Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Riberī atvainojas par notikumiem PK un cer atgūt Francijas tautas simpātijas

Riberī atvainojas par notikumiem PK un cer atgūt Francijas tautas simpātijas
Franks Riberī
Foto: AFP/Scanpix

Piektdien Francijas izlase 2012.gada Eiropas čempionāta atlases cikla spēlē izbraukumā tiksies ar Luksemburgas futbolistiem. Valstsvienībā pēc deviņu mēnešu pārtraukuma atgriezīsies Patriss Evrā un Franks Riberī, kuri bija to spēlētāju vidū, kuri tika vainoti par notikumiem Dienvidāfrikā. Riberī šodien preses konferencē atvainojās un izteicās, ka vēlas pāršķirt jaunu lappusi.

Par skandalozajiem notikumiem 2010.gada Pasaules kausa izcīņā rakstīts daudz un dikti. No spēlētāju vidus kā galvenie vaininieki tika minēti trīs dumpinieki - Nikolā Anelkā, Patriss Evrā un Franks Riberī. Kopš tā laika Francijas futbola sabiedrībā bijušas karstas diskusijas par to, vai viņiem vajadzētu atgriezties izlasē. Ja skaidrs, ka Anelkā, visticamāk, vairs nekad nepielaikos valstsvienības kreklu, tad Evrā un Riberī pēc deviņu mēnešu pārtraukuma ir atgriezušies.

Riberī, kuram tika arī piespriesta trīs maču diskvalifikācija, izlasē acīmredzot būtu atgriezies jau agrāk, tomēr patraucēja savainojumi. Riberī bija sagatavota runa presei, kurā viens no potenciālajiem izlases līderiem atvainojās un sacīja, ka ir ticis pāri pagātnes notikumiem un ka lappusi pāršķirt vajadzētu arī žurnālistiem un faniem.

"Neapšaubāmi, ka 2010.gads man bija briesmīgs no visiem skatu punktiem. Nemaz nerunāšu par savainojumiem, kas mani vajāja. Taču savā privātajā dzīvē, manā uzvedībā kā futbolistam pieļāvu sliktus lēmumus un nomaldījos no ceļa. Es sāpināju cilvēkus, cilvēkus, kuri man ir ļoti dārgi. Esmu vīlies un pat šokēts un vēlos atvainoties," teikts Franka Riberī nolasītajā paziņojumā presei.

"Esmu ticis kritizēts, dažreiz attaisnojami, dažreiz kļūdaini. Par mani ir teiktas un rakstītas daudzas lietas, lietas, kas mani ļoti sāpināja, jo to bija pārlieku daudz vai arī tie bija pilnīgi meli. Par laimi, es nekad nepadevos. Sniegums "Bayern" rindās man ir dāvājis prieku un godu atkal pārstāvēt izlasi, es vēlos pāršķirt lappusi. Vēlos pāršķirt labāku lappusi, taču zinu, ka nevarēšu visu paveikt vienatnē. Man ir nepieciešams to cilvēku atbalsts, kas zina, kur es nokļuvu, taču ir nepieciešams arī, lai cilvēki pārstāj runāt par pagātni.

Mums tika piespriestas sankcijas. Visa veida sankcijas - sportiskās puses, cilvēciskās un citas. Mēs samaksājām, tas ir normāli. Kāpēc mums nedot otru iespēju? Tāpēc saku jums, lūdzu jums - nerunāsim par pagātni, vismaz man tas posms ir beidzies. Atgriežos Francijas izlasē ar milzīgu prieku, ambīcijām, vēlmi atgūt iekavēto, taču īpaši ar lielu pieticību. Pat, ja mana uzvedība dažbrīd ļāva domāt ko citu, izlase vienmēr bijusi manā sirdī. Man bija tā laime tapt novērtētam un mīlētam no franču tautas puses. Esmu daudz cietis un joprojām neesmu atguvis šo saikni [ar faniem]. Vēlos to atgūt. Zinu, ka būs šaubu mirkļi, bez šaubām būs svilpieni, taču darīšu visu iespējamo, lai to atgūtu," Riberī turpināja.

