Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pahars par spēli Kazahstānā un par veidu, kā iemācījās latviešu valodu

Pahars par spēli Kazahstānā un par veidu, kā iemācījās latviešu valodu
Marians Pahars
Foto: Nora Krevneva, F64

Latvijas futbola izlase piektdien Kauguros uz mākslīgā seguma laukuma aizvadīja treniņu, pēc tam atgriežoties viesnīcā "Lielupe". Sportacentrs.com vēl pēdējo reizi pirms izlases došanās uz Kazahstānu (9.septembrī Astanā ar kazahiem pirmā spēle "Euro2016" ciklā) aprunājās ar valstsvienības galveno treneri Marianu Paharu.

Kāds noskaņojums ir pirms došanās uz Kazahstānu un vai sākumsastāvs jau ir tavā galvā?
Jā, domāju, ka par 90% sākumsastāvu es zinu. Varbūt par vienu vai diviem spēlētājiem ir šaubas, jo šodien bija GPS testi un no rādījumiem izriet, ka vienam diviem spēlētājiem atjaunošanās bijusi slikta. Kāpēc tā, nezinu. Redzēsim. Šodien runāšu ar izlases fiziskās sagatavošanās treneri Alehandro [spāņu speciālists Alehandro Munjoss Lopess - aut.]. Mums vēl ir dažas dienas pirms spēles, ir laiks. Šodien treniņā, manuprāt, nebija emociju, spēlētājiem bija kaut kāds tukšuma sajūta, bet tas ir normāli. Rīt viss būs kārtībā, koncentrēšanās būs augstākā līmenī.

Vai viens no tiem, kam problēmas ar atjaunošanos, ir Kaspars Gorkšs, kuram spēļu prakse bijusi mazāka un ar kuru īpaši strādāja fizioterapeits?
Viņam mazliet sāp augšstilba muskulis. Tomēr viņš ir malacis - pret armēņiem nospēlēja 90 minūtes, varbūt nebija gatavs pilnībā, bet, manuprāt, viņš bija kā labs piemērs visiem. Viņš būs gatavs.

Iespējams, vājākā spēle tavā vadībā izlasei bija Lietuvā, kur tika spēlēts tieši uz mākslīgā laukuma [PK2014 ciklā 2013.gada oktobrī - aut.]. Arī Kazahstānā jāspēlē uz mākslīgā laukuma - vai par to nav bažas?
Tagad mums ir spēlētāji, kuri regulāri spēlē uz sintētikas. Viņiem ir prakse, pieradums, pieredze spēlēt uz mākslīgā seguma. Tāpēc neredzu nekādu problēmu. Plus runāju ar cilvēkiem, kuri bija tur Kazahstānā, un viņi teica, ka tur ir ļoti labas kvalitātes sintētiskais segums. Plus kopš vakardienas esam sākuši trenēties uz mākslīgā. Viss būs OK.

Vai, skatoties Latvijas-Armēnijas spēles video ierakstu, pamanīji jaunas lietas, guvi jaunus secinājumus?
Protams, jā - bija kļūdas, kuras video daudz objektīvāk redzamas, pamanāmas. Spēles laikā visas nianses nav iespējams pamanīt.

Eduards Višņakovs ir spēlējis Kazahstānas čempionātā. Vai viņam tika jautāts par turienes futbolu, vai tas tomēr ir tikai un vienīgi treneru štāba darbs izpētīt pretinieku?
Analizējot, pētot pretinieku, nav ierasta prakse runāt ar futbolistiem. Protams, esmu runājis ar Eduardu, viņš ir stāstījis par savām gaitām tur, viņš zina Kazahstānas izlases otro treneri, Krasnožana asistentu, kurš bija viņa treneris Karagandu "Shahter". Eduards ļoti vēlas viņu pārspēt [smejas - aut.].

