Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Franču pussargs pēc PK gribējis beigt karjeru; "Monaco" atlaiž galveno treneri

Franču pussargs pēc PK gribējis beigt karjeru; "Monaco" atlaiž galveno treneri
Žeremijs Tulalāns (no kreisās) risina domstarpības ar Urugvajas izlases kapteini Djēgo Lugano
Foto: AP/Scanpix

Lionas "Olympique" pussargs Žeremijs Tulalāns nesen presē atklāja, ka pēc Pasaules kausa izcīņas Dienvidāfrikā esot vēlējies pat beigt futbolista karjeru. Savukārt joprojām neskaidra ir "Lorient" uzbrucēja Kevina Gameiro nākotne - par viņu milzīgu interesi izrāda Spānijas "Valencia", kas piedāvājusi septiņus miljonus eiro, taču galvenais šķērslis ir "Lorient" pieprasītā cena. Tikmēr citā Francijas klubā "Monaco" veikta treneru maiņa - atlaists tika Gijs Lakombs, bet viņa vietā apstiprināts Lorāns Banids.

Tulalāns pēc katastrofas PK domājis par karjeras beigšanu

Daudz runāts un rakstīts par Francijas izlases izgāšanos Pasaules kausa izcīņā Dienvidāfrikā. Les Blues bija nožēlojami ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā – viens skandāls sekoja otram, bet neilgi pirms spēles pret Dienvidāfriku izlases futbolisti, protestējot pret Nikolā Anelkā patriekšanu no komandas, izlēma boikotēt treniņu. Pēcāk par šo izlēcienu ar diskvalifikāciju tika sodīti vairāki spēlētāji. Viens no viņiem bija arī Žeremijs Tulalāns, kurš esot sagatavojis vēstuli, kuru vēlāk žurnālistu priekšā nolasīja valstsvienības galvenais treneris Raimons Domeneks.

"Tas bija sliktākais posms manā karjerā. Mans prāts pēc Pasaules kausa atradās kur citur. Man vajadzēja virzīties uz priekšu, taču tas nebija viegli. Es nožēloju un nespēju tam [Dienvidāfrikā notikušajam] tikt pāri. Uzdevu sev jautājumus, arī to, vai man nevajadzētu aiziet [no futbola]," Francijas presē sacīja 27 gadus vecais Tulalāns. "Par laimi, klubs man palīdzēja. Pēc Pasaules kausa pārrunāju notikušo ar treneri [Klodu Puelu]. Viņš teica, ka es varētu sākt pirmssezonas gatavošanos ātrāk – man to vajadzētu darīt. Šajā periodā sev sacīju, ka ir jāpaskatās apkārt un ka ir citi sliktāki par mani."

Iepriekšējā sezonā Tulalāns sevi vairākkārt teicami pierādīja centra aizsarga pozīcijā, un vasarā tika nolemts, ka Tulalāns klubā pārkvalificēsies tieši par centra aizsargu. Tomēr sezonas sākums Žeremijam neizdevās (gluži kā visai komandai), tāpat viņš netika izsaukts uz Francijas izlasi, un Tulalāns atgriezās iepriekšējā (balsta pussarga) pozīcijā. Vasarā par Tulalānu lielu interesi izrādīja ārzemju klubi, bet visnopietnāk runāja par pārcelšanos uz Minhenes "Bayern". Taču Tulalāns palika Lionā un te, iespējams, arī pabeigs karjeru. "Klubs man piedāvāja pagarināt līgumu, un es te jūtos lieliski. Domāju, ka Lionas "Olympique" rindās pabeigšu karjeru."

"Monaco" padzen Lakombu

Beidzot noticis tas, par ko tika runāts jau kādu laiku – "Monaco" atbrīvojies no galvenā trenera Gija Lakomba. Lakombs uz Monako pārcēlās 2009.gada vasarā un parakstīja divu gadu līgumu. Pirmajā sezonā "Monaco" Gija vadībā finišēja astotajā vietā (iepriekšējā sezonā "Monaco" ieņēma 11.pozīciju), taču šosezon "Monaco" sekmes ir krietni vājākas – pēc pirmā apļa vien 17.vieta un ļoti reāla ir izkrišana uz otro līgu, kur "Monaco" pēdējoreiz spēlēja pirms 24 gadiem.

Kopumā augstākajā divīzijā "Monaco" ir aizvadījusi 54 pilnas sezonas, bet pēc kārtas aizvadīto sezonu ziņā no pašreizējām "Ligue 1" dalībniekiem sarkanbaltie atpaliek vien no "PSG". Līgas kausa izcīņā "Monaco" aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kur ar 1:2 piekāpās Marseļas "Olympique", taču Francijas čempionātā "Monaco" kontā 19 spēlēs ir tikai trīs uzvaras. Tāpat "Monaco" arī 10 neizšķirti (no kuriem pieci 0:0) un kopumā tikai 19 punkti, kas dod pieticīgo 17.vietu. 2010.gadu "Monaco" noslēdza ar neizšķirtu Parīzē un uzvaru pret "Sochaux", un varēja šķist, ka Lakomba krēsls atkal kļuvis stabils.

