Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LFF paraksta līgumu par jaunā izlases stadiona būvniecību

LFF paraksta līgumu par jaunā izlases stadiona būvniecību
Jānis Mežeckis un Armands Garkāns, "Arčers" valdes priekšsēdētājs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un iepirkumu procedūras konkursa uzvarētāja SIA "Arčers" valdes priekšsēdētājs Armands Garkāns šodien parakstīja ģenerālbūvuzņēmēja līgumu par sporta kompleksa Kr. Barona ielā 116A rekonstrukcijas darbu veikšanu. Stadionu paredzēts atklāts 2017. gada pirmajā jūnijā.

"LFF projekts, kura mērķis ir dot Latvijas futbolam jaunas mājas, turpina savu gaitu un virzās uz priekšu," sacīja Jānis Mežeckis. "Šodien sperts nākamais solis, parakstot līgumu ar sporta kompleksa ģenerālbūvuzņēmēju. Mūsu visu interesēs ir, lai sporta kompleksa būvniecība būtu maksimāli caurredzams un pieejamos līdzekļus efektīvi izmantojošs process, un esam pārliecināti, ka ir sperti visi nepieciešamie sagatavošanās soļi, lai rezultāts būtu tieši tāds. Ar šī projekta palīdzību esam nonākuši līdz idejai, nepieciešamībai un vēlmei radīt Latvijas futbola vēstures muzeju, kas būs daļa no mūsu jaunajām futbola mājām."

Rīgā - Ērgļu un Kr. Barona ielu apkārtnē esošajā teritorijā - LFF sadarbībā ar Rīgas domi un UEFA plāno rekonstruēt sporta kompleksu ar mērķi 2017. gadā tajā atklāt Latvijas nacionālās futbola izlases un citu Latvijas izlašu spēļu, kā arī Latvijas futbola klubu un citu LFF pasākumu organizēšanas vajadzībām atbilstošu stadionu. Sporta kompleksa rekonstrukcijai paredzēto finansējumu nodrošinās LFF, tostarp - no UEFA paredzētajiem līdzekļiem futbola infrastruktūras programmu realizēšanas uzlabošanai turpmākajiem gadiem, kas tikuši apvienoti un novirzīti konkrēti šī projekta realizēšanai.

"UEFA augstu novērtē LFF centienus dot Latvijas futbola jaunas mājas un ar lielāko prieku palīdz LFF projekta realizēšanā," preses konferencē novērtēja UEFA nacionālo asociāciju vadītājs Tjerī Fāvrs. "Esam pārliecināti, ka LFF no savas puses un būvnieks no savas izdarīs visu nepieciešamo projekta veiksmīgai realizācijai. Latvijas futbols sev ir pelnījis jaunas mājas, tāpēc UEFA ir lepna, ka var piedalīties to tapšanā. LFF mums par prieku ir šo projektu uzņēmusies uz saviem pleciem, jo vēlas Latvijas iedzīvotājiem dot Baltijā modernāko futbola stadionu ar izcilu arhitektūru."

Sporta kompleksā ietilps futbola stadions ar aptuveni 5700 skatītāju vietām un visu nepieciešamo infrastruktūru, tostarp paredzēts arī Latvijas futbola muzejs, rehabilitācijas centrs, kafejnīca, sporta laukums apkārtējām skolām, autostāvvieta, LFF birojs. Sporta komplekss pēc tā rekonstrukcijas kļūs par Latvijas futbola mājām, vēsta LFF federācija.

LFF uzsāk Latvijas futbola vēstures materiālu ievākšanu, uzskaiti un sistematizēšanu, ar mērķi rekonstruētā futbola stadiona telpās izveidot Latvijas futbola vēstures un panākumu muzeju. LFF aicina futbola sabiedrību nodot viņu rīcībā esošos audiovizuālos materiālus par trijiem Latvijas futbola laika periodiem - Latvijas pirmās brīvvalsts laiks, Latvijas PSR laiks un Latvijas neatkarības atjaunošanas laiks -, kā arī par citiem ar Latvijas futbolu saistītiem periodiem. Futbola draugi tiek aicināti informēt LFF par viņu rīcībā esošajiem materiāliem un privātajām kolekcijām.