Naurim Bulvītim spēlē ar Armēniju bija kļūdas. Vai ar viņu par to tika runāts, vai arī viņš pietiekami pieredzējis, lai saprastu visu pats?
Šādās situācijās nav vienas īstās receptes... Dažos gadījumos ar spēlētāju skarbi jāaprunājas, dažos nav jāsaka nekas. Tagad ir otrā situācija - negribu viņa kļūdas akcentēt, viņš visu saprot un pārdzīvo. Viņš ir nopietns, pieredzējis cilvēks.

Kazahstāna - Latvija - ir šai spēlē favorīts vai nav?
Mums ir tāda grupa, ka nevar būt tāda spēle, kurā mēs būtu favorīti. Pat spēlē ar Kazahstānu. Jā, tagad FIFA rangā mēs esam augstāk par kazahiem, bet tas neko nenozīmē - redzējāt spēlē ar Armēniju, ka ranga 100.izlase apspēlēja 36.izlasi. Un nav tik lielas starpības meistarībā starp šādām izlasēm. Kazahi spēlēs mājās, būs grūti - gatavojamies grūtai cīņai.

Daudzi Latvijas izlases līdzjutēji ir priecīgi, cik tu labi runā latviešu valodā, par to, kā tu uzstājies. Vari pastāstīt, kāda bija tā labākā formula vai recepte, kas palīdzēja latviešu valodu iemācīties?
Vispirms gribu atvainoties par daudzajām kļūdām, arī mans vārdu krājums nav liels [arī šīs sarunas gaitā klātesošie žurnālisti brīžiem palīdzēja atrast pareizos vārdus - aut.]. Man, protams, klājās grūti, taču es mēģināju un paldies par pozitīvajām atsauksmēm. Recepte ļoti vienkārša - man ir skolotāja Aiga. Gribu izteikt lielu pateicību viņai par nodarbībām. Viņa ir ne tikai ļoti laba skolotāja, bet arī labs cilvēks, laba sieviete. Tiešām labs cilvēks. Un arī Andris Riherts [Pahara asistents izlasē - aut.] - viņš ļoti daudz runā ar mani latviski. Pirms gada vēl neko nesapratu, bet tagad es saprotu latviešu valodu, tagad es varu runāt latviski. Man pašam ir liels prieks par to, tāpēc ka zināt vēl vienu valodu vienmēr ir fantastiski, turklāt tā ir valsts valoda. Man tas nozīmē daudz.

Cik bieži tev ir tās nodarbības?
Vienreiz nedēļā. Pirms preses konferences vai treniņnometnes gadās arī trīs, bet gadās arī tāds mēnesis, kad neredzamies vispār.

Cik daudz tu lasi, klausies medijus latviešu valodā?
Jā, jā, protams - bez tā nav iespējams mācīties valodu. Vispirms lasu Sportacentru - tas ir pirmais portāls, ar kura palīdzību apguvu valodu. Tāpat skatos LTV7, klausos radio. Skolotāja virza mani un norāda, kādu programmu jāpaskatās, kādu žurnālu jāpalasa. Dažreiz viņa jau uz nodarbību atnāk ar žurnālu.


, 2014-09-05 18:18, pirms 10 gadiem
Paldies par valodu! Novēlu ar izlasi sasniegt lielas lietas!
, 2014-09-05 18:21, pirms 10 gadiem
Lūk! Lai kāds patulko šo interviju visiem tiek krieviem, kuri vienkārši NEGRIB nevis nevar iemācīties valodu. Gada laikā var paveikt brīnumu lietas!
, 2014-09-05 18:34, pirms 10 gadiem
Respect!
, 2014-09-05 18:37, pirms 10 gadiem
Ja ir gribēšana, tad visu var, un Pahars ir piemērs tam! Novērtēju centību valodas apguvē un novēlu veiksmi pret kazahiem! Jāturpina uz tāda paša viļņa, kā spēlējām pret armēņiem.
, 2014-09-05 18:40, pirms 10 gadiem
Redziet ko nozīmē kad skolnieks atrod īsto skolotāju - ir pozitīvs rezultāts malacis Marians Pahars kas grib, tas var

