Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Koscinkevičs

Silagailis izlūko Izraēlā

Silagailis izlūko Izraēlā
Guntars Silagailis Izraēlā
Foto: no personīgā arhīva

Latvijas futbolistiem atlikušas vairs tikai divas dienas līdz spēlei Izraēlā. Tātad – aktualitāte aug ne pa dienām, bet - stundām, jo spēles cena tiešām ļoti augsta. Diemžēl nav mums neviena valstsvienības kandidāta, kurš spēlētu Izraēlas spēcīgākajā līgā un varētu atklāt nianses par sāncenšiem. Tomēr nevar teikt, ka Izraēlā nav neviena paša mūsu “spiega”...

Kopš janvāra Izraēlas otrās spēcīgākās līgas klubā “Arrabe” maizi pelna divi Latvijas futbolisti – uzbrucēji Nikolajs Kozačuks, kurš pērn spēlēja Ventspils „Tranzit”, un Guntars Silagailis, kas sezonu noslēdza Rēzeknes “Blāzmā”, palīdzot saglabāt vietu virslīgā. Vēlāk finanšu trūkuma dēļ rēzeknieši no tās atteicās. “Patiešām žēl, ka tādā pilsētā kā Rēzekne nebūs virslīgas komandas. Manuprāt, tas ir zaudējums ne tikai pilsētai, bet arī virslīgas turnīram,” spriež 26 gadus vecais Guntars Silagailis.

Rēzeknes problēmas šoreiz gan atstāsim otrajā plānā. Vairāk interesē, kā Guntars nonāca Izraēlā. “Decembrī biju jaunas komandas meklējumos. Draugs un futbolists vienā personā Nikolajs Kozačuks piedāvāja braukt atrādīties Izraēlas 2. līgas klubam “Arrabe”. Piekritu, jo sadarbības gadījumā līgums tiktu slēgts uz četriem mēnešiem. Respektīvi, līdz sezonas beigām. Manuprāt, tā bija laba iespēja pievērst citu klubu uzmanību,” norāda Guntars. “Pirms tam par Izraēlas futbolu zināju maz un arī īpašas intereses nebija, taču kopš tur spēlēju, pārliecinājos, ka futbolu māk spēlēt visur... Nekas cits mani nepārsteidza.”

Komandai interesants nosaukums – ”Arrabe”. Ko tas nozīmē? “Tas nozīmē - arābu komanda. Šeit pārsvarā spēlē arābu izcelsmes futbolisti, bet ir arī ebreji! Komanda cīnās par palikšanu līgā. Īsti nezinu, kādu pārkāpumu dēļ, taču jau sezonas “Arrabe” tika atņemti desmit punkti. Čempionātā piedalās 16 komandu. Tās visas ir profesionālas vienības ar labiem treniņu apstākļiem. Spēlētājus nodrošina ar dzīvokļiem, iebraucējus - ar automobiļiem!”

Latvijas futbolists Izraēlā - izklausās diezgan eksotiski. “Par to neviens nebrīnās. Nav svarīgi, no kurienes tu esi,” saka Guntars. “Galvenais ir spēlēs kvalitāte, lai spēju palīdzēt un pastiprināt komandu. Iedzīvojies esmu ļoti labi. Var teikt, ar katru dienu man šeit iepatīkas arvien vairāk. Ir skaista daba ar ļoti brīnišķīgiem skatiem!” Iejusties komandā palīdzējušas valodu zināšanas, neslēpj Silagailis. “Ar komandas biedriem sarunājamies angliski, bet treneris runā krievu valodā. Pamazām mācos arī ivritu.”

Uzbrucēja galvenais uzdevums, protams, ir gūt vārtus. “Jā, tas ir galvenais - sist golus un palīdzēt komandai saglabāt vietu līgā,” Guntars atklāj, ka spēlē centra uzbrucēja pozīcijā. Septiņās spēlēs viņš guvis divus vārtus. “Atšķirībā no Latvijas virslīgas, šeit komandu līmenis īpaši neatšķiras. Piemēram, Latvijā pēdējos gados bijis izteikts labāko trijnieks, bet šeit tā nav. Man mērķis spēlēt tā, lai pēc sezonas izdotos iekļūt spēcīgākā komandā!”

Runājot par Izraēlu, noteikti nedrīkst aizmirst par Gazas joslu, kur joprojām iet karsti. “Sākuma par to pat nebiju aizdomājies. Tikai tad, kad braucu šurp, sāku interesēties. Ja godīgi, biju mazliet satraukts! Kad šeit biju padzīvojis, sapratu, ka uztraukumam nav pamata. Jā, Gazas joslā ik pa brīdim notiek sadursmes, taču Izraēlas militārie spēki tās spēj “noregulēt” un tas nekādi neatspoguļojas uz ierasto dzīvi.”

Sestdien Izraēlā spēlēs arī Latvijas valstsvienība. Ja vien treneris tajā laikā nebūs ieplānojis treniņu, Guntars būs tribīnēs. Uzbrucējs dzīvo 120 kilometrus no Telavivas Karmielas pilsētā. “Latvijas izlasei vienmēr esmu sekojis līdzi un šī spēle nav izņēmums. Pret Izraēlas komandu mūsējiem izbraukumā nebūs viegli, taču ticu mūsu spēlētājiem un ceru uz pozitīvo rezultātu! Ar vietējiem par spēli runāts maz. Lielas ažiotāžas nav...” piebilst Guntars.


, 2011-03-24 18:15, pirms 13 gadiem
dvalishvili noteikti, ka var arī uzprasīt kas notiek izraēlas čempī
, 2011-03-24 18:39, pirms 13 gadiem
Interesanti, ka nav ažiotāžas šai spēlei.
Vai tiešām izraēlieši ir tik pārliecināti?
Man šķiet, ka Latvijas izlase PK 2010
kvalifikācijas turnīrā nospēlēja neizšķirti
Rīgā, un Izraēlā Latvijas izlase ar 0:1
uzvarēja, vienīgie vārti K. Gorkša kontā.
, 2011-03-24 19:00, pirms 13 gadiem
Kur Tu teci, kur Tu teci, gailīti man` ???
, 2011-03-24 19:52, pirms 13 gadiem
Ir, ir diezgan eksotisks karjeras turpinājums, bet tagad tāda mode - Izraēla, Indonēzija, Uzbekistāna un, protams, vēl Azerbaidžāna utt. Katrā ziņā, lai veicas Guntaram jauajā komandā. Statistika jau nav slikta, redzēs, kā būs vēlāk. Ticu, ka viņš savus karjeras augstākos mērķus vēl nav sasniedzis. Kaut kā pēc Īrijas tā karjera gājusi tā neparāk uz augšu, laiks atgriezties.
, 2011-03-24 22:19, pirms 13 gadiem
Autor,izlabo-vakar bija spēle,kur Arraba uzvarēja 2:1 un ar rezultatīviem sitieniem izcēlās Kozačuks un Guntars, kas nozīmē,ka viņa kontā jau ir 3 gūti vārti!
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.