Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Rakels: "Atvainojos Kazakevičam, Paharam un komandas biedriem"

Rakels: "Atvainojos Kazakevičam, Paharam un komandas biedriem"
Deniss Rakels
Foto:Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Deniss Rakels intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapai atzina, ka tādas kļūdas kā savulaik U21 valstsvienībā vairs nepieļaus, taču tajā pašā laikā futbolists norādīja arī uz mediju atbildību izteikumu publicēšanā. Piedāvājam interviju pilnā apjomā.

LFF.lv | Kā jūties pēc zināma laika atkal tiekot izsaukts uz Latvijas izlasi?

Deniss Rakels: "Jūtos šobrīd labi. Esmu ļoti priecīgs atgriezties nacionālajā izlasē. Prieks satikt komandas biedrus. Visi mani ir sagaidījuši ļoti labi. Šobrīd viss notiek tāpat kā arī 2013. gadā, kad tiku izsaukts. Galvenais treneris Marians Pahars ir pārliecināts pār savu plānu. Par izsaukumu uz valstsvienību ar mani pāris nedēļas atpakaļ sazinājās tieši viņš. Mums bija gara saruna. Sanāca tā, ka viņš vēlas mani šeit redzēt. Teikšu godīgi, ka es biju nedaudz pārsteigts par zvanu. Ņemot vērā ar mani saistītos notikumus, man būs grūti tikt nacionālajā izlasē. Bet tajā brīdī biju ļoti priecīgs un tagad esmu šeit.

Par notikumiem U21 izlasē, pirmkārt, es personīgi gribētu atvainoties komandas galvenā trenera Daiņa Kazakeviča priekšā. Skaidrs, ka esmu vainīgs un es pats toreiz izdarīju nepareizi. Šobrīd esmu priecīgs, ka man iedota otrā iespēja. Atvainoties gribētu arī Latvijas U21 komandas biedru priekšā par to, ka tajā brīdī pievīlu viņus. Tāpat protams vēlos atvainoties arī nacionālās izlases puišu, treneru štāba un tās galvenā trenera Mariana Pahara priekšā. Uzskatu, ka gada laikā esmu pieaudzis. Saprotu, ka gadu nacionālajā izlasē esmu pazaudējis. Taču šobrīd esmu izkāpis no noteiktas bedres. Esmu sācis regulāri spēlēt, klubā gūstu vārtus. Atkārtošos, esmu ļoti priecīgs, ka man tika iedota otrā iespēja un ceru, ka izmantošu to pilnībā un būšu noderīgs mūsu komandai. Šādas muļķības turpmāk vairāk nedarīšu.”

LFF.lv | Kādas lietas šajā laikā Tu esi sapratis? Kāds būtu Tavs ieteikums jaunajiem futbolistiem, lai nākotnē neiekļūtu šādās situācijās?

Deniss Rakels: "Pirmkārt, futbolistam jāsaprot, ka pirmajā vietā vienmēr jābūt nacionālajai izlasei. Šeit tu ierodies, lai pārstāvētu savu karogu, savu dzimteni. Protams, jaunajiem futbolistiem nevajadzētu darīt šādas muļķības. Jākoncentrējas un jācenšas visu darīt komandas vajadzībām. Arī galvenais treneris Marians Pahars vienmēr saka, ka mums jāatslēdzas no klubu lietām un pilnībā jādomā par futbolu un Latvijas izlasi.

Neviens nav aizsargāts no muļķībām. It īpaši jaunie spēlētāji sava nelielā vecuma dēļ. Domāju, ka pēc šāda piemēra, kuru noteikti redzēja arī daudzi jaunie mūsu spēlētāji, visi turpmāk pieņems pareizos lēmumus. Cerēšu, ka tas nekad neatkārtosies. Un nav svarīgi, par kāda vecuma izlasi mēs runājam. Ierodoties valstsvienībā, spēlētājs pārstāv savu valsti un jādomā tikai par to, nevis par kādām citām lietām. Mans ieteikums katram izlases spēlētājam būtu, ierodoties jebkura vecuma valstsvienībā, pilnībā pievērsties un domāt tikai par savas pārstāvētās izlases vajadzībām, kā labāk sagatavoties, trenēties un sekmīgi nospēlēt katru nākamo spēli.”

LFF.lv | Lūdzu, paskaidro situāciju par savu sniegto interviju Polijas medijam, kā arī tajā publiski izskanējušajām n Latvijas medijos pārpublicētajam atziņām!

