Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kazakevičs: "Spilgtu spēlētāju trūkums jākompensē ar spēcīgu kolektīvu"

Kazakevičs: "Spilgtu spēlētāju trūkums jākompensē ar spēcīgu kolektīvu"
Dainis Kazakevičs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Ja Latvijas izlasei šobrīd nav spilgti spēlētāji, tas būs jākompensē ar spēcīgu kolektīvu, pirmdien pēc apstiprināšanas amatā pauda jaunais futbola valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs, uzsverot, ka viņu nebaida šis izaicinājums.

"Šis amats ir liels gods jebkuram trenerim. Tas ir milzīgs izaicinājums - gan man, gan izlasei priekšā ļoti nopietns etaps, lai atgūtu līdzjutēju un mediju atbalstu. Esmu šim ļoti nopietni piegājis un redzu, ka ir īstais laiks - esmu gatavs šim izaicinājumam. Visu pārējo jāpierāda ar darbu," medijiem stāstīja Kazakevičs. "Par treneri strādāju 23 gadus, sākot no bērnu komandām, beidzot ar Virslīgu un izlasi. Izlases trenera darbs ļoti nopietni atšķiras no kluba trenera darba, tur ir pavisam citi darbības mehānismi, tāpēc domāju, ka man šie pēdējie gadi ar U21 izlasi ir priekšrocība. Man bija pilnīgi skaidra izlases darba specifika un ieiešana procesā prasīs mazāk laika nekā citiem. Ar lielāko daļu spēlētāju esmu strādājis, man ir skaidrs redzējums gan trenera korpusa veidošanā, gan spēlētāju izvēlē. Šī nav pirmā reize, kad pieņemu izaicinājumus, esmu gatavs doties virzienā, kur kāds varbūt skatās ar skepsi - tā bija arī tad, kad mani apstiprināja federācijas sporta direktora amatā. Esmu pierādījis, ka šajā laikā kvalitatīvi nostrādājām. Tāpat esmu pārliecināts, ka mums viss izdosies."

"Par konkrētiem spēlētājiem vēl neesmu gatavs runāt, skatīsimies, kā veidojam jauno komandas modeli. Man ļoti būtiski izveidot spēcīgu kolektīvu - ja mums šobrīd nav spilgtu spēlētāju, tas būs jākompensē ar spēcīgu kolektīvu, ar labu komandas darbu," pauda līdzšinējais Latvijas U21 izlases galvenais treneris un Latvijas Futbola federācijas sporta direktors, kurš abus šos amatus atstās.

"Man ir skaidrs cilvēku loks, kurus gribētu uzaicināt savā komandā, bet sarunas līdz šim bijušas tikai ar vienu, kurš bija izšķiršanās stadijā vai pieņemt citu piedāvājumu. Jau tuvākajā laikā varēšu pateikt par savu štābu un šī gada kalendāru," stāstīja Kazakevičs, nenoliedzot, ka viens no variantiem ir palīga amatā piesaistīt Marianu Paharu. "Mans plāns ir, lai nacionālajā izlasē spēlētu motivēti un ambiciozi futbolisti ar mērķiem - nacionālajai izlasei jābūt nacionālajam lepnumam, mūsu futbola ģimenes vērtību nesējam."

Kazakevičs uzsvēra, ka gandrīz zināmas visas nianses par Latvijas izlases pretiniekiem pārbaudes spēlēs martā, bet pagaidām tos vēl nedrīkst izziņot. "Par 95% panākta vienošanās par divām spēlēm." Treneris uzsvēra, ka viņa trīs gadu līguma galvenais mērķis ir uzvarēt apakšgrupā 2021. gada Nāciju līgas turnīrā. "Tas, ka iepriekšējie divi treneri nav nostrādājuši pat gadu, nav labs signāls. Spēlētājiem jājūt, ka ir virziens, kurā ejam. Esmu pateicīgs valdes locekļiem, kas man uzticējuši amatu uz konkrētu periodu, visu pārējo parādīs darbs. Darām visu, lai trīs gadu periodā veiktu kvalitatīvu darbu, uzlabotu izlases sniegumu un rezultātus."

