Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Krasnožans: "Meistarības ziņā esam vienlīdzīgi, taču Latvijai būs priekšrocība"

Krasnožans: "Meistarības ziņā esam vienlīdzīgi, taču Latvijai būs priekšrocība"
Jurijs Krasnožans
Foto: sportdialog.ru

Kazahstānas futbola izlases galvenais treneris Jurijs Krasnožans pirms rītdien paredzētās pirmās spēles Eiropas čempionāta atlases ciklā sacīja, ka izpildītāju kvalitātes ziņā Kazahstāna un Latvija ir vienlīdzīgas, taču Latvija spēlē organizēti un tai būs priekšrocība, jo jau ir izgājusi komandas būvēšanas stadiju. Tikmēr Marians Pahars kazahu žurnālistiem, atšķirībā no intervijām Latvijā, atbildēja ļoti diplomātiski un izvairīgi, cenšoties neatklāt nekādu būtisku informāciju.

Krasnožans: "Latvija atlases ciklā var sagādāt jebkādus pārsteigumus"

- Ko sagaidāt no rītdienas spēles?
- Izmantojot gadījumu, gribētos visus apsveikt ar jaunā cikla sākumu. Mūs gaida interesanta spēle, kurā nav acīmredzamas favorītes un kurā noteicošais faktors būs gatavība. Kurai komandai tā būs labāka spēles dienā.

- Kādas pretinieka spēcīgākās puses jūs atzīmētu?
- Labi zinām Latvijas izlasi un esam labi izpētījuši pretiniekus. Tajā netrūkst tehnisku, labu izpildītāju. Latvija atšķiras ar kompaktu un organizētu spēli. Katrā līnijā tai ir līderi. Pēc izpildītāju meistarības esam vienlīdzīgi. Vienīgi Latvijai varbūt ir priekšrocība tajā ziņā, ka vēl atrodamies komandas veidošanas stadijā, bet latvieši šo posmu jau ir izgājuši. Latvijai ir talantīga treneru paaudze. Kopumā runa ir par to, ka Latvija ir gatava šajā ciklā sagādāt jebkādus pārsteigumus.

- Jūsu viedoklis – ko varam likt pretī Latvijas izlasei?
- Latvijas izlase nesastāv tikai no spēcīgajām pusēm. Spēcīgās puses pavada arī vājās. Tagad – preses konferencē – laikam nav īstais brīdis runāt par pretinieku mīnusiem…

- Vai kaut kā personīgi segsiet Valēriju Šabalu, kurš pret Armēniju guva divus vārtus?
- Jūs gadījumā neesat no Latvijas Futbola federācijas? Varbūt jūs esat Latvijas treneru štābā? (smejas)

- Nē.
- Runājot par Šabalu, teikšu, ka šim futbolistam tiks veltīta ievērojama uzmanība. Bet jau teicu par to, ka Latvijas izlasei visās līnijās ir savi līderi. Tāpēc personīgas uzmanīšanas nebūs.

- Vai komandā ir kādi zaudējumi?
- Visi mūsu komandas spēlētāji ir dzīvi un veseli, un gatavi spēlei. Saprotams, paplašinātajā sarakstā varēja būt gan Šmitgals, gan Nurdauletovs, gan Karpovičs, bet pagaidām viņiem ir savainojumi.

- Cik svarīgs būs līdzjutēju atbalsts?
- Protams – tas pat netiek apspriests. Mums var būt milzīga priekšrocība mūsu līdzjutēju izskatā. Tie nav vienkārši vārdi, tā nav vienkārši cieņas izrādīšana līdzjutējiem. Runa ir par to, ka pie tāda atbalsta, kāds ir iespējams, spēlētāju stāvoklis un izlases iespējas var būt pavisam citas. Pat tad, kad nespēj atrast rezerves, situāciju var lauzt ar savu tribīņu palīdzību. Ja uz izlases spēlēm Astanā tribīnes būs pārpildītas, tad viens no mērķiem būs sasniegts. Skatītāju daudzums tribīnēs ir mūsu spēles novērtējums. Būsim patiesi pateicīgi katram, kurš atnāks mūs atbalstīt.

Pahars: "Neviens neriskēs nosaukt favorītu"

Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars: "Kazahstānas izlase ir spēcīga un labi organizēta komanda. Neviens šajā spēlē neriskēt nosaukt favorītu. Domāju, būs laba spēle."

- Kā vērtējat Astanas laukuma kvalitāti?
- Ļoti labas kvalitātes laukums. Pat nav manāms, ka segums ir mākslīgais. Nav nekādu problēmu.

- Jūsu kolēģis Jurijs Krasnožans teica, ka Latvijai būs priekšrocība.
- Grūti teikt. Kurš vairāk gribēs un būs labāk gatavs, tas arī uzvarēs.

- Kā norit aklimatizācijas process?
- Viss kārtībā. Uzņēmāt mūs teicami.

- Kādu uzdevumu jums izvirzīja Latvijas Futbola federācija?
- Vispār par to nerunā. Nedomāju, ka, piemēram, Čezāre Prandelli sāks stāstīt par vadības izvirzītajiem uzdevumiem. Tā ir mūsu personīgā darīšana. [LFF gan ir publiski paziņojusi, ka uzdevums ir trešā vieta grupā – A.S.]

- Vai Aleksandrs Starkovs jums kā jaunajam speciālistam dod kādus padomus?
- Protams. Vēl vairāk – viņš ir ieradies kopā ar mums.

- Vai sastāvā ir kādi zaudējumi?
- Visi ir veseli un gatavi spēlei.

Izmantotie resursi:
Юрий Красножан: «Будем искренне благодарны...
Марьян Пахарь: «Никто не рискнет назвать...


, 2014-09-08 17:28, pirms 10 gadiem
Kazahu žurnālisti koncentrējas tikai uz Šabalu , bet par Rudņevu ir aizmirsuši. Cerēšu , ka treneri arī
, 2014-09-08 17:30, pirms 10 gadiem
nu ko, jāsāk būs cikls ar uzvaru !
mēs to varam !
, 2014-09-08 17:32, pirms 10 gadiem
zaudeejums ar 2:0 vai 3:0,nevaru izlemt
, 2014-09-08 18:05, pirms 10 gadiem
Ha, tiešām valsts izlase, kurā ir spēlētāji no Vācijas, Krievijas, Polijas, Šveices līgām ir labāka par izlasi, kurā gandrīz visi ir no vietējā čempionāta, kas ir līmeni zemāks, nekā visi šie minētie?
, 2014-09-08 18:49, pirms 10 gadiem
Ko tur dara Starkovs? Tā jau likās, ka perfekti viss nevar būt.
, 2014-09-08 19:32, pirms 10 gadiem
- Kā norit aklimatizācijas process?

gadījumā nav ATklimatizācija???
, 2014-09-08 20:05, pirms 10 gadiem
kurmiic rakstīja: - Kā norit aklimatizācijas process?

gadījumā nav ATklimatizācija???
Nav gan. Akadēmiskā terminu datubāze - aklimatizācija
, 2014-09-08 20:59, pirms 10 gadiem
Pahars sev neierasti lakonisks. Bet tā ir... nav ko daudz runāt pirms spēlēs, runās pēc tam. Par uzvaru un veiksmīgu cikla sākumu!
, 2014-09-09 09:03, pirms 10 gadiem
Petrovičs Astanā?Tad konkursa jautājums.Spēlēsim ar vienu uzbrucēju,jeb diviem
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.