Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Zvaigžņotā Senegāla paklūp pret Zambiju

Zvaigžņotā Senegāla paklūp pret Zambiju
Ekvatoriālās Gvinejas un Lībijas spēles epizode
Foto: AFP/Scanpix

28. Āfrikas Nāciju kausa izcīņa, kas šoreiz tiek rīkota divās valstīs - Ekvatoriālajā Gvinejā un Gabonā -, sākusies ar mājinieces Ekvatoriālās Gvinejas uzvaru pret Lībiju - 1:0. Spēles vienīgos vārtus 87. minūtē iesista Havjērs Balboa. Pirmajā spēļu dienā Senegāla piedzīvoja pārsteidzošu zaudējumu pret Zambiju - 1:2.

Balboa aizsūta nokautā Lībiju

Mača pirmais puslaiks aizritēja ar mājinieku pārsvaru. Ekvatoriālās Gvinejas komanda uzbruka, izmantojot abus flangus, regulāri tiekot pāri Lībijas aizsardzībai, taču ar vārtu gūšanu nesekmējās. Pirmajās 45 minūtēs bumba vienu reizi pabija Lībijas vārtos, taču vārtu guvums tika anulēts aizmugures dēļ.

16. minūtē Žuvenals Montalvans trāpīja pa stabu. Pie atlēkušās bumbas piesteidzās Ivans Palasioss, to raidot vārtu virzienā. Rupju kļūdu pieļāva Lībijas vārtsargs Samīrs Abods, nenoturot bumbu, kas lēni, taču nepielūdzami pārripoja pāri vārtu līnijai. Lībiju no nelāga starta izglāba līnijtiesnesis, fiksējot aizmuguri. Palasiosa sitiena brīdī aizmugurē atradās viņa komandas biedrs, netieši traucējot pretinieku vārtsargam.

Otrajā puslaikā spēles raksturs nemainījās. Lībijas komandā atzīmējās vārtsargs Abods, kurš vairākas reizes iesaistījās spēlē, atvairot tālsitienus un arī kādu nesliktu soda sitienu. Viss liecināja par to, ka kārtējo reizi Āfrikas čempionātā būs bezvārtu spēle, taču tā nenotika.

87. minūtē Lībija iekrita ar mākslīgās aizmugures veidošanu, un Daniels Ekedo ar lielisku piespēli viens pret vienu ar Abodu izveda Havjēru Balboa, kurš iesita – 1:0. Tūlīt pat laukuma pretējā galā mājiniekus pēc Džamala Mohameda sitiena glāba Davids Agire. Trakās pēdējās piecās minūtēs Narsiss Ekanga uzsita pa vārtu pārliktni, gandrīz gūstot čempionāta saimnieces otros vārtus. Tie gan nebija nepieciešami, jo pietika ar Balboa vārtiem - 1:0 uzvara mājiniecei.

Senegāla zaudē Zambijai

Senegālas izlase ar savu zvaigžņoto uzbrukumu (Musa Sovs, Demba Bā, Mamadū Niangs) piedzīvoja kaunu pret Zambiju. Pirmajās 20 minūtēs drausmīgas aizsardzības dēļ, Senegāla ielaida divus vārtus. 12. minūtē rezultātu, nepiesegts pēc soda sitiena iespējas sitot ar galvu, atklāja Emanuels Majuka.

Astoņas minūtes vēlāk Senegālas aizsardzība iekrita vēlreiz, kad Rainfords Kalaba tika galā ar pretinieku mākslīgās aizsardzības slazdiem, izskrienot viens pret vienu uz tikšanos ar Bunu Kundulu. Kalaba apskrēja vārtsargu un ieraidīja bumbu vārtos – 2:0.

Starp abiem ielaistajiem vārtiem Senegālai bija viena laba iespēja, taču Kenedijs Mvene neļāva iesist Sovam, viņa sisto bumbu izvelkot no apakšējā stūra. Kamēr Senegālas aizsardzība joprojām izskatījās nedroša, uzbrukums nedeva pamatu optimismam. Pirmā puslaika kompensācijas laikā varēja iesist Bā, taču viņa sitienu bloķēja aizsargs.

Otrajā puslaikā Senegālai bija milzīgs pārsvars. Sovu nomainīja Papiss Sisē, ar Bā izveidojot Senegālas uzbrukumā "Newcastle" uzbrucēju duetu. Tūlīt pēc uznākšanās laukumā Sisē izdarīja ļoti labu centrējumu, pēc kurā Bā no dažiem metriem ar galvu raidīja bumbu pa vārtu pārliktni.

"Sausā" Senegāla nepalika, jo 74.minūtē ar spēcīgu sitienu no gaisa 1:2 panāca Dame Ndojs. Uz neko vairāk gan senegālieši nebija spējīgi, turnīra ievadā piedzīvojot pārsteidzošu zaudējumu.

