Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

ČL: Azerbaidžānas "Qarabağ" pirmoreiz vēsturē iekļūst grupu turnīrā

ČL: Azerbaidžānas "Qarabağ" pirmoreiz vēsturē iekļūst grupu turnīrā
Dānijas "København" pret Agdamas "Qarabağ"
Foto: Scanpix Denmark/Reuters/Scanpix

Par pēdējām piecām UEFA Čempionu līgas grupu turnīra dalībniecēm kļuvušas Maskavas CSKA, Anglijas "Liverpool", Nikosijas APOEL, Lisabonas "Sporting", kā arī Azerbaidžānas čempione Agdamas "Qarabağ", kas šo turnīra fāzi sasniedza pirmoreiz valsts futbola vēsturē.

København - Qarabağ

Viesos zaudējusī (0:1) "København" šovakar spēli iesāka aktīvi, uzreiz tajā pārņemot iniciatīvu. Tas atmaksājās pašās puslaika beigās, kad pēc neveiksmīgas "Qarabağ" vārtsarga spēles savā soda laukumā rezultātu divu spēļu summā izlīdzināja paragvajietis Federiko Santanders.

Otrajā puslaikā drošāk uz priekšu devās arī "Qarabağ", 63. minūtē dienvidāfrikānim Dino Ndlovu gūstot, kā vēlāk izrādījās, izšķirošos vārtus šā pāra savstarpējā 180 minūšu ilgajā cīņā - 1:1. "København" šajā brīdī vajadzēja gūt jau divus vārtus. 66. minūtē lielisku komandas biedra centrējumu izmantoja "København" spēlējošais serbs Andrija Pavlovičs, kurš panāca 2:1. Taču lai arī kā mājinieki centās, tomēr viņiem neizdevās gūt vēl vienus vārtus, "Qarabağ" spējot noturēt sev izdevīgo zaudējumu ar 1:2. Kalnu Karabahas karā izpostītās Agdamas pilsētas komanda "Qarabağ" kļūs par pirmo Azerbaidžānas klubu, kas jelkad piedalījies Čempionu līgas grupu turnīrā.

Liverpool - Hoffenheim

Jebkādas "Hoffenheim" komandas izredzes uz atspēlēšanos divu spēļu summā tika izdzēstas jau pirmajā 21 minūtē, kuru laikā Emrē Čans (guva divus vārtus) un Mohameds Salahs bija panākuši graujošu 3:0 "Liverpool" labā. Līdz puslaika beigām "Hoffenheim" atdzīvināja mikroskopiskas izredzes izglābties, Markam Utam rezultāta starpību samazinot līdz -2 (1:3).

Tomēr 63. minūtē šīs izredzes iznīcināja Roberto Firmino, kurš ar komandas biedra Džordana Hendersona palīdzību panāca 4:1. "Hoffenheim" ceļa maizei uz Eiropas līgas grupu turnīru paņēma Sandro Vāgnera rezultatīvo raidījumu spēles 79. minūtē (2:4).

Steaua - Sporting

Lisabonas "Sporting" tik ļoti svarīgo izbraukuma golu iesita jau 13. minūtē, kad, bumbu vārtos izklupienā trieca Seidu Dumbija. Bukarestes "Steaua" gan nepadevās un pēc nieka septiņām minūtēm panāca līdzsvaru - Denisa Alibeka sitienu atsita "Sporting" vārtsargs Rui Patrisiu, tomēr pie atlēkušās bumbas pirmais bija mājinieku spēlētājs Žuniors Maranao (1:1).

"Steaua" gan bija nepieciešams vēl viens vārtu guvums, tomēr tas tā arī neatnāca... Tieši pretēji - mača pēdējās 30 minūtēs "Sporting" uzbrukums mājinieku laukuma pusē sarīkoja īstu slaktiņu. Markošs Akuna, Želsons Martinšs, Bass Dosts un Rodrigo Batalja panāca graujošo un priekš "Steaua" apkaunojošo 5:1.

CSKA - Young Boys un Slavia - APOEL

Vietu grupu turnīrā nodrošināja arī Maskavas CSKA, kā arī Kipras čempione Nikosijas APOEL. Armijnieki mājas spēlē katrā no puslaikiem pievienoja savam rēķinam vienu vārtu guvumu, kā rezultātā beigās uzvara ar 2:0 (summā - 3:0).

Nikosijas APOEL, turpretim, viesos izturēja nospiedošo Prāgas "Slavia" spiedienu, nosargājot uzvaru divu spēļu summā (2:0). "Slavia" šajā mačā kopumā izdarīja 24 sitienus, kamēr APOEL atbildēja vien ar trīs raidījumiem.

