Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Tiešraide: Latvija - Lietuva 2:1 (spēle galā)

Šovakar "Skonto" stadionā Rīgā notiks Pasaules kausa atlases cikla spēle starp Latviju un Lietuvu.

 

90' Spēle ir galā, un Marians Pahars svin pirmo uzvaru kā Latvijas izlases galvenais treneris. Ar 2:1 uzvarēta Lietuva, un speram pirmo soli pretī kārotajai trešajai vietai grupā.

 

90' Taktiskā maiņa Latvijai. Renārs Rode nomaina Rudņevu. Rode debitē Latvijas izlasē!

 

90' Kompensācijas laiks ir četras minūtes.

89' Šabala soda laukumā atspēlē Rudņevam, bet glābj Karčemarsks. Pēc stūra sitiena Latvija jau sāk vilkt laiku. Pamatlaiks tūliņ beigsies.

Valdis Valters: Kapēc es skatos LV izlasi? Tāpēc ka beidzot komanda spēlē futbolu!!!

 

86' Brīdinājums Mikuckim.

 

86' Lietuvai pēdējā maiņa. Edgars Česnauskis nomainīja Kalonu,

 

Einārs Paass: Torres te nobāl...

 

82' Spēle ir izlīdzinājusies, un atkal fantastiska iespēja Latvijai. Rudņevs iecentrēja soda laukumā, Karčemarsks glāba pēc Šabalas sitiena ar galvu, bet Cauņa neticamā veidā sita pāri tukšiem vārtiem. Jācer,  ka kaudzi neizmantoto izdevibu nenāksies nožēlot.

76' Šabala lieliski izrāvās un izkārtoja sev momentu, bet cīņā ar aizsargu neizdevās trāpīt vārtos. Par spīti šim momentam, jau kādu laiku iniciatīva ir Lietuvai, kas vētraini uzbrūk.

75' Spēli klātienē vēro nedaudz vairāk par 7300 skatītājiem.

73' Otrā maiņa viesiem. Sauļu Mikoļūnu nomainīja Evalds Ražulis. Pēc brīža maiņa arī Latvijai. Artis Lazdiņš nomainīja Ritvaru Ruginu.

 

72' Šoreiz jau vārtus atņem Lietuvai. Uz maiņu izgājušais Česnauskis pēc centrējuma atlēkušo bumbu raidīja vārtu devītniekā, bet par laimi aizmugure.

 

Agris Suveizda: Pagadām prieks gan par Latvijas spēli, gan Latvijas faniem, taču šajā spēlē vēl ne tuvu nekas nav beidzies - lietuvieši cenšas uzbrukt lieliem spēkiem.

 

64' Pirmā maiņa Latvijai. Aleksandrs Cauņa nomainīja tikko momentu izšķērdējušo Zjuzinu. Maiņa gan bija sagtavota jau pirms tā uzbrukuma.

 

63' Te bija jābūt 3:1...Šabala teicami soda laukumā pa skrējienam piespēlēja Zjuzinam, bet Artūrs netrāpīja tuvajā stūrī.

 

61' Latvijai otrais brīdinājums. Pie tā ticis arī otrs uzbrucējs - Šabala.

 

60' Bumba ir vārtos! Alans Sinelņikovs pa taisno no stūra sitiena iegriež bumbu tālajā vārtu stūrī. Diemžēl tiesnesis ir fiksējis pārkāpumu pret Karčemarsku.

 

56' Lieliska iespēja Latvijai. Atlēkusī bumba soda laukumā nokļuva pie Ritvara Rugina, bet viņš nespēja sist garām Karčemarskam.

Agris Suveizda: Lieliska atmosfēra stadionā. Vērojot Lietuvas iepriekšējās spēles šajā ciklā, var pastrīdēties, kurā leišiem bija labāks atbalsts - mājās vai, lai cik tas nebūtu dīvaini, Rīgā.

 

Edmunds Novickis: Prognozēju Verpakovska, Rakela un Cauņas uznākšanu uz maiņu, bet nu redzēs.

 

48' Pirmā spēlētāju maiņa - piespiedu. Savainoto Novikovu nomaina kādreizējais Māra Verpakovska komandas biedrs Deivids Česnauskis.

 

46' Otrais puslaiks ir sācies. Pagaidām bez maiņām.

