Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Nāciju kausa 1/4finālā iekļūst arī Gana un Mali

Nāciju kausa 1/4finālā iekļūst arī Gana un Mali
Mamadu Samasa (pa labi) gūtie vārti ieveda Mali ceturtdaļfinālā
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidāfrikā turpinās Āfrikas Nāciju kausa izcīņa. Pirmdien risinājās pēdējās kārtas spēles B grupā - Gana ar 3:0 sakāva pastarīti Nigēru, savukārt Mali spēlēja neizšķirti (1:1) ar Kongo, ar ko pietika, lai grupu turnīru noslēgtu otrajā vietā un pievienotos Ganai ceturtdaļfinālā.

Tā kā šī ir pēdējā kārta, visas spēles norisinās vienlaicīgi. Nelsona Mandelas vārdā nosauktajā stadionā Portelizabetā grupas līdere Gana tikās ar pastarīti Nigēru. Divi vārti pirmajā puslaikā un vieni neilgi pēc otrā sākuma ļāva ganiešiem svinēt drošu panākumu ar rezultātu 3:0. Līdz ar to Gana kļuva par B grupas uzvarētāju un ceturtdaļfinālā spēlēs pret A grupas pārsteiguma autori un Nāciju kausa debitanti Kaboverdi.

Otrā grupas spēlē izšķīrās krietni vairāk - pirms tās kvalificēties ceturtdaļfinālam vēl varēja gan Mali, gan Kongo. Interesanti, ka abas komandas vada franču futbola speciālisti, un šajā duelī uzvarētājs tā arī netika noskaidrots - spēle noslēdzās ar rezultātu 1:1. Pateicoties piešķirtajam 11 metru soda sitienam, Kongo izvirzījās vadībā jau trešajā minūtē, bet Itālijas kluba "Chievo" uzbrucējs Mamadu Samasa aptuveni desmit minūtes vēlāk atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo.

Lai tiktu tālāk, Kongo noteikti bija vajadzīga uzvara, savukārt Mali pietika ar neizšķirtu. Protams, lielā spēles likme radīja visai ievērojamu nervozitāti, taču rezultāts vairs nemainījās. Līdz ar to Mali kļuva par otrās vietas un ceļazīmes ieguvēju uz ceturtdaļfinālu. Tajā Mali stāsies pretim A grupas uzvarētājai un mājiniecei Dienvidāfrikai.

Rīt norisināsies spēles C grupā, kur cerības kvalificēties nav zaudējušas visas četras komandas.

Āfrikas Nāciju kauss 2013

B grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Nigēra - Gana0:3 (0:2)Gians 6' Atsu 23' Boje 48'
Kongo - Mali1:1 (1:1)Mbokani 3' (11m) - Samasa 14'
VKomandaSUNZVAP
1.Gana32106:27
2.Mali31112:24
3.Kongo30303:33
4.Nigēra30120:41

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-28 22:39, pirms 11 gadiem
Ferdinands Lieliskais rakstīja: Prieks, ka Kongo vārtsargs paspēja uzdancot savu trako deju
mača labākais moments
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.