Deniss Rakels: "Ar pārliecību varu teikt par to un mans viedoklis ir tāds, ka intervijas drukātajā versijā poļu valodā toreiz netika pareizi noformulēts mans viedoklis un mana atbilde uz konkrēto jautājumu. Nemaz nerunājot par to, kā tālāk šī intervija tika pārpublicēta Latvijas medijos... Tulkojums bija nepareizs. Arī mana atbilde, ko sniedzu poļu žurnālistam, arī bija iztulkota nepareizi. Domāju, ka manas vainas šeit nav, jo šajā situācijā kļūdaini tika uzrakstīta intervija poļu valodā, kas savukārt pēc tam kļūdaini tika pārtulkota un pārpublicēta šeit. Toreiz cilvēki izlasīja šo interviju, cilvēki atkal sāka runāt par mani, taču vēlreiz ar pārliecību varu atzīt, ka manis sacītajos vārdos toreiz nebija nekāda naida. Man šķiet, ka šī bija maza kļūda gan no Polijas, gan arī pašmāju korespondentu puses.

Mēs lieliski zinām, ka Polijas medijos mūsu spēlētāj sniegtās intervijas Latvijā tiek pārpublicētas. Konkrētajā gadījumā tika pieļauta kļūda tulkotajā tekstā. Manos vārdos nebija nedz kāda naida vai priekšlaicīga nolūka kādu aizskart.”

LFF.lv | Vai ar šo žurnālistu Tev Polijā bija tālāka komunikācija šajā jautājumā?

Deniss Rakels: "Kontakts pazuda uzreiz. Piebildīšu, ka šis bija tāda Polijas medija korespondents, kurš nav īpaši labvēlīgs. Šim portālam Polijā ir slikta reputācija. Viņi ievieto ļoti daudz negatīvā futbolistu virzienā. Pēc visiem notikumiem tas skāra arī mani. Iespējams, ka korespondenti iedomājās, ka šādā brīdī par mani, ņemot vērā visus notikumus, vēl var kaut ko uzrakstīt vairāk ne tajā labākajā nozīmē. Uzdeva jautājumu, provicēja, nepareizi pārtulkoja. Sanāca tā, ka es paliku vainīgs. Atkārtošos, ka nekāda ļaunuma no manas puses šajā intervijā neizskanēja, tāpēc lasītāji un līdzjutēji visu nepareizi saprata.”

LFF.lv | Kā Tu vērtē Latvijas nacionālās futbola izlases uzbrukuma potenciālu, kā arī to faktu, ka no Polijas čempionāta (vai arī kādreiz spēlējot Polijā) mūsu komandā šobrīd ir uzbrucēju vairākums?

Deniss Rakels: "Domāju, ka mūs uzbrukuma potenciāls vienmēr bija spēcīgs. Gan pagājušajā gadā, gan arī tad, kad izlasē spēlēja Māris Verpakovskis. Arī šodien uzskatu, ka šī ir viena no spēcīgākajām līnijām. Attiecībā uz Polijas čempionātu uzskatu, ka tajā ir ļoti labs līmenis. To pierāda arī tas, ka izlasē ir pārstāvji tieši no šī čempionāta. Arī Artjoms Rudņevs savulaik sevi lieliski pierādīja Polijā, viņu tur joprojām atceras no labākās puses. Čempionāta līmenis ir ļoti labs, uz spēlēm nāk daudz skatītāju, lieli stadioni un plašs atspoguļojums medijos. Polijas čempionāta ir viss, kas piestāvētu jebkuram Eiropas spēcīgākajam čempionātam. Domāju, ka katra Latvijā spēlējošā futbolista sapnis būtu, lai arī Latvijā pie mums būtu tāpat.

LFF.lv | Kā Tu vērtē Latvijas izlases tuvāko pretinieku – Islandes futbola izlasi?