Savukārt pirmie darbi objektā būs būvlaukuma sagatavošana, kas nozīmē teritorijā esošās vecās tribīnes nojaukšanu un liekās grunts izvešanu. LFF vēlas pēc iespējas ātrāku darbu uzsākšanu, tomēr tā rēķinās, ka šie darbi var sākties 2016. gada ievadā. Turpinājumā tiks izbūvētas tribīņu nesošās konstrukcijas ar mērķi līdz 2016. gada rudenim sagatavot futbola laukuma pamatni. Plānots, ka stadiona būvdarbi tiks pabeigti līdz 2017. gada 31. maijam.

Līdz ar pirmo būvdarbu sākšanos visa aktuālā informācija par sporta kompleksu būs atrodama mājaslapā Futbola Mājas | LFF jaunais futbola stadions

Izmantotie resursi:
LFF parakstījusi līgumu ar SIA "Arčers" par...


, 2015-07-23 15:45, pirms 9 gadiem
Ardievu miljoni dažādās iesaistīto personu kabatās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-23 15:49, pirms 9 gadiem
Gudronu miljonu smēlēji turpina smelt .. LFF nemaz neatpaliek no lielā brāļa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-23 15:53, pirms 9 gadiem
Kāds negrib saderēt, ka pēc diviem gadiem stadions netiks uzcelts?
, 2015-07-23 15:53, pirms 9 gadiem
Manuprāt, Mežeckis un caurredzams ir divas nesavienojamas lietas!
, 2015-07-23 15:53, pirms 9 gadiem
Tikai 5700 skatītāju vietas?
, 2015-07-23 15:56, pirms 9 gadiem
Ginobili rakstīja: Tikai 5700 skatītāju vietas?
bus normals stadions jauniesu izlasem... Lielaa komanda speles Daugavas stadiona, kad to cerams kaut kad atjaunos...
, 2015-07-23 15:58, pirms 9 gadiem
Izskatās cerīgi, lai izdodas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: boswel
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-23 16:16, pirms 9 gadiem
Tad, kad Latvijā būs 2 lieli, stipri klubi, kā arī izlase sāks rādīt rezultātus pozitīvus, tad gan jau, kad ar laiku būs lielāks stadions, tagad tas nav vajadzīgs.
, 2015-07-23 16:17, pirms 9 gadiem
Par to, kā šis stadions attīstīs atsevišķu cilvēku labklājību, ir puslīdz skaidrs, bet es gribētu redzēt kkādu shēmu, kā šis stadions attīstīs futbolu Latvijā. Visur vienmēr LFF uzsver, ka nacionālā izlase ir Latvijas futbola piramīdas virsotne. Pēc virsotnes var spriest, ka ar pamatiem viss ir diezgan bēdīgi. Neizvērsīšos šeit garos aprakstos par to, kā un kāpēc (ne)tiek pilnveidoti un attīstīts bērnu un jauniešu futbols Latvijā, bet visu šo naudu vajadzētu ieguldīt, lai veiktu tā saucamo "futbola revolūciju", pārveidojot futbolista sagatavošanas sistēmu no pamatiem, no bērnu kājas. Taču šī vadība to neplāno darīt, un vieglāk ir pēc labi atstrādātām shēmam atmazgāt piķi stadionā, kurš gada lielāko daļu stāvēs tukšs, un kura uzturēšanā varēs atmazgāt vēl prāvas summas. Cerams, viss tas FIFA jandāliņš aizķers arī vietējos kabatās bāzējus!
, 2015-07-23 16:18, pirms 9 gadiem
Tas viss ir apsveicami, bet kad beidzot tiks savests kārtībā Daugavas stadions? Tas tā, ja kāds te runā par futbola vēsturi, panākumiem un tradīcijām Latvijā.
, 2015-07-23 16:19, pirms 9 gadiem
5700 vietas tomēr ir nedaudz pārāk maz, 8000 ar iespējām paplašināties, ja ierodas grandi, būtu normāli. Domāju skatītāju skaits tagad vēl krasāk samazināties, jo biļetes kļūs divreiz dārgākas un grūti jau būs piepildīt šo mazostadionu. Domāju ja biļešu cenas nebūtu tik dārgas būtu iespēja savākt tos 10 tūkstošus, pret Nīderlandi stadions bija praktiski pilns, atlikušo biļešu cenas ap 50 eur, tā būtu pārpildīts. Skumji ka LFF nedomā par nākotni un izaugsmi, bet nu tā kā gandrīz visu apmaksā UEFA tad jau tādu iespēju uzvārīties nevar laist garām
, 2015-07-23 16:20, pirms 9 gadiem
Domāju bez 25 eiro izlases spēļu sēdvietas turpmāk nespīd.

