "Latvijas futbolists Grigorovs aktīvi organizēja spēļu sarunāšanu Kiprā"

Manuprāt šo blēžu vieta būtu aiz metāla gardīnēm.
, 2020-07-06 18:50, pirms 4 gadiem
eermss rakstīja: Delfos ir video no 0:8 mača. Nu, nezinu, ja par šo ir runa, tad tur jau nu Krūmiņš galīgi ne pri čom, tur 0:15 vismaz būtu, ja viņš nebūtu vilcis visu iespējamo.
Arī noskatījos, Krumiņš reāli vilka visu ko var izvilkt un ko pat nevar, bet aizsardzība bija sapiķota, ko tik pretīgu reti sanāk redzēt.
, 2020-07-06 22:06, pirms 4 gadiem
TheMaster rakstīja: Vēl Labutu klāt un All Star team gatavs
Labuts "Petrow" sastāvā vakar kļuva par Latvijas čempionu telpu futbolā.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķim divi vārtu guvumi 12 minūšu laikā, "Cambuur" sāpīgi izsēj pārsvaru un punktus

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" izredzes šosezon piedalīties "Eredivisie" kvalifikācijas turnīrā zaudējusi Leuvardenas "Cambuur", kuras neizšķirtā (3:3) pret "Dordrecht" divas reizes rezultatīvi sita Roberts Uldriķis.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.