Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Tarasovs gūst savus pirmos vārtus "Slask" sastāvā, D. Ikaunieks paliek rezervē "Vysočina" uzvarā

Tarasovs gūst savus pirmos vārtus "Slask" sastāvā, D. Ikaunieks paliek rezervē "Vysočina" uzvarā
Igors Tarasovs
Foto: Krystyna Paczkowska/slaskwroclaw.pl

Polijas kluba Vroclavas “Slask” pārbaudes mačā pret šīs valsts pēc spēka otrās līgas komandu “Rakow” izcīnīja uzvaru 4:1, un savus pirmos vārtus Vroclavas kluba sastāvā guva Latvijas futbolists Igors Tarasovs. Cits Latvijas futbolists Dāvis Ikaunieks, turpretim, neliela savainojuma dēļ palika Jihlavas "Vysočina" rezervē spēlē pret Prāgas "Dukla".

Igors Tarasovs izcēlās pārbaudes mača 30. minūtē, kad pēc centrējuma no malas soda laukumā apsteidza aizsargus un ar ieslīpu sitienu ar galvu trāpīja vārtu rāmī. Vārtsargs bumbu atsita, taču jau iekšā vārtos. Tarasovam pēc atgriešanās Polijā (iepriekš trīs sezonas “Jagiellonia” sastāvā) šis bija pirmais vārtu guvums, savukārt aizvadītajā sezonā Turcijas pirmajā līgā Latvijas pussargs izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

Ekstraklases klubs “Slask” mačā kopumā uzvarēja ar 4:1. Šodienas pretiniece “Rakow” iepriekš spēlēja divus līmeņus zemākā līgā, bet izcīnīja tiesības nākamajā sezonā spēlē Polijas pirmajā divīzijā, turklāt iepriekš pārbaudes mačos jau prata pieveikt Ekstraklases komandas “Wisla” un Vladislava Gutkovska un Vitālija Maksimenko pārstāvēto “Termalica”.

Pēc spēles Tarasovs “Slask” preses dienestam atzina, ka vienmēr ir priecīgs par vārtu guvumiem. “Bija ļoti laba piespēle. Būtu bijis žēl tādā situācijā netrāpīt,” izteicās Tarasovs intervijā poļu valodā. “Tagad noris liels vasaras darbs, treniņi ir divreiz dienā, tāpēc arī kājas nedaudz smagas. Taču strādājam jau tāpēc, lai kļūtu labāki, un tagad pēc dažām dienām kājas gan jau “atlaidīsies”, un viss būs kārtībā.”

Jaunā sezona Polijas Ekstraklasē sāksies 15.-16. jūlijā. Papildus trīs jau pieminētajiem Latvijas futbolistiem tajā piedalīsies arī Pāvels Šteinbors “Arka” sastāvā, tāpat Polijā atgriezies Deniss Rakels, kurš izīrēts Poznaņas “Lech”. Savukārt “Korona” ar Vladislavu Gabovu līgumu nav pagarinājusi, kā arī sadarbību neturpināja uz pirmo līgu izkritusī "Ruch" un Eduards Višņakovs.

Tikmēr "Pearl Cup" turnīra ietvaros Dāvja Ikaunieka Jihlavas "Vysočina" tikās ar Prāgas "Dukla", izcīnot uzvaru ar rezultātu 3:2. Ikaunieks neliela savainojuma dēļ šajā spēlē "Vysočina" rindās nebija iekļauts.

Čehijas "Synot" Augstākās futbola līgas turnīrs sāksies 29. jūlijā. Pirmajā kārtā Jihlavas "Vysočina" būs jātiekas ar "Karvina" komandu.

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=EJd...
WKS Śląsk Wrocław SA
FC Vysočina Jihlava | oficiįlnķ internetové...


Alvis Jaunzems (Nr. 27). Foto: stalmielec.com

Jaunzemam cīņas beigu daļa pret "Legia", latviešu "Sūduva" pārtauc līderes uzvaru virkni

Polijas futbola Ekstraklasē pēdējās divās kārtās astoņus vārtus ielaidusi Alvja Jaunzema pārstāvētā Melecas "Stal", šodien savā laukumā atzīstot Varšavas "Legia" pārākumu (1:3).
Andrejs Cigaņiks. Foto: Kacper Prokopiak/Widzew Łódź

Cigaņiks atgriežas "Widzew" sākumsastāvā, Baturins pirmoreiz sausā Lietuvā

Polijas futbola Ekstraklasē pēc divu kārtu pārtraukuma Lodzas "Widzew" pamatsastāvā tika iekļauts Andrejs Cigaņiks, komandai ar 0:1 piekāpjoties, pagaidām, titula sargātājai Čenstohovas "Raków".
Valērijs Šabala cīņā par bumbu. Foto: Tomasz Folta/PressFocus.pl
2

Krollis divkāršo vārtu skaitu Čehijā, Šabalam trešais precīzais sitiens Polijas 2. līgā

Čehijā un Polijā pretinieku vārtsargus pārspējuši Latvijas futbolisti Raimonds Krollis un Valērijs Šabala.