p.s. Vai futbola norieta laikmets, ka muzejs jāveido - par "labajiem laikiem"?

p.p.s. Ja kādreiz būs Latvija-Bosnija 2, tad visus bosniešus nebūs kur sabāzt
, 2015-07-23 16:28, pirms 9 gadiem
rietumu vagons likumigais imperiona trona pretendents rakstīja: Akmeņu lasīšana zviedru laukos, zinām, zinām. Nevajag katru reizi savas darba lietas SC iztirzāt, Arhīv.
Tu te beidz pirst bezdelmak
, 2015-07-23 16:34, pirms 9 gadiem
Ko var čīkēst par naudu. Vai tad pa jūsu naudu ceļ? Viss no LFF un UEFA, kāda darīšana cik viņi no tās naudas bāž kabatā. Nav taču par nodokļu maksātāju naudu.
, 2015-07-23 16:37, pirms 9 gadiem
Daži fakti:

1. Latvijas Futbola nacionālajai izlasei stadions ar 5000 skatītāju ietilpību tik lielā pilsētā kā Rīgā ir nepietiekams, jāceļ arēna ar kapacitāti vismaz 10 000. Praktiski neviena sevi cienoša izlase Eiropā mājas spēles regulāri neaizvada tik nelielā būvē. Arguments - ka zemes trūkuma dēļ nav iespējams uzcelt lielākas tribīnes, neiztur kritiku. Stadionu varēja celt pašreizējā Latvijas Universitātes stadiona laukuma novietojumā un viss satilptu. Vajadzētu atteikties tikai no sporta laukuma skolām.

2. Latvijas futbola nacionālās izlases stadionā laukuma segums būs - mākslīgais, nevis dabīgās zāles segums. Ja neskaita Kazahstānas moderno apjumto stadionu Astanā un Lietuvas nesaprotamo veidojumu Viļņā, nekur Eiropā izlases nespēlē uz mākslīgā seguma laukumiem. Esmu runājis ar daudziem pašreizējās izlases futbolistiem, bijušajiem valstsvienības spēlētājiem - neviens neatbalsta šo ideju.

3. Latvijas Futbola federācija par katru cenu vēlas pēc iespējas ātrāk uzcelt šo nesaprotamo būvi, kas sakrīt ar laiku, kad Latvijas Futbola federācijas visādos veidos lobētajam un auklētajam tās prezidenta īpašumā esošajam "Skonto FC" draud kļūšana par bezpajumtnieku. 1990.-to gadu beigās ar dažādām noziedzīgām metodēm Guntis Indriksons saņēma lietošanā toreizējo "Dinamo" stadionu (līdzīga shēma realizēta arī Mežaparkā, Ķeizarmežā) ar norunu, ka objekts tiks izmantots tikai Sporta būvēm. Indriksons, realizējot kārtējo koruptīvo shēmu, panāca zemes gabala privatizāciju par sviestmaizi, bet jau pēc dažiem gadiem sāka runāt par stadiona nerentablitāti (to, protams, Indriksona kungs nekādā veidā nezināja pirms prihvatizācijas). Stadions nekavējoties tika ieķīlāts "Parex" bankā un iegūtie naudas līdzekļi izsaimniekoti. Rezultātā kredītsaistīas netika pildītas un stadions (tāpat kā Ķeizermeža sporta bāze no "Unibankas" puses) tika piespiedu kārtā atsavināti.

