Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Čempionu līga Slokā: RFS telts, smaidīgais Trabuki un necieņa pret žurnālistiem

Čempionu līga Slokā: RFS telts, smaidīgais Trabuki un necieņa pret žurnālistiem
Edgars Gauračs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Trešdienas pievakarē devos uz Sloku raudzīt futbolu. Saskaitīju, ka darīju to 35. reizi [ieskaitot leģendāro 2016. gada 5. novembra spēli starp "Spartaku" un sniegu] pēdējo divu gadu laikā. Taču šoreiz futbols bija īpašs. Jūrmalā viesojās viņas augstība Čempionu līga!

Eiropas līmeņa viesmīlību izjutu vēl dienu pirms spēles, kad kopā ar pārējiem Sportacentrs.com pārstāvjiem nesaņēmu uzaicinājumu uz pirmsspēles preses konferencēm. Iespējams, arī pārējiem medijiem nekāds aicinājums nebija atnācis, taču katram personīgi jautājis neesmu. Šeit gan jāatzīmē, ka Eirokausu pirmajās kārtās preses konferenču rīkošana [arī pēc spēles] nav obligāta. Pats biju ļoti pārsteigts, ka vienīgais Virslīgas klubs, kurš šogad nerīkoja pirmssezonas preses konferenci, pirms starta Čempionu līgā aizdomājās par šāda pasākuma nepieciešamību.

Spēles dienā kluba preses sekretārs skaidroja, ka uzaicinājumu nesaņēmu tādēļ, ka biju nosūtījis akreditācijas pieteikumu uz veco kluba e-pastu. Ja kāds nezin, "Spartakam" šogad ir tapusi jauna mājaslapa, kurai tātad arī ir piesaistīta jaunā elektroniskā adrese. No savas puses atzīmētu, ka par gaidāmajiem mediju pasākumiem ir jāinformē ne tikai caur e-pastu, bet arī caur to pašu kluba mājaslapu. Tāpat vēlētos padalīties ar kluba vadības atbildi uz manu aizrādījumu par pirmssezonas prezentācijas nerīkošanu: "Liec mūs mierā! Esam taču pirmajā vietā turnīra tabulā, lai arī sastāvā nav neviena izlases futbolista!" Vēlāk sekoja vēl viens komentārs, kurš tika izteikts jau publiskā sarunā [ar aculieciniekiem]: "Arkādij, jums gadījumā nav problēmu ar aknām!? Pārāk daudz žults priekš jaunā puiša."

Labi, uz kādu laiku liksim preses konferences mierā un pāriesim pie pašas spēles. Uz spēli braucu vienā vilcienā kopa ar kādiem 20 kazahu studentiem, kuri bija apņēmības pilni atbalstīt savas valsts komandu. Jāsaka, ka viņiem tas godam izdevās! Spēles laikā jaunieši aktīvi vicināja kazahu karogus un kliedza: "Alga ["uz priekšu" - no kazahu val.], Astana! Tvumasi!"

Pie stadiona futbola interesentus sagaidīja diezgan savāds skats – Jūrmalas "Spartaks" pārdod biļetes uz spēli teltī… ar RFS kluba simboliku. Vēlāk uzzināju, ka jūrmalniekiem dienu pirms spēles tika piedāvāts iegādāties/izīrēt vienkāršu baltās krāsas telti par nieka 45 eiro. Taču šoreiz klubs izlēma ieekonomēt un par telti nemaksāt. Te gribētu atzīmēt faktu, ka abu klubu ģenerāldirektori [Maksims Krivuņecs un Edgars Gauračs] ir gājuši vienā klasē Rēzeknes 2. vidusskolā. Burvīga sagadīšanās, kas palīdzēja ietaupīt [te tiešām bez ironijas]! Vēl viena sagadīšanās, ka akreditācijas karti dabūju no jau sava bijušā klasesbiedra Riharda, kurš "Spartakā" pilda preses sekretāra funkcijas.