Āfrikas Nāciju kauss 2012. A grupa

Ekvatoriālā Gvineja – Lībija 1:0 (0:0)
Vārti: Balboa 87'

Senegāla – Zambija 1:2 (0:2)
Vārti: Ndojs 74' - Majuka 12', Kalaba 20'

A grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Zambija11002:13
2.Ekvatoriālā Gvineja11001:03
3.Lībija00010:10
4.Senegāla10011:20

Izmantotie resursi:
CAF : Confederation of African Football


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 01:20, pirms 12 gadiem
Mordehajs Levijs rakstīja: Senegālas izlase ar savu zvaigžņoto uzbrukumu (Musa Sovs, Demba Bā, Mamadū Niangs)

Jūs laikam jokojat, es tikai Niangu zinu un pat tas nav nekāda zvaigzne
labāk tad dodies atpakaļ uz NBA nodaļu
, 2012-01-22 01:26, pirms 12 gadiem
Mordehajs Levijs rakstīja: Senegālas izlase ar savu zvaigžņoto uzbrukumu (Musa Sovs, Demba Bā, Mamadū Niangs)

Jūs laikam jokojat, es tikai Niangu zinu un pat tas nav nekāda zvaigzne
Priekš Āfrikas viņi ir zvaigznes
, 2012-01-22 01:29, pirms 12 gadiem
Mordehajs Levijs rakstīja: Senegālas izlase ar savu zvaigžņoto uzbrukumu (Musa Sovs, Demba Bā, Mamadū Niangs)

Jūs laikam jokojat, es tikai Niangu zinu un pat tas nav nekāda zvaigzne
Tu to nopietni? Kā var nezināt to pašu Bā? Tagad spēlē Ņūkāslā, bombardē pretiniekus. Vēl nesen lasīju, ka gandrīz vidēji spēlē vieni vārti. Pirms tam Bundeslīgā paplosījās. Ja reiz seko līdzi futbolam, tad kā var nezināt arī Sow? Viens no Lilles labākajiem spēlētājiem.
, 2012-01-22 01:48, pirms 12 gadiem
Smieklīgs tas Āfrikas futbols. It sevišķi vārtsargi un aizsardzība. Sodien Zambijas vārtsargs , piemēram, tā aizrāvās, ka noķēra rokās bumbu jau aiz soda laukuma robežas un dabūja pilnīgi nevajadzīgu plāksteri komplektā ar bīstamu soda sitienu. Patiesībā nav nemaz pārsteigums (Zambijas sakarā) - šo izlasi trenē francūzis un jau iepriekšējā CAF gandrīz šis pats sastāvs sāka ar 3:0 pret Kotdivuāru un tika līdz 4daļfinālam. Senegālai labs uzbrukums, bet visām mellajām izlasēm ir pilnīgi izteikts kreatīvo spēlētāju deficīts - prātā no Āfrikas izlasēm nāk ja nu tikai Obi Mikels, kas ir labs pleimeikers.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 10:17, pirms 12 gadiem
Mordehajs Levijs rakstīja: Senegālas izlase ar savu zvaigžņoto uzbrukumu (Musa Sovs, Demba Bā, Mamadū Niangs)

Jūs laikam jokojat, es tikai Niangu zinu un pat tas nav nekāda zvaigzne
"Eksperts"
Spānijas valstsvienības futboliste Salma Paraluello. Foto: Amanda Perobelli/Reuters/Scanpix

Brazīlija rīkos 2027. gada Pasaules kausu futbolā sievietēm

LETA--AP. Brazīlija rīkos 2027.gada Pasaules kausu sievietēm, piektdien kongresā Bangkokā lēma Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA ).
Ngolo Kantē. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix
1

Pasaules vicečempione Francija paziņo "Euro 2024" sastāvu: negaidīti atgriežas Kantē

Ja "Euro 2024" mājiniece Vācija šodien paziņoja 27 spēlētāju sarakstu, kurā vajadzēs izvēlēties lieko vārtsargu, tad 2018. gada pasaules čempione un 2022. gada pasaules vicečempione Francija jau šovakar nosaukusi 25 spēlētāju sastāvu, kuram vēl drīkstēs pievienot vienu futbolistu – ja vēlēsies.
Toni Kross. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
5

EČ saimniece Vācija paziņo kandidātus: trīs pasaules čempioni, bez Hummelsa un Gnabrī

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans šodien oficiāli paziņojis 27 kandidātu sarakstu pēc mēneša gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks tieši Vācijā. Galīgajā sastāvā nedrīkstēs iekļaut vairāk par 26 spēlētājiem.