Deniss Rakels: "Septembrī mājās Polijā skatījos Islandes un Turcijas komandu spēli. Uzskatu, ka Turcija tajā spēlē, manuprāt, nedaudz nenovērtēja pretinieku. Izgāja laukumā nesagatavoti un nesavākušies. Savukārt Islande parādīja lielu potenciālu, kaujinieciskās spējas. Islande uzvarēja pelnīti. Par Islandes izlasi varu teikt tikai to labāko. Arī iepriekšējā kvalifikācijas ciklā pirms Pasaules čempionāta šī komanda tikai izslēgšanas spēlēs piekāpās Horvātijai. Islandes izlasei ir liels potenciāls, un viņi var būt par vieniem no favorītiem arī tādu spēcīgu komandu grupā, kāda šobrīd ir mums. Es teikšu, ka neesmu ļoti pārsteigts par to, ka Islande pārspēja Turciju savās mājās. Uzskatu, ka, lai arī Turcijai ir spēcīga komanda, tomēr tā vairāk nav tā komanda, kas turkiem bija pāris gadus atpakaļ. Tas gan protams nenoliedz to faktu, ka arī Turcija ir spēcīga izlase. Abu šo komandu savstarpējā spēlē Islande bija favorīts un laukuma viņi to pierādīja. Būs ļoti grūti gan pret Islandi, gan Turciju. Šobrīd noskaņojamies pret Islandi.

Mūsu treneris saka, ka ar 100% gatavību šajā spēlē nebūs pietiekami. Laukumā būs jāizliekas par 150% vai pat 200%, lai cerētu uz pozitīvu rezultātu šajā spēlē.”

LFF.lv | Kāds ir Tavs vērtējums par Latvijas izlases spēlēm septembrī pret Armēniju un izbraukumā pret Kazahstānu? Kādu futbolu līdzjutēji var sagaidīt mūsu komandas izpildījumā oktobrī?

Deniss Rakels: "Jā, es skatījos spēli pret Armēniju. Pret Kazahstānu redzēju gan tikai otro puslaiku, jo biju kluba treniņā. Godīgi sakot, Armēnija sākotnēji mani ļoti pārsteidza, jo sen nebiju šo komandu redzējis. Viņiem bija daudz vārtu gūšanas momentu, kurus gan viņi Skonto stadionā nespēja realizēt. Latvijas izlase savukārt šajā spēlē pierādīja, ka nav jābūt daudz vārtu gūšanas momentiem, lai izcīnītu uzvaru. Mēs guvām divus vārtus, uzvarējām un šobrīd jau visi būs aizmirsuši, kā ritēja pati spēle.

Savukārt Kazahstānā man patika otrais puslaiks, kurā, manuprāt, Latvijas izlase spēlēja labāk pār mājiniekiem. Mūsu komanda bija pelnījusi uzvaru šajā spēlē. Arī šajā nometnē runājot ar spēlētājiem, viņi visi atzīst, ka labāks variants, protams, būtu, ja mūsu komanda Astanā uzvarētu un kvalifikācijas ciklu iesāktu ar trīs punktiem.”

Kas attiecas uz mūsu komandas spēli, tad galvenais treneris Marians Pahars vienmēr pieturās pie savas spēles shēmas. Latvijas izlase vienmēr spēlē no aizsardzības, taču šobrīd mūsu komanda cenšas spēlēt arī kombinacionālu futbolu, bieži pieslēdzot arī malas. Domāju, ka tāds futbols līdzjutējiem patīk. Ļoti ceru, ka mūsu komanda šādu futbolu rādīs arī spēlēs oktobrī savā laukumā pret Islandi un Turciju. Tādējādi mūsu līdzjutēji, kas atnāks uz stadionu, ieraudzīs ne tikai pozitīvu rezultātu, bet arī tādu spēli, kas patiks visiem.”

LFF.lv | Latvijas izlase pirmdien devās uz Bērnu slimnīcu apciemot tās pacientus. Vai arī Tavā klubā jums ir šādi sociālie pasākumi un kā Tu vērtē šādu pasākumu nepieciešamību?

Deniss Rakels: ”Uzskatu, ka tas bija ļoti labs brauciens pie Bērnu slimnīcas. Uzskatu, ka Latvijas nacionālajai izlasei iespējami biežāk jāpiedalās šādos pasākumos, jābrauc ciemos pie bērniem. Arī Polija mēs, kluba spēlētāji, iesaistāmies šādos pasākumos. Tie notiek visnotaļ bieži, gandrīz katru nedēļu noteikti kāds spēlētājs to dara. Tāpēc spēlētāji bieži saņem zvanus no kluba menedžeriem par nepieciešamību doties uz kādu sociālo aktivitāti, piemēram, apciemot slimus bērnus, doties ciemos uz skolu vai bērnudārzu. Šādas akcijas domātas, lai ieinteresētu bērnus futbolā. Es uzskatu, ka tas ir ļoti labi. Bērniem jājūt, ka par viņiem rūpējās, par viņiem neaizmirst. Tādās situācijās bērni ir jāatbalsta. Domāju, ka mūsu tikšanās bērniem paliks atmiņā vel uz ilgu laiku.”