Mana cerība dzirdēt kāroto Čempionu līgas himnu izdzisa spēles informatora garajā stāstā par abu komandu sākumsastāviem. Lai arī to varēja dzirdēt tiešraidē, jāatgādina, ka spēles apmeklētāji saņēma paziņojumus par maiņām, brīdinājumiem un vārtu guvumu latviešu un krievu valodās. Medijiem atvēlētajā vietā bija iespēja nedaudz aprunāties ar kazahu žurnālistiem, kuru šajā spēlē bija pat vairāk nekā pašmāju mediju pārstāvju. Viņu bija pietiekoši daudz, lai varētu noīrēt mikroautobusu, ko kazahu mediju aroda meistari arī izdarīja. Ciemiņi bija pārsteigti, ka neviens latviešu žurnālists neapmeklēja "Spartaka" pirmsspēles preses konferenci, kā arī vairākkārt pārjautāja, vai tiešām neviens Latvijas mediju pārstāvis nedosies uz Astanu. Jo tur bez futbola būs arī Expo!

Mediju sarunās lēnā garā tika aizvadīts spēles puslaiks. Jevgeņijs Nerugals, šķiet, bija vienīgais, kurš lika skatītājiem atdzīvināties. Jā, visas spēles garumā slavas dziesmas Jūrmalas [vai arī Maskavas?] "Spartakam" dziedāja vietējie fani, kuriem uz Čempionu līgu bija neliels pastiprinājums no Jelgavas. Tomēr jāsaka, ka aktīvākajiem Jūrmalas kluba līdzjutējiem parastie skatītāji dziedāt līdzi nevēlējās.

Otrā puslaika sākumā parādījās cerību stariņš, ka "Spartakam" kaut kas minētajā spēlē var sanākt. Vairāki uzbrukumi, bumbas kontrole un pretinieku bezspēcība pie mūsu vārtiem. Uz kādu brīdi tas lika pavilkties arī spēles apmeklētājiem un ik pa reizei aplaudēt latviešu komandai. Apklusināja vietējos futbola entuziastus Patrika Tvumasi vārtu guvums, neilgi pēc kura skatītāju masas sāka raudzīties uz izejas pusi. Te gan jāuzslavē Slokas stadiona īpatnība, kas ļauj kādu laiku skatīties futbolu, vairs [vai vēl] neesot stadiona teritorijā. Spēles galotnē informators nāca klajā ar paziņojumu: "Pēcspēles preses konference notiks desmit minūtes pēc spēles preses konferencei atvēlētajā telpā stadiona VIP ložā."

Uzreiz pēc finālsvilpes devos uz šo maģisko vietu, vienu aci uzmetot notikumiem pašā VIP ložā. Starp vairākiem Latvijas Futbola federācijas darbiniekiem, goda viesiem un promenētiem ciemiņiem no Kazahstānas manīju arī futbola aģentu Marko Trabuki. Šis Kazahstānā dzimis, Šveicē izaugušais un Krievijā dzīvojošais itālietis [nu bet, protams, itālietis!] futbola kuluāros tiek saukts par iespējamo Jūrmalas "Spartaka" prezidentu. Skaidrs arī tas, ka jau tagad Trabuki ietekme uz Jūrmalas klubu ir ievērojama. Starp citu, šis allaž smaidīgais kungs divus mēnešus ir nostrādājis Astanas klubā par ģenerālmenedžeri.

