Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Čempionu līgā nākamajā sezonā ienāks papildus tiesneši

Čempionu līgā nākamajā sezonā ienāks papildus tiesneši
UEFA prezidents Mišels Platinī
Foto: AFP/Scanpix

UEFA šodien paziņojusi par papildus tiesnešu norīkošanu Čempionu līgas mačiem, sākot jau ar nākamo sezonu. Tas notiks pārbaudes režīmā. Lēmums par pastāvīgu piecu tiesnešu darbu tiks izskatīts 2012. gadā.

Pērn papildus tiesnešu izmantošana eksperimentālā veidā tika praktizēta Eiropas līgas mačos. Sistēma darbojās sekojoši – aiz katras komandas vārtiem tika izvietots viens tiesnesis, kura uzdevums bija vērot soda laukumā notiekošos pārkāpumus, kā arī palīdzēt līnijtiesnesim vārtu līnijas kontrolēšanā, respektīvi, strīdīgās situācijās konstatēt, vai bumba šķērsojusi vārtu līniju.

Lēmums par papildus tiesnešu norīkošanu nozīmē to, ka, visticamāk, tiks atlikts jautājums par video tehnoloģiju ieviešanu. Paredzams, ka papildus tiesnešu pastāvīga ieviešana varētu notikt agrākais pēc divām sezonām. Lēmums par to tiks izskatīts 2012. gadā.

Video atkārtojumu ieviešana atkal aktuāla kļuva šī gada Pasaules kausā, kur uzmanības centrā nokļuva Anglijas un Vācijas mačs, kurā Urugvajas tiesnešu brigāde neredzēja acīmredzamu Frenka Lamparda vārtu guvumu. Līdzīgs atgadījums nupat noticis Vācijā notiekošajā pasaules U-20 čempionātā sievietēm, kur tika apzagta Francijas komanda, kas spēlēja pret ... Vāciju.

Izmantotie resursi:
AP


, 2010-07-21 17:43, pirms 14 gadiem
brīnums...
Slēpts komentārs: TOMINS91
, 2010-07-21 17:46, pirms 14 gadiem
TOMINS91 rakstīja: nesaprotu vajadziibu, viss futbola saals uzreiz pazuud!
Jā dusmas par neieskaitītajiem vārtiem un goliem ,kas iesisti ar roku palīdzību --> Tiešām būs grūti .... Katra sporta sāls ir godīga spēle ....
, 2010-07-21 17:47, pirms 14 gadiem
Gan jau tāpat pamanīsies kko neieskaitīt
, 2010-07-21 17:48, pirms 14 gadiem
Nesaprotu,ko tik grūti dabūt kameru un ievietot vārtos un apskatīties atkārtojumu ja ir strīdīga epizode par vārtu guvumu,kompensācijas laiks būtu lielāks,bet tā nekas traģisks nebūtu futbolam noticis...
, 2010-07-21 17:49, pirms 14 gadiem
ervains91 rakstīja: Gan jau tāpat pamanīsies kko neieskaitīt
Nu protams iespēja aizvien pastāvēs ,bet tgad viņa būs salīdzinoši mazāka!
, 2010-07-21 17:59, pirms 14 gadiem
Sen bija laiks, bet nē velk kā cērmi no dir*as un atliek vēl uz 2012
, 2010-07-21 19:02, pirms 14 gadiem
un video atkārtojuma ieviešanu izskatīs pēc pāris gadiem psc Platinī tev vel nepietika!?!
, 2010-07-21 19:15, pirms 14 gadiem
Izsmiekls ir visa šitā FIFA un UEFA tipiņu māžošanās! Tā kā tādi strausi iebāzuši galvas smiltīs un nevienu sakarīgu lēmumu nespēj pieņemt. Jau cik gadus runā par čipa ielikšanu bumbā un tagad stāsta, ka to nevarot tā īsti izdarīt. Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā Tagad ČL eksperimentēs ar tiesnešiem aiz vārtiem... Da ko tur eksperimentēt??? Iepriekšējā sezonā tak jau bija eksperiments Eiropas līgā! Varbūt labāk būtu izteikuši kādu secinājumu par to!?! Un tā arī neesmu izlasijis nevienu sakarīgu argumentu no tām amatpersonām, kapēc tad taisni futbolā videoatkārtojumi neder?
, 2010-07-21 19:56, pirms 14 gadiem
TomsMVP rakstīja: Nu protams iespēja aizvien pastāvēs ,bet tgad viņa būs salīdzinoši mazāka!
gjau kadas izšķirošas speles tik neieskaitis
, 2010-07-21 21:05, pirms 14 gadiem
Sen bij laiks...
, 2010-07-21 21:07, pirms 14 gadiem
Video atkārtojums - futbola nāve ! Par ko tad strīdēsies, par ko runās un aprunās dienām, mēnešiem, gadiem?

Vēl 2 tiesneši - tas jau ir daudz! Kaut nedomāju ka tas daudz ko iespaidos kvalitāti...
, 2010-07-22 01:15, pirms 14 gadiem
biezais rakstīja: Video atkārtojums - futbola nāve ! Par ko tad strīdēsies, par ko runās un aprunās dienām, mēnešiem, gadiem?

Vēl 2 tiesneši - tas jau ir daudz! Kaut nedomāju ka tas daudz ko iespaidos kvalitāti...
Vēl viens akmens laikmeta mežonis! Jā, kas gan var būt labāks par nepelnītām uzvarām, par kurām padiskutēt un tiesnešu izšķitirtiem mačiem, kad to vajadzētu izdarīt spēlētājiem?! Turpināsim labāk šo šarādi kā būtu, ja būtu, kam mums noskaidrot labāko, tas taču tikai mīkstajiem!?
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix
20

Mbapē oficiāli pievienojas Čempionu līgas uzvarētājai ''Real Madrid''

Spānijas Karaliskais futbola klubs, pašreizējā ''La Liga'' un UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Madrides ''Real'' oficiāli izziņojusi Francijas superzvaigznes Kiljana Mbapē piesaisti.
Valmieras futbolisti. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
11

CAS negroza lēmumu par ''Valmieras'' UEFA licenci, Eirokausos spēlēs ''Liepāja''

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) Lozannā 3. jūnijā, izskatot "Valmiera FC" prasību pret Latvijas Futbola federāciju (LFF), lēmusi par prasības noraidīšanu, līdztekus liekot klubam segt visas ar lietu saistītās procesuālās izmaksas, CAS informējusi LFF.
Dani Karvahals. Foto: AP/Scanpix
59

Neizbēgami – Dortmunde šķērdē iespējas, "Real Madrid" triumfē jau 15. reizi

Piecpadsmito reizi vēsturē un sesto reizi vienpadsmit sezonu laikā par Eiropas stiprāko futbola klubu kļuvis Spānijas "Real Madrid", kas UEFA Čempionu līgas finālspēlē Vemblijā galotnē salauza Dortmundes "Borussia" pretestību – 2:0. Ar vārtu guvumiem izcēlās Dani Karvahals un Vinisiuss Žuniors.