Čempionu zars

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Qarabağ (Azerbaidžāna) - København (Dānija)1:01:22:2*
APOEL (Kipra) - Slavia (Čehija)2:00:02:0
Olympiacos (Grieķija) - Rijeka (Horvātija)2:11:03:1
Celtic (Skotija) - Astana (Kazahstāna)5:03:48:4
Hapoel BS (Izraēla) - Maribor (Slovēnija)2:10:12:2*

Nečempionu zars

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Başakşehir (Turcija) - Sevilla (Spānija)1:22:23:4
Young Boys (Šveice) - CSKA (Krievija)0:10:20:3
Napoli (Itālija) - Nice (Francija)2:02:04:0
Hoffenheim (Vācija) - Liverpool (Anglija)1:22:43:6
Sporting (Portugāle) - Steaua (Rumānija)0:05:15:1

* - uzvarētāji tika tālāk vairāk gūtu vārtu izbraukumā dēļ.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izlozes grozi

1. grozs2. grozs3. grozs4. grozs
Real Madrid (Spānija)Barcelona (Spānija)Napoli (Itālija)Celtic (Skotija)
Bayern (Vācija)Atlético Madrid (Spānija)Tottenham Hotspur (Anglija)CSKA (Krievija)
Chelsea (Anglija)Paris Saint-Germain (Francija)Basel (Šveice)Sporting (Portugāle)
Juventus (Itālija)Borussia Dortmund (Vācija)Olympiacos (Grieķija)APOEL (Kipra)
Benfica (Portugāle)Sevilla (Spānija)Anderlecht (Beļģija)Feyenoord (Nīderlande)
Monaco (Francija)Manchester City (Anglija)Liverpool (Anglija)Maribor (Slovēnija)
Spartak (Krievija)Porto (Portugāle)Roma (Itālija)Qarabağ (Azerbaidžāna)
Shakhtar (Ukraina)Manchester United (Anglija)Beşiktaş (Turcija)RB Leipzig (Vācija)

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2017-08-23 23:48, pirms 7 gadiem
Brīnos, ka Vuguls nezināja Ragnāra Kalvāna latvisko izcelsmi...
, 2017-08-24 00:04, pirms 7 gadiem
kāds tur brīnums? neviens Latvijā nezināja par latviešu izcelsmes ukraiņu top 50 tenisisti! tāds līmenis šeit! jādzīvo kā ir!
, 2017-08-24 00:09, pirms 7 gadiem
Portugāļi uzvarēja un iekļuva grupas turnīrā
, 2017-08-24 07:32, pirms 7 gadiem
1.Hofellham sūdīgi nospēlēja.2 Kur tas Azwrbeidžānas Klubs spēlē Kalnu Karabaha vai Azarberdžānā officiāli atrodas Kalnu Karabaha,bet domājams ,ka Azerbaidžānā ,jo Kalnu Karabaha ir pašpasludināta valsts un nav UEFA 3 Prieks par APOEL pēc gada pārtraukuma atgriežas ČL
, 2017-08-24 07:44, pirms 7 gadiem
Pēc tabulas sanāk Sporting tika apkaunots.
Kļūdiņa.
, 2017-08-24 08:30, pirms 7 gadiem
Celtic atkal Barcu izlozēs
, 2017-08-24 08:37, pirms 7 gadiem
edvins_ziedonis_1990272327858631 rakstīja: 1.Hofellham sūdīgi nospēlēja.2 Kur tas Azwrbeidžānas Klubs spēlē Kalnu Karabaha vai Azarberdžānā officiāli atrodas Kalnu Karabaha,bet domājams ,ka Azerbaidžānā ,jo Kalnu Karabaha ir pašpasludināta valsts un nav UEFA 3 Prieks par APOEL pēc gada pārtraukuma atgriežas ČL
Ziedoņa kungs, Jūs nopietni? Par ko tāds prieks, ka APOEL atgriežas? Ar ko tā komanda ir iekārojusi simpātijas?
, 2017-08-24 08:37, pirms 7 gadiem
Azerbaidžānas naftas naudas ieguldījumi sāk atmaksāties
čehu un horvātu klubiem varēja paveikties vairāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-24 11:52, pirms 7 gadiem
edvins_ziedonis_1990272327858631 rakstīja: 2 Kur tas Azwrbeidžānas Klubs spēlē Kalnu Karabaha vai Azarberdžānā officiāli atrodas Kalnu Karabaha,bet domājams ,ka Azerbaidžānā ,jo Kalnu Karabaha ir pašpasludināta valsts un nav UEFA
Qarabag ir azerbaidžāņu klubs. Kalnu Karabaha de facto nav Azerbaidžānas sastāvā.
Pēc karadarbības Kalnu Karabahā klubs pārcēlās uz Baku.
, 2017-08-24 14:10, pirms 7 gadiem
Kaziks rakstīja: Pēc tabulas sanāk Sporting tika apkaunots.
Kļūdiņa.
Paldies, labots.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-24 16:00, pirms 7 gadiem
march_2k rakstīja: Qarabag ir azerbaidžāņu klubs. Kalnu Karabaha de facto nav Azerbaidžānas sastāvā.
Pēc karadarbības Kalnu Karabahā klubs pārcēlās uz Baku.
tieši tā! Tāpat kā vairākkārtējie Kipras čempioni - Anorthosis Famagusta, kuri no Famagustas, kad Kipras ziemeļu daļu okupēja Turcija, pārcēlās uz Larnaku, taču kluba oficiālajā nosaukumā joprojām palicis vēsturiskās izcelsmes pilsētas - Famagustas vārds.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.