Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gada diskvalifikācija par uzbrukumu žurnālistam, Meirelešam - 11 spēles par spļaušanu tiesnesim

Gada diskvalifikācija par uzbrukumu žurnālistam, Meirelešam - 11 spēles par spļaušanu tiesnesim
Rauls Meirelešs
Foto: SCANPIX SWEDEN

Francijas Profesionālās futbola līgas (LFP) Disciplinārā komiteja uz gadu diskvalificējusi "Montpellier" aizsargu Sirilu Zenšānu, kurš pēc spēles Valansjēnā (1:1) iesitis žurnālistam. Tikmēr Turcijā pie 11 spēļu diskvalifikācijas tika portugāļu pussargs Rauls Meirelešs, kurš esot spļāvis tiesnesim un rādījis viņam nepiedienīgus žestus. Pats Meirelešs apsūdzības noliedz.

Francijas čempionei "Montpellier" šī sezona gan laukumā, gan ārpus nav bijusi tā veiksmīgākā. 17.novembrī pēc neizšķirta Valansjēnā (1:1) notika jauns pavērsiens haotiskajā sezonā. Pēc spēles beigām "Montpellier" pieredzējušais aizsargs Sirils Ženšāns iesita L'Equipe žurnālistam Žozē Barozo. Ženšānam 23.novembrī līdz turpmākam lēmumam aizliedza piedalīties spēlēs, bet vakar vēlu vakarā kļuva zināmas sankcijas par veikto uzbrukumu.

Disciplinārā komiteja nolēma Ženšānu diskvalificēt līdz nākamā gada beigām, savukārt "Montpellier" vārtsargam Žefrejam Žurdrenam par piedalīšanos šajā incidentā tika piespriesta divu spēļu diskvalifikācija. Līdz ar to radušās lielas šaubas par Ženšāna karjeras turpināšanu profesionālā līmenī - bijušajam "Rennes" un "Nice" aizsargam šonedēļ apritēja jau 37 gadi. "Montpellier" ar 26 punktiem 18 spēlēs Francijas čempionātā ieņem vien devīto vietu, tiesa, ceturtā pozīcija ir tikai četru punktu attālumā.

Tikmēr Turcijas Superlīgā pie iespaidīga soda tika Stambulas "Fenerbahce" un Portugāles izlases pussargs Rauls Meirelešs. Svētdien notika Stambulas derbijs, kurā tikās līgas līderes "Galatasaray" un "Fenerbahce". Savā laukumā spēlējošais "Galatasaray" uzvarēja ar 2:1, bet 82.minūtē pie tāda paša rezultāta otro brīdinājumu nopelnīja Meirelešs. Portugālis devās apstrīdēt lēmumu, un tiesnesis savā ziņojumā pēc spēles ierakstījis, ka Meirelešs viņam esot iespļāvis un rādījis nepiedienīgus žestus, norādot, ka tiesnesis ir homoseksuāls. Meirelešam tika piespriesta 11 spēļu diskvalifikācija.

"Nekas no tā nav patiesība. Neiespļāvu viņam. Nekad neesmu nevienam spļāvis sejā - manuprāt, tas ir ļaunāk nekā fizisks uzbrukums," teica Meirelešs. "Nedarīju to, par ko esmu apsūdzēts. Žests, kuru rādīja, nozīmēja, ka viņš ir nobijies no mājinieku faniem. Domāju, ka tas ir universāls izteiciens. Tam nebija nekāda sakara ar homoseksualitāti, man ir daudzi draugi homoseksuāļi." Meirelešam šī ir pirmā sezona Turcijā - vasarā viņš no Londonas "Chelsea" tika nopirkts par desmit miljoniem eiro. Pēc 16 kārtām "Fenerbahce" Turcijas čempionātā ar 27 punktiem ieņem otro vietu. Pirmajā pozīcijā ir "Galatasaray", kā kontā ir par pieciem punktiem vairāk.

Meireleša incidents Stambulas derbijā

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Turkish Football - Soccer News, Previews and...


Slēpts komentārs: The one and the only
, 2012-12-21 15:29, pirms 11 gadiem
Spļaut citam nav labi, bet sods tur arī nebija, kur nu vēl dzeltenās vērtē! Aktieru sports
, 2012-12-21 16:43, pirms 11 gadiem
0:27 var redzēt, ka iespļāva un pēc tam var redzēt kā tiesnesis noslauka ar roku seju... manuprāt, pamatoti.
, 2012-12-21 19:06, pirms 11 gadiem
Nebija tas sods, kur jādod otrā dzeltenā!!! Bet ļoti rupjšs Meireleša gājiens, nepiedodams.
No otras puses skatoties, es spēli neredzēju un nevar spriest, varbūt jau bija sakrājis otrajai dzeltenajai sodus..
, 2012-12-28 12:42, pirms 11 gadiem
paskatijos video,kurir cits lenkis, no otra puses un var redet,ka vinjs nesplauj, bet pasaka kko-cits jautajums,ka vinjs emocionali runajot vareja siekalu uzlaist tiesnesim, bet kuram gan ta negadas.
Ngolo Kantē. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix
1

Pasaules vicečempione Francija paziņo "Euro 2024" sastāvu: negaidīti atgriežas Kantē

Ja "Euro 2024" mājiniece Vācija šodien paziņoja 27 spēlētāju sarakstu, kurā vajadzēs izvēlēties lieko vārtsargu, tad 2018. gada pasaules čempione un 2022. gada pasaules vicečempione Francija jau šovakar nosaukusi 25 spēlētāju sastāvu, kuram vēl drīkstēs pievienot vienu futbolistu – ja vēlēsies.
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix
1

Mbapē oficiāli paziņo par PSG pamešanu pēc šīs sezonas beigām

Francijas kluba Parīzes ''Saint-Germain'' līderis Kiljans Mbapē šodien izplatījis paziņojumu, kurā viņš paziņojis par vienības pamešanu pēc šīs sezonas beigām.
Foto: AFP/Scanpix
1

PSG trešo reizi pēc kārtas kļūst par Francijas čempioni

Līdz ar "Lyon" šī vakara uzvaru 3:2 pār "Monaco" kļuvis skaidrs Francijas futbola čempionāta uzvarētājs - par to kļuvis Parīzes "Saint-Germain" klubs, kas konkurentiem turnīra tabulā vairs nav aizsniedzams. PSG triumfējis 12. reizi savā vēsturē.