4. Tagad Indriksona kungs, realizējis vēl vienu veiksmīgu shēmu, par UEFA/FIFA naudu uzcels stadionu-punduri it kā Latvijas futbola izlasei - realitātē šis būs stadions, kuru bez maksas savā lietošanā, būvniecībā neieguldot ne centa, iegūs "Skonto" futbola klubs. Atkāpei - par katru no Latvijas futbola izlases mājas spēlēm "Skonto" stadionā Latvijas Futbola federācija Indriksonam piederošajam stadionam maksāja 70 000 - 100 000 eiro. Variet būt droši - nomas maksas "Skonto FC" par katru maču Barona ielas stadionā nepārsniegs pārsimt eiro.

5. Stadionā nebūs pieejama auto stāvvieta līdzjutējiem, kas ieradīsies uz maču, tikai FOR VERY IMPORTAN PERSONS kā Indriksona, Mežecka un Tikmera kungiem. Ņemot vērā faktu, ka Rīgā nav metro un ielu transporta caurlaidība (un apstāšanās iespējas) ir zemas, visticamāk, transporta plūsmas pirms un pēc spēlēm būs lēnas, kas izraisīs līdzjutēju sašutumu.

6. Stadionu par UEFA/FIFA naudu cels Latvijas Futbola fedrācija, kas pēc tam to nodos Rīgas Domei bez atlīdzības un pati īrēs biroja telpas un futbola muzeja telpas no Rīgas Domes.

7. Komercplatības vēl neuzceltajā stadionā jau tagad sadalītas starp Indriksonam un Rīgas Domes vadošo personu pietuvinātajiem uzņēmējiem.

8. Stadiona celtniecības ģenerāluzņēmējs "Arčers", labi zinot, ka Latvijas Futbola federācijai nav visu līdzekļu (pašlaik ir 8.5 miljoni eiro no 10 nepieciešamajiem (nešaubos, ka celtniecības laikā summas pieaugs), ir gatavi strādāt, citēju: "mēs uzcelsim stadionu, lai arī apmaksa nebūs saņemta". Nezināju, ka "Arčers" ir sācis nodarboties ar labdarību...

9. Latvijas Futbola federācija 23.jūlijā notikušajā preses konferencē paziņoja: "Stadiona būvniecībai tiks akumulētas VISAS FIFA/UEFA Latvijai domātās infrastruktūras investīcijas." Tas nozīmē, ka nākamajos gados nekur Latvijā par FIFA/UEFA netiks celti futbola laukumi. Vai šis stadions-punduris ir tā vērts, lai apturētu futbola laukumu celtniecību Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Jelgavā, Ventspilī, Liepājā un citos mazākos futbola centros? Kāpēc šo stadionu par FIFA/UEFA naudu neuzcēla Jelgavā, Rēzeknē, Valmierā, Daugavpilī, Liepājā vai Ventspilī, kur arēnas ar 5000 skatītāju vietām noderība būtu nesalīdzināmi lielāka? Vai vienīgais iemesls ir tas, ka "Skonto FC" ir no Rīgas?

10. No savas puses apsolu - ja juridiski tas būs iespējams, neradot lielus zaudējumus Latvijas Futbola federācijai, 2016.gada 31.martā apturēšu stadiona celtniecību.