Tāpat Riberī sacīja, ka šie notikumi ir tikai darījuši viņu stiprāku un nobriedušāku. Tomēr Riberī, vismaz vārdos, neuzņēmās pilnu atbildību par notikušo. "Atrasties šeit [izlases treniņnometnē] ir nedaudz dīvaini. Pagājis tik ilgs laiks, kopš neesmu runājis ar franču žurnālistiem. No jūsu puses bijis daudz teiktā, kas man ir šokējis. Jūs aizskārāt manu sievu, manu ģimeni...Neesmu vienmēr rīkojies pareizi, man pirms Pasaules kausa izcīņas bija nopietna problēma, taču tika pateiktas lietas, kas mani aizskāra. Ja tikai mani - labi, taču tika iespaidota arī mana ģimene," Riberī citēts L'Equipe. Tāpat Riberī sacīja, ka viņam nav bijis nekādu problēmu ar Joanu Gurkufu un ka nesaprotot, kādēļ prese ko tādu rakstīja.

Francijas izlase kvalifikācijas turnīru sāka ar negaidītu zaudējumu savā laukumā pret Baltkrieviju (0:1), taču turpināja ar trim sausām uzvarām. Pēc četrām spēlēm Les Blues apakšgrupā ieņem pirmo pozīciju, par punktu apsteidzot Baltkrieviju. Piektdien plkst. 22:00 Francijas valstsvienība viesosies Luksemburgā, bet trešdien pārbaudes mačā "Stade de France" uzņems Horvātiju.

Izmantotie resursi:
FFF : Equipe de France, Coupe de France,...
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...


, 2011-03-21 21:06, pirms 13 gadiem
Visu cieņu!
, 2011-03-21 21:31, pirms 13 gadiem
saka to ko visi grib dzirdēt nekas īpašs
, 2011-03-21 21:41, pirms 13 gadiem
Jau domāju, ka Evrā un Riberī ar laiku atgriezīsies izlasē. Izlase bez tādiem spēlētājiem nevar, vienalga, kas bijis pagātnē. Ne jau viņi vieni savārīja visas ziepes. PK jāaizmirst un, kā pats Riberī saka, jāpāršķir jauna lappuse.
, 2011-03-21 21:45, pirms 13 gadiem
Interesanti, vai Riberī runu rakstījis pats. Izklausās jau skaisti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-21 23:23, pirms 13 gadiem
es tā arī nēesu sapratis, nez ko tad tādu viņi izdarīja?
, 2011-03-21 23:31, pirms 13 gadiem
riberī zābaks, iemācījies sūda runu kaut kādu, kaut kādi muļķi jau uzķersies
PSG futbolisti. Foto: IMAGO/Scanpix

Parīzes ''Saint-Germain'' pirmajā puslaikā nokārto 15. Francijas kausa trofeju

Par 2024. gada ''Coupe de France'' jeb Francijas kausa ieguvēju kļuva Parīzes ''Saint-Germain'', kas šovakar Lilles ''Stade Pierre-Mauroy'' stadionā ar 2:1 pārspēja Lionas ''Olympique''.
Olivjē Žirū. Foto: imago/sportimage/Scanpix
3

Francijas rekordists Žirū pēc "Euro 2024" beigs karjeru izlasē

LETA--AP. Francijas futbola izlases visu laiku labākais vārtu guvējs Olivjē Žirū pēc šī gada Eiropas čempionāta beigs karjeru valstsvienībā, laikrakstam "L'Equipe" ceturtdien paziņoja spēlētājs.
Ngolo Kantē. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix
1

Pasaules vicečempione Francija paziņo "Euro 2024" sastāvu: negaidīti atgriežas Kantē

Ja "Euro 2024" mājiniece Vācija šodien paziņoja 27 spēlētāju sarakstu, kurā vajadzēs izvēlēties lieko vārtsargu, tad 2018. gada pasaules čempione un 2022. gada pasaules vicečempione Francija jau šovakar nosaukusi 25 spēlētāju sastāvu, kuram vēl drīkstēs pievienot vienu futbolistu – ja vēlēsies.