Taču aizvadītajā nedēļas nogalē "Monaco" pēcspēles sitienu sērijā Francijas kausa izcīņā piekāpās piektās (!) līgas klubam "Chambery", un "Monaco" vadības pacietības mērs bija pilns – Lakombs tika padzīts, bet viņa vietā apstiprināja Lorānu Banidu. Tikai 42 gadus vecais futbola speciālists "Monaco" akadēmijā strādājis 10 gadus, kā arī vienu sezonu pavadījis pie "Monaco" stūres. Pēdējos trijos gados Banids kā galvenais treneris pabijis Katarā, Kuveitā un AAE.

"Valencia" grib Gameiro, taču par krietni zemāku cenu

Viena no pieprasītākajām precēm Francijas futbola tirgū ir 23 gadus vecais "Lorient" uzbrucējs Kevins Gameiro, kurš pagājušajā gadā debitēja Francijas izlasē. Par "Lorient" uzbrukuma līderi lielu interesi izrāda gan vietējie ("Bordeaux" un "Lille"), gan ārzemju klubi ("Milan", "Liverpool", "Valencia" u.c.). Tomēr pēc medijos atrodamās informācijas oficiālu piedāvājumu par Gameiro šomēnes izteikusi vien "Bordeaux" un "Valencia". Pats Gameiro izteicies, ka vēlas pārcelties uz Valensiju, taču šajā darījumā ir kāds ļoti nopietns šķērslis – Kevina cena.

"Tirgošanās noris lēni," respektablajā franču izdevumā L'Equipe sacīja "Valencia" prezidents Manuels Jorente. "Problēma ir tā, ka "Lorient" nenolaidīs cenu zem 12 miljoniem eiro. Tas ir tīrais ārprāts. Atšķirība starp to, ko vēlas viņi, un to, ko piedāvājam mēs, ir 40 procenti. Tas ir ļoti daudz darījumam, kuru vēlamies noslēgt ātri." Tikmēr "Bordeaux" prezidents Žans Luijs Trio Gameiro iegādi nosauca par janvāra transfēru perioda prioritāti, tomēr iespējamība, ka kāds no pieminētajiem klubiem būs gatavs šobrīd likt galdā vairāk nekā 10 miljonus, nav liela.

Gameiro "Lorient" pievienojās 2008.gadā un kopš tā laika Francijas čempionātā 89 mačos guvis 36 vārtus. Viņa īpatsvars gūto vārtu ziņā ik sezonu ir palielinājies. Vispirms Gameiro 37 spēlēs guva 11 vārtus jeb 23,4% no komandas kopējā snieguma, iepriekšējā sezonā Kevina kontā 35 cīņas un 17 precīzi sitieni (31,5%), bet šosezon viņš 17 mačos izcēlies astoņas reizes (36,4%).

Izmantotie resursi:
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...
France Football : toute l'actualité du...
Ligue1.com - French Football League - Ligue 1,...
Goal.com


, 2011-01-11 17:44, pirms 13 gadiem
les blues rakstīja: labak dzivibu butu beidzis
Tu neesi sevišķi gudrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-11 17:54, pirms 13 gadiem
les blues rakstīja: tu neesi seviski normals,ja sukaji man vakar
Kas tad tev tur zem jostas vietas tik kroplīgs, ja tas, kas veica tev apmierināšanas procesus nav sevišķi normāls?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-11 18:53, pirms 13 gadiem
les blues rakstīja: tu neesi seviski normals,ja sukaji man vakar
Tu esi slims pediiņš - tas arī viss!
, 2011-01-11 18:54, pirms 13 gadiem
Dmāju, ka Gameiro nekur nedosies.
, 2011-01-11 18:54, pirms 13 gadiem
mitins rakstīja: cienitais jums deretu nedaudz paarsteties
mūsdienās pasaulē ir daudz idioti, ar to vienkārši ir jāsamierinās.
, 2011-01-11 18:54, pirms 13 gadiem
mitins rakstīja: cienitais jums deretu nedaudz paarsteties
mūsdienās pasaulē ir daudz idioti, ar to vienkārši ir jāsamierinās.
Ngolo Kantē. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix
1

Pasaules vicečempione Francija paziņo "Euro 2024" sastāvu: negaidīti atgriežas Kantē

Ja "Euro 2024" mājiniece Vācija šodien paziņoja 27 spēlētāju sarakstu, kurā vajadzēs izvēlēties lieko vārtsargu, tad 2018. gada pasaules čempione un 2022. gada pasaules vicečempione Francija jau šovakar nosaukusi 25 spēlētāju sastāvu, kuram vēl drīkstēs pievienot vienu futbolistu – ja vēlēsies.
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix
1

Mbapē oficiāli paziņo par PSG pamešanu pēc šīs sezonas beigām

Francijas kluba Parīzes ''Saint-Germain'' līderis Kiljans Mbapē šodien izplatījis paziņojumu, kurā viņš paziņojis par vienības pamešanu pēc šīs sezonas beigām.
Foto: AFP/Scanpix
1

PSG trešo reizi pēc kārtas kļūst par Francijas čempioni

Līdz ar "Lyon" šī vakara uzvaru 3:2 pār "Monaco" kļuvis skaidrs Francijas futbola čempionāta uzvarētājs - par to kļuvis Parīzes "Saint-Germain" klubs, kas konkurentiem turnīra tabulā vairs nav aizsniedzams. PSG triumfējis 12. reizi savā vēsturē.