Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Dambrausks: "Izdarījām visu, ko vajadzēja, bet ar to nebija pietiekami"

Dambrausks: "Izdarījām visu, ko vajadzēja, bet ar to nebija pietiekami"
Valds Dambrausks. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Ja pirmajā spēlē veiksme bija Latvijas komandas RFS sabiedrotā, UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē pret Slovēnijas komandu Ļubļanas "Olimpija" situācija bijusi gluži pretēja, uzskata Latvijas vienības galvenais treneris Valds Dambrausks. Lietuvietis pauž, ka RFS bija pelnījuši tikt tālāk, tomēr divas neveiksmīgas epizodes novedušas pie sirdi plosoša rezultāta.

Pirmajā mačā RFS viesos svinēja uzvaru ar rezultātu 3:2, kas nozīmēja, ka atbildes mačā savā laukumā var pat atļauties zaudēt ar 0:1 un 1:2. Ceturtdienas spēlē RFS brīžiem uzbruka pārliecinošāk, tomēr ielaida vārtus abu puslaiku beigās, kapitulēja ar 0:2 un noslēdza savu debijas Eirokausu sezonu.

"Apsveicu pretiniekus ar uzvaru, vēlu viņiem veiksmi pret Turcijas komandu. Ir ļoti grūti runāt tik drīz pēc spēles, bet veiksme, kas bija mūsu sabiedrotā Ļubļanā, šodien pagrieza muguru. Esmu lepns par puišiem, izdarījām visu, ko vajadzēja, tomēr ar to visu nebija pietiekami," pauda Dambrausks. "Pirmajā puslaikā mēs bijām daudz labāki par pretiniekiem, tomēr neveiksmīgā epizodē ielaidām vārtus. Arī otrajā puslaikā spēlējām diezgan labi, bet spiediens uz mūsu vārtiem ar katru minūti pieauga. Tomēr "Olimpija" šodien neradīja tādas briesmas, lai gūtu divus vārtus. Esmu ļoti apmierināts ar to, ko puiši šodien paveica, tomēr rezultāts ir sāpīgs."

Pirmais jautājums preses konferencē Dambrauskam uzreiz bija par Slavko Blagojeviču, kurš izslēdzās pirmo vārtu zaudējumā, paceļot roku, jo uzskatīja, ka tiesnesim jāaptur mačs. "Nezinu, kas bija iemesls, bet šī kļūda maksāja mums dārgi. Tomēr visā spēlē viņš bija viens no labākajiem spēlētājiem laukumā, apturot pretinieku uzbrukumus un sākot mūsu uzbrukumus. Tas ir futbols - kļūdu spēle. Līdzīgi ļoti neveiksmīgs bija arī otro vārtu guvums, sakrītot vairākām epizodēm."

"Mūsu pirmsspēles plāns gandrīz strādāja ideāli, tomēr pirmā puslaika pēdējās sekundēs ielaistie vārti nepalīdzēja. Uz otro puslaiku neko daudz nemainījām un atkal viss strādāja līdz pēdējām minūtēm. Mums jāatgūstas cik ātri vien iespējams, jo nākamā spēle ir jau svētdien un mums šosezon ir augsti mērķi," saka lietuvietis. "Virslīgā mums ir jāspēlē citādāk. Vēlos, lai tur mēs esam uzbrūkošāki un vairāk dominējam, jo mums ir ļoti labi spēlētāji. Katra komanda vēlētos sastāvā mūsu spēlētājus."

"Spēlētāji ir profesionāļi, ticu, ka viņi atgūsies. Rīt un parīt būs sāpīgi, tomēr pēc zaudējuma labākais ir, ja nākamais mačs ir iespējami ātri - uzvari to un vari doties uz priekšu. Mēs vēl esam kausā, kā arī jāķer "Riga" čempionātā," Dambrausks noskaņots kaujinieciski un nevēlējās konkrēti atbildot uz jautājumu vai jūtas droši savā amatā. Lietuvietis pauda, ka kaut arī RFS pēdējās 12 (!) Virslīgas spēlēs izcīnījusi tikai trīs uzvaras, viņš tikai ceturtdien pirmoreiz šosezon saņēmis šādu jautājumu.

"Pēc šādām spēlēm ir ļoti grūti runāt, ielaižot pēdējās minūtēs tādā veidā, Ir sirdsapziņas pārmetumi, bet, manuprāt, bijām šodien vairāk pelnījuši tikt tālāk," teica RFS vārtsargs Kaspars Ikstens.

"Esam apmierināti, ka uzvarējām, bet nepamierināti esam ar laukumu. Nez kāpēc to nelaistīja. Bija grūti saspēlēties uz tāda laukuma. Domāju, ka noteikti uzvarēja stiprākais," pēc dueļa atklāja "Olimpija" vienības aizsargs Vitālijs Maksimenko. "Pēc zaudējuma pirmajā mačā mēs gribējām veikt spiedienu, bet bija ļoti grūti spēlēt - veicu stipru piespēli, bet bumba palika uz vietas, tas nav normāli. Maigi sakot, mūsu spēlētāji bija nedaudz šokā par laukumu. Es pats šorīt prasīju stadiona darbiniekiem, lai aplaista laukumu, bet viņi teica, ka to nedarīs, jo RFS esot teikuši, ka nedrīkst. Dīvaini. Iepriekš nekad šādi neesmu piedzīvojis."

"Esmu ļoti priecīgs atbraukt uz Rīgu un uzvarēt. Arī pirmajā spēlē bijām labāki, bet tagad papildus emocijas dod tas, ka iesitām pēdējās minūtēs. Ticēju, ka esam labāki un varam iesist," pauda Latvijas izlases aizsargs. "Pret Darko Lemajiču gaisā ir grūti spēlēt, viņš ir labs spēlētājs. Uz zemes gan viņš nav tik ātrs un tehnisks. Mans galvenais mērķis, kā aizsardzības līderim, bija neielaist vārtus, ticēju, ka mūsu uzbrucēji iesitīs vismaz divus vārtus."

"RFS ir diezgan laba komanda, man tā simpatizē, viņiem ir kvalitatīvi spēlētāji no ārzemēm, Latvijas izlases spēlētāji, labs treneris. Spēlē kompakti aizsardzībā, pret mums sēdēja ar divām līnijām. Novēlu viņiem veiksmi čempionātā un nākamajā sezonā Eirokausos, varu pateikt tikai pozitīvus vārtus un apsveicu ar debiju," stāstīja Maksimenko, paužot, ka vēl nedomā par Turcijas klubu "Malatyaspor", kas būs "Olimpija" pretiniece nākamajā kvalifikācijas kārtā. "Neesmu redzējis Turcijas komandu, mums vēl ir čempionāta spēle, tikai pēc tam domāsim par Turciju. Turcijas čempionāta līmenis noteikti ir augstāks, bet arī mēs mākam spēlēt futbolu un pierādījām to jau pērn Eiropas līgā., kad tikām līdz "play-off" kārtai."

"Pirms nedēļas vēl nebiju formā, tāpēc nespēlēju," atklāja Maksimenko, kurš pirmajā spēlē pret RFS palika rezervē. "Pirms pagājušās ceturtdienas spēles patrenējos tikai 3-4 dienas. Vēl neesmu labākajā kondīcijā, pēdējās 15 minūtes bija grūtāk, bet esmu apmierināts ar abām savām spēlēm, kas šosezon bijušas - abas noslēgtas uz nullēm, man kā aizsargam tas ir vissvarīgākais."


, 2019-07-19 00:24, pirms 5 gadiem
Eh, ja Maksimenko nebūtu nobloķējis to sitienu, kad bumba lidoja tukšos vārtos... Tagad jāvēl viņam un Olimpijai veiksme un tikt pēc iespējas tālāk.
, 2019-07-19 00:28, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Eh, ja Maksimenko nebūtu nobloķējis to sitienu, kad bumba lidoja tukšos vārtos... Tagad jāvēl viņam un Olimpijai veiksme un tikt pēc iespējas tālāk.
Vēl jautājums vai bumba lidoja vārtos, pa TV to 100% pateikt nevarēja.

RFS kompensācijas laikā LV kausā izslēdza Valmieru, tas bija sāpīgi Valmieriešiem.. dzīvē viss ir līdzsvarā, skarbi, bet jebkurā situācijā!
, 2019-07-19 01:16, pirms 5 gadiem
RFS speciāli nelaistīja laukumu, lai bumba lēnāk ripotu. To arī TV komentētājs Žigajevs atzīmēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-07-19 02:15, pirms 5 gadiem
Kā jau varēja paredzēt, zaudējumu sasaistīs ar veiksmes trūkumu. Nez vai to var saukt tikai par veiksmes trūkumu, ja tajā pašā pirmā puslaika izskaņā mūsējie jau labu brīdi pirms slovēņu gola ļāva tiem ieskrieties. Tika pieļauts uzņemt apgriezienus, paātrinājumu, kamēr paši sava labā snieguma "apdullināti", nenojauta, ka visu puslaiku nespējīgie Olimpijas futbolisti kļūs spējīgi izmantot retu iespēju. Tas, ka runās par apjukumu soda laukumā, par soģa darbībām vai jebko citu īsi pirms mums "nepelnītā", bet slovēņu "nopelnītā" gola ir blakus apstākļi, bet izejas un atskaites punkts šai nelaimīgajai epizodei aizsākās dažus brīžus iepriekš. Diemžēl tas atkārtojās arī otrajā puslaikā.

Ir jāskata plašāk tās situācijas un cēloņus; ja to nedara, neko neiemācīsies turpmākām spēlēm pēc šī skaudrā zaudējuma...

Par aizvadīto spēli starp RFS un slovēņu "Olimpiju" pēc spēles pārdomas šeit:

UEFA Eiropas līgas atbildes spēlē RFS paliek...
, 2019-07-19 02:40, pirms 5 gadiem
Necik daudz spēcīgāki jau nav... Paknaps virslīgas līmenis.
, 2019-07-19 02:42, pirms 5 gadiem
Ja lietuvietis, noskatoties atkārtojumu, arvien sev un citiem teiks par to "izdarīto maksimumu", tad nāksies atzīt, ka cilvēks neizprot, kā veidojas negaidītu pavērsienu likumsakarības un vispirms jau cēloņi. Nekas nav nejaušība; katrai tā sauktajai nejaušībai ir priekšvēsture un, golu gadījumā, tā nav tikai pusepizode pirms vārtu guvumiem. Ir jāvērtē plašāk. RFS nepaveica maksimumu, nenospēlējot adekvāti līdz galam. Ja veiksme bija ar slovēņiem, tad tikai tāpēc, ka brīžos, kad rīdzinieki zaudēja maksimālu modrību, viņi spēja sevi nomotivēt aktīvākai pretdarbībai.
, 2019-07-19 05:42, pirms 5 gadiem
Kā tur bija ar to Dambrauska smieklīgo futbolu?
, 2019-07-19 06:39, pirms 5 gadiem
RFS neizdarīja neko no tā ko varēja, un trenera kļūdainā pēdējā maiņa, nomainot labi spēlējošo Šimkoviču, un nenomainot pārgurušo Sorokinu, jo izvēlējās spēlēt no aizsardzības- elementāra trenera kļūda, un elementārs pelnīts zaudējums, pēc pirmās spēles RFS secinājkumus nebija izdarījis, tikai priecājās par "Iesācēju veiksmi".
, 2019-07-19 07:31, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Vēl jautājums vai bumba lidoja vārtos, pa TV to 100% pateikt nevarēja.

RFS kompensācijas laikā LV kausā izslēdza Valmieru, tas bija sāpīgi Valmieriešiem.. dzīvē viss ir līdzsvarā, skarbi, bet jebkurā situācijā!
Es redzēju pa tv. Bumbas trajektorija gāja vārtos. Jo viņš iegrieza bumbu.
, 2019-07-19 08:45, pirms 5 gadiem
ka butu ja nebutu noblokejis mosh atsistos pa parlikni mosh nee galigi pohuj visi sitie domataji speles laikaa vajag realizet davas iespejas tad nebus jadoma nekas
, 2019-07-19 08:53, pirms 5 gadiem
Tīrā treneru vaina! Nebij motivējis spēlētājus līdz galam.
, 2019-07-19 09:29, pirms 5 gadiem
Nerunājot par vakardienu pirmajiem vārtiem, bet arī profeļu vidū man besī, ka spēlētāji izslēdzas no momenta, ceļ roku gaisā, nespēlē tālāk. Basketbolā, hokejā čaļi mauc līdz galam kamēr svilpe neatskan. Tas tāds nesmukums un būtu jāmāca jaunajiem, jo viņi to visu redz pa tv, youtube utt. Par RFS žēl.
, 2019-07-19 10:59, pirms 5 gadiem
martopetro rakstīja: RFS neizdarīja neko no tā ko varēja, un trenera kļūdainā pēdējā maiņa, nomainot labi spēlējošo Šimkoviču, un nenomainot pārgurušo Sorokinu, jo izvēlējās spēlēt no aizsardzības- elementāra trenera kļūda, un elementārs pelnīts zaudējums, pēc pirmās spēles RFS secinājkumus nebija izdarījis, tikai priecājās par "Iesācēju veiksmi".
Šimkovičs taču pats rādīja, lai viņu maina nost.
, 2019-07-19 11:29, pirms 5 gadiem
Nu žēl.... momenti bija, būtu viens iesists, būtu citādāka spēle, rezultāts.
, 2019-07-19 11:43, pirms 5 gadiem
Priekš algas saņemšanas izdarījāt pietiekami. Priekš uzvaras bija sporta skola kļūdas.
, 2019-07-19 15:32, pirms 5 gadiem
nav žēl ne "Riga", ne RFS. Komandas, kurs spēlē uz rezultāta noturēšanu, nedrīkst spēlēt Eiropas līmenī. Bet tiešo to darīja, gan vieni, gan otri. Tie nav vīri, kuri tā grib spēlet savas publikas priekšā. Cik var kāpt uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem?!
, 2019-07-19 15:42, pirms 5 gadiem
RFS zaudējums kā mācību filma. Par treneri ?
, 2019-07-19 16:19, pirms 5 gadiem
nu ja tas ir tavs maximums, tad jāiet prom.

kā var teikt, ka plāns strādāja ideāli, ja rezultātā 0:2?
, 2019-07-19 16:37, pirms 5 gadiem
Es par citu treneri RFS. Liekas RFS ir pamatsastāva spēlētāji tikai Ikstens un Jagodinskis. Pārejie mainās. Nav izteikta pamatsatāva. Es abiem pieliktu klāt D.Lemajiču, Solovjovu, Bulvīti.
, 2019-07-19 16:49, pirms 5 gadiem
andromons2 rakstīja: Tīrā treneru vaina! Nebij motivējis spēlētājus līdz galam.
Avantūrisks futbols vienmēr. Uzvaras vārti pēdejās minūtēs. Tagad gaidi, ko iespēs virslīgā. It kā čempiontituls nav lieks.
, 2019-07-19 17:22, pirms 5 gadiem
milicha_draugs_100898777908371 rakstīja: PRET utainiem un peertikiem!!!!
Cik tagad Mettā ir leģionāru?
, 2019-07-19 22:43, pirms 5 gadiem
neizdarījāt ne 50% ko varējāt!!! cirvis, ne treneris!
, 2019-07-19 23:36, pirms 5 gadiem
Jāņem Pahars, vismaz Latvijas izlasi ir trenējis. Jelgavai bija vājš sastāvs.
, 2019-07-19 23:37, pirms 5 gadiem
Banzai rakstīja: Nu žēl.... momenti bija, būtu viens iesists, būtu citādāka spēle, rezultāts.
Kļuškins nespēlēja.
, 2019-07-19 23:38, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Eh, ja Maksimenko nebūtu nobloķējis to sitienu, kad bumba lidoja tukšos vārtos... Tagad jāvēl viņam un Olimpijai veiksme un tikt pēc iespējas tālāk.
Maksimenko jāmet no izlases ārā. Pret Gruziju 11m, tagad nez ko RFS viņam nodarījusi.
, 2019-07-20 13:41, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Maksimenko jāmet no izlases ārā. Pret Gruziju 11m, tagad nez ko RFS viņam nodarījusi.
Jocīgs esi? Maksimenko bija labākais Olimpijas aizsargs. Jo vairāk viņš spēlēs Olimpijā, jo labāk spēlēs Latvijas izlasē.
, 2019-07-20 23:01, pirms 5 gadiem
andromons2 rakstīja: Tīrā treneru vaina! Nebij motivējis spēlētājus līdz galam.
Uz otro spēli vajadzēja motivēties. Nevis spēlēt, kā uzvarētājiem.
, 2019-07-21 14:57, pirms 5 gadiem
Ja futbolisti izdarīja visu, ko treneris uzskata par vajadzīgu, bet komanda izkrīt, tad jājautā, ko treneris bija aizmirsis...
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.