Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas U21 izlase cīnās neizšķirti un triumfē Baltijas kausā

Latvijas U21 izlase cīnās neizšķirti un triumfē Baltijas kausā
Foto: LFF.lv

Daiņa Kazakeviča vadītā Latvijas U21 futbola izlase izbraukumā neizmantoja lērumu vārtu gūšanas izdevību, taču galotnē spēja noturēt savus vārtus neskartus un nosargāt tik nepieciešamo neizšķirtu pret Igaunijas vienaudžiem (0:0), kas ļāva kļūt par pirmo izlasi, kas Baltijas kausā triumfējusi divas reizes.

Latvijas U21 futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pamatsastāvā salīdzinājumā ar uzvaru pār lietuviešiem (2:0) veica trīs izmaiņas. Vietu vārtos Vladislava Kurakina vietā ieņēma Kristaps Zommers (debija U21 izlasē), bet kreisajā flangā Endija Šlampes un Raivja Andra Jurkovska vietā devās Ņikita Bērenfelds un Vladislavs Sorokins. Igaunijai bija tikai viena izmaiņa – vārtsarga pozīcijā.

Pirmajā puslaikā pozicionāli vairāk uzbruka igauņi, taču Latvijai izdevās gan ar augstu segšanu regulāri atgūt bumbu pretinieku laukuma pusē, gan vairākas ļoti labas pārejas uzbrukumā no savas laukuma puses. Pirmā iespēja spēlē bija mājiniekiem, kad Zommers sestajā minūtē tika galā ar sitienu no vārtu priekšas, bet puslaika vidū izcila izdevība bija Jevgēņijam Kazačokam, kurš nespēja no vārtu priekšas pārspēt igauņu vārtu vīru.

Drīz pēc tam ātrā pārejā bumba soda laukumā tika nogādāta Andrejam Cigaņikam, kurš piespēli uztvēra uz krūtīm un nometa bumbu sev pa sitienam, tomēr otru pieskārienu viņam neļāva izdarīt. 33. minūtē ar teicamu izklupienu savā soda laukumā izcēlās Antonijs Černomordijs, bet puslaika izskaņā mājiniekiem bija vēl viena ļoti draudīga izdevība – igauņa sisto bumbu no soda laukuma vidus tvēra Zommers.

Pirmo maiņu Kazakevičs izdarīja jau pārtraukumā, Sorokina vietā sūtot Jurkovski. Otrajā puslaikā Latvijai bija lērums standartsituāciju, stūra sitienu un uzbrukumu, kas regulāri turēja igauņu aizsardzību saspringumā. 63. minūtē ar galvu labi sita Ņikita Koļesovs, kurš trāpīja apakšējā stūrī, bet glāba vārtsargs. Pēc desmit minūtēm jau tuvu vārtu guvumam ar galvu bija Vladislavs Gutkovskis, kurš noķēra vārtsargu uz pretkustību, bet viņš paguva reaģēt. Savukārt vēl pēc divām minūtēm soda laukumā ielauzās allaž aktīvais Cigaņiks, kurš tēmēja tālajā stūrī – bumba aizspurdza pavisam nedaudz garām. Igaunijai izdevās izturēt spiedienu un mača beigās jau pašai likt panervozēt Latvijai, uz pēdējo standartsituāciju sūtot arī vārtsargu - uzvaras gadījumā triumfētu igauņi, taču bezvārtu neizšķirts un pirmā vieta tika nosargāta.

Igaunijas U21 – Latvijas U21 0:0
Brīdinājumi: Aloe, Kaubers, Kūsks - Černomordijs
Latvijas U21: Zommers, Bērenfelds (Šlampe 90'+3), Černomordijs, Koļesovs, Kārkliņš, Kiriļins (Klimaševičs 90'+2), Kazačoks, Sorokins (Jurkovskis 46'), Cigaņiks (Ivanovs 86'), Tīdenbergs (Stuglis 65'), Gutkovskis (Svārups 87')
Galvenais tiesnesis: Sergejus Sļiva (Lietuva)

Baltijas kauss

VKomandaSUNZVārtiP
1.Latvijas U2121102:04
2.Igaunijas U2120201:12
3.Lietuvas U2120111:31

Iepriekšējās Baltijas kausa izcīņas

GadsSaimniece1. vieta2. vieta3. vieta4. vieta
2008.LatvijaLatvijaLietuvaIgaunija
2010.LietuvaLietuvaLatvijaIgaunija
2012.IgaunijaSomijaLietuvaIgaunijaLatvija
2014.LatvijaIgaunijaLatvijaLietuva

, 2016-06-03 22:19, pirms 8 gadiem
Malači. Jāatkārto tagad lielajai izlasei un jāņem Baltijas kauss
Slēpts komentārs: Ravix
, 2016-06-04 00:06, pirms 8 gadiem
Latvija /Lietuva/Igaunija. Kas tev,Ravix, liek iedomāies,ka Latvija ir galvenā un spēcīgākā šinī Baltijas trio? Kopš kura laika un kādā sakarā?..Ak dies,kāds kauns...niča ar igauņiem...Iepriekšējā ciklā igauņi nebija tālu no finālturnīra..
, 2016-06-04 07:57, pirms 8 gadiem
Patīkami, kauss Latvijai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-06-04 09:14, pirms 8 gadiem
[quote agdam]
Latvija /Lietuva/Igaunija. Kas tev,Ravix, liek iedomāies,ka Latvija ir galvenā un spēcīgākā šinī Baltijas trio? Kopš kura laika un kādā sakarā?..Ak dies,kāds kauns...niča ar igauņiem...Iepriekšējā ciklā igauņi nebija tālu no finālturnīra..

Protams, ka notikums, vēl jo vairāk kā nezaudē, un arī tāpat kā lielā izlase nespēj vārtus iesist. Latvijas izlase izlase ir katras grupas prieks, punktu donors, saprotu ka līmenis ir vienāds ar Luksemburgas un Sanmarīno
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.