Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Itālijai un Igaunijai uzvaras pārbaudes spēlēs

Itālijai un Igaunijai uzvaras pārbaudes spēlēs
Itālija apspēlēja Ziemeļīriju
Foto: AFP

Vakar ziņojām par spēļu rezultātiem Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Tai pat laikā notika arī vairākas pārbaudes spēles. Uzvaras guvušas Itālijas un Igaunijas futbola izlases.

Itālijā Pizas pilsētā šī brīža pasaules čempione savās mājās uzņēma Ziemeļīriju, kas šajā ciklā startē ar cerīgiem panākumiem (2. vieta 3. grupā aiz Slovākijas). Itālija, kurai nav īpašu problēmu kvalifikācijā (diezgan droša 1. vieta 8. grupā) apliecināja savu favorītes statusu un uzvarēja pārliecinoši ar 3:0. Vispirms 20. minūtē "Villarreal" uzbrucējs Džuzepe Rosi ar skaistu sitienu atklāja mača rezultātu. Pārējos divus vārtus itāļi guva otrajās 45 minūtēs. Paskale Fodža ("Lazio") skaistā stilā noslēdza mājinieku ātru uzbrukumu (2:0), Džiampaolo Pacini pa vidu vēl paspēja nerealizēt paša nopelnīto 11 metru soda sitienu, bet Serdžo Pelisjē ("Chievo") veikli izrīkojās ar bumbu ziemeļīru soda laukumā, uzstādot galarezultātu 3:0. Jāpiebilst, ka Itālijas sastāvs bija eksperimentāls (varbūt tāpēc spēli klātienē vēroja tikai astoņi tūkstoši līdzjutēju?), un no 2006. gada PK finālistiem laukumā pabija vien Dženaro Gatuzo un Fabio Groso. Itāļu pamatsastāvs vakardienas mačā: Marketi, Santons, Gamberini, Legrotalje, Groso, D'Agostino, Gatuzo, Montolivo, Maskara, Pacini, Rosi.

Igaunijas izlase, svinot igauņu futbola 100 gadu jubileju, vakar tikās ar Āfrikas mazās valstiņas (0.5 miljoni iedzīvotāju, divas reizes mazāka teritorija nekā Igaunijai) Ekvatoriālās Gvinejas izlasi, kura savā kontinentā jau izstājusies no cīņas par PK finālturnīru (atlasē zaudēts Nigērijai ar 0:1 un 0:2, DĀR ar 0:1, 1:4, bet ar Sjerreleoni izcīnīti vienīgie punkti, 2:0, 1:2). Igauņi Tallinā savā "A Le Coq" stadionā uzvarēja ar 3:0. Kristens Vikmae (zviedru "Sodra") 8. minūtē atklāja mača rezultātu, cits "zviedrs" Vladimirs Voskoboiņikovs ("Syrianska") 35. minūtē panāca 2:0, bet 20 gadus vecais Sergejs Zenjovs (ukraiņu "Karpaty") 90. minūtē pielika spēlei punktu - 3:0. Spēli vēroja tikai nedaudz vairāk nekā divi tūkstoši skatītāju.

Vēl citās pārbaudes spēlēs 2010. gada PK rīkotāja DĀR ar 1:0 uzvarēja Poliju, Botsvāna nospēlē 0:0 ar Jaunzēlandi (šo izlasi gaida "play-off" par iekļūšanu PK finālturnīrā), Namībija ar 4:0 sagrāva Kongo Demokrātisko Republiku, bet Latvijas izlases viena no pretiniecēm Moldova izbraukumā ar 2:1 prata uzveikt Gruziju, izcīnot pirmo uzvaru pēdējā pusotra gada laikā. Gruzīnu sastāvā 69. minūtē uz maiņu iznāca "Skonto" uzbrucējs Vladimirs Dvališvili.

Itālijas - Ziemeļīrijas spēles (3:0) apskats


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-07 13:39, pirms 15 gadiem
igaunjiem baigā eksotika jubilejā
, 2009-06-07 13:41, pirms 15 gadiem
Es nevaru saprast.. kpc mēs nevarejam atrast pretinieku lai spēlētu draudzibas spēli..
, 2009-06-07 13:43, pirms 15 gadiem
keisx rakstīja: Visi itāļu vārti ir lieliski - prieks, ka Itālijas izlase atgūstas pēc murga ar Donadoni!
Pie tam ar eksperimentālu sastāvu.. kas jau liecina, cik lielas rezerves ir Itālijai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-07 14:06, pirms 15 gadiem
Man ļoti liels prieks par Itālijas malas pussarga D'Agostīno iekļušanu pamatsastāvā.
Lai viņam viecās tā pat,kā izlasei.
, 2009-06-07 19:33, pirms 15 gadiem
labi nospēlēja itāļi. skatoties eksperimentālā sastāva spēku apzinies cik ļoti itāļi ir spēcīgi. bet lūk kā pietrūkst - attieksmes, kas ir jaunajiem, jo tie vēlas iet augstu. tāpēc arīspēle ātra, skaista un dinamiska. bet īstā izlase vairāk jau staigā pa laukumu.
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.