Caurspīdīgajā preses konferences telpā mūs [spēli skatījos kopā ar vienā no iepriekšējiem rakstiem pieminēto Eduardu Petrovu] sagaidīja sašutuši kazahu žurnālisti: "Jūs esat vietējie? Kas te vispār notiek?" Izrādās, kazahiem nepatika, ka neilgi pirms preses konferences sākuma stadionā joprojām skaļi skan mūzika:
- Kur ir Jūrmalas kluba pārstāvis!? Nupat mēs paši sabīdījām galdu un krēslus, kur sēdēs abu komandu treneri…
- Nevajag brīnīties. Šeit tā ir ierasta lieta! (smaidu)
- Kolhozs kaut kāds. Teikšu vairāk – tā ir absolūta necieņa pret mums!
- Necieņa šeit ir ierasta lieta. (joprojām smaidu)
- Kas tas par klubu, kas nevar parūpēties par galdu preses konferencei!?
- Viņi nevar parūpēties par algu saviem futbolistiem, bet jūs te prasāt par galdu…
- Tad mums tikai viens jautājums: kādā veidā "Spartaks" kļuva par čempionu!?

Līdz ar pēcspēles preses konferenču beigām Čempionu līga atvadījās no Jūrmalas. Lai arī sarakstīju te daudz negatīvā, beigās vēlētos atzīmēt arī pozitīvas lietas. Stadiona teritorijā aktīvi darbojās brīvprātīgo jauniešu brigāde, kas palīdzēja skatītājiem ātri iegādāties spēles biļetes un viegli atrast savu vietu tribīnē. Tāpat jāuzslavē vairākas ēdināšanas būdiņas – vienā pa ļoti izdevīgām cenām varēja iegādāties saldējuma kokteiļus un saldējums, ko uzreiz pēc spēles izmantoja kazahu žurnālistu brigāde. Vēl atzīmēšu, ka "Spartaks" šim mačam bija sagatavojis spēles programmiņu, kas Latvijas futbola klubiem [aiz retiem izņēmumiem "Audas", Rēzeknes un "Jelgavas" izskatā] ir unikāla lieta.

Pēc mača satiku ar kluba direktoru Spartaku Melkumjanu, kurš atzina, ka ir ļoti saguris, jo nav gulējis trīs naktis. Ļoti daudz spēka aizgāja, gatavojoties šai starptautiskā līmeņa spēlei. "Spartakam", atšķirībā no "Jelgavas" vai "Ventspils", ir minimāla pieredze Eirokausu spēļu organizēšanā. Tāpēc gribās ticēt, ka klubs ņems vērā kaut vai daļu no manis aprakstītajām nepilnībām, lai nākamgad būtu labāk. Viss mūsu futbols šobrīd mācās no savām kļūdām, valsts čempionu ieskaitot.

Sportacentrs.com no Jūrmalas, Latvija


, 2017-07-13 11:37, pirms 7 gadiem
Tāpat vēlētos padalīties ar kluba vadības atbildi uz manu aizrādījumu par pirmssezonas prezentācijas nerīkošanu: "Liec mūs mierā! Esam taču pirmajā vietā turnīra tabulā, lai arī sastāvā nav neviena izlases futbolista!" Vēlāk sekoja vēl viens komentārs, kurš tika izteikts jau publiskā sarunā [ar aculieciniekiem]: "Arkādij, jums gadījumā nav problēmu ar aknām!? Pārāk daudz žults priekš jaunā puiša."
---------------------------------------------
Oligarhu sarunas, dažādu uzņēmumu un politiķu aktivitātes sociālajos tīklos, saziņa ar žurnālistiem - reizēm nespēju vien beigt brīnīties, cik daudz Latvijā ir cilvēku, kam vai nu nav nekādas sajēgas par korektas komunikācijas ētiku, vai vienkārši pamanījušies nokļūt publiskos atbildīgos amatos ar visu to, ka intelekts ir polšu azotē nēsājoša kolhoza traktorista līmenī.
Slēpts komentārs: fkscd
, 2017-07-13 11:42, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Nezinu par konkrēto gadījumu (un neattaisnoju Spartaka rīcību utt.), bet Birjuks tiešām ir savāds personāžs
Var jau būt, bet es nezinu, kam būtu jānotiek, lai es oficiālā kapacitātē kādam tā publiski pateiktu. Atturīgam lietišķumam būtu jābūt priekšrokai pret ad hominem uzbraucieniem.
Slēpts komentārs: fkscd
Slēpts komentārs: essavamāte.
, 2017-07-13 11:45, pirms 7 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Var jau būt, bet es nezinu, kam būtu jānotiek, lai es oficiālā kapacitātē kādam tā publiski pateiktu. Atturīgam lietišķumam būtu jābūt priekšrokai pret ad hominem uzbraucieniem.
nezinu...
varbūt Birjuks visus nokaitināja
, 2017-07-13 11:54, pirms 7 gadiem
Diemžēl nevar teikt, ka jebkas no rakstā minētā pat pārsteigtu. Pēdējo pusotru gadu Spartaks, iespējams, rāda labāko futbolu laukumā, bet vairākos no pārējiem aspektiem šķietami ir pēdējais Virslīgā. Pozitīvi, ka vismaz ir kāds mazumiņš labu ziņu (iepriekšējā mājaslapa bija vienkārši apkaunojoša), bet līdz šim tas izskatījās pēc absolūtas nevēlēšanās pat censties strādāt ar līdzjutējiem. Jebkurš praktikants no universitātes būtu izdarījis daudz labāku darbu nekā to paveica Spartaks.

