Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kazahstānas un Latvijas maču tiesās 30 gadus vecs slovāks

Kazahstānas un Latvijas maču tiesās 30 gadus vecs slovāks
Ivans Kružliaks parāda dzelteno kartīti Anglijas izlases spēlētājam Danijam Velbekam
Foto: AFP/Scanpix

UEFA paziņojusi, ka "Euro2016" kvalifikācijas turnīra spēli starp Kazahstānu un Latviju otrdien, 9.septembrī, tiesās slovāku tiesnesis Ivans Kružliaks.

Lai gan Ivans Kružliaks ir tikai 30 gadus vecs, viņš jau pāris gadus ir starptautisko spēļu apritē. Pirmoreiz nacionālo izlašu spēli Kružliaks tiesāja vairāk nekā pirms diviem gadiem - 2012.gada augstā Ungārija pret Izraēlu (1:1). Kopā viņa kontā gan tikai četras lielo izlašu spēles - iespējams, atmiņā paliekošākā no tām spēle Vemblijā pagājušā gada septembrī, kad angļi ar 4:0 sagrāva Moldovu. Šajos četros mačos Kružliaks vienreiz parādīja sarkano kartīti (slovēņu aizsargam 89.minūtē par otrās dzeltenās kartītes nopelnīšanu cīņā ar Kipru), bet 11 metru soda sitienus nav piešķīris.

Klubu līmenī Kružliaks piecas reizes tiesājis Eirokausu grupu turnīra spēles un allaž tā bijusi Eiropas līga. Čempionu līgā slovāku soģim līdz šim uzticēta vienīgi kvalifikācija (četrreiz), tai skaitā pērnajā vasarā Islandes FK un Lietuvas "Ekranas" spēle (spēlēja arī Igors Kozlovs), kurā Kružliaks noraidīja Lietuvas komandas spāņu spēlētāju, kā arī parādīja astoņas dzeltenās kartītes. Kopā 14 Eirokausu spēlēs Slovākijas arbitrs sarkano kartīti parādījis piecas reizes.

Arī ar Latvijas futbolu Kružliaks ir pazīstams. Viena no Čempionu līgas kvalifikācijas spēlēm, ko viņš tiesājis, bija starp Sulšēra vadīto "Molde" un "Ventspili" 2012./13. gada sezonā. Toreiz norvēģi uzvarēja ar 3:0, un Kružliaks parādīja sešas dzeltenās kartītes - vienu norvēģiem, piecas mūsējiem. Tāpat Kružliaks nozīmēja 11 metru soda sitienu uz Maksima Uvarenko vārtiem. "Ventspils" rindās toreiz spēlēja divi futbolisti, kuri šobrīd ar Latvijas izlasi atrodas Kazahstānas galvaspilsētā Astanā - Antons Kurakins un Oļegs Timofejevs.

Kazahstānas - Latvijas spēle sāksies otrdien plkst.19:00. LTV7 pārraidi sāks jau plkst.18:30, studijā eksperta lomā būs Māris Verpakovskis.


, 2014-09-07 20:16, pirms 10 gadiem
Šis reklāmas rullītis Verpakovskim ir ļoti labi izdevies:

Māris Verpakovskis studijas eksperts futbola...
, 2014-09-07 21:08, pirms 10 gadiem
Lasot rakstu, liekas, ka kāds meklē sazvērestību teoriju
, 2014-09-07 22:34, pirms 10 gadiem
Piecas dzeltenās kartītes?Ka tik nav V.Bulanova futbola versija......Bet vēlu veiksmi,jo reāli sāk rasties sajūta,ka līmenis kļūst augstāks,bet nedrīkst krist eiforijā un jācinas katrā spēlē vienalga kas stājas pretīm.PAR MŪSĒJIEM!
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.