LFF.lv | Kā mūsu līdzjutēji var palīdzēt komandai 10. un 13. oktobrī Skonto stadionā?

Deniss Rakels: "Mēs protams ceram, ka Skonto stadionā oktobra spēlēs būs daudz mūsu līdzjutēju. Jūsu atbalsts mums šobrīd ir ļoti nepieciešams. Komandai priekšā ir divas svarīgas spēles. Ja šajā spēlēs būs pozitīvs iznākums, tad mēs varam arī reāli iesaistīties cīņā par vietu 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Būsim priecīgi, ja līdzjutēju stadionā būs ļoti daudz. Centīsimies ļoti parādīt iespējami labāko mūsu spēli.

Mēs vienmēr komandas iekšienē runājam, ka katra viesu komanda, kas ierodas Rīgā, viņiem jābaidās no mūsu komandas. Mēs spēlējam savā stadionā, kurā pretiniekam ir ļoti grūti spēlēt. Turklāt, ja uz spēli atnāks pilns stadions, nobaidīsim pretinieku, parādīsim labu futbolu un pozitīvs rezultāts noteikti neizpaliks!”

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas futbola federācija


, 2014-10-09 16:30, pirms 10 gadiem
Rakela grēksūdzes kampaņa turpinās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-09 16:38, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: drīzumā gaidāma filma par Rakelu ! 7 Rakela grēki,režisors Aigars Grauba
Ar nosaukumu "Apslēptais auglis"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-09 17:00, pirms 10 gadiem
NU ko labi, ka mums tik daudz uzbrucēju
, 2014-10-09 17:39, pirms 10 gadiem
Un liidzjuuteejiem nevajag atvainoties?Iesit kaadu golu Islandei...
, 2014-10-09 18:31, pirms 10 gadiem
var man kaads paskaidrot, ko viņš tādu izdarīja?
, 2014-10-09 19:54, pirms 10 gadiem
Ļoti jau nu formāli, kā no grāmatas; var just, ka vārdi nenāk no sirds. Bet iesākumam arī tas nav slikti, tālāk jau lai pierāda savu taisnību uz laukuma.
, 2014-10-09 20:00, pirms 10 gadiem
Domāju, to labāko. Bija sliktas lietas, pats atzīst, bet tagad uz priekšu.
, 2014-10-09 20:03, pirms 10 gadiem
Islande vispār ir unikums. Tagad močī futbolu, ja sagribēs ātri pārmetīsies kaut uz triatlonu. Norūdīta tauta, un ph, ka uz vulkāna dzīvo.
, 2014-10-09 20:27, pirms 10 gadiem
Laiku atgūt nav iespējams, bet ir lietas ko var labot!
Ceru ka Rakelam iedos spēles laiku un šis apklusinās šeit daudzos trollīšus!
, 2014-10-09 21:38, pirms 10 gadiem
Esmu palaidis šo garām - ko Rakels tādu par visiem pateica?
, 2014-10-09 21:45, pirms 10 gadiem
bars161 rakstīja: Esmu palaidis šo garām - ko Rakels tādu par visiem pateica?
Neko!Tik netici nevienam šeit trollim!
, 2014-10-09 22:05, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Neko!Tik netici nevienam šeit trollim!
Jā un ticēt tev! Liec galdā savu versiju!
, 2014-10-09 22:07, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Jā un ticēt tev! Liec galdā savu versiju!
tu esi trollis?
, 2014-10-09 22:12, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: tu esi trollis?
Tavs komentārs bija vērsts pret mani! Stāsti, kurš tur melo?
, 2014-10-09 22:20, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Tavs komentārs bija vērsts pret mani! Stāsti, kurš tur melo?
Zelta sietiņš!Zināju to!
Labvakar sietiņkundze!Priecājies kamer vēl tas ir iespējams!
p.s.
par melošanu man bijusi tik ar vienu profilu saruna pedejā laikā!Tā kā kļūdu iespējas ir 0%!
, 2014-10-09 22:26, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Zelta sietiņš!Zināju to!
Labvakar sietiņkundze!Priecājies kamer vēl tas ir iespējams!
p.s.
par melošanu man bijusi tik ar vienu profilu saruna pedejā laikā!Tā kā kļūdu iespējas ir 0%!
Koooo???