Arī šī valodas zināšana un runāšana valsts valodā būs tā, kas uz izlases spēlēm atvedīs vel vairāk lidzjutējus!
, 2014-09-05 18:45, pirms 10 gadiem
"Pirms gada vēl neko nesapratu..." tas daudz ko izsaka par dažiem Latvijas krieviem
Bet nu Marians malacis, cepuri nost - mans viedoklis par viņu mainījās par visiem 100%
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-05 19:09, pirms 10 gadiem
redzējāt spēlē ar Armēniju, ka 36.izlase apspēlēja 100.izlasi

It kā jau bija otrādāk
, 2014-09-05 19:09, pirms 10 gadiem
visu cieņu -molodec, bet pieļauju, ka ar baltu /lietuviešu asinīm vai gēniem uztvert skaņas, zilbes, domu ir vieglāk
, 2014-09-05 19:22, pirms 10 gadiem
Visu cieņu Paharam!!! Tik viņš varētu sev līdzi paņemt arī futbolistus, lai tie mācās valsts valodu! Visi kopā....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-05 19:31, pirms 10 gadiem
Bulvisa vieta var meginat Dubru, Naurim ari skonto sastava bija daudz problemas.
, 2014-09-05 19:49, pirms 10 gadiem
Pahars rāda priekšzīmi
, 2014-09-05 20:30, pirms 10 gadiem
Pašsaprotama lieta un visi no laimes aptaisījušies.
, 2014-09-05 21:07, pirms 10 gadiem
burkans21 rakstīja: Pašsaprotama lieta un visi no laimes aptaisījušies.
Cilvēks kurš cenšās , vienmēr ir atzinības vērts !
, 2014-09-05 21:16, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Visu cieņu Paharam!!! Tik viņš varētu sev līdzi paņemt arī futbolistus, lai tie mācās valsts valodu! Visi kopā....
Kāda cieņa?Kur šamam bija Valsts valodas vēlēšanās iemācīties pirms šo iebīdīja par LV izlases treneri?
Man bija viena sarakste ar cilvēku kurš apgalvoja ka tas ir tukš nummurs lai pahars iemācītos Valsts valodu ,nu mans ķirbis to toreiz nespēja sagremot,kā tā???? Kā redzams tagad runā!Un šeit paceļas jautajums,vai tik čalis iepriekš nav bijis pietiekami labi apveltīts ar LV Valodas zināšanām....
Vispār toreiz es biju tas kas uzdevu jautājumu šim cilvēkam, kāpēc presenēs latviešu žurnālisti uzdod jautājumus krieviski,paši tak vainīgi!Atbilde .... ne vārdu nesaprot no LV valodas!???...Neticu ka nesaprata!
, 2014-09-05 21:48, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Kāda cieņa?Kur šamam bija Valsts valodas vēlēšanās iemācīties pirms šo iebīdīja par LV izlases treneri?
Man bija viena sarakste ar cilvēku kurš apgalvoja ka tas ir tukš nummurs lai pahars iemācītos Valsts valodu ,nu mans ķirbis to toreiz nespēja sagremot,kā tā???? Kā redzams tagad runā!Un šeit paceļas jautajums,vai tik čalis iepriekš nav bijis pietiekami labi apveltīts ar LV Valodas zināšanām....
Vispār toreiz es biju tas kas uzdevu jautājumu šim cilvēkam, kāpēc presenēs latviešu žurnālisti uzdod jautājumus krieviski,paši tak vainīgi!Atbilde .... ne vārdu nesaprot no LV valodas!???...Neticu ka nesaprata!
Saproti Pahars mani pārsteidza, nebiju gaidījis, ka čalis sāks latviski vervelēt. Par to arī izteicu savu cieņu viņam. Bet prasības augs un ceru, ka viņš tās pildīs.

