Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Platinī brīdina Serbijas un Horvātijas federācijas, lai tās izskauž fanu vardarbību

Platinī brīdina Serbijas un Horvātijas federācijas, lai tās izskauž fanu vardarbību
Foto: AFP/Scanpix

UEFA prezidents Mišels Platinī tikās ar Serbijas un Horvātijas futbola federāciju prezidentiem. Platinī brīdināja abas federācijas, ka regulārā fanu vardarbība un nekārtības stadionos un ārpus tiem ir jāpārtrauc. Ja 12 mēnešu laikā nebūs redzamu uzlabojumu, Serbijas un Horvātijas klubiem un izlasēm draud izslēgšana no UEFA sacensībām.

Mišels Platinī devās vizītē uz Serbiju un Horvātiju, kur ar futbola federāciju prezidentiem apsprieda vairākus ar vietējo futbola dzīvi un tās attīstību saistītus jautājumus, taču tāpat diskutēja arī par abās valstīs tik sasāpējušo fanu huligānisma tēmu. Grautiņi pilsētās, masveida kautiņi ar pretinieku komandu atbalstītāju grupējumiem, masveida kautiņi ar policiju - tā Serbijas un Horvātijas futbolā ir milzīga problēma.

Bez starpgadījumiem neiztiek arī izlašu mačos - nesen Eiropas čempionāta atlases cikla spēli Dženovā starp Itāliju un Serbiju nācās pārtraukt tieši serbu fanu nekārtību dēļ. Nesen vairāk nekā 30 gadus ilgs cietumsods tika piespriests vairākiem Belgradas "Partizan" faniem, kuri pirms pusotra gada pāris stundas pirms spēles sākuma līdz nāvei piekāva kādu Francijas kluba "Toulouse" līdzjutēju. Tāpat gan serbu, gan horvātu klubi nereti tiek sodīti (vai brīdināti) par fanu nekārtībām stadionos un pilsētas ielās gan mājās, gan izbraukumā.

Platinī, citēts UEFA mājaslapā, sacīja, ka šo vizīšu laikā arī abu valstu futbola galvas izrādījušas lielas bažas par vardarbību futbolā un ka jāatrod risinājums, kā vardarbību novērst. Abas puses vienojās, ka jāizstrādā stingrs plāns ar noteiktiem pasākumiem un ka vardarbības apkarošanā nepieciešama cieša sadarbība starp federācijām un valstu valdībām. Tiek plānots pastiprināt drošību stadionos, prasmīgāk apmācīt policistus.

Tāpat tika runāts par nepieciešamību izveidot datu bāzi ar agresīvākajiem faniem, kā arī par aizliegšanu šiem faniem doties izbraukuma spēlēs. Plānota arī plašāka informācijas apmaiņa ar policiju. Lai arī gan Serbija, gan Horvātija izrādīja pretimnākšanu, Platinī abas federācijas esot brīdinājis, ka gadījumā, ja kalendārā gada laikā nebūs manāmi būtiski uzlabojumi, UEFA uz ilgu laiku no tās rīkotajiem turnīriem var diskvalificēt gan serbu un horvātu klubus, gan nacionālās izlases.

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-25 19:50, pirms 13 gadiem
draga1989 rakstīja: Es iedomajos ko izdaritu Horvatijas fani ja musu Latvijas valsts vieniba uzvaretu Horvatiju :-D vinji musejos laikam pakartu, atceros pagas gada khl speli riga, dinamo riga pret ska, 20 ska fani musejos nolika pie vietas pat baidijas muti pavert :-D
jā,tas bija labs !

5k Dinamo fani vs 20Ska ! Dinamo fani stāv skatās,kā savējos pizģī
Vot tā ir īsta LATVIEŠU TOLERANCE !
"Olympiacos" futbolisti. Foto: EPA/Scanpix

''Aston Villa'' mājās zaudē ''Olympiacos'', ''Fiorentina'' izrauj uzvaru pār beļģiem

UEFA Eiropas Konferences līgā šovakar startēja pusfinālu dueļi. ''Aston Villa'' mājās cieta neveiksmi pret ''Olympiacos'', savukārt ''Fiorentina'' izrāva uzvaru savā laukumā pār ''Club Brugge''.
Mirklis pēc Roberta Andriha vārtu guvuma Romā. Foto: Alberto Lingria/Reuters/Scanpix

Leverkūzenieši izcilo sezonu turpina ar Romas ieņemšanu Eiropas līgas pusfinālā

UEFA Eiropas līgas pusfināla pirmajās kaujās šīs sezonas spožākais klubs Leverkūzenes "Bayer" izbraukumā pārspēja (2:0) "Roma", bet Marseļas "Olympique" savā laukumā atspēlējās pret Bergamo "Atalanta" – 1:1.
Foto: IMAGO/pepphoto/Scanpix
5

Dortmundes "Borussia" savā laukumā pret PSG notur minimālu uzvaru

UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē Dortmundes "Borussia" savā laukumā ar 1:0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain", iegūstot vienu vārtu pārsvaru pirms nākamnedēļas gaidāmās atbildes spēles Parīzē.