Kazakevičs pirmdien atklāja, ka pirmā saruna par iespējamu sadarbību bijusi decembrī, bet konkrētākas - pēdējā nedēļā. "Ar Daini ikdienā sēžam blakus un, protams, ka runājām par to, bet oficiālas sarunas bija no pagājušās nedēļas," piebilda LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, kurš arī atklāja, ka valdē jau ir apzināti kandidāti U21 izlases galvenā trenera un sporta direktora amatiem.

Pukinsks stāstīja, ka Kazakeviča līgumu saskaņos visa valde, nevis tikai viena persona, kā bija iepriekš. Viens no šādas rīcības iemesliem būs, lai izvairītos no lielas kompensācijas maksāšanas atlaišanas gadījumā. "Valdes lēmums par treneru maiņu nav finanšu dēļ, bet tam viennozīmīgi būs ietekme uz LFF budžetu," stāstīja ģenerālsekretārs, nekomentējot treneru līgumus. Iepriekš žurnāls "Sporta Avīze" ziņoja, ka Stojanoviča atlaišanas kompensācija ir 150 000 eiro, bet pirmdien portāls "Delfi" raksta, ka tā ir pat 170 000 eiro.

"Pirms nedēļas neoficiālā sarunā valde mani pilnvaroja veikt sarunas ar Slavišu, izdiskutēt potenciālos scenārijus. Vienojos, ka sēdes laikā viņam operatīvi došu ziņu par lēmumu, lai tas nav jāuzzina no medijiem," par saziņu ar Stojanoviču stāstīja Pukinsks, paužot, ka tagad jau būs jātiekas abu pušu juristiem, lai vienotos par soļiem, kā korekti lauzt līgumu.

"Nekad neesmu slēpis, ka uzskatu, ka izlasi jāvada vietējam speciālistam, nedomāju, ka tie ir sliktāki par iebraucējiem. Saņemot atzinumu no Latvijas Futbola treneru asociācijas, ka tā vietējā speciālista izvēlēšanās gadījumā redz Daini, man pašam zinot Daini, uzskatu, ka viņš šobrīd ir labākais no vietējiem speciālistiem, kurš var vadīt Latvijas izlasi," teica LFF valdes loceklis Sergejs Kovaļovs. "Zinot Daiņa enerģiju un spēju strādāt, uzskatu, ka viss mūsu izlasē ies tikai uz augšu. Uzskatu, ka viņš bija labs U21 izlases treneris - tās galvenais mērķis ir sagatavot spēlētājus nacionālajai izlasei. Uzskatījām, ka vietējais treneris nacionālajai izlasei spēs dot daudz lielāku pienesumu."

Balsojumā par Kazakeviča apstiprināšanu amatā seši valdes locekļi bija Par, kamēr Artūrs Zakreševskis un Anastasija Kučinska atturējās. Pirms tam balsojumā par Slavišas Stojanoviča atlaišanu Zakreševskis bija Pret, bet Kučinska atturējās. Pukinsks pirmdien izvairījās atbildēt, kurš valdes sēdē iekļāva darba kārtībā šos jautājumus, sakot, ka tas esot bijis valdes lūgums. Tikmēr Kovaļovs uzsvēra, ka tas bija sešu valdes locekļu "kopējs lēmums". Šie seši valdes locekļi ir Vadims Direktorenko, Aleksandrs Isakovs, Guntis Blumbergs, Jānis Engelis, Sergejs Kovaļovs un Egons Brants.

Sportacentrs.com rīcībā ir Latvijas Futbola treneru asociācijas valdes priekšsēdētāja Aleksandra Starkova vēstule LFF valdei, kurā ilggadējais izlases galvenais treneris norādījis, ka Kazakevičs ir piemērota kandidatūra izlasei un prioritāri rekomendē viņu, ja tiek lemts par Slavišas Stojanoviča nomaiņu. Vēstulē teikts, ka Kazakevičs līdzšinējā darbā "pierādījis spēju atrast pareizos vārdus, lai motivētu spēlētājus, un pats ir motivēts sasniegt augstākos mērķus ar izlasi, kā arī dos papildu iespēju vietējiem futbola treneriem gūt pieredzi darbā ar nacionālo izlasi, jo par trenera asistentiem apņēmies pieaicināt vietējos trenerus". "D. Kazakevičs ir liela autoritāte Latvijas futbola treneru sabiedrībā," teikts vēstulē.