Var bēdāties par skatītāju nevēlēšanos nākt, cik vien grib. Bet ir arī piemēri, kur patiesi kaut ko darot, klubi var piesaistīt Latvijai pieklājīgu skatītāju skaitu. Biju Jelgavā pagājušonedēļ un tur bija laba futbola atmosfēra. Zubs par tādu būtu priecājies.
Slēpts komentārs: fkscd
, 2017-07-13 12:13, pirms 7 gadiem
Dialogs jar kazahu žurnālistiem parāda to, ka Spartakam netiek maksātas algas? Un to, ka kazahu žurnālisti ir darbīgāki un spēj paši rīkoties.
, 2017-07-13 12:19, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Kas viņu ir pilnvarojis publiski apspriest algas jautājumus citā klubā?
Vai tas būtu tabu? Jo vairāk informācijas par Latvijas sportu nāk gaismā, jo labāk sabiedrībai.
Slēpts komentārs: Carloz
, 2017-07-13 12:34, pirms 7 gadiem
Nav ko aizstāvēt Spartaku, vai kādu citu klubu. Kritiska žurnālistika ir vajadzīga. Cik profesionāli, vai neprofesionāli kādam šķiet, tas ir subjektīvi.

Autora aprakstītais atspoguļo viņa skatījumu uz aizkulisēm, kuras es ekrāna otrā pusē skatoties spēli nekad neieraudzīšu. Protams tas kaut kādos atspektos maina Spartaka kā organizācijas imidžu manā prātā. Bet tajā pat laikā, citi klubi var mācīties no kļūdām.

Pats piemēram esmu pārliecinājies ka klubs neatbild uz e-pasta vēstulēm. Preses sekretārs, vai kurš nu tur ir atbildīgs, vismaz vienā teikumā var atbildēt. Vienalga kādā valodā.
, 2017-07-13 12:35, pirms 7 gadiem
Carloz rakstīja: Autors varētu nākamgad pieteikties par brīvprātīgo un parādīt, kā mājas spēles organizējamas sezonas garumā. To visu varētu arī kāds videooperators skaisti iemūžināt, lai citiem pēc tam ir labs mācību materiāls no kā mācīties.
Tu pats saproti ko gvelz?
, 2017-07-13 12:38, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: mediju sarunās tika aizvadīts pirmais puslaiks...
varonīgi! No žurnālista, kuram jāanalizē spēle
Ne jau velti Riherts iesmej par Latvijas futbola, tā sauktajiem, žurnālistiem
Domaju zurnalistiem Riherta viedoklis nav janem veraa jo tiesi Riherts ir lielakaa hohma visaa LV futbolaa.
, 2017-07-13 12:42, pirms 7 gadiem
Epasta forwardēšanas uzlikšana jau pamtskolniekam aizņem tikai 1min, bet ja vēl ārzemju žurnālistiem jāstumj galdi priekš preses konferences, tad tas ir konkrēts PAZORS!
, 2017-07-13 12:55, pirms 7 gadiem
Īstenībā Arkādijs vēl pietiekami pozitīvi uzrakstīja par šo visu. Bijām uz spēli no Rīgas atvilkušies (pirms tam uz Jelgavu arī devāmies), nekādu norāžu kur autostāvvieta vispār nav, kaut kur dziļi krūmos ceļa malā nolikām.
1) Pie ieejas RFS telts, jo klubam bija žēl 45 EUR
2) spēles programma uz 4 mazām lapām pa 2 EUR, kur ir kļūdas numuros, uzvārdos un trūka dažu spēlētāju abās komandās, un nekādas info par spēli (tiesneši, statistika, vismaz kaut kas adekvāts)
3) ēdināšanas NEBIJA, jo Ghetto burgers piemēram bija ciet, vienā vienīgā vietā tirgoja čipsus un kolu bundžiņās (wtf ar drošību??), vairāk nekā.
4) Saldējuma bodi atvēra PĒC spēles!
5) Stadionā krievu valodā visi paziņojumi