Gan jau, ka pirms tam bija saskāries ar latviešu valodu un kko zināja. Saprast jau ir viena lieta, bet pašam runāt, kas cits....

Lai nu kā jāvēršās federācijā, lai visiem izlases futbolistiem tiktu norīkoti valsts valodu kursi, lai ņem priekšzīmi no galvenā trenera
, 2014-09-05 22:55, pirms 10 gadiem
Kas tiešām priecē ir attieksme no Mariana puses. Lielisks uzbrucējs, tagad nacionālās izlases treneris-atbildības līmenis un izaicinājums, ambīcijas. Gudrs cilvēks, ar tālejošu domāšanu. Latvijas krievi varētu piemēru paņemt no šī cilvēka kā var īsā laikā iemācīties valodu,ja ir pašmotivācija, mērķis un cieņa pret sevi,kolēģiem un valsti,kurā dzīvo.
, 2014-09-06 01:27, pirms 10 gadiem
Marians ar šo izpelnījas ļoti lielu cieņu arī no manis !!!
Viņam viss sānāk un izdosies arī ,kā Latvijas galvenajam trenerims saliedēt komandu nākotnē!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-06 09:33, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Saproti Pahars mani pārsteidza, nebiju gaidījis, ka čalis sāks latviski vervelēt. Par to arī izteicu savu cieņu viņam. Bet prasības augs un ceru, ka viņš tās pildīs.


Gan jau, ka pirms tam bija saskāries ar latviešu valodu un kko zināja. Saprast jau ir viena lieta, bet pašam runāt, kas cits....