, 2020-01-20 14:51, pirms 4 gadiem
Arī tāds virziens komandas veidošanā nav slikts, daudz variantu LV futbolā jau nav
, 2020-01-20 14:52, pirms 4 gadiem
Kazakevic atkāpies, nekā personīga bet jau laicīgi jo tiem 11 kucēniem pat Namejs nepalīdzēs
, 2020-01-20 14:53, pirms 4 gadiem
labākā kompensācija būtu ja tu aiztītos un pederācija sameklētu treneri
, 2020-01-20 15:00, pirms 4 gadiem
"Nekad neesmu slēpis, ka uzskatu, ka izlasi jāvada vietējam speciālistam, nedomāju, ka tie ir sliktāki par iebraucējiem. ..."

Nopietni? Un daudz mums Latvijā to kvalificēto treneru, kuri ir kaut ko vērā ņemamu sasnieguši? Varbūt vienīgi Koņevs kaut ko parādītu, bet arī šim Riga FC leģionāri pa lielam rezultātu veido. Starkovs jau sen noiets etaps. Paharam vēl puslīdz normāli rezultāti bija, kad 5 neizšķirtus izrāvām un gandrīz čehus sanāca paņemt, bet beigās nograbēja pret kazahiem. Skaidrs, ka ar mūsu spēlētāju izvēli nekā prātīga nebūs, bet nu ar jēdzīgu treneri vismaz kaut kādas cerības bija uzkāpt augstāk par 5. vietu kvalifikācijas grupās.
, 2020-01-20 15:00, pirms 4 gadiem
Dāsni , dāsni valde atalgo seru Daini Kazakeviču par darbu federācijā! 3 gadi jāpacieš šis klauns-demagogs būs
, 2020-01-20 15:04, pirms 4 gadiem
Pret ko šogad jāspēlē? Man jau žēl pretiniekus
, 2020-01-20 15:04, pirms 4 gadiem
Meistarības trūkumu kompensējot ar zemu pašatdevi, zemo pašatdevi kompensējot ar vāju fizisko sagatavotību, bet vāju fizisko sagatavotību kompensējot ar meistarības trūkumu, Latvijas futbola izlase ir sasniegusi šī brīža augstumus. Lai, stāvot uz bezdibeņa malas, spertu soli tālāk uz priekšu, trenera maiņa varētu būt loģiskākais plāns! Panāksim un apsteigsim Gibraltāra vienību!
, 2020-01-20 15:08, pirms 4 gadiem
Slavišas veselība gan jau novērtēs to, ka viņš pēc relatīvi nelilga darba perioda tika palaists vaļā. Tā kā viņš no šī tikai ieguvējs, gan finansiāli, gan morāli.
, 2020-01-20 15:08, pirms 4 gadiem
Teikt, ka Latvijas izlasē trūkstot spilgtu spēlētāju ir kā apgalvot, ka makaku būrī trūkst sarkanu pēcpušu. Viņi uz citu izlašu spēlētāju fona izceļas kā Patrijuks ar Slotiņu uz labāko stafetes komandu fona!!!
, 2020-01-20 15:15, pirms 4 gadiem
Kuri klauni iecēla šo mūdzi??? Jēziņ tas ir tas pats kas Vecvagaru laist vadīt baša izlasi
, 2020-01-20 15:20, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: Kuri klauni iecēla šo mūdzi??? Jēziņ tas ir tas pats kas Vecvagaru laist vadīt baša izlasi
Nu, nu, nebūs gan! Vecvagara rīcībā bija spēlētāji no spēcīgiem čempionātiem un klubiem...
, 2020-01-20 15:20, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: "Nekad neesmu slēpis, ka uzskatu, ka izlasi jāvada vietējam speciālistam, nedomāju, ka tie ir sliktāki par iebraucējiem. ..."