Es te nevērtēšu spēli, jo tur pilnīgs vāks, 2 sitieni (un tie paši elles ratā kaut kur gaisā) pret 16, totāla Astanas dominance taktiskā, fiziskās sagatavotības un tehnikas līmenī, taču sagatavoties tā, kā to izdarīja Jelgava, kaut arī ar saviem mīnusiem manuprāt varēja.
PS. Tribīnēs aptuveni 10 (DESMIT) centrālās rindas bija rezervētas LFF. Un augšā VIP ložā smaidīgie Petrovičs ar JM smalkmaizītes ar minerālūdeni pļumpēja.
Slēpts komentārs: fkscd
, 2017-07-13 13:00, pirms 7 gadiem
Var jau būt kā autors klubam ir kā skabarga pak.ļā, bet šāda veida komunikācijano kluba puses ir vatņiku līmenis.
Skatos, ka daži komentētāji te raud, ka autors pats ir neadekvāts un bojā Spartaka tēlu.. tomēr kaut cik sekojot līdz LV futbolam, jāsaka, ka Spartaks savu imidžu jau sen ir sabojājis..
, 2017-07-13 13:03, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: pirmkārt, par to nav jākladzina ārzemju žurnālistiem, kuriem no tā nav ne silts, ne auksts. Tik pazemo savu futbolu
otrkārt, algu aizkavēšanās ir bijusi, bet tas viss ir sakārtots un algu situācija ir normas robežās
treškārt, vietējā sabiedrība to jau zināja pag. sezonas vidū
ceturtkārt, Birjuks ir cita kluba preses sekretārs, kurš nedrīkst jaukties cita kluba lietās!
Atspēko autora izteikto kritiku nevis tā vietā izsaki komentārus par viņu! Kāds klubs, tāds līdzjutējs...
Slēpts komentārs: fkscd
, 2017-07-13 13:06, pirms 7 gadiem
Daudziem jau taisnība nepatīk,kā redzams, pat šeit komentu daļā.Es jau teicu,ka kazahi ar labu vārdu nepieminēs Latvijas futbolu ,redzot tādu acīmredzamu bardaku.Skaidrs,ka var atrunāties ar mazo pieredzi,organizējot Eirokausu mačus,tomēr ar elementārām lietām jau nu nevajadzētu būt problēmām.Paldies autoram par jauno kluba mājas lapas adresi.Māte google nekādi negribēja to piedāvāt.Tā kā man būtu jāatvainojās Spartakam par kritiku sakarā ar to,ka kritizēju par mājas lapu.Varēja jau nu gan vecajā lapā iedot jauno adresi.
, 2017-07-13 13:06, pirms 7 gadiem
essavamāte. rakstīja: Un tu Arkādij gribi, lai kāds vel tevi ciena? uzraksti sūdu par vienu komandu. Kamēr