Cienījamie lasītāji, nekautrējieties uzdot šos un citus jautājumus Indriksona, Mežecka, Žuka kungiem.

Ar cieņu,
Krišjānis Kļaviņš
, 2015-07-23 16:39, pirms 9 gadiem
starptautiskam mērogam NEDERĪGS stad.- 5730 place/ why/ psc
, 2015-07-23 16:42, pirms 9 gadiem
AlanRich rakstīja: Ko var čīkēst par naudu. Vai tad pa jūsu naudu ceļ? Viss no LFF un UEFA, kāda darīšana cik viņi no tās naudas bāž kabatā. Nav taču par nodokļu maksātāju naudu.
Ja visā šajā projektā viss būtu tīrs, iesaistītajām personām sirdsapziņa tīra, tad esmu pārliecināts, ka par šo naudu varēja uzcelt ne tikai "futbola mājas", bet vēl papildus kādus 4-5 kvalitatīvus laukumus.
, 2015-07-23 16:52, pirms 9 gadiem
Skolēni priekā plikšķina plaukstas par Kļaviņa skaistajiem vārdiem! Ej valdībā un panāc, lai Daugavas stadions beidzot izkustētos...
, 2015-07-23 16:56, pirms 9 gadiem
mrPO rakstīja: Skolēni priekā plikšķina plaukstas par Kļaviņa skaistajiem vārdiem! Ej valdībā un panāc, lai Daugavas stadions beidzot izkustētos...
Es vel varetu saprast sos 5.7k vietu, ja butu ieplanota normala autostavvieta un normals segums. Nav jaizcelas visu laiku ar nevajadzigam mega buvem. Tacu seit viss ir tik izteikti nepardomats, ka saubu nav- speciala kaitnieciba dazu personu intereses.
, 2015-07-23 16:57, pirms 9 gadiem
mrPO rakstīja: Skolēni priekā plikšķina plaukstas par Kļaviņa skaistajiem vārdiem! Ej valdībā un panāc, lai Daugavas stadions beidzot izkustētos...
Kuri skolēni, skolotāj? Lūdzu, konkrētāk! SC lietotājiem būtu interesanti uzzināt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-23 17:00, pirms 9 gadiem
10. No savas puses apsolu - ja juridiski tas būs iespējams, neradot lielus zaudējumus Latvijas Futbola federācijai, 2016.gada 31.martā apturēšu stadiona celtniecību.

Vienīgais, ko Tev vajadzētu apturēt, ir no pirksta izzīstu shēmu pieminēšana uz katra soļa, ko veic LFF... tiem, kas kaut nedaudz seko līdzi futbolam, tie redz, cik daudz pēdējā laikā tiek darīts gan infrastruktūras, gan sacensību ziņā.. tas, ka Tu runā ar izlases spēlētājiem ir fantastika, tikai nav īsti skaidrs kā Tu viņiem stādies priekšā.. kā LFF prezidenta kandidāts? cik Tev ir atbalstītāju no tiem 100+ LFF biedriem? Baidos, ka ir risks, ka nepietiks pat tikšanai kandidātos. Jaunais cilvēk, esiet objektīvs..
, 2015-07-23 17:01, pirms 9 gadiem
Ne izlases spēles, ne koncertu, neko... 5700 ? ? ?? Murgs kaut kāds - mākslīgais segums, nav autostāvvietas. Projekts, kas ir nevis valsts futbola interesēs, bet gan pāris privātpersonu interesēs.
, 2015-07-23 17:03, pirms 9 gadiem
Pat Islandes nacionālā komanda spēlē 10 000 stadionā . Šitie 5700 izskatās pēc labas naudas atmazgāšanas shēmas.
, 2015-07-23 17:06, pirms 9 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Daži fakti:

1. Latvijas Futbola nacionālajai izlasei stadions ar 5000 skatītāju ietilpību tik lielā pilsētā kā Rīgā ir nepietiekams, jāceļ arēna ar kapacitāti vismaz 10 000. Praktiski neviena sevi cienoša izlase Eiropā mājas spēles regulāri neaizvada tik nelielā būvē. Arguments - ka zemes trūkuma dēļ nav iespējams uzcelt lielākas tribīnes, neiztur kritiku. Stadionu varēja celt pašreizējā Latvijas Universitātes stadiona laukuma novietojumā un viss satilptu. Vajadzētu atteikties tikai no sporta laukuma skolām.