Tam čangalim ne reizi vien kluci uz galvas esmu licis! Slims tu esi
Kad sāk nepatikt mana attieksme pret Rakelu tā centies piešūt man visādas bombas Pieaudz vienreiz Andruha, pieaudz!
, 2014-10-09 22:32, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Koooo???

Tam čangalim ne reizi vien kluci uz galvas esmu licis! Slims tu esi
Kad sāk nepatikt mana attieksme pret Rakelu tā centies piešūt man visādas bombas Pieaudz vienreiz Andruha, pieaudz!
aprāvies!Nevajag šeit zuti tēlot!Mani tu neinteresē un tavu profilu darbība ne tik!Tīklu izmetu,ielīdi iekšā un spraugas pārāk maziņas lai izlocītos!
sietiņkundze profesionāla esi!Bet man jau patik ar sarežģītiem (profesionaliem) objektiem nodarboties!Paldies Tev par to!
, 2014-10-09 22:37, pirms 10 gadiem
))) Ko Rakels pateica, ka te visi tā cepās?? Reāli neesmu lasījis.
, 2014-10-09 22:39, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: aprāvies!Nevajag šeit zuti tēlot!Mani tu neinteresē un tavu profilu darbība ne tik!Tīklu izmetu,ielīdi iekšā un spraugas pārāk maziņas lai izlocītos!
sietiņkundze profesionāla esi!Bet man jau patik ar sarežģītiem (profesionaliem) objektiem nodarboties!Paldies Tev par to!
Ko aprāvies? Tu kārtējoreiz aprāvies, tev nepielec?????
Turpini dzīvot savās fantāzijās! No šodienas tu man esi tukša vieta, viss!
, 2014-10-09 22:46, pirms 10 gadiem
Oho, kāds pat izdzēsa manu komentāru. Normāli.

Atkartošos, ar ko Rakels ir izpelnījies tādu uzmanības devu? ar ko? Ar to kā bija iemaisīts dzeršanas skandāla? Ar to kā 2,3 gadus, nekas pozitīvs īpaši par viņu nav dzirdēts. Polija viņu gaidīja kā zelta puisēnu, beigas sanāca gailis sūda čupas. Lai tusē tālāk ar Karašausku. Un liek selfijus
, 2014-10-09 22:51, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Ko aprāvies? Tu kārtējoreiz aprāvies, tev nepielec?????
Turpini dzīvot savās fantāzijās! No šodienas tu man esi tukša vieta, viss!
Ja no šodienas es būtu tukša vieta tev siet tad es priecātos,bet tu mani noliksi vēl augstākā plauktā nekā līdz šim!
, 2014-10-09 23:16, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Ja no šodienas es būtu tukša vieta tev siet tad es priecātos,bet tu mani noliksi vēl augstākā plauktā nekā līdz šim!
Likās, ka tomēr tev tai ķobī ar kkas ir, bet esmu smagi kļūdījies!
Turpini savējo aizstāvēt tikai ja tas vēlreiz atgadīsies, es būšu pirmais, kurš tev to atgādinās!
, 2014-10-10 01:11, pirms 10 gadiem
christiann rakstīja: Oho, kāds pat izdzēsa manu komentāru. Normāli.

Atkartošos, ar ko Rakels ir izpelnījies tādu uzmanības devu? ar ko? Ar to kā bija iemaisīts dzeršanas skandāla? Ar to kā 2,3 gadus, nekas pozitīvs īpaši par viņu nav dzirdēts. Polija viņu gaidīja kā zelta puisēnu, beigas sanāca gailis sūda čupas. Lai tusē tālāk ar Karašausku. Un liek selfijus
nu nu
Raķelis bija rez spēl 18.g.v, kad līga bija stipra
Raķelis ir spēlējis un spēlē labā līgā
Raķelis ir aktuāls
Kur Kara???
, 2014-10-10 01:30, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: nu nu
Raķelis bija rez spēl 18.g.v, kad līga bija stipra
Raķelis ir spēlējis un spēlē labā līgā
Raķelis ir aktuāls
Kur Kara???
Viņš melojot pat aizmirsa atvainoties visiem Latvijas izlases faniem!! Vai varbūt šeit arī žurnālisti ir/būs vainīgi???
, 2014-10-10 18:58, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Viņš melojot pat aizmirsa atvainoties visiem Latvijas izlases faniem!! Vai varbūt šeit arī žurnālisti ir/būs vainīgi???
Atbrīvojies
Būs labi
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.