Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Deniss Ivanovs

Ivanovs: "Ir spēlētāji, ar kuriem sazinos žestu valodā"

Ivanovs: "Ir spēlētāji, ar kuriem sazinos žestu valodā"
Deniss Ivanovs
Foto: AP/Scanpix

Sportacentrs.com saviem lasītājiem piedāvā kārtējo Latvijas izlases aizsarga Denisa Ivanova blogu, kurā viņš stāsta par neveiksmēm Turcijas čempionātā, attiecībām ar komandas biedriem, kā arī par Latvijas izlases gaidāmajām un pagājušajām spēlēm.

Savā kārtējā blogā Deniss Ivanovs Sportacentrs.com lasītājiem stāsta par attiecībām ar komandas biedriem Turcijā, neveiksmēm čempionātā, par LMT Virslīgu, kā arī analizē Latvijas izlases nākamās spēles.

Skatītāji nāk uz treniņiem un atbalsta

Sveicināti! Šoreiz sāksim ar manas komandas veiksmēm un neveiksmēm Turcijas čempionātā. Sezonas atklāšanas spēlē pieveicām „Galatasaray”, kas radīja nelielu eiforijas sajūtu. Cerējām, ka tikpat labi veiksies arī turpmāk, gribējās turpināt uzvarēt, bet pēc tā to ne reizi neesam izdarījuši. Nevar teikt, ka spēles izgāza kāds noteikts spēlētājs, visa komanda spēlē vāji. Jūtas, ka mūsu komandā lielā mērā viss atkarīgs no 2-3 uzbrūkošajiem futbolistiem. Ja viņiem spēle aiziet, viss kārtībā, ja nē, tad ir lielas problēmas. Tas pierādījās jau pārbaudes spēlēs, kad demonstrējām labu futbolu, guvām daudz vārtu, jo šie spēlētāji savu darbiņu padarīja lieliski. Diemžēl, pagaidām, viņiem spēle nevedās, tādēļ arī zaudējam. Varētu pat teikt, ka mums tagad iestājusies melnā svītra, bet ceram, ka jau nākamajā mačā beidzot izdosies uzvarēt.

Pēdējos mačos ļoti daudz ielaižam, bet pārsvarā tas gadās, jo spēles beigu daļā visiem spēkiem skrienam uzbrukumā, iekrītot uz pretuzbrukumiem. Čempionāta līmenis Turcijā ir ļoti augsts, šeit jebkura komanda var atņemt punktus līderiem. Vieglu maču, kad jau iepriekš vari ierakstīt sev trīs punktus turnīra tabulā, nav. Sešās spēlēs esam iekrājuši tikai piecus punktus, bet kluba atbalstītāji mums neko nepārmet, turpina nākt uz spēlēm un pat uz treniņiem! Pēdējā treniņā bija ieradušies ap 100 skatītājiem, kuri sāka dziedāt dziesmas. Es prasīju partneriem, par ko viņi dzied, un man atbildēja, ka viņi dzied mums uzmundrinājuma dziesmas, novēlot veiksmi nākamajā spēlē. Ļoti patīkama sajūta.

Runājot par savu vietu pamatsastāvā, tā nebūt nav droša, jo komandā ir ļoti veselīga konkurence. Uz vietu pamatā pretendē četri centra aizsargi, starp kuriem esmu arī es. Ja mazliet atslābināsies, tevi nomainīs kāds no viņiem. Vienam vieta starta vienpadsmitniekā ir garantēta, tādēļ mēs trijatā cīnāmies par atlikušo iespēju. Šobrīd situācija centra aizsardzībā gan ir švaka, jo viens no spēlētājiem treniņā guva nopietnu traumu, bet vienam ir diskvalifikācija, tādēļ lielas izvēles trenerim nav. Lai nu kā, katru reizi man ir jāpierāda sevi, lai tiktu pamatsastāvā. Es ļoti cenšos, bez tā šeit nekādi.

Daži spēlētāji angliski var pateikt vien trīs vārdus

Ikdienā visvairāk kontaktējos ar kamerūnieti Aliumu Saidu, kurš komandai pievienojās mēnesi iepriekš. Šis spēlētājs jau 11. gadu spēlē Turcijā, un kādu laiku bija pat „Galatasaray”. Vēl komandā ir arī beļģis un francūzis ar Turcijas pasi. Ar viņiem vislabākā draudzība izveidojusies, jo viņi lieliski runā angļu valodā, bet daudzi vietējie turki (ne visi) angliski zina vien trīs vārdus! Sanāk pat tā, ka jākomunicē žestu valodā! No turku valodas pats zinu vārdus, kuri ir nepieciešami uz laukuma, ar to man problēmu nav, un ar partneriem spēļu laikā varu mierīgi sarunāties arī vietējā valodā. Starp citu, komandā ir arī tulks, kurš visu neskaidro izskaidro tev saprotamā mēlē. Viss kārtībā!

Gekasu aizvietos citi spēlētāji

Aiz kalniem vairs nav izlases nākamās spēles, un tās gaidu ar nepacietību. Sākumā spēlēsim izbraukumā ar Grieķiju, kura atsevišķu iepazīstināšanu neprasa. Tā ir komanda ar augstas klases futbolistiem. Jā, tajā vairs nespēlē Teofaniss Gekas, kurš pret mums iepriekšējā ciklā guva sešus vārtus, bet, domāju, ka viņiem pietiek meistaru, kuri spējīgi viņu aizvietot. Atmiņas no iepriekšējām spēlēm pret šo komandu nav tās labākās, bet varam ar viņiem cīnīties. Ja nospēlēsim labi aizsardzībā, varam arī uzvarēt.

