Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Adebajors: ''Ļaunākais brīdis manā mūžā''

Adebajors: ''Ļaunākais brīdis manā mūžā''
Emanuels Adebajors kādu brīdi pēc apšaudes
Foto: AP/Scanpix

Togo izlases līderis un kapteinis Emanuels Adebajors sniedzis komentāru par pēdējās dienās notikušo pēc tam, kad viņa komandas autobuss piektdien tika apšaudīts ceļā uz Angolu.

Jau vairākkārt esam ziņojuši par piektdien notikušo negadījumu, kas skāra Togo izlasi, kura bija ceļā uz Angolā notiekošo Āfrikas Nāciju kausa izcīņu. Pēc apšaudes, kurā gāja bojā trīs, bet ievainoti tika vēl astoņi cilvēki, Togo izlase nolēma atsaukt dalību šajā turnīrā. Svētdien Togo valdības vīri uz Angolu nosūtīja lidmašīnu, lai savas valsts futbolistus nogādātu mājās, tādējādi kļuva skaidrs, ka Togo šogad turnīrā noteikti nespēlēs.

Lai arī komandas līderis un kapteinis Emanuels Adebajors, kā arī citi spēlētāji paziņoja, ka viņi paliktu Angolā, lai aizvadītu maču, godinot bojā gājušos draugus, tomēr valdība tam nepiekrita. Adebajors, kurš ikdienā pārstāv Anglijas Premjerlīgas klubu ''Manchester City'', vēlāk paziņoja, ka piekrīt lēmumam atsaukt dalību, un pēdējās dienas notikumus raksturojis kā līdz šim ļaunākos brīžus savā dzīvē.

''Esmu sašutis par šo visu un ļoti vīlies par šādu notikumu Angolā. Kāpēc mēs? Kāpēc Āfrikā, 21. gadsimtā, kāpēc mūsdienās vajadzīgas visas šīs slepkavības? Kāpēc? Kāpēc? Kāpēc? Šis ir ļaunākais brīdis manā mūžā. Nevēlos, lai kāds kaut kam tādam kādreiz izietu cauri. Mēs zaudējām mūsu draugus, ar kuriem šobrīd mums kopā vajadzētu būt laimīgiem. Mums piezvanīja un atsauca izlasi atpakaļ, jo valdības vīrus neapmierināja drošība, kāda tiek garantēta Angolā. Un viņiem ir taisnība, jo pirmais viņu uzdevums ir aizsargāt savu tautu. Vēlos to visu izmest no sava prāta, bet pašreiz tas vienkārši nav iespējams. Jāpagaida un tad jau redzēs,'' sacīja 25 gadus vecais futbolists.

Atgādināsim, ka arī šodien Āfrikas Nāciju kausā tiks aizvadītas divas spēles. C grupas ietvaros pašreizējie titula īpašnieki Ēģiptes futbolisti tiksies ar Nigēriju, bet Mozambika cīnīsies ar Beninas izlasi.

Izmantotie resursi:
skysports.com


, 2010-01-12 13:42, pirms 14 gadiem
Tiešām kāpēc!
, 2010-01-12 13:42, pirms 14 gadiem
Kaut kas nenormaals...
, 2010-01-12 13:50, pirms 14 gadiem
smags trieciens. Togo nebija to pelnījusi, neviena izlase to nebūtu pelnījusi. man ļoti žēl ka neredzēšu Togo izlasi šajā turnīrā
, 2010-01-12 13:57, pirms 14 gadiem
galvenais ka FIFAI rupji sakot izskatas ka ir po*uj, gribetos redzet ja pirms Eiropas čempja tpu tpu tpu uzbruktu Anglijas izlasei
, 2010-01-12 14:01, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: galvenais ka FIFAI rupji sakot izskatas ka ir po*uj, gribetos redzet ja pirms Eiropas čempja tpu tpu tpu uzbruktu Anglijas izlasei
diemžēl laikam tā ir skaudrā realitāte. šajā pasaulē skatās "pēc cepures" un nopelniem un Togo izlase nebūs tā dēļ kuras FIFA plēsīsies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-12 14:09, pirms 14 gadiem
Kāpēc Āfrikā, 21. gadsimtā, kāpēc mūsdienās vajadzīgas visas šīs slepkavības? Kāpēc? Kāpēc? Kāpēc?
, 2010-01-12 14:57, pirms 14 gadiem
A, es nesapratu "valdības" rīcības iemeslus.
, 2010-01-12 15:01, pirms 14 gadiem
LG97187 rakstīja: Kāpēc Āfrikā, 21. gadsimtā, kāpēc mūsdienās vajadzīgas visas šīs slepkavības? Kāpēc? Kāpēc? Kāpēc?
Ja cilvēkiem tur dzīves līmenis ir kā pērtiķiem un jādzīvo salmu būdās, tad tas, ka ik pa laikam tur kādam aizveras širmis, tas ir jāuzskata par kaut ko neredzētu????
Protams, ka traģēdija, bet nu.....kāds līmenis, tāda domāšana!
, 2010-01-12 15:01, pirms 14 gadiem
bush rakstīja: A, es nesapratu "valdības" rīcības iemeslus.
ko tur nesaprast? Togo Valdība negribēja lai ciest vēl kāds.
, 2010-01-12 15:55, pirms 14 gadiem
porToss rakstīja: Un pareizi vien darītu - kāda tur var būt runa par cīņu par brīvību, ja čaļi ņem automātus un šauj neaizsargātus futbolistus, vēl pie tam, citas valsts.
Tad lai brūk armijniekiem virsū, kuri ir līdz zobiem apbruņoti - bet nē - redz tam tie "neatkarības cīnītāji" ir par mīkstu. Nožēlojami. Viss, ko varu darīt ir cerēt ka tie cīnītāji nekad neko nepanāks - tikai to, ka armija tur kkādus šausmu darbus darīs - jo pēc šādiem šausmu darbiem no viņu puses, neko citu nevar tur novēlēt.
Visi tie uzbrucēji ir impotenti. Riebjas, ka nevar savādāk uzvarēt, tad šauj neaizsargātus ceilvēkus. Kāda izlase noteikti smagi baidijās no Togo... Žēl, ka pēc tam tāda izlase neuzvar turnīrā...
, 2010-01-12 16:58, pirms 14 gadiem
Pilnīgs marasms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-12 19:01, pirms 14 gadiem
mazais esporta lietotājs rakstīja: Redzi lieta tāda, ka līdz ar šo uzbrukumu "neatkarības cīnītāji" ir vairāk pievērsuši starptautisko uzmanību šim nemieru reģionam. Tu domā, ja viņi kārtējo reizi būtu uzbrukuši armijai vai tad rezonase būtu tik liela? Protams, ka nē. Tad tas būtu kārtējais uzbrukums, bet tagad līdz ar šo uzbrukumu viņi ir krietni vairāk pievērsuši pasaules uzmanību tam, kas notiek Angolā. Redzi tā bija viņu iespēja un viņi to izmantoja. Skumji, ka kārtējo reizi ir jācieš nevainīgiem cilvēkiem, bet tāds nu ir karš par brīvību
+1, piekritu gandriz visam..
tachu taa nav cinja par brivibu, bet gan par naftu (naudu)
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.