 

Miķelis Osis: Visu cieņu @kajbumba par diezgan piepildīto stadionu. Droši vien daudzi ar ielūgumiem, taču tam nav nozīmes, atmosfēra ļoti laba!

 

Iļja Poļakovs: Pirms spēles dzirdot leišu fanus vairāk nekā mūsējos, mazliet noskumu. Tad ieraudzīju laukuma centrā Rudņevu un sapratu, ka viņš gan neskuma

 

Valdis Jansons: Laba atmosfera stadionaa,salidzinoshi labs futbols un pagaidaam labveligs rezultaats.. Zjuzins iepriecina! #latvia #fifa #Brasil2014

 

Ralfs Pleinics: Pietiekami daudz @fkventspils_ bijušo futbolistu spēlē izlasē! Prieks par Zjuzinu!!!

 

 

Māris Melnozols: Kopumā labs 1. puslaiks Latvijas izlases izpildījumā, vārti gan arī Lietuvai, tādējādi 2-1 vadībā gan Latvija

 

45' Pirmais puslaiks ir noslēdzies. Lietuvieši 45 minūtes pabeidza ar beigu ofensīvu, bet tomēr Latvijai vienu vārtu pārsvars.

 

45' Vēl viens lielisks moments viesiem. Bumba pēc sitiena no distances lidoja pavisam nedaudz virs vārtu pārliktņa. Stūra sitiens.

44' Prieki diemžēl bija ļoti īsi. Pēc stūra sitiena Panka iedzina bumbu vārtos - aizsargi izsita bumbu, taču tā jau bija šķērsojusi vārtu līniju. 2:1 Latvijas labā.

 

42' VĀĀĀĀĀRTI! Valērijs Šabala teicami izcīnīja bumbu un piespēlēja Artūram Zjuzinam, kurš ar sitienu no distances guva savus otros vārtus izlasē pēc kārtas - 2:0!

 

 

41' Bulvītis ļoti neveiksmīgi paklupa, līdz ar to Mindaugs Kalons nokļuva ar bumbu soda laukumā. Bīstams sitiens pa zemi, bet Vaņins ar to tika galā.

 

36' Lietuvai pagaidām nav neviena reāla momenta, taču ir vairāki uzbrukumi, kas varēja pāraugt kaut kā lielākā. Nule bija viens no tādiem, bet Latvijas aizsargiem izdevās soda laukumā apturēt Arvīdu Novikovu.

 

29' Tiesneša karodziņš aptur perspektīvu pretuzbrukumu, un diemžēl Rudņevs aizspēra bumbu prom pēc svilpes. Pirmais brīdinājums mums.

 

25' Beidzot ir atgriezies internets, un esam atpakaļ tiešraidē. Joprojām līdzīga spēle un joprojām patīkams 1:0.

 

20' VĀĀĀĀĀĀRTI! Juris Laizāns izpildīja strūra sitienu, bet Nauris Bulvītis vārtu prieksā izmantoja Židrūna Karčemarska kļūdu - 1:0!

 

 

14' Bīstama standartsituācija viesiem. Gorkšs pārkāpa noteikumus netālu no sava soda laukuma, bet lietuviešu sitiens pa zemi lidoja garām vārtiem.

9' Diemžēl interneta pieslēgums ir visai nestabils, tāpēc atvainojamies, ja tehnisku iemeslu dēļ kādu brīdi nevarēsm vēstīt par notikumiem laukumā.

7' Stadionā ļoti laba atmosfēra - gluži kā futbolā. Lietuviešu fani pilnībā aizņēmuši divus sektorus un jau dedzina petardes. Aktīvs arī viens nepilns Latvijas fanu sektors.

 

5' Jau pirmā dzeltenā kartīte. Mindaugs Panka asi spēlē pret Artjomu Rudņevu un tiek brīdināts.

 

1' Spēle ir sākusies!

 

Protams, gribētos, lai mūsu Lietuvas izlase uzvar, taču, domāju, būs neizšķirts. Lieku uz 1:1.