Paskatījos Gruzijas izlases sastāvu, un pārliecinājos par to, ka šī komanda ir ļoti spēcīga. Tajā ir spēlētāji no visspēcīgākajām pasaules līgām. Pamatu veido Krievijas Premjerlīgas futbolisti, tāpat ir arī sportisti no Anglijas līgas. Ļoti labi klubi, ļoti labi spēlētāji, tādēļ viegli mums noteikti neklāsies. Agrāk šai izlasei vienmēr bijušas iekšējās problēmas, bet jaunā trenera vadībā komanda spēlē lieliski. To pierādīja arī pirmās spēles atlases ciklā. Mums pat savās mājās nebūs viegli, bet ceru, ka skatītāji mums palīdzēs. Aicinu visus nākt uz stadionu, lai mūs atbalstītu, mums ir liela vēlme reabilitēties par neveiksmīgo maču pret Horvātiju.

Rudņeva spēli ar „Juventus” skatījos tiešraidē

Skatītāji no mums sagaida daudz, jo pamatsastāva futbolisti priecē ar savu sniegumu. Artjoms Rudņevs gūst trīs vārtus pret „Juventus”, Kaspars Gorkšs iesit Anglijā, Ģirts Karlsons Azerbaidžānā utt. Pats skatījos Rudņeva spēli pret „Juventus” tiešraidē un ļoti priecājos par viņa sniegumu. Kad viņš guva vārtus, bija sajūta, ka es esmu laukumā kopā ar viņu, vismaz priecājos tikpat ļoti. Lielisks sniegums viņa izpildījumā. Mani priecē, ka viņš ļoti labi iejuties Polijā, ir starp labākajiem bombardieriem, bet izlasei tas nāk tikai par labu. Pats jūtu izlases treniņos, ka viņš ir manāmi progresējis. Vai viņš spēlēs pamatsastāvā, to lems Aleksandrs Starkovs. Mūsu pirmais numurs starp uzbrucējiem gan ir Māris Verpakovskis, par to šaubu nav, viņš ir lielisks. Galvenais, ka praktiski visi futbolisti savos klubos spēlē regulāri, līdz ar to būs labākajā formā. Centīsimies!

”Skonto” savu pārsvaru neizsēs

Man ir arī savs viedoklis par notikumiem LMT Virslīgā. Protams, ka es esmu par „Liepājas Metalurgu”, bet man netrūkst draugu arī citās komandās. Ja liepājnieki nebūtu zaudējuši punktus pret „Daugavu”, viņiem vēl būtu iespējas pacīnīties par čempionu titulu, bet tagad to praktiski vairs nav. Manuprāt, „Skonto” savu pārsvaru neizsēs, bet futbolā gadās visādi, atceros, kad „Metalurgam” bija 11 punktu pārsvars, un visi teica, ka mēs esam čempioni, bet beigās čiks vien sanāca.

Tiksimies nākamreiz!




, 2010-10-03 15:13, pirms 14 gadiem
Neizglītotie turki...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-10-03 16:45, pirms 14 gadiem
paldies, interesants ieraksts.
uzteicama ir autora valodas stila izjūta, kura liek izbalēt daža laba "žurnālista" skricelējumiem
, 2010-10-03 17:25, pirms 14 gadiem
Pižons rakstīja: paldies, interesants ieraksts.
uzteicama ir autora valodas stila izjūta, kura liek izbalēt daža laba "žurnālista" skricelējumiem
Rakstu pirms publicēšanas izlasa un labo portāla redaktori. Pa taisno te neviens publicēt neko nevar, un labi vien ir. Pat tad, kad esi forumā uzrakstījis un tavs raksts tiek publicēts pie ziņām, pirms publicēšanas to izlasa un rediģē redaktors.
, 2010-10-03 17:27, pirms 14 gadiem
Paldies par kārtējo blogu. Interesanti izlasīt un uzzināt, kā viņam tur iet. Citi (Gorkšs, Verpakovskis) vēl raksta tviterī. To arī interesanti palasīt. Lai veicas Denisam, jo līmenī viņš tiešām augstā ticis. To nevienam nenoliegt. Rezultāti varbūt pēdējā laikā nav tie labākie, bet prieks, ka pats vismaz spēlē un gūst spēļu praksi tik augstā līmenī. Tas izlasei, tāpat kā Rudņeva sniegums, nāks tikai par labu.
, 2010-10-03 21:50, pirms 14 gadiem
Nav tāda "žestu valoda". Ir zīmju valoda vai arī vienkārši žesti! Pieņemu, ka Deniss bija domājis žestus, jo zīmju valoda ir nedzirdīgajiem un to(izņemot pašus nedzirdīgos) prot, pārsvarā, tikai speciālisti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-10-04 13:33, pirms 14 gadiem
divus vārdus angliski es arī zinu, bet kas ir tas trešais ???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-10-05 11:26, pirms 14 gadiem
mazais esporta lietotājs rakstīja: priekš kam viņiem citu valodu vjag zināt, ja dzīvo savā zemē?
priekskam, priekškam...
koments par to, ka viņi nav izglītoti, nevis priekškam viņiem zināt vai nezināt...
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.