Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

^ "SELECT member_id as __pk, member_id, user_name, password, email, registration_ip, last_visit, group_id, user_status, activation_key, url, show_email, registered, custom_title, has_avatar, text_about, show_smileys, show_avatars, default_group_id, default_comment_level, alternate_upload, show_news_in_forum, forum_comment_sort, receive_email, is_comment_moderator, cc_warned_until, cc_vote, show_foreign_comments, points, mobile_phone, last_punishment_reason, portal_points, portal_points_old, address, phone, name_surname, social_twitter_name, facebook_id, twitter_id, is_social_user, display_title, new_messages_count, messages_count, google_id FROM members AS members WHERE member_id IN (?)"
^ array:1 [
  0 => 110083
]
^ array:3 [
  0 => "42703"
  1 => 7
  2 => """
    ERROR:  column "google_id" does not exist\n
    LINE 1: ...isplay_title, new_messages_count, messages_count, google_id ...\n
                                                                 ^
    """
]
^ array:4 [
  0 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/app/Models/ModelBase.php"
    "line" => 293
    "function" => "execute"
    "class" => "App\Classes\Core\Drivers\Wrapper\PDOStatement"
    "type" => "->"
  ]
  1 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/app/Classes/Articles/Search.php"
    "line" => 187
    "function" => "getByIds"
    "class" => "App\Models\ModelBase"
    "type" => "::"
  ]
  2 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/app/Classes/Articles/Search.php"
    "line" => 202
    "function" => "getWithCount"
    "class" => "App\Classes\Articles\Search"
    "type" => "->"
  ]
  3 => array:5 [
    "file" => "/srv/www/sportacentrs.com/web/site/mod_article.php"
    "line" => 44
    "function" => "get"
    "class" => "App\Classes\Articles\Search"
    "type" => "->"
  ]
]
Autors: Agris Suveizda

Jānis Ikaunieks: "Baltija atkal ir sarkanbaltsarkana"

Jānis Ikaunieks: "Baltija atkal ir sarkanbaltsarkana"
Dāvis un Jānis Ikaunieki
Foto: LFF.lv

Latvijas futbola izlase vakar bālā spēlē nosargāja bezvārtu neizšķirtu Igaunijas galvaspilsētā Tallinā un trešo reizi pēc kārtas izcīnīja Baltijas kausu. Valstsvienības pussargs Jānis Ikaunieks pēc spēles sarunā ar Sportacentrs.com dalījās pārdomās par turnīru un arī savu nākotni.

- Lai arī izcīnījāt kausu, daudzi no ģērbtuvēm nāk ārā ar skābām sejām. Tas laikam liecina, ka rezultāts bija labāks nekā pati spēle…
- Rezultāts tiešām bija labāks nekā pati spēle. Nezinu, varbūt daudzi arī ir noguruši. Četrās dienās bija divas spēles, un pirmajā spēlē bija ļoti silta temperatūra, pret lietuviešiem tika atdots daudz spēku. It kā bija labs atjaunošanās process, bet tik un tā visi izskatījāmies saguruši. Un šodien tiešām vairāk spēlējām uz rezultātu. Šīs spēles zīmējums laikam jāaizmirst un jāpriecājas, ka kauss atkal ir pie mums. Tā ir jau trešā reize pēc kārtas, un uzskatu, ka tas ir liels sasniegums. Baltija atkal paliek sarkanbaltsarkanās krāsās.

- Komandai un tev individuāli šīs ir pārbaudes spēles vai sajūta ir kā kausa mačos?
- Skatoties uz lietuviešiem un igauņiem, man liekas, ka mums bija lielāks cīņasspars, lielāka vēlēšanās iegūt kausu un mēs tam visam piegājām daudz nopietnāk. Laukumā to varēja just, ka spēlējām nedaudz sasprindzināti un mums tā nebija draudzības spēle. Vismaz man tā nebija un domāju, ka tāpat arī pārējiem.

- Šī motivācija Baltijas kausā jums ir dabiska un pašsaprotama vai Pahars jūs kārtīgi uzkurināja?
- Protams, ka arī treneris Marians tādā ziņā var ļoti labi motivēt un saliedēt komandu. Mēs parasti spēlējam kā viens vesels, un tas ir mūsu lielākais trumpis. Pahars mūs uzkurināja, taču arī mēs paši, kā jau sportisti, vienmēr gribam uzvarēt.

