Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Sirigu par mukšanu no noraidījuma draud 8 spēļu diskvalifikācija

Sirigu par mukšanu no noraidījuma draud 8 spēļu diskvalifikācija
Silvēns Armāns mēģina apturēt Salvatori Sirigu
Foto: AP/Scanpix

Francijas futbola klubs PSG svētdien uzvarēja "Evian" (1:0) un spēra vēl vienu soli pretī čempiona titulam. Pēc spēles beigām starp komandu spēlētājiem izcēlās masveida incidents, kurā noraidījumus nopelnīja "Evian" uzbrucējs Sabers Klifa un PSG vārtsargs Salvatore Sirigu. Taču itālietis joprojām nav saņēmis sarkano kartīti.

Pēc notikušā incidenta Salvatore Sirigu devās uz ģērbtuvēm, un mača galvenais tiesnesis Olivjē Tuals lika itālietim atgriezties laukumā, lai varētu viņam parādīt nopelnīto sarkano kartīti. Sirigu tiesnesim nepaklausīja un joprojām nav ticis noraidīts. Tā kā Salvatore nav saņēmis sarkano kartīti, viņš teorētiski pat var iziet laukumā svētdien paredzētajā spēlē pret "Valenciennes", kurā parīzieši, ļoti iespējams, jau priekšlaicīgi kļūs par čempioniem.

Visticamāk, ceturtdien paredzētajā Disciplinārās komitejas sēdē gan tiks izlemts piesardzības nolūkos Sirigu diskvalificēt uz nenoteiktu laiku - viņa lieta un nepakļaušanās tiesnesim tiks izskatīta tikai 17.maijā. Saskaņā ar reglamentu Sirigu var piespriest līdz pat astoņu spēļu diskvalifikācijai. Tādā gadījumā Sirigu nāktos izlaist pirmās četras spēles nākamajā sezonā - no kurām viena, visdrīzāk, būtu superkausa izcīņa. Atgādinām, ka pret "Evian" noraidīti tika PSG pussargi Marko Verati un Deivids Bekhems.

PSG ar 73 punktiem 34 spēlēs ir pārliecinoša Francijas čempionāta līdere, tuvāko sekotāju Marseļas "Olympique" apsteidzot par deviņiem punktiem. Sestdien marseļieši uzņems "Bastia", un, ja "Olympique" nespēs izcīnīt uzvaru, PSG jau svētdienas vakarā savā stadionā var svinēt pirmo čempiones titulu pēc 19 gadu pārtraukuma. Sirigu par 3.5 miljoniem eiro 2011.gada vasarā tika nopirkts no Itālijas "Palermo".


Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix

Mbapē 2+1, Dembelē divi vārti, PSG atkal uzvar ar 4:1 un labo izbraukuma rekordu

Francijas futbola čempionātā Eirokausu ceturtdaļfinālistes vakar aizvadīja pārceltās spēles, un no Eirokausu komandām uzvarēja vienīgi lidervienība PSG, kas izbraukumā ar 4:1 sasita izkrišanas pretendenti "Lorient".
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".