Nopietni? Un daudz mums Latvijā to kvalificēto treneru, kuri ir kaut ko vērā ņemamu sasnieguši? Varbūt vienīgi Koņevs kaut ko parādītu, bet arī šim Riga FC leģionāri pa lielam rezultātu veido. Starkovs jau sen noiets etaps. Paharam vēl puslīdz normāli rezultāti bija, kad 5 neizšķirtus izrāvām un gandrīz čehus sanāca paņemt, bet beigās nograbēja pret kazahiem. Skaidrs, ka ar mūsu spēlētāju izvēli nekā prātīga nebūs, bet nu ar jēdzīgu treneri vismaz kaut kādas cerības bija uzkāpt augstāk par 5. vietu kvalifikācijas grupās.
Piekrītu, ja jau tādi spēcīgie speciālisti ir, tad kāpēc ārpus Latvijas neviens nevar noturēties? Knapi Igaunijas/Lietuvas vidusmēru kādreiz tiek patrenēt. Kāds cits izņemot Starkovu ir trenējis kko ievērības cienīgu ?
, 2020-01-20 15:23, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: "Nekad neesmu slēpis, ka uzskatu, ka izlasi jāvada vietējam speciālistam, nedomāju, ka tie ir sliktāki par iebraucējiem. ..."

Nopietni? Un daudz mums Latvijā to kvalificēto treneru, kuri ir kaut ko vērā ņemamu sasnieguši? Varbūt vienīgi Koņevs kaut ko parādītu, bet arī šim Riga FC leģionāri pa lielam rezultātu veido. Starkovs jau sen noiets etaps. Paharam vēl puslīdz normāli rezultāti bija, kad 5 neizšķirtus izrāvām un gandrīz čehus sanāca paņemt, bet beigās nograbēja pret kazahiem. Skaidrs, ka ar mūsu spēlētāju izvēli nekā prātīga nebūs, bet nu ar jēdzīgu treneri vismaz kaut kādas cerības bija uzkāpt augstāk par 5. vietu kvalifikācijas grupās.
Pahara vadībā bija ne tikai daži labi rezultāti, bet brīžam arī skatāms futbols. Bet bij arī lieli kritumi, tāpēc jau viņs atkāpās. Bet nu mūsu pīļudīķa treneriem liekas ka viņi ir baigi labie, tik īsti nez kāda būtu tā panākumu bāze, pēc kuras viņi par sevi spriež.
, 2020-01-20 15:28, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Pahara vadībā bija ne tikai daži labi rezultāti, bet brīžam arī skatāms futbols. Bet bij arī lieli kritumi, tāpēc jau viņs atkāpās. Bet nu mūsu pīļudīķa treneriem liekas ka viņi ir baigi labie, tik īsti nez kāda būtu tā panākumu bāze, pēc kuras viņi par sevi spriež.
Pahara periods pēdējais jēdzīgais...
, 2020-01-20 15:28, pirms 4 gadiem
Namejam brīvbiļeti uz visām izlases spēlēm un transportu no Liepājas apmaksāt par haļavno amatu
, 2020-01-20 15:32, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Pahara periods pēdējais jēdzīgais...
Jā, man bija žēl ka viņs aizgāja un turpinājums parāda ka sajūtas nepievīla.
, 2020-01-20 15:35, pirms 4 gadiem
"Nekad neesmu slēpis, ka uzskatu, ka izlasi jāvada vietējam speciālistam, nedomāju, ka tie ir sliktāki par iebraucējiem."