- Kas bija tās lietas, kuras šajā spēlē nesanāca?
- Kas nesanāca? (Domā) It kā pozicionāli aizsargājāmies labi, bet vajadzēja vairāk izveidot priekšā. Manuprāt, vajadzēja vairāk spēlēt ar bumbu un to darīt drošāk. Vajadzēja iesist vārtus, tad jau visi būtu priecīgi.

- Ar pirmo spēli pret Lietuvu esat apmierināti? Jo arī tad pirmais puslaiks bija ļoti vājš.
- Jā, pret Lietuvu pirmais puslaiks bija ļoti vājš, bet, nezinu, varbūt ietekmēja tas, ka daudzi spēlētāji jau ir pēc klubu sezonām, atvaļinājumā, kamēr daudziem sezona vēl iet. Varbūt tādēļ sanāca tāds kopskats, ka kāds nebija savā labākajā formā, kāds bija saguris. Varbūt kādam tā arī bija draudzības spēle, bet grūti teikt.

- Savā ziņā tas pat ir pozitīvi – kauss ir pie mums, bet pirms cikla nav liela pamata eiforijai un varam ar abām kājām stāvēt uz zemes.
- Nekādas eiforijas, protams, nav. Jau septembrī pirmā kvalifikācijas spēle, un arī Marians teica, ka tai ir ļoti labi jāsagatavojas un jāveido tālāk savas karjeras klubos. Varbūt, ka tā arī ir – labāk tā nospēlēt tagad, bet kvalifikācijā jau rādīt citu sniegumu.

- Nevienam spēlētājam nepatīk, ka viņu nomaina, taču vai sajūta ir nedaudz patīkamāka, ja tavā vietā iet brālis?
- (Iesmejas, jo turpat blakus interviju sniedz arī Dāvis) Iespējams, ka ir. Pret lietuviešiem biju saguris, taču, protams, biju gatavs spēlēt arī visu spēli, cīnīties visas 90 minūtes. Kad laukumā iet brālis, tas jau ir pozitīvāk – ja vēl kādu minūti laukumā uzspēlētu kopā, tad būtu vēl priecīgāks par viņu.

- Dāvis ir par tevi vecāks, taču izlasē lielāka pieredze ir tev. Izlasē tu esi lielais brālis, nevis viņš?
- Protams, ka viņš ir mazais (smejas). Nē, nē, mēs abi visu darām kopā.

- Runājot par Franciju, tev ir kāda skaidrība par nākamo sezonu – gan par pašu, gan arī komandu, jo atgriežaties augstākajā līgā?
- Komandā noteikti būs papildinājumi. Iespējams, ka došos kaut kur īrē, bet vēl pāragri teikt. Tagad vēl sazināšos ar kluba vadību. Prezidents teica, ka nevar apsolīt, ka visu laiku spēlēšu, un viņš grib, lai es šādā vecumā regulāri tiktu pie spēles laika.

- Uz kuru līgu īrē tu gribētu iet? Piemēram, to pašu Francijas 2. līgu vai beļģu klubu, uz kuru Meca bieži īrē spēlētājus (tā gan ir tikai Beļģijas 2. līga)?
- Nē, uz to Beļģijas klubu es pilnīgi noteikti negribētu iet. Nezinu, varbūt vēl jāizskata kāds variants – kaut kas bija Nīderlandē. Bet par to pagaidām pāragri runāt.

- Uz "Liepāju" uzspēlēt kopā ar brāli?
- Nē, tad būtu ļoti grūti savākties un progresēt tālāk.

- Vai, tavuprāt, esi gatavs spēlēt Francijas "Ligue 1" līmenī?
- Grūti teikt. Kā tu vari sagatavoties tam līmenim, ja tajā nespēlē – ja aizvadītu dažus mačus, tad gan jau pielāgotos tam līmenim. Visu laiku treniņos strādātu kopā ar čaļiem, kas tajā līmenī spēlētu, censtos tikt līdz viņu līmenim.