Lai nu kā jāvēršās federācijā, lai visiem izlases futbolistiem tiktu norīkoti valsts valodu kursi, lai ņem priekšzīmi no galvenā trenera
Man bija vēl padumjos(psrs) laikos sarakste ar vienu ukraini(no Ukrainas),bet šis man atbild Latviski,es šamam prasu kādā sakara saoroti LV valodu?Nu šis atbildēja!Abonējot vienu žurnālu LV valodā ar iemācījās!(iznāca ar krieviski tas žurnāls saturs cits, bet ne tik labs ka LV valodā)
Cilvēks no Ukrainas tik lai saprastu un spētu izlasīt kas rakstīts šai žurnālā iemacas citas valsts valodu!
Tie kas dzīvo LV tiem tas ir pienākums bet šeit nez par kādu varoni šo sāk dēvēt....
, 2014-09-06 09:38, pirms 10 gadiem
p.s. mani nesatrac kādā valodā katrs runā lai tik ruka uz rezultātiem,tas galvenais!
Bet beidziet šeit zviegt... ka redz nu beidzot sācis runāt LV valodā!Valodas zināsanas punktus izlasei nenesīs!
, 2014-09-06 09:42, pirms 10 gadiem
your_ufo rakstīja: Starkovs ar mācēja labi runāt latviski, tik protams kautrējās.
Vņš ar tagad mak,un runā ja tas ir nepieciešams!
, 2014-09-06 11:46, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Man bija vēl padumjos(psrs) laikos sarakste ar vienu ukraini(no Ukrainas),bet šis man atbild Latviski,es šamam prasu kādā sakara saoroti LV valodu?Nu šis atbildēja!Abonējot vienu žurnālu LV valodā ar iemācījās!(iznāca ar krieviski tas žurnāls saturs cits, bet ne tik labs ka LV valodā)
Cilvēks no Ukrainas tik lai saprastu un spētu izlasīt kas rakstīts šai žurnālā iemacas citas valsts valodu!
Tie kas dzīvo LV tiem tas ir pienākums bet šeit nez par kādu varoni šo sāk dēvēt....
Tev gan īsts pelnrušķītes stāsts dzīvē gadījies...
Es viņu ne par kādu varoni neuzskatu, bet cilvēkam vismaz attieksme un cieņa pret komandu un līdzjūtējiem ir!
Bet ja kaut reiz es būtu lasījis no tevis, ka tu šitā spēlētājus būtu nopēlis šai sakarā, tad neko, bet tagad tavs sašutums ir vairāk kā redzams par ko
, 2014-09-06 12:56, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Kāda cieņa?Kur šamam bija Valsts valodas vēlēšanās iemācīties pirms šo iebīdīja par LV izlases treneri?
Man bija viena sarakste ar cilvēku kurš apgalvoja ka tas ir tukš nummurs lai pahars iemācītos Valsts valodu ,nu mans ķirbis to toreiz nespēja sagremot,kā tā???? Kā redzams tagad runā!Un šeit paceļas jautajums,vai tik čalis iepriekš nav bijis pietiekami labi apveltīts ar LV Valodas zināšanām....
Vispār toreiz es biju tas kas uzdevu jautājumu šim cilvēkam, kāpēc presenēs latviešu žurnālisti uzdod jautājumus krieviski,paši tak vainīgi!Atbilde .... ne vārdu nesaprot no LV valodas!???...Neticu ka nesaprata!
Ņem vērā divas lietas - Pahars lielāko daļu mūža ir pavadījis ārpus LV robežām. Tie daži desmiti spēļu, ko viņš pastarpināti spēlēm klubos ir aizvadījis Anglijā un cietviet Eiropā nav nopietns arguments kai cilvēks savā profesionālā sportista aizņemtībā nopietni pievērstos valodu apguvei.
Otra lieta, lai cik tas skumji neizklausītos, valodas apguve Latvijā nav dzīvības un nāves jautājums. Ir vesela cilvēku sabiedrības daļa, kas brīvi dzīvo Latvijā, pat vada šeit oficiāli reģistrētu biznesu praktiski ne bū, ne bē latviski. Tādā ziņā mēs esam ļoti elastīga tauta un zinot krievu vai angļu valodu, cilvēks šeit var dzīvot cepuri kuldams.
Šajā gadījumā, valodas apguve Paharam ir tas, ko psiholoģijā sauc par iziešanu no savas komforta zonas, apzināta iešana pret komfortu izaugsmes veicināšanai nevis nopietnas vajadzības dēļ.
Tavs arguments būtu tieši vietā, ja tā būtu ierasta prakse latviešu valodas nezinātājiem iet un to apgūt, bet tā nav. To dara ļoti neliela daļina šīs cilvēku grupas. Un kas viņus visus vieno ir augsts intelekta līmenis un labas manieres.
, 2014-09-06 13:40, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Bet ja kaut reiz es būtu lasījis no tevis, ka tu šitā spēlētājus būtu nopēlis šai sakarā, tad neko, bet tagad tavs sašutums ir vairāk kā redzams par ko
