Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Lionas "Olympique" izkrīt no Līgas kausa, treneris netiek atlaists

Lionas "Olympique" izkrīt no Līgas kausa, treneris netiek atlaists
Par spīti lielajam spiedienam, Lionas "Olympique" prezidents Žans Mišels Olass nolēma neatlaist Klodu Puelu
Foto: AFP/Scanpix

AIzvadītas Francijas Līgas kausa astotdaļfināla spēles. Centrālajā mačā Lionas "Olympique" savā laukumā pagarinājumā ar 1:2 piekāpās "PSG" futbolistiem. Citā cīņā "St.-Etienne" savā laukumā ar 1:0 apspēlēja "Bordeaux" vienību, bet Līgas kausa pašreizējā ieguvēja Marseļas "Olympique" izbraukumā ar 1:0 uzvarēja "Guingamp".

Līgas kausa izcīņa allaž izpelnījusies diezgan nievājošu attieksmi no Francijas spēcīgākajām vienībām. Federācija to cenšas mainīt, piešķirot Līgas kausa izcīņai vienu ceļazīmi uz Eirokausiem, līdz ar to cerot turnīru padarīt prestižāku. Tomēr tik un tā labākajām vienībām šī kausa izcīņa parasti ieņem pēdējo vietu prioritāšu sarakstā.

To varēja uzskatāmi redzēt arī astotdaļfinālu centrālajā spēlē, kurā Lionas "Olympique" uzņēma ambiciozo "PSG". Lioniešiem rezervē palika tādi spēlētāji un komandas līderi kā Kriss, Lisandro Lopess, Mišels Bastušs, Joans Gurkufs, arī Antonijs Reveijērs, bet Ugo Lorisa pat nebija pieteikumā. Līdzīgi rīkojās arī "PSG" galvenais treneris Antuāns Kombuarē, rezervē atstājot brazīlieti Nenē, turku izcelsmes uzbrucēju Mevlitu Erdinču un aizsargu Mamadū Sako.

Pirmie vadībā izvirzījās mājinieki, un kārtējo reizi savu lietderību pierādīja Džimijs Briāns - tieši viņš 38.minūtē atklāja rezultātu. Tomēr uzvaru mājinieki nenoturēja, jo 86.minūtē vārtus guva Matjē Bodmērs, kurš, starp citu, vēl pagājušajā sezonā pārstāvēja Lionas klubu. Pagarinājumā Ludoviks Žulī panāca 2:1, un lioniešiem neizdevās izglābties.

Tomēr kārtējā neveiksme Lionas "Olympique" galvenajam trenerim Klodam Puelam nebūt nenozīmēja atlaišanu. Kā jau tika publiskots pirms vairākām dienām, kluba valde ar prezidentu Žans Mišelu Olasu priekšgalā trešdienas pēcpusdienā speciālā sanāksmē lēma par Puela likteni un nolēma, ka ar 14.vietu Francijas čempionātā pēc 10 kārtām nav pietiekoši, lai Puelam tiktu parādītas durvis. Pēc mača Olass preses konferencē paziņoja lēmumu, kas bija zināms jau pirms mača, proti, Puels palika amatā.

Citā spēlē Līgas kausa titula pašreizējā īpašniece viesojās pie otrās līgas vienības "Guingamp", kas pirms gada sensacionāli ieguva Francijas kausu. Marseļieši uzvarēja ar minimālu rezultātu 1:0 - vienīgie vārti ganiešu talanta Andrē Ejū kontā. Savukārt "Monaco" pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja "Lorient". Mača pamatlaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, toties pagarinājumā abas komandas apmainījās ar precīziem sitieniem. Pendelēs ar 5:3 pārāka bija "Monaco". Tikmēr viena no "Ligue 1" līdervienībām "St.-Etienne" ar 1:0 tika galā ar Žana Tiganā vadīto "Bordeaux", kas no pēdējiem četriem Līgas kausa fināliem bija piedalījusies trijos.

Coupe de la Ligue, 1/8 fināli

Montpellier - Ajaccio 2:0 (1:0) (Kabze 32', Koita 89')
Valenciennes - Boulogne 4:0 (2:0) (Abubakars 11', 54', 84', Bongs 37')
Monaco - Lorient 1:1, 5:3 p.s. 11m sit. (0:0, 0:0, 1:0) (Hansons 99' - Diarā 118')
St.-Etienne - Bordeaux 1:0 (1:0) (Ndavs 11')
Guingamp - Marseille 0:1 (0:1) (A.Ejū 41')
Lille - Caen 4:1 (2:1) (Kabajs 7', 44' (11m), Žervinjo 53', Azārs 74' - Jatabarē 13')
Auxerre - Bastia 4:0 (2:0) (Kersija 8', Sammaritano 24', 78', Enbārs 68')
Lyon - PSG 1:2 (pag.) (1:0, 1:1, 1:2) (Briāns 38' - Bodmērs 86', Žulī 101')

Izmantotie resursi:
French Football League : Ligue 1 , Ligue 2 ,...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Olivjē Žirū. Foto: imago/sportimage/Scanpix
3

Francijas rekordists Žirū pēc "Euro 2024" beigs karjeru izlasē

LETA--AP. Francijas futbola izlases visu laiku labākais vārtu guvējs Olivjē Žirū pēc šī gada Eiropas čempionāta beigs karjeru valstsvienībā, laikrakstam "L'Equipe" ceturtdien paziņoja spēlētājs.
Ngolo Kantē. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix
1

Pasaules vicečempione Francija paziņo "Euro 2024" sastāvu: negaidīti atgriežas Kantē

Ja "Euro 2024" mājiniece Vācija šodien paziņoja 27 spēlētāju sarakstu, kurā vajadzēs izvēlēties lieko vārtsargu, tad 2018. gada pasaules čempione un 2022. gada pasaules vicečempione Francija jau šovakar nosaukusi 25 spēlētāju sastāvu, kuram vēl drīkstēs pievienot vienu futbolistu – ja vēlēsies.
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix
1

Mbapē oficiāli paziņo par PSG pamešanu pēc šīs sezonas beigām

Francijas kluba Parīzes ''Saint-Germain'' līderis Kiljans Mbapē šodien izplatījis paziņojumu, kurā viņš paziņojis par vienības pamešanu pēc šīs sezonas beigām.