Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas U-19 izlase zaudē Grieķijai un cīnīsies par 13.vietu

Latvijas U-19 izlase zaudē Grieķijai un cīnīsies par 13.vietu
Latvijas U-19 izlase
Foto: lff.lv

Latvijas U-19 futbola izlase šodien Sanktpēterburgā aizvadījusi Valentīna Granatkina piemiņas turnīra noslēdzošo grupas spēli, kurā ar rezultātu 1:2 atzina Grieķijas pārākumu. Latvija ar vienu punktu grupā ieņēma pēdējo vietu un cīnīsies par 13.-16.vietu.

Pēc pirmajām divām kārtām grupas vadībā ar četriem punktiem bija Krievija un Slovēnija, kuras šovakar vēl tiksies savā starpā. Tikmēr Latvijai un Grieķijai bija pa vienam punktam. Latvija to ieguva pret Slovēniju (1:1), savukārt grieķi - pret mājiniekiem krieviem (2:2). Otrā spēlē Latvija Krievijai piekāpās ar 1:3, bet grieķi Slovēnijai - ar 0:1.

Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Dmitrijs Klimaševičs, kurš 56.minūtē izcēlās pie rezultāta 0:2. Līdz ar zaudējumu Grieķijai Vladimira Babičeva trenētā U-19 izlase (1995.gadā dzimuši spēlētāji) grupā palika pēdējā vietā un turnīru turpinās ar cīņu par 13.-16.vietu. Pusfinālspēle Latvijai paredzēta sestdien, kad būs jātiekas ar kaimiņiem lietuviešiem. Lietuvas izlase savā grupā zaudēja visās spēlēs - Azerbaidžānai (2:3), Ukrainai (0:4) un Čehijai (0:3).

"Esmu pateicīgs komandai, tā aizvadīja labu spēli. Mums tikai trūka enerģijas, jau izpaužas nogurums. Nevaram tik viegli variēt ar sastāvu kā Grieķija. Pamatsastāva spēlētājiem ne vienmēr uz soliņa ir pilnvērtīga maiņa. Atbraucām uz šo turnīru mācīties, krāt pieredzi. Savu uzdevumu mēs izpildām un turpināsim to darīt, turnīrs vēl nav beidzies. Nevienā no spēlēm mums nebija izgāšanās. Gan ar Krieviju, gan Slovēniju un šodien ar Grieķiju mums bija vārtu gūšanas momenti. Mums ir grūti spēlēt kā pirmajam numuram, bet katrā spēlē nācās atspēlēties. Bet redzu komandas progresu katrā spēlē un ticu tai," pēc mača teica Vladimirs Babičevs.

"Spēle bija laba. Mums bija daudz labu piespēļu un sanāca uzbrukumu noslēgšana. Domāju, ka uzvara bijia objektība un pelnīta. Latvija otrajā puslaikā spēja gūt vārtus, taču spēles gaita nemainījās un viss palika mūsu kontrolē. Mums ir garš soliņš, un man tas nerada grūtības izmainīt sākumsastāvu. Ļauju spēlēt visiem puišiem, jo vairāk, ka no tā necieš spēles kvalitāte," teica Grieķijas izlases treneris Teodoross Pahaturidis.

Grieķija - Latvija 2:1 (1:0)

Vārti: Tanailakis 23', Pasalidis 50' - Klimaševičs 56'
Brīdinājumi: Fukarass - Kiriļins, Kazačoks
Latvija: Vīksna, Bragins, Klimaševičs, Kņuts, Burmistris, Kiriļins, Kazačoks, Ikaunieks (Dobrtuļins 74'), Vītolnieks (Indrāns 56'), Komarovs, Gutkovskis

VKomandaSUNZVārtiP
1.Krievija31205:35
2.Slovēnija31202:15
3.Grieķija31114:44
4.Latvija30123:61

Izmantotie resursi:
Мемориал Валентина Гранаткина / Valentin...


, 2013-01-09 20:49, pirms 11 gadiem
Žēl, protams, ka tikai viens punkts, bet tā, objektīvi paskatoties, tomēr liels prieks, ka šinī vecuma grupā varam cīnīties ar tādām futbola, ja ne lielvalstīm, tad tuvu tam, kā Grieķiju un Krieviju. Cepuri nost puišiem. Neslikts turnīrs. Gan jau, ka kādu no viņiem ieraudzīsim nākamajā sezonā Virslīgā.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
30

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.