Cirvis.
, 2020-01-20 15:36, pirms 4 gadiem
"Spilgtu spēlētāju trūkums jākompensē ar spēcīgu kolektīvu"...

es teiktu, ka ar prātīgu treneri... kuru spēlētēji respektē... klausa... kā tas ir ar Hārtliju...
bet, kurš klausīs šo te?
, 2020-01-20 15:41, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Namejam brīvbiļeti uz visām izlases spēlēm un transportu no Liepājas apmaksāt par haļavno amatu
Hm, un kādā sakarā tur es?
Vai atkal sūdīgu, gļukus rādošu, kandžu sadzēries?
, 2020-01-20 15:43, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: "Spilgtu spēlētāju trūkums jākompensē ar spēcīgu kolektīvu"...

es teiktu, ka ar prātīgu treneri... kuru spēlētēji respektē... klausa... kā tas ir ar Hārtliju...
bet, kurš klausīs šo te?
Interesanti, kas Tev deva tiesības runāt/rakstīt spēlētāju vārdā?
Ne Tu zini ko viņi par Kazakēviču domā, ne arī viņi to kādam stāstīs.
, 2020-01-20 15:46, pirms 4 gadiem
Pēdējā nagla Latvijas futbola zārkā saucas "Kazakevičs".
, 2020-01-20 15:49, pirms 4 gadiem
Negribu heitot, bet man šobrīd liekas, ka šitais kents varētu būt pa īsu, lai LV izlasi aizvestu kaut vai līdz Baltijas kausa trofejai. Bet nu varbūt pielasīs to spēcīgo kolektīvu, kas palīdzēs.
, 2020-01-20 15:50, pirms 4 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Pēdējā nagla Latvijas futbola zārkā saucas "Kazakevičs".
drīzāk līķī. Zārkam LFF nav naudas.
, 2020-01-20 15:50, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Jā, man bija žēl ka viņs aizgāja un turpinājums parāda ka sajūtas nepievīla.
tāpēc ka turpinājumā bija tā:
reiz izmestu likt atpakaļ amatā ir kā no miskastes izvilkt pusiepuvušu ābolu un apēst bada laikā...
tas jau pierādījies ne tikai futbolā...
es joprojām brīnos par tiem, kas vēl tagad pat loka Starkova vārdu izlases sakarā.
tas būtu tas pats, kas Beresņevu hokejā sāktu apspriest moš vēlreiz pasaucam
p.s. ābolu tēma man šodien iepatikās
, 2020-01-20 15:52, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Interesanti, kas Tev deva tiesības runāt/rakstīt spēlētāju vārdā?
Ne Tu zini ko viņi par Kazakēviču domā, ne arī viņi to kādam stāstīs.
kas Tev deva tiesības atbildēt uz manu komentāru?
, 2020-01-20 15:53, pirms 4 gadiem
Kāds var paskaidrot kā rodas finanšu ekonomija, iepriekšējam trenerim ir jāsamaksā 150000 kompensācija un tagad darbā paņem cilvēku kurš pirms tam federācijā ieņēma divus citus amatus, bet tagad jāmeklē citi kuri aizstās un kuriem būs jāmaksā vēl divas papildus algas?
, 2020-01-20 16:00, pirms 4 gadiem
bebitis rakstīja: Kāds var paskaidrot kā rodas finanšu ekonomija, iepriekšējam trenerim ir jāsamaksā 150000 kompensācija un tagad darbā paņem cilvēku kurš pirms tam federācijā ieņēma divus citus amatus, bet tagad jāmeklē citi kuri aizstās un kuriem būs jāmaksā vēl divas papildus algas?
Tie ir Latvijas futbola jaunie laiki ģenseka pļutinska vadībā. Neloģiskais tiek pasniegts par loģisku, pat nekaunās stāstīt Latvijā treneru kvalifikācijā ir futbola top valsts.
, 2020-01-20 16:01, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tāpēc ka turpinājumā bija tā:
reiz izmestu likt atpakaļ amatā ir kā no miskastes izvilkt pusiepuvušu ābolu un apēst bada laikā...
tas jau pierādījies ne tikai futbolā...
es joprojām brīnos par tiem, kas vēl tagad pat loka Starkova vārdu izlases sakarā.