2. Latvijas futbola nacionālās izlases stadionā laukuma segums būs - mākslīgais, nevis dabīgās zāles segums. Ja neskaita Kazahstānas moderno apjumto stadionu Astanā un Lietuvas nesaprotamo veidojumu Viļņā, nekur Eiropā izlases nespēlē uz mākslīgā seguma laukumiem. Esmu runājis ar daudziem pašreizējās izlases futbolistiem, bijušajiem valstsvienības spēlētājiem - neviens neatbalsta šo ideju.

3. Latvijas Futbola federācija par katru cenu vēlas pēc iespējas ātrāk uzcelt šo nesaprotamo būvi, kas sakrīt ar laiku, kad Latvijas Futbola federācijas visādos veidos lobētajam un auklētajam tās prezidenta īpašumā esošajam "Skonto FC" draud kļūšana par bezpajumtnieku. 1990.-to gadu beigās ar dažādām noziedzīgām metodēm Guntis Indriksons saņēma lietošanā toreizējo "Dinamo" stadionu (līdzīga shēma realizēta arī Mežaparkā, Ķeizarmežā) ar norunu, ka objekts tiks izmantots tikai Sporta būvēm. Indriksons, realizējot kārtējo koruptīvo shēmu, panāca zemes gabala privatizāciju par sviestmaizi, bet jau pēc dažiem gadiem sāka runāt par stadiona nerentablitāti (to, protams, Indriksona kungs nekādā veidā nezināja pirms prihvatizācijas). Stadions nekavējoties tika ieķīlāts "Parex" bankā un iegūtie naudas līdzekļi izsaimniekoti. Rezultātā kredītsaistīas netika pildītas un stadions (tāpat kā Ķeizermeža sporta bāze no "Unibankas" puses) tika piespiedu kārtā atsavināti.

4. Tagad Indriksona kungs, realizējis vēl vienu veiksmīgu shēmu, par UEFA/FIFA naudu uzcels stadionu-punduri it kā Latvijas futbola izlasei - realitātē šis būs stadions, kuru bez maksas savā lietošanā, būvniecībā neieguldot ne centa, iegūs "Skonto" futbola klubs. Atkāpei - par katru no Latvijas futbola izlases mājas spēlēm "Skonto" stadionā Latvijas Futbola federācija Indriksonam piederošajam stadionam maksāja 70 000 - 100 000 eiro. Variet būt droši - nomas maksas "Skonto FC" par katru maču Barona ielas stadionā nepārsniegs pārsimt eiro.

5. Stadionā nebūs pieejama auto stāvvieta līdzjutējiem, kas ieradīsies uz maču, tikai FOR VERY IMPORTAN PERSONS kā Indriksona, Mežecka un Tikmera kungiem. Ņemot vērā faktu, ka Rīgā nav metro un ielu transporta caurlaidība (un apstāšanās iespējas) ir zemas, visticamāk, transporta plūsmas pirms un pēc spēlēm būs lēnas, kas izraisīs līdzjutēju sašutumu.

6. Stadionu par UEFA/FIFA naudu cels Latvijas Futbola fedrācija, kas pēc tam to nodos Rīgas Domei bez atlīdzības un pati īrēs biroja telpas un futbola muzeja telpas no Rīgas Domes.

7. Komercplatības vēl neuzceltajā stadionā jau tagad sadalītas starp Indriksonam un Rīgas Domes vadošo personu pietuvinātajiem uzņēmējiem.

