Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Pirms vēlēšanām no LFF tiks izslēgts leģendārais "Skonto" klubs

Pirms vēlēšanām no LFF tiks izslēgts leģendārais "Skonto" klubs
"Skonto" komanda priecājas par savu pēdējo titulu - uzvaru Ziemas kausā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kongresā pirms piektdien gaidāmajām Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanām, visticamāk, no organizācijas tiks izslēgts leģendārais "Skonto" klubs, kamēr uzņemšanai organizācijā virzīs 30 jaunus biedrus.

Kā trešdien tika lemts LFF valdes sēdē, saskaņā ar statūtiem un veikto aktuālā LFF biedru saraksta revīziju kongresā tiks aicināts izslēgt biedrību "Sporta klubs "Babīte"", SIA "Skonto FC", SIA "Torpedo Rīga", biedrība "Sporta klubs "Blāzma"", biedrību FC RAITA, biedrību "Futbola klubs "Jēkabpils"", "biedrība "Futbola klubs "1625 Liepāja"" un biedrību "Futbola klubs "Ogre"".

Vairāki no izslēgšanai virzītajiem biedriem pēdējā laikā iekļuvuši totalizatoru skandālos, bet trīs no šīm komandām savulaik spēlējušas virslīgā. Īpašas pieminēšanas vērts ir "Skonto FC" klubs, kas savulaik 15 reizes uzvarēja Latvijas čempionātā.

Pašlaik nav zināms cik daudzi biedri drīkstēs balsot piektdienas vēlēšanās. Šobrīd biedru skaits ir 117, pēc šo biedru izslēgšanas tas samazināsies līdz 109, bet viņu vietā tiks uzņemti vairāki biedri, kuri pašlaik atrodas kandidātu statusā.

Tāpat trešdien LFF valde izvirzījusi 30 biedrus uzņemšanai organizācijā, tomēr viņi šajās vēlēšanās vēl nedrīkstēs balsot, jo sākotnēji saņems kandidāta statusu. Zīmīgi, ka starp šiem biedriem ir arī LFF prezidenta kandidāta Krišjāņa Kļaviņa vadītais sporta klubs "Cēsis". Tāpat starp kandidātiem nokļūs biedrība "Rīgas Futbola skola" un daudzi citi.

Kā vēsta LFF, valde trešdien iepazinās arī ar prezidenta amata kandidāta Kaspara Gorkša iesniegumu, kurā aicināts izvērtēt publiskajā telpā izskanējušo informāciju par pirmsvēlēšanu procesu, kā arī ar cita kandidāta Vadima Ļašenko piesaistītā advokātu biroja atzinumu saistībā ar publiskajā telpā izskanējušajiem apgalvojumiem. LFF valde pieņēmusi informāciju zināšanai un virzījusi iesniegumu saturu izskatīt LFF Godīgas spēles un ētikas komitejā pēc gaidāmā LFF kongresa.


, 2018-04-25 16:56, pirms 6 gadiem
LFF vājuma pazīme!!! izslēgs tos,kuri balsotu par Gorkšu!!! kauns LFF!
, 2018-04-25 17:08, pirms 6 gadiem
Nja šahs ibo mats, tieši pirms vēlēšanām, kāds baigi skaitā balsis un novāc nevajadzīgos no trases
, 2018-04-25 19:04, pirms 6 gadiem
hahaa, tagad šis balsotājs kļuvis neizdevīgs esošajiem (un laikam turpmākajiem) ikdienas darbu vadītājiem .. kamēr guntim vēl bija kāda ietekme, tikmēr noderēja .. un "sakārto" jauno balsotāju sarakstu #lffmafia
, 2018-04-25 22:02, pirms 6 gadiem
Žēl, ka Liepāja 1625 beidzās, taču ir Grobiņa.
, 2018-04-25 22:56, pirms 6 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: LFF vājuma pazīme!!! izslēgs tos,kuri balsotu par Gorkšu!!! kauns LFF!
Šitie ir tie biedri, kas virza Gorkšu? A man likās, ka viņam ir nopietnāks atbalsts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
31

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.