Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Latvijas U-19 nerealizē nevienu pendeli un cīnīsies par pirmspēdējo vietu

Latvijas U-19 nerealizē nevienu pendeli un cīnīsies par pirmspēdējo vietu
Vladimirs Babičevs
Foto: com-cup.com

Šodien Sanktpēterburgā Valentīna Granatkina piemiņas turnīrā Latvijas U-19 izlase cīņā ar Azerbaidžānas vienaudžiem pēc 1:1 pamatlaikā un papildlaikā zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, nerealizējot nevienu pendeli.

Atgādinām, ka grupu turnīrā Latvijas U-19 izlase vispirms ar 0:4 zaudēja Sanktpēterburgas U-19 izlasei, pēc tam negaidīti apspēlēja grupas uzvarētāju Turciju ar 1:0, bet noslēdzošajā mačā ar 0:2 piekāpās Ukrainai. Iegūtie trīs punkti neļāva tikt augstāk par pēdējo 4. vietu grupā, kas nozīmēja, ka šodien jāuzsāk cīņa par 13.-16. vietu 16 komandu konkurencē.

Diemžēl arī cīņā pret Azerbaidžānu šodien zaudējums. Lai gan jau 7. minūtē mūsējos vadībā izvirzīja „Liepājas metalurga” audzēknis Andris Krušatins, Azerbaidžānas komandai 76. minūtē izdevās izlīdzināt un pārvirzīt spēli papildlaikā. Tajā vārti netika gūti, bet par murgu mūsējiem izvērtās 11 metru sitienu sērija – mūsējie nerealizēja nevienu no trim pendelēm, un viss ātri beidzās, Azerbaidžānai uzvarot ar 3:0.

Parīt, 11. janvārī, Latvijas U-19 izlase cīnīsies par to, lai nepaliktu pēdējā vietā – par 15. vietu. Pretī stāsies Moldova, kas savā grupā ar 1:4 zaudēja Krievijai, nospēlēja 1:1 ar Igauniju un ar 0:2 piekāpās Slovēnijai, savukārt 13.-16. vietu pirmajā cīņā ar 0:3 atzina Baltkrievijas pārākumu.

Vladimirs Babičevs, U-19 izlases treneris: „Kad spēle rit veiksmīgi un viss padodas, tā jānovada līdz uzvarai. Taču tam vajadzīga pieredzējusi komanda. Šajā ziņā mums ir, kur attīstīties. Kad izlaid spēles pavedienu, pēc tam ir grūti savākties. Tas ar mums notika 2. puslaikā, kas nozīmē, ka mums ir jāpieaug, jāpierāda, ka šī nav bērnu komanda, bet gan pieaugušu vīriešu komanda. Tad šādas spēles tiks novestas līdz uzvarai. Kāpēc no malas nedevu rīkojumus? Gribēju apskatīties, vai mums ir komanda, vai mums ir līderi, vai komanda spēs pati šādā situācijā savākties. Izrādījās, ka mums šādu futbolistu nav. 11 metru sitienu sērija? Tas ir no tās pašas sērijas – nespējām savākties. Pendele ir kā spogulis psiholoģiskajai sagatavotībai. Psiholoģiskā ziņā nebijām pelnījuši uzvarēt. Tas ir jānopelna. Un malacis ir kapteinis, kurš devās sist pirmais. Tas bija nelaimes gadījums, taču kopumā, kā jau sacīju, nebijām pelnījuši.”

Azerbaidžānas izlases treneris Nikolajs Adams: „11 metru sitienu sērija man kā trenerim neko nenozīmē. Mēs zaudējām 2. puslaika izskaņu pēc momentu skaita. Un gandrīz zaudējām spēli kopumā. Jāanalizē sniegums, nevis pendeles. Patīkami, ka uzvarējām, taču tas nav analīzes vērts. Tas labi psiholoģijai, kaut arī patiesībā tas ir nekas.”

Azerbaidžānas U-19 - Latvijas U-19 1:1, papildl. 1:1, 11m 3:0 (0:1)
Vārti: Mustafazade 76’ - Krušatins 7’.
Latvija: Kurakins, Jēkabsons, Bezuščonoks, Vasiļjevs (Kupčs 56’), Krušatins, Černomordijs, Mordatenko (Dubrovskis 76’), Jurkovskis, Rjabokoņs (Strazdiņš 65’), Žmiļevskis, Baikovs (Bāliņš 60’).
Brīdinājumi: Jēkabsons, Jurkovskis, Kupčs.
Labākais spēlētājs Latvijas izlases sastāvā: Andris Krušatins.
Skatītāji: 200.

Latvijas U-19 izlases spēles Granatkina piemiņas turnīrā

DatumsSpēleRezultāts
4. janvārisLatvijas U-19 - Sanktpēterburga0:4
6. janvārisLatvijas U-19 - Turcijas U-191:0
8. janvārisLatvijas U-19 - Ukrainas U-190:2
9. janvārisLatvijas U-19 - Azerbaidžānas U-191:1; 11m 0:3
11. janvārisLatvijas U-19 – Moldovas U-19

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-09 18:36, pirms 10 gadiem
Pa baložiem sita, ka nevar trāpīt bumbu vārtos.
, 2014-01-09 19:04, pirms 10 gadiem
K E P K A #3 rakstīja: arii pirmspedeja vieta ir vieta
Arī tā vēl ir jāizcīna un Moldova jāvinnē
, 2014-01-09 21:03, pirms 10 gadiem
KazahsLV rakstīja: Pa baložiem sita, ka nevar trāpīt bumbu vārtos.
vispār vārtos arī vārtsargs stāv.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-09 21:41, pirms 10 gadiem
vārtus guva nevis 7. minūtē, bet 16. minūtē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.