 

Lietuvai tagad ir divi labi uzbrucēji - Šerns un Matulevičs. Ir labi un ātri malējie pussargi, kuri var izšķirt spēles likteni. Ir interesanti spēlētāji, kas var noslēgt uzbrukumu. Manuprāt, tas, kas Lietuvas izlasei trūkst, ir radošums laukuma centrā - tā ir komandas vājākā vieta. Nav tāda spēlētāja, kas varētu ar slēptu piespēli izvest kādu viens pret vienu vai vismaz ar kvalitatīvu piespēli izvirzīt labā pozīcijā malējos pussargus. Šādu spēlētāju Lietuvai šobrīd nav. Vārtsarga pozīcija ir laba. Aizsardzība... nezinu, kādu virknējumu treneris tagad izvēlēsies, taču arī aizsardzība nav tā sliktākā.

 

Rīgas "Daugavas" galvenais treneris Virginijus Ļubšis: Izteikta favorīta nav, tomēr, ja skatāmies uz sastāviem, Lietuvai būtu jāuzvar. Tomēr galu galā viss tāpat būs atkarīgs no komandu pašatdeves. Abām komandām šajā turnīra fāzē šī savstarpējā spēle ir tā svarīgākā, jo tā būs kas vairāk par parastu spēli. Nevis spēle par trim punktiem, bet spēle par savas valsts godu.

 

20:58 Latvijas izlases pamatsastāvā bez pārsteigumiem. Aleksandrs Cauņa pēc savainojuma izārstēšanas joprojām nav labākajā formā, un rezervē atstāts arī Māris Verpakovskis, kurš var tikt pie 100.spēles valstsvienībā.

 

Vaņins, Gabovs, Bulvītis, Gorkšs, Maksimenko, Sineļņikovs, Laizāns, Rugins, Zjuzins, Šabala, Rudņevs.

 

 

Karčemarsks, Vičus, Mikuckis, Matulēvičs, Šerns, Mikoļūns, Kalons, Panka, Novikovs, Stankēvičs.


, 2013-09-06 21:02, pirms 11 gadiem
Kamēr Gorkšs būs pamatā tikmēr būs sūdi. Bet Pahars nav mīkstais, un spēlēs uzbrūkoši.
, 2013-09-06 21:05, pirms 11 gadiem
Sarauj, Latvija! Saņemies, Rudņev!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-06 21:08, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Kas šodien būs-bumbas spārdīšana vai futbols?
Pēc FIFA ranga spriežot bumbas spārdīšana
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-06 21:10, pirms 11 gadiem
Visi kas te komente lielaka dala varu deret dzivo riga un tiem pasiem slinkums aiziet uz speli klatiene, bet te saksies karteja bezjedziga klomentesana noliks ko tik var.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-06 21:13, pirms 11 gadiem
Labāk Skonto stadionā viens lieks tablo nevis skatītāju tribīne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-06 21:21, pirms 11 gadiem
Jūs te visi par Rudņevu sūdu runājat, bet veci, kuru tiešām sūtīt prom vajadzētu ir Gorksssss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-06 21:25, pirms 11 gadiem
tādi gabovi un siņeļņikovi savākti, ka negribas pat skatīties!
, 2013-09-06 21:25, pirms 11 gadiem
Vai man vienīgajam liekas, ka mūsējie joprojām ir sūdīgi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-06 21:26, pirms 11 gadiem
Ferdinands Lieliskākais rakstīja: Gorkss ir kapteinis un komandas liideris izlaseee, bez kura izlasei ietu veel trakaak. Bet kas ir Rudnev izlasee????
Kur nu vēl trakāk? Paskaties ar kādu paniku viņš skraida pa to laukumu, kas tas par līderi. Viņu Anglijā vazā visi, kuram nav slinkums, viņš nav nekāds līderis.
, 2013-09-06 21:28, pirms 11 gadiem
trakais_v23 rakstīja: mūsējie? paskaiti cik krievu uzvārdu mums izlasē
Laiks saprast, ka šajā laikmetā nacionalitātei vairs nav būtiskas nozīmes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-06 21:31, pirms 11 gadiem
Ferdinands Lieliskākais rakstīja: Jaa Anglijaa vinam viss neizdevaas kaa gribeeja, bet ej un tiec liidz tai Anglijai. Tas jau daudz ko noziimee!
Un kas tad ir Rudnev izlasee prasu veelreiz ? Pamatsastaava spiileris?
Pilnīgi un galīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.