Kādā sakarā?Es par valodu vispār maz diskutēju (jeb gandrīz nemaz),tik biki sāk noriebties šā slavināšana ka redz LV valodā ir sācis runāt!Es tev vēl vienu pelnrušķītes stāstu varu izstāstīt!Atbrauc kādu ceturto reizi uz LV(Rīgu) viens mans draugs no Sanktpēterburgas,letiņi runā savā starpā latviski,pienāk krievu džeks,sākam runāt krieviski(nepieklājīgi citādi),šams teica runājiet vien LV valodā ,es visu saprotu!
Nekas sevišķs!
, 2014-09-06 13:47, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Šajā gadījumā, valodas apguve Paharam ir tas, ko psiholoģijā sauc par iziešanu no savas komforta zonas, apzināta iešana pret komfortu izaugsmes veicināšanai nevis nopietnas vajadzības dēļ.
Precīzi!
, 2014-09-06 13:49, pirms 10 gadiem
Atceries Marian, ka galvenais nav rezultati bet valoda un saviem speletajiem pasaki to pasu!
P.s: ceru ka tu jau saprot ko esmu tev uzrakstijis
, 2014-09-06 14:53, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Kādā sakarā?Es par valodu vispār maz diskutēju (jeb gandrīz nemaz),tik biki sāk noriebties šā slavināšana ka redz LV valodā ir sācis runāt!Es tev vēl vienu pelnrušķītes stāstu varu izstāstīt!Atbrauc kādu ceturto reizi uz LV(Rīgu) viens mans draugs no Sanktpēterburgas,letiņi runā savā starpā latviski,pienāk krievu džeks,sākam runāt krieviski(nepieklājīgi citādi),šams teica runājiet vien LV valodā ,es visu saprotu!
Nekas sevišķs!
Šo par pelnrušķītes stāstu vairs nenosaukt gan. Īsti bezmugurkaulnieki
, 2014-09-06 15:24, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Šo par pelnrušķītes stāstu vairs nenosaukt gan. Īsti bezmugurkaulnieki
Fredij,pārlasi pēdējo laiku šā tava profila komentus un tad padomā kas pattiesībā esi!
Bet šie piemēri ir iz dzīves!
bet tu tā visulaiku smejies?Un pats saproti par ko?
, 2014-09-06 16:02, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Fredij,pārlasi pēdējo laiku šā tava profila komentus un tad padomā kas pattiesībā esi!
Bet šie piemēri ir iz dzīves!
bet tu tā visulaiku smejies?Un pats saproti par ko?
Andruha, kas tev manos komentāros nepatīk? Ja ir kāds konkrēts komentārs par kuru tev sirds sāp droši prasi. Atbildēšu
Es zinu, kas es esmu, par to neuztraucies! Un man ir viens šis profils.
Ir arī brīži, kad tu mani sasmīdini ar saviem komentāriem
, 2014-09-06 17:08, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Andruha, kas tev manos komentāros nepatīk? Ja ir kāds konkrēts komentārs par kuru tev sirds sāp droši prasi. Atbildēšu
Es zinu, kas es esmu, par to neuztraucies! Un man ir viens šis profils.
Ir arī brīži, kad tu mani sasmīdini ar saviem komentāriem
ferdij!
smieties var par naiviem komentiem,humoristiskiem komentiem,kā arī smejās par komentiem ar dziļu domu(ironiski smejās),un ir ar tādi kuri smejās vispār nesaprotot par ko!Kurā kategorijā ietilpst mani komenti?
Tik iepriekš brīdinu,es zinu savu komentu smeķi!
, 2014-09-06 18:23, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: ferdij!
smieties var par naiviem komentiem,humoristiskiem komentiem,kā arī smejās par komentiem ar dziļu domu(ironiski smejās),un ir ar tādi kuri smejās vispār nesaprotot par ko!Kurā kategorijā ietilpst mani komenti?
Tik iepriekš brīdinu,es zinu savu komentu smeķi!
Tavi komentāri ir visās tevis nosauktajās kategorijās.
, 2014-09-06 20:43, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Tavi komentāri ir visās tevis nosauktajās kategorijās.
Pārsvarā es komentēju ar diezgan dziļu domu,jeb ceļu gaismā to ko cits šeit nespēj vai negtib saskatīt,rakstu atklāti,un man daudz palīdz ventspils čomiņi,faktiski tieši viņi lai ar rukā kāda labā pret manīm,viņi tieši dod gan to spēku,gan izpratni,gan iedziļināšanās konkrētās lietās u.t.t.
Paldies šiem ventspilniekiem!
Naivums nav manā garā,tā kā nav tev taisnības!
Pameklē palasi komentus par starkova kārtējo iebīdīšanu amatā,vēl Baku laikos,par FK Liepāja pirms nekas vēl nebija zināms!Par skontu kad daudzi bļāva pirms sezonas ka klubs varētu ar vairs nepastāvēt.....u.t.t.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.