8. Stadiona celtniecības ģenerāluzņēmējs "Arčers", labi zinot, ka Latvijas Futbola federācijai nav visu līdzekļu (pašlaik ir 8.5 miljoni eiro no 10 nepieciešamajiem (nešaubos, ka celtniecības laikā summas pieaugs), ir gatavi strādāt, citēju: "mēs uzcelsim stadionu, lai arī apmaksa nebūs saņemta". Nezināju, ka "Arčers" ir sācis nodarboties ar labdarību...

9. Latvijas Futbola federācija 23.jūlijā notikušajā preses konferencē paziņoja: "Stadiona būvniecībai tiks akumulētas VISAS FIFA/UEFA Latvijai domātās infrastruktūras investīcijas." Tas nozīmē, ka nākamajos gados nekur Latvijā par FIFA/UEFA netiks celti futbola laukumi. Vai šis stadions-punduris ir tā vērts, lai apturētu futbola laukumu celtniecību Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Jelgavā, Ventspilī, Liepājā un citos mazākos futbola centros? Kāpēc šo stadionu par FIFA/UEFA naudu neuzcēla Jelgavā, Rēzeknē, Valmierā, Daugavpilī, Liepājā vai Ventspilī, kur arēnas ar 5000 skatītāju vietām noderība būtu nesalīdzināmi lielāka? Vai vienīgais iemesls ir tas, ka "Skonto FC" ir no Rīgas?

10. No savas puses apsolu - ja juridiski tas būs iespējams, neradot lielus zaudējumus Latvijas Futbola federācijai, 2016.gada 31.martā apturēšu stadiona celtniecību.


Cienījamie lasītāji, nekautrējieties uzdot šos un citus jautājumus Indriksona, Mežecka, Žuka kungiem.

Ar cieņu,
Krišjānis Kļaviņš
Viņi taču liek uz parasto tautu no devītā stāva . Jēga kaut ko teikt, ja nekas nemainās?
, 2015-07-23 17:07, pirms 9 gadiem
SportEXperts rakstīja: Kapēc vajag vairāk, reizi pa diviem gadiem izlase savāc tos pašus 5 štukas, vairāk par sešiem reizi desmitgadē. Nemaz nerunājot par klubiem kur ja uz kādu Eiro kausu spēli savācās 1000 tad jau ir daudz, manuprāt ļoti optimāls izmērs Latvijas un Rīgas mērogiem.
Cik reizes biji uz izlases spēlēm, gudriniek? Uz ikvienu spēli atnāk vismaz 6000 skatītāju!
, 2015-07-23 17:08, pirms 9 gadiem
Paga, vai tad starptautiskām spēlēm nav prasība pēc UEFA 4. kategorijas, kur viena no prasībām ir 8000 sēdvietas?
, 2015-07-23 17:10, pirms 9 gadiem
Krokodils rakstīja: Viņi taču liek uz parasto tautu no devītā stāva . Jēga kaut ko teikt, ja nekas nemainās?
Ir jārunā, Latvija kļūst aizvien rietumnieciskāka ar visām pozitīvajām sekām. Šie ir pēdējie gadi vai mēneši, kad tamlīdzīgas lietas vēl var realizēt.
, 2015-07-23 17:12, pirms 9 gadiem
Man dīvains liekas tas KK 6. punkts.

Vai tiešām stadiona uzturēšana ir tik dārga, lai no tā tik viegli atbrīvotos? Turklāt vēl pēc tam īrēt tur telpas.

Rīko pasākumus, izstādes, izīrē komercplatības, pašu laukumu kādam futbola klubam galu galā. Vajadzīgs tik gudrs stūrmanis un federācijai šī būve nestu naudu.

Tā vien liekas, ka šeit galvenais ir process no šodienai līdz stadiona atklāšanas brīdim. Pēc tam lai tā būve sapūst.
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.