tas būtu tas pats, kas Beresņevu hokejā sāktu apspriest moš vēlreiz pasaucam
p.s. ābolu tēma man šodien iepatikās
pag, Beresņevu kaut kāda sakarā es nesen dzirdēju, vai tik ne Kurbada sakarā
, 2020-01-20 16:10, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: kas Tev deva tiesības atbildēt uz manu komentāru?
Nevajag rakstīt muļķības, tad neviens tev nerakstīs.
, 2020-01-20 16:13, pirms 4 gadiem
pickenroll rakstīja: Negribu heitot, bet man šobrīd liekas, ka šitais kents varētu būt pa īsu, lai LV izlasi aizvestu kaut vai līdz Baltijas kausa trofejai. Bet nu varbūt pielasīs to spēcīgo kolektīvu, kas palīdzēs.
Par somu Pātelainenu noteikti būs labāks.
, 2020-01-20 16:18, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par somu Pātelainenu noteikti būs labāks.
tas pie noteikuma, ja Starkovs būs par palīgu! savādāk nekas nesanāks
, 2020-01-20 16:21, pirms 4 gadiem
Dainim derētu kāds mediju treniņš. Jau ar vienu komandas pārstāvi runājis iepriekš – te tiek pateikts, ka viņš jau zināja, ka tiks iecelts amatā (skaidrs, ka viss iepriekš izrunāts). Nav izlasē stipru spēlētāju (labi, ka piešāva, “ja” – bet slitki reizē tas, ka tā viņš pretstatā nostāda sevi savam apgalvojumam, ka zinot labi spēlētājus. Tas pats – mana priekšrocība, ka emsu bijis u21 izlases treneris, zinu, kā darbojas mehānismi izlasē – Nu, vecīt – abi iepriekšējie arī izlases bija trenējuši. Tas pats, kas par to, ka jāveido jauns kodos – ko tad darīja iepriekšējie? Tas pats, ka sligts rādītājs, ka abi iepriekšējie nenostrādāja gadu – Daini, Tu ko? Slavišu taču atlaida Tevis dēļ – kā tas var būt rādītājs, es domāju – viņš bija gatavs strādāt vairāk un atkarībā no Miksu, viņam bija kaut kādas ievirzes, spēlētāji nebija izpumpējušies pirmajās 60 minūtēs un es domāju, ka ar viņu būtu labs rezultāts turpinājumā (pats Special One vienmēr saka, ka 2 sezona ir īztā darbā un viņš strādā ar miljoniem vērtiem spēlētājiem). Vienīgais pozitīvais šajā rakstā ir tas, ka Pahars varētu pievienoties (kamēr Starkovu neņēma komandā ar savu aizsardzības futbolu un bija spāņu fiziskās sagatovotības treneris, izlase rādīja, tam brīdim un resursam, sakarīgāku futbolu (Čehus piemēram, labi pabiedējām, Ukrainā 1:1). Kopumā es neesmu apmierināts ar izlases trenera maiņu, via vismaz to stilu, kā tsa noticis un ekonomiskais pamatojums + 700 eur mēnesī, lai dabūtu čali bezl ielām zuvarām uz 3 gadiem, kad mums bija lielāku CV speciālistsu niepriekšējā LFF komunikācija, ka mums nevajag labu treneri, ja resursa nav.. WTF.. kā tad domājiet izrāpties no tā, via arī mums izlasi vajag ķeksīša pēc, lai saņemam piķi no UEFA, FIFAS un citurienes??? Sūdīgi lēmumi! Esmu sarūgtināts.
, 2020-01-20 16:40, pirms 4 gadiem
Pirmajā rakstā teikts,ka Dainim 38 gadi.Otrajā viņš pats saka,ka trenē jau 23 gadus.Ta sāka 15 gadu vecumā???
, 2020-01-20 16:48, pirms 4 gadiem
aldis13 rakstīja: Pirmajā rakstā teikts,ka Dainim 38 gadi.Otrajā viņš pats saka,ka trenē jau 23 gadus.Ta sāka 15 gadu vecumā???
Tā arī varētu būt, k-kādu skolas komandu trenēja
, 2020-01-20 17:33, pirms 4 gadiem
Kurš tik nevar patrenēt Latvijas izlasi futbolā.Ja šitais ir galvenais treneris tad arī sētnieks to var darīt.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.