Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Pludmales futbola izlase turpina gatavoties PK kvalifikācijas turnīram

Pludmales futbola izlase turpina gatavoties PK kvalifikācijas turnīram
Aleksejs Baranovs
Foto: www.fkerapack.cz

Latvijas pludmales futbola izlase tās galvenā trenera Mihaila Busela vadībā turpina gatavoties Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīram, kas no 1. līdz 8.jūlijam risināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā. No kandidātu saraksta svītroti 10 uzvārdi, viens futbolists papildinājis kandidātu rindas, līdz ar to šobrīd gada svarīgākajam notikumam turpina gatavoties 20 spēlētāji.

Izlases kandidātu rindas papildinājis Aleksejs Koļesņikovs, kas pērn pārstāvēja valsts vicečempioni „Dinamo Lat”, bet šosezon ir pieteikts komandā „Jaunas dinamietis”, tiesa – vēl nav aizvadījis nevienu spēli. Savukārt no kandidātu saraksta dažādu iemeslu dēļ svītroti Iļja Afanasjevs, Vladimirs Isajevs, Oļegs Ivanica, Dmitrijs Jakovļevs, Pāvels Kočetkovs, Ruslans Marčenkovs, Mihails Rjumšins, Edgars Rubenis, Dmitrijs un Sergejs Travkini. Līdz ar to šobrīd gatavošanos turpina 20 kandidāti.

Šodien visiem kandidātiem Ķeizarmežā plānota divpusējā treniņspēle, bet šīs nedēļas laikā tiks nosaukti aptuveni 12-15 spēlētāji, kuri sestdien, 16.jūnijā, aizvadīs pirmo pārbaudes spēli (pretinieki vēl nav izraudzīti) un pēc tam turpinās gatavoties PK izcīņai.

Pēc Latvijas čempionāta trešā posma, kas notiks 17.jūnijā, mačiem valstsvienībai vēl paredzēti treniņi 18. un 19.jūnijā, dienu vēlāk vēl viena pārbaudes spēle, visbeidzot pēdējā nodarbība plānota 27.jūnijā, pēc kā tiks nosaukts sastāvs startam PK kvalifikācijas turnīram. Izlase ceļā uz Maskavu dosies 28.jūnijā.

Izlases treniņus sākotnēji bija plānots aizvadīt „Coconut-Skonto” pludmales futbola laukumā Dzintaru pludmalē Jūrmalā, bet pēc spēlētāju lūguma (lielākā daļa no kandidātiem ir rīdzinieki) treniņi pārcelti uz FTA pludmales futbola laukumu Ķeizarmežā. Arī smiltis Ķeizarmežā ir ļoti līdzīgas tām, kādās būs jāspēlē Maskavā.

Latvijas izlase Maskavā sacentīsies par vienu no četrām (FIFA šajā sezonā izņēmuma kārtā vienu Eiropas komandām paredzētu vietu piešķīra Okeānijas reģionam) Eiropas kontinentam paredzētajām ceļazīmēm uz PK finālturnīru, kas nākamajā gadā risināsies Taiti.

Latvijas pludmales futbola izlases kandidāti

Vārtsargi
tabula:

SpēlētājsVec.Klubs
Andrejs Adamovičs17„Jaunais dinamietis”
Aigars Bondars31„Skonto” FK
Ritvars Cinītis25VBFK

Laukuma spēlētāji

SpēlētājsVec.Klubs
Aleksejs Baranovs25FC „Raita”
Andis Dombrovskis27RTU
Jevģenijs Dubojskis25FC „Raita”
Nils Idžons25VBFK
Andrejs Ivanovs23RTU
Aleksejs Koļesņikovs30„Jaunais dinamietis”
Vladislavs Lebedko21„Jaunais dinamietis”
Eduards Martins20„Jaunais dinamietis”
Jānis Pastars19RTU
Rolands Petunovs29VBFK
Artjoms Roličs20„Jaunais dinamietis”
Gatis Rožkalns30RTU
Maksims Seņs26„Skonto” FK
Vitālijs Skrockis19„Jaunais dinamietis”
Aleksejs Šroms31„TUC/FTA”
Sergejs Vasiļjevs28„Jaunais dinamietis”
Eduards Žuravļovs23„TUC/FTA”

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Lakševics,
LFF telpu un pludmales futbola komiteja


, 2012-06-11 19:25, pirms 12 gadiem
Rubenim gan jau lika no aliņiem atteikties, bet viņš, man liekas, bez "degvielas" praktiski nekad nespēlē
, 2012-06-11 20:42, pirms 12 gadiem
Jānis labākais (rock)
, 2012-06-11 21:03, pirms 12 gadiem
ar ko viņiem Maskavā bus jaspēlē?
, 2012-06-11 21:38, pirms 12 gadiem
Interesanti, ka sastāvā ir spēlētāji, kas paspējuši uzspēlēt futzālu un arī lielo futbolu. Proti, Seņs un Martins. Droši vien ir vēl kāds.
, 2012-06-11 23:07, pirms 12 gadiem
Pēc kāda gada ceru ka Deņa(Jānis) spēlēs nacionālajā izlasē Latvijas izlasē, vismaz būs kāds no mūsu puses.
, 2012-06-12 11:56, pirms 12 gadiem
kastans rakstīja: ar ko viņiem Maskavā bus jaspēlē?
Smaga grupa: RUS, POL, GER ... Zinot to, ka RUS patīk daudz sist iekšā, ar uzvaru pār GER var arī nepietikt, lai kvalificētos play-off kā vienai no labākajām 3.vietu ieguvējām
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.