Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Van Deiks tiek atzīts par sezonas labāko spēlētāju Eiropā

Van Deiks tiek atzīts par sezonas labāko spēlētāju Eiropā
Virdžils van Deiks. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Par UEFA 2018./19.gada sezonas labāko spēlētāju ceturtdien Monako nosaukts nīderlandietis Virdžils van Deiks, kurš apsteidzis argentīnieti Lionelu Mesi un portugāli Krištianu Ronaldu.

UEFA ceturtdien par Eiropas labāko spēlētāju atzina nīderlandieti van Deiku, kurš pārstāv Anglijas "Liverpool", ar kuru kopā uzvarēja UEFA Čempionu līgā, kā arī Nīderlandes valstsvienības sastāvā kvalificējās UEFA Nāciju līgas finālam.

Van Deiks ir pirmais Premjerlīgas spēlētājs, kurš ieguvis šo balvu, kopš Krištianu Ronaldu 2008. gadā, kā arī pirmais Nīderlandes futbolists, kurš ieguvis šo balvu, kopš 1997. gada.

Finālisti bija arī "Barcelona" pārstāvis Mesi, kurš bija sezonas labākais vārtu guvējs UEFA Čempionu līgā un Eiropas Zelta futbolzābaka ieguvējs, kā arī desmito reizi izcīnīja Spānijas čempiona titulu, un Turīnas "Juventus" pārstāvošais portugālis Ronaldu, kurš aizvadītajā sezonā izlases rindās kļuva par UEFA Nāciju līgas uzvarētāju, kā arī ar Turīnas klubu izcīnīja savu pirmo Itālijas čempiona titulu, tiekot atzītam par meistarsacīkšu vērtīgāko spēlētāju.

Uzvarētājs kopā ar UEFA gada labāko futbolisti, UEFA Eiropas līgas labāko futbolistu un UEFA Čempionu līgas labākajiem spēlētājiem atsevišķās pozīcijās tika nosaukts UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izlozes pasākumā.

Van Deiks tika atzīts arī par sezonas labāko aizsargu, bet viņa komandas biedrs Alisons Bekers tika nosaukts par labāko vārtsargu. "Ajax" jaunais pussargs Frenkijs de Jongs, kurš tagad pārgājis uz "Barcelona", saņēma labākā pussarga balvu, bet Spānijas čempionātā uguņojošais Mesi ieguva sezonas labākā uzbrucēja atzinību.

Bet par labāko futbolisti Eiropā UEFA atzina Lusiju Bronzu, Lielbritānijas futbolisti, kura pārstāv "Lyon" vienību.

Izmantotie resursi:
The official website for European football -...


, 2019-08-29 21:45, pirms 5 gadiem
Delfi gan atzina par labāko Van Dijku.
, 2019-08-29 21:45, pirms 5 gadiem
..pilnībā pelnīti!
, 2019-08-29 22:33, pirms 5 gadiem
Virdžil, priekā!
Man patika Ronaldu teiktais, ka jau vairāk kā desmit gadus sēž kopā ar Mesi šajā apbalvošanā, bet nekad nav kopā pēc tam vakariņojuši....nu, protams, viens tak uzvar un otram škrobe!
Šogad es prognozēju, ka beidzot abi varētu pavakariņot kopā!
, 2019-08-29 23:32, pirms 5 gadiem
dakots rakstīja: Virdžil, priekā!
....nu, protams, viens tak uzvar un otram škrobe!
Šogad es prognozēju, ka beidzot abi varētu pavakariņot kopā!
Vai tad pagājšgad nevarēja pavakariņot?
Varbūt viņi vnk negrib kopā ēst pēc šīm ceremonijām
, 2019-08-30 00:41, pirms 5 gadiem
Nepelniti aknu baseins uz haljavu uzvareja
, 2019-08-30 08:48, pirms 5 gadiem
Kārtējais futbolists, kurš iegūst balvu un paies 2-3 gadi un visiem būs wtf?kas tas tāds bija...
Tāpat kā Modričs uzvarēja pag.gad. un tā arī pag.sezonu neko vairs neparādīju...šo sezonu vispār sēdēs uz beņķa...
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.