- Noslēgumā par citu tēmu – tavu bijušo komandas biedru Kristianu Torresu. Kā vērtē to, ka viņam piešķīra pilsonību?
- Domāju, ka viņam tas ir tikai ļoti liels pluss un atvieglo viņam dzīvošanu. Latvijā viņš dzīvo jau gadus desmit, saprot latviešu valodu. Jā, viņš nerunā un tādā ziņā ir nedaudz kautrīgs, bet, kad mēs ģērbtuvēs runājam, viņš daudzas lietas saprot un uzreiz var iztulkot arī otram argentīnietim. Viņam ir arī sieva latviete, piedzimis bērns. Domāju, ka tas ir tikai pozitīvi, ka cilvēks iegūst Latvijas pilsonību. Viņš nekad neko sliktu par Latviju nesaka un pats raksturā ir mierīgs un labs. Cik esmu ar viņu tagad runājis, viņš darīs visu, lai neapkaunotu Latviju, mājās mācās valodu. Tikai prieks par viņu.

- Tev izlasē būs jauns konkurents.
- Iespējams, tikai priecāšos par to. Veselīga konkurence ir laba lieta, turklāt izlasē mēs jau visi atbraucam un saprotam, ka izlasei vajadzīgs rezultāts un ka visi cīnāmies viena mērķa labā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-06-05 13:56, pirms 8 gadiem
Ikaunieks uz kādu Eredivisie lejasgala komandu?
, 2016-06-05 14:09, pirms 8 gadiem
arrived rakstīja: Ikaunieks uz kādu Eredivisie lejasgala komandu?
Vispār dīvaini šie pieņēmumi par viņa superduper kvalitātēm un to, ka būtu pelnījis spēlēt sazin kādā līmenī, objektīvi skatoties:
Spēlētājs, kurš aizvadīja labu sezonu ļoti zema līmeņa līgā (būsim godīgi, it īpaši pirms diviem gadiem Virslīga tāda bija), tad veiksmīgi nonāk Francijā, kur uzreiz neiespēlējas un nākamajā sezonā vairāk netiek nekā tiek Francijas otrās līgas pieteikumā.
Šādi skatoties - neredzu argumentus ar ko būtu slikta spēlēšana tai pat Beļģijas otrajā līgā
Protams, vēlu tikai veiksmi!
, 2016-06-05 14:09, pirms 8 gadiem
Cilvēks Parastais rakstīja: Vispār dīvaini šie pieņēmumi par viņa superduper kvalitātēm un to, ka būtu pelnījis spēlēt sazin kādā līmenī, objektīvi skatoties:
Spēlētājs, kurš aizvadīja labu sezonu ļoti zema līmeņa līgā (būsim godīgi, it īpaši pirms diviem gadiem Virslīga tāda bija), tad veiksmīgi nonāk Francijā, kur uzreiz neiespēlējas un nākamajā sezonā vairāk netiek nekā tiek Francijas otrās līgas pieteikumā.
Šādi skatoties - neredzu argumentus ar ko būtu slikta spēlēšana tai pat Beļģijas otrajā līgā
Ja neatceries, tad viņš diezgan labi sāka jau spēlēt arī tajā pašā Francijā, bet tad dabūja traumu, pēc tā sākās lejupslīde. Protams, var runāt par to, ka viņam ir jāpieliek ātrumā un spēkā.
, 2016-06-05 14:45, pirms 8 gadiem
arrived rakstīja: Ja neatceries, tad viņš diezgan labi sāka jau spēlēt arī tajā pašā Francijā, bet tad dabūja traumu, pēc tā sākās lejupslīde. Protams, var runāt par to, ka viņam ir jāpieliek ātrumā un spēkā.
šobrīd ļoti fiziski vājš spēlētājs. Jāstrādā arī uz fiziskā spēka progresu, pa Francijā pavadīto laiku nav redzams progress, vasara ideāls laiks, lai pieliktu.
, 2016-06-05 16:17, pirms 8 gadiem
Ikauniekam vēl viens gads rezervē un nāksies vien braukt atpakaļ uz Liepāju. Pirms 2 gadiem bija jaunā cerība, tagad parādās bažas, ka nepalike mūžīgi perspektīvais
, 2016-06-06 01:50, pirms 8 gadiem
....... nu ko, rējēju baram atkal ir ko darīt?
, 2016-06-06 08:13, pirms 8 gadiem
Malači bračkas !
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.