Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Slovēņu "Maribor" atgriežas Čempionu līgas grupu turnīrā, "Sevilla" tiek cauri ar izbīli

Slovēņu "Maribor" atgriežas Čempionu līgas grupu turnīrā, "Sevilla" tiek cauri ar izbīli
Slovēnijas "Maribor" prieki
Foto: Srdjan Zivulovic/Reuters/Scanpix

Šovakar, 22. augustā, UEFA Čempionu līgas play-off kārtas atbildes spēlēs panākumus svinēja un tālāk tika Slovēnijas "Maribor", Pirejas "Olympiacos", kā arī itāļu "Napoli". Spāņu "Sevilla" nospēlēja neizšķirti 2:2 pret Stambulas "Başakşehir", izcīnot uzvaru divu spēļu summā ar rezultātu 4:3.

Sevilla - Başakşehir

"Sevilla" komandai pēc uzvaras (2:1) viesos Stambulā šovakar derēja jebkāds neizšķirts vai arī zaudējums ar 0:1. Viesi parūpējās par īstu nervus kutinošu trilleri priekš mājiniekiem. Turcijas komandu jau 17. minūtē vadībā izvirzīja Eljero Elia. Uzvara vien ar 1:0 nederēja, tāpēc "Başakşehir" turpināja aktīvi veidot uzbrukumus, kuri gan pie labām vārtu gūšanas izdevībām nenoveda.

Ja pirmajā puslaikā iniciatīva tā īsti nebija nevienas komandas rokās, tad otrajās 45 minūtēs to pārņēma "Sevilla", kas spēja gūt divus vārtus (Serhio Eskudero un Visams Ben Jeders), panākot 2:1. Tomēr "Başakşehir" nesalūza un viesi spēja vienus no nepieciešamajiem diviem vārtiem atgūt - pēc vairākiem rikošetiem vārtu priekšā spēcīgu un precīzu sitienu izdarīja bosnietis Edins Višča (2:2). Turcijas vicečempione teju spēja izraut arī uzvaru, tomēr Emres Belozoglu 90. minūtē no 22 metriem izdarītais tiešais brīvsitiens atsitās pret vārtu stabu. "Sevilla" noturēja uzvaru divu spēļu summā - 4:3.

Maribor - Hapoel Be'er Sheva

Slovēņu "Maribor" mājās uzņēma Izraēlas čempioni Beerševas "Hapoel", kam izbraukumā bija zaudējusi ar 1:2. Abus vārtus šovakar guva Slovēnijas labākais futbola klubs. 15. minūtē Mitja Vilers ar spēcīgu šāvienu no soda laukuma robežas panāca mājiniecei derīgo 1:0. Vārti vairs netika gūti līdz pat spēles kompensācijas laikam, kurā precīzs bija "Maribor" spēlētājs Markošs Tavarešs. Tomēr... Šoreiz mājinieku precīzais raidījums nevarēja tikt skaitīts, jo brazīlietis Tavarešs to veica atrodoties aizmugures stāvoklī. Lai nu kā, bet priekš "Maribor" tā nebija liela bēda, jo mājinieki uzvarēja divu spēļu summā, pateicoties vairāk viesos gūtajiem vārtiem. Čempionu līgas grupu turnīrā "Maribor" atgriezīsies kopš 2014./15. gada sezonas.

Nice - Napoli

"Napoli" uz Franču Rivjēras kūrortpilsētu Nicu devās ar 2:0 handikapu bagāžā, kas ļāva neapoliešiem šovakar spēlēt bez lieka stresa. "Napoli" arī šovakar praktiski kontrolēja spēles gaitu, neļaujot "Nice" izveidot daudz bīstamu momentu. Dueļa liktenis praktiski tika izšķirts spēles 48. minūtē, kurā viesu spēlētājs Mareks Hamšīks veica asu piespēli gar vārtiem, vienatnē atstātajam spānim Hosē Kallehonam triecot bumbu jau praktiski tukšos "Nice" vārtos - 1:0 "Napoli". Iespējas gūt vārtus tālākajā spēles gaitā bija abām vienībām, tomēr punktu mačam pielika tieši "Napoli", Lorenco Insinjem ar filigrānu sitienu no soda laukuma malas 89. minūtē panākot 2:0. Divu spēļu summā Itālijas komandai pārliecinoša uzvara ar 4:0.

Rijeka - Olympiacos

Horvātijas čempionei "Rijeka" bija iespēja pirmoreiz izcīnīt vietu Čempionu līgas grupu turnīrā, tomēr tas horvātiem būs jāatliek vēl vismaz uz gadu. 25. minūtē vienatnē pret vārtsargu tika palaists Pirejas "Olympiacos" futbolists Marko Marins, vācietim esot nekļūdīgam - 1:0 "Olympiacos". Divu spēļu summā grieķu klubam uzvara ar 3:1.

Čempionu zars

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Qarabag (Azerbaidžāna) - Kobenhavn (Dānija)1:0
APOEL (Kipra) - Slavia (Čehija)2:0
Olympiacos (Grieķija) - Rijeka (Horvātija)2:11:03:1
Celtic (Skotija) - Astana (Kazahstāna)5:03:48:4
Hapoel BS (Izraēla) - Maribor (Slovēnija)2:10:12:2*

Nečempionu zars

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Başakşehir (Turcija) - Sevilla (Spānija)1:22:23:4
Young Boys (Šveice) - CSKA (Krievija)0:1
Napoli (Itālija) - Nice (Francija)2:02:04:0
Hoffenheim (Vācija) - Liverpool (Anglija)1:2
Sporting (Portugāle) - FCSB (Rumānija)0:0

* - uzvarētāji tika tālāk vairāk gūtu vārtu izbraukumā dēļ.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2017-08-22 23:54, pirms 7 gadiem
speciaali noskatiijos visu Nice-Napoli speeli,lai paskatiitos uz Serri,taa ar nesapratu par ko tur 40limonus maksaat,kaads tur aafrikaanju Xavi????
, 2017-08-22 23:56, pirms 7 gadiem
Kurš bija tas ģēnijs, kurš nepadeva bumbu Snaideram, bet pats gribēja izcelties? Pirms tam bija vēl moments, kad afro vajadzēja pavākties malā, tā vietā arī uzsita stipri garām.

Kardināls vispār labi nospēlēja, varēja tur gadīties arī 4-0
, 2017-08-22 23:58, pirms 7 gadiem
Nice nebija ko likt preti Napoli.
, 2017-08-23 00:36, pirms 7 gadiem
Skaidrs, ka Sevilla pirms ČL grupu turnīra izlozes būs 2.grozā. Jau pilnībā zināmas pirmo 2 grozu komandas.
, 2017-08-23 00:37, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: speciaali noskatiijos visu Nice-Napoli speeli,lai paskatiitos uz Serri,taa ar nesapratu par ko tur 40limonus maksaat,kaads tur aafrikaanju Xavi????
Visiem gadās ne tās veiksmīgākās spēles
, 2017-08-23 00:54, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Visiem gadās ne tās veiksmīgākās spēles
nu labi,tur visai Nice komandai bija ne taa veiksmiigaakaa speele,tas tiesa, bet vismaz divas reizes atspeeleejot atpakalj uzdaavinaat bumbu uz kaajas pretiniekam,vairaakkaart zaudeet fiziskaas divciinjas,pa visu speeli tik viena vai divas preciizas piespeeles uz priekshu nevis atpakalj aizsargiem un par to 40milj,pluss veel vinjsh reaali balsta pussarga poziicijaa speeleeja,Barcai tur jau Paulinjo,nafig veel vienu taadu
, 2017-08-23 11:26, pirms 7 gadiem
interesanti būtu zināt, kāds, apmēram, ir Maribor budžets?
, 2017-08-23 11:59, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: interesanti būtu zināt, kāds, apmēram, ir Maribor budžets?
Budžetu neatradu, bet NK Maribor kopējā tirgus vērtība ir 11,61£ miljons. (Salīdzināšanai - Real Madrid kopējā tirgus vērtība ir 669,42£ miljoni)
, 2017-08-23 12:04, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: speciaali noskatiijos visu Nice-Napoli speeli,lai paskatiitos uz Serri,taa ar nesapratu par ko tur 40limonus maksaat,kaads tur aafrikaanju Xavi????

nu labi,tur visai Nice komandai bija ne taa veiksmiigaakaa speele,tas tiesa, bet vismaz divas reizes atspeeleejot atpakalj uzdaavinaat bumbu uz kaajas pretiniekam,vairaakkaart zaudeet fiziskaas divciinjas,pa visu speeli tik viena vai divas preciizas piespeeles uz priekshu nevis atpakalj aizsargiem un par to 40milj,pluss veel vinjsh reaali balsta pussarga poziicijaa speeleeja,Barcai tur jau Paulinjo,nafig veel vienu taadu
Es šo pašu jautājumu sev uzdevu pēc 1. spēles Neapolē. Jā, viņam labi piespēļu stati pagājušā sezonā un tāpat kā visa Nicas komanda diezgan labi saspēlējas, bet.. priekš viņa nopelnītās reputācijas gaidīju tomēr vairāk spēles kontrolē un tieši momentu izveidē.
Diemžēl laikam izskatās pēc tā, ka tagad ~40M ir jāmaksā defaultā par "kaut ko labāku par pilnīgu viduvējību, bet tā nekas īpašs". Tādi laiki.

Par balstu - nu uz papīra viņš ir centra mids it kā.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.