Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

''Juventus'' pret pēdējo gadu Eiropas līgas uzvarētāju, ''Leicester City'' Beļģijā

''Juventus'' pret pēdējo gadu Eiropas līgas uzvarētāju, ''Leicester City'' Beļģijā
Turīnas ''Juventus''
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar debitēs pagājušās sezonas Anglijas Premjerlīgas čempione ''Leicester City'', kas neprognozējamajā G spēlēs viesos pret ''Club ''Brugge''. Itālijas čempione ''Juventus'' uzņems pēdējo gadu Eiropas līgas uzvarētāju ''Sevilla''.

G grupā nav neviena Eiropas futbola granda, kas vietu sadalījumu neļauj prognozēt. Anglijas Premjerlīgas čempione ''Leicester City'' izjūt to, cik sarežģīta ir nākamā sezona pēc titula izcīnīšanas un nespēlē īpaši spilgti. Čempionu līgā gan atkal būs jaunas emocijas, kas var ļaut palīdzēt paveikt vēl kādu brīnumu. Lestera viesosies pie Beļģijas ''Club Brugge''. Izteikta favorīta šajā spēlē nav, bet bukmeikeri minimālas priekšrocības atvēl angļiem.

''Gribam parādīt labo sniegumu, mūsu mērķis ir uzvara. Ir jācīnās, bet ar respektu pret pārējiem. ''Brugge'' ir laba komanda, labākā Beļģijā. Viņi ir pieraduši spēlēs Eiropas turnīros. Beļģiem ir pieredze un tam ir nozīme. Gribam iekļūt izslēgšanas turnīrā. Uzvarēt Čempionu līgā ir neiespējami, bet Lestera jau iepriekš ir pierādījusi, ka neiespējamais ir iespējams,'' tā pirms vakara spēles izteicies ''Leicester'' galvenais treneris Klaudio Ranjēri.

Otrā grupas spēlē ''Porto'', kas ceļā līdz Čempionu līgas grupu turnīram izsita ''Roma'', spēlēs pret Dānijas čempioni ''Copenhagen''. Skaidrs, ka šajā spēlē Portugāles vienība būs visai izteikta favorīte, bet šādā grupā arī ''Copenhagen'' neatmet cerības iekļūt ''play-off''. Dānijas kluba galvenais treneris pirms spēles licis noprast, ka komanda viesos pret ''Porto'' spēlēs no aizsardzības. Spēja rūpēties par savu vārtu drošību arī būšot noteicošais, vai būšot kādas iespējas Portugālē sasniegt rezultātu.

Nunu Espirito, ''Porto'' galvenais treneris: ''Vēlamies parādīt solīdu sniegumu. Neesam uzstādījuši nekādus mērķus šim turnīram. Ir vēlme cīnītiem godam ar ''Estádio do Dragão'' atbalstu mums. Nav jautājuma par favorītiem, par to nav jārunā. Nav vieglu grupas spēļu, šajā turnīrā vienkārši nav nekā viegla.''

H grupā centrālais mačs tiks aizvadīts Turīnā, kur ''Juventus'' spēlēs pret UEFA Eiropas līgas pēdējo gadu uzvarētāju ''Sevilla'', kas šosezon Eiropas turnīru otro sezonas daļu noteikti arī vēlētos pavadīt Čempionu līgā. ''Juventus'' jauno Itālijas A sērijas čempionātu iesākusi ar trim uzvarām trīs spēlēs, kamēr ''Sevilla'' tikusi pie diviem panākumiem un reizi spēlējusi neizšķirtu. Šobrīd ''Sevilla'' sastāvā gan ir problēmas ar savainojumiem, tiesa, arī ''Juventus'' nevarēs palīdzēt pieredzējušais aizsargs Klaudio Markīzio. Lai nu kā, ''Sevilla'' iespējas uzvarēt šajā spēlē tiek vērtētas kā visai nelielas.

''''Sevilla'', salīdzinot ar pagājušo sezonu, daudz ko ir izmainījusi. Tagad komanda vairāk uzbrūk. Viņi ir ļoti drosmīgi un gūst daudz vārtu. ''Sevilla'' ir arī liela pieredze Eiropas turnīros, Eiropas līgā uzvarot pēdējās trīs reizes pēc kārtas. Būs jāspēlē sabalansēti un pacietīgi, zinot, ka mūsu uzdevums būs iegūt trīs punktus un veiksmīgi sākt grupu turnīru. Pirmā spēle ir pati svarīgākā,'' zināmu piesardzību būs cīņas pret spāņiem saglabā ''Juventus'' galvenais treneris Masimiljāno Alegri.

Horhe Sampaoli, ''Sevilla'' galvenais treneris pirms cīņas nosauca ''Juventus'' par vienu no galvenajām favorītēm uz uzvaru visā turnīrā, bet izteica cerību, ka futbolisti laukumā spēs pierādīt, ka atstatums līdz top klubu līmenim ir pavisam neliels. Mazākumu uzmanību no neitrāla skatītāja viedokļa noteikti piesaistīs spēle starp Francijas ''Lyon'' un Horvātijas Zagrebas ''Dynamo''. Bez Metjū Valbuenas, Aleksandra Lakazeta un Nabila Fekira sastāvā ''Lyon'' vienalga ir favorīte uz trīs punktu iegūšanu.

UEFA Čempionu līga, 14. septembris

GrupaLaiksSpēle
C21:45City - Borrusia M
E21:45Bayer - CSKA
E21:45Hotspur - Monaco
F21:45Real - Sporting
F21:45Legia - Borrusia D
G21:45Club Brugge - Leicester City
G21:45Porto - Copenhagen
H21:45Juventus - Sevilla
H21:45Lyon - Dynamo Zagreb

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2016-09-14 12:02, pirms 8 gadiem
G grupā nav grandu? Juve?????
, 2016-09-14 12:10, pirms 8 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: G grupā nav grandu? Juve?????
Viņi ir H grupā! uzvelc brilli!
, 2016-09-14 12:18, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Viņi ir H grupā! uzvelc brilli!
sajaucu, neraudi tikai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-14 13:11, pirms 8 gadiem
Sodien par Club Brugge un Porto uz parejiem pohuj!!!!
, 2016-09-14 13:12, pirms 8 gadiem
Būs vien jaskatās Lesteras spēli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-14 14:18, pirms 8 gadiem
Juve - Sevilla jābūt labai spēlei.
, 2016-09-14 19:04, pirms 8 gadiem
Juve Sevilla būs labs.
Toni Kross. Foto: imago/Ricardo Larreina Amador/Scanpix
4

Čempionu līgas pusfināls sāksies ar grandu "Bayern" un "Real Madrid" sadursmi

UEFA Čempionu līgā tuvāko nedaudz vairāk kā nedēļas laikā tiks noskaidrotas abas finālistes, un šovakar pirmajā pusfinālspēlē Minhenes "Bayern" uzņems "Real Madrid. Cīņas sākums gaidāms plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.
Lionas "Olympique" futbolistes pēc iekļūšanas UEFA Čempionu līgas finālā. Foto: Thibault Camus/AP/Scanpix

Lionas "Olympique" sasniegusi pusi no Sieviešu Čempionu līgas fināliem

UEFA Sieviešu Čempionu līgā astoņas reizes triumfējusī Lionas "Olympique" sasniegusi 11 no turnīra 22 fināliem, šodien pusfiāla otrajā kaujā pieveicot (2:1) Parīzes "Saint-Germain".
"Barcelona" futbolistes pēc uzvaras UEFA Čempionu līgas pusfinālā. Foto: Barça Femení

"Barcelona" dāmas saimnieko "Stamford Bridge" stadionā un sasniedz ČL finālu

UEFA Čempionu līgas finālā ceturto gadu pēc kārtas un piekto reizi pēdējo sešu sezonu laikā spēlēs "Barcelona" sieviešu komanda, kura pusfināla otrajā kaujā izbraukumā pārspēja (2:0) Londonas "Chelsea".