Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kazahu futbola speciālisti: "Kazahstāna pārspēs Latviju"

Kazahu futbola speciālisti: "Kazahstāna pārspēs Latviju"
Vladimirs Guļjamhaidarovs
Foto: sports.kz

Aizvien tuvāk ir "Euro2016" kvalifikācijas cikla sākums, un pietiekami liela ažiotāža ir arī Kazahstānā, kur 9.septembrī savu pirmo spēli aizvadīs Latvijas futbola izlase. Kazahu mediji aktīvi publicē valsts futbola speciālistu domas, un tās vēsta, ka kazahi sagaida uzvaru pār Latviju. Jāpiebilst, ka kazahu speciālisti šīs domas izteica vēl pirms mūsējo uzvaras pār Armēniju.

Jurijs Koņkovs, bijušais PSRS un Kazahstānas futbolists (1975.-1994.) un treneris, kas vadījis virkni kazahu klubu, kā arī krievu "Terek": "Domāju, spēle ar Kirgizstānu kalpos par labu pārbaudi [tā notiks piektdien - aut.]. Krasnožans [Kazahstānas izlases galvenais treneris - aut.] vēlēsies pārbaudīt sastāvu, kas spēlēs pret Latviju un varbūt arī nākamajās cīņās. Mūsu futbolistiem tagad svarīgi nopietni "pieiet" šīm divām spēlēm un saprast, ka no pirmās spēles jāsāk krāt punkti. Neskatoties uz to, ka tā būs tikai pārbaudes spēle, domāju, ka spēle ar Kirgizstānu nebūs viegla, taču 2-3 vārtus varam gūt. Ar Latviju klāsies vēl sarežģītāk. Mūsu priekšrocība ir mājas sienas un mākslīgais laukums. Taču arī latvieši būs noskaņoti spēlēt uz uzvaru. Nedomāju, ka viņi uzreiz skries uz priekšu - viņi ļoti labi spēlē aizsardzībā un viņiem ir ļoti prasmīgs pozicionālais uzbrukums. Domāju, spēlē tiks gūts minimāls vārtu skaits, taču mūsējie uzvarēs."

Vladimirs Guļjamhaidarovs, bijušais PSRS, Tadžikistānas un Kazahstānas futbolists (1964.-77.) un treneris, kas vadījis virkni kazahu klubu, tāpat tadžiku un PSRS komandas: "Sagaidu no spēlēm tikai pozitīvāko. Ceru, ka mūsu izlase uzvarēs abas spēles, lai cik grūtas tās nebūtu. Lieku uz 3:0 uzvaru pār kirgīziem un uz 2:1 uzvaru pār latviešiem. Lielākais sarežģījums, manuprāt, būs tas, ka mūsu pretinieki spēlēs no aizsardzības, it sevišķi Latvija. Mūsu izlasei jau no pirmajām minūtēm ir aktīvi jāuzbrūk un jācenšas gūt ātri vārti. Pie šāda notikumu attīstības scenārija pretiniekiem nebūs jēgas sēdēt aizsardzībā, tie sāks "atvērties" un tā rezultātā viņu aizsardzībā parādīsies jauni caurumi. Gribētos, lai mūsu puiši vairāk uzbruktu un tai pašā laikā saskaņoti darbotos aizsardzībā. Tā kā spēlēsim mājās, vajadzētu gūt pavairāk vārtu."

Izmantotie resursi:
Спортивный портал Казахстана, Футбол в...


, 2014-09-04 07:49, pirms 10 gadiem
Ļoti labi,kaut būtu vairāk Kazahijā tādu viedokļu.Būs vieglāk mums.
, 2014-09-04 08:26, pirms 10 gadiem
Ja zaudēsim ar vienu vārtu starpību, tas būs adekvāts rezultāts...
, 2014-09-04 08:27, pirms 10 gadiem
Latvija Latvija Latvija!!!
, 2014-09-04 09:04, pirms 10 gadiem
Pirms speles jau neviens neuzvar !
, 2014-09-04 09:29, pirms 10 gadiem
Jā! Tā tiešām ir, Borata zeme!
, 2014-09-04 10:13, pirms 10 gadiem
Ka tik nesanāk kā hokejā,kazah!!!
, 2014-09-04 19:31, pirms 10 gadiem
Cerams ka vakardiena cēla mūsu puišu pašapziņu!
, 2014-09-05 20:30, pirms 10 gadiem
Katrs par savējiem, kurš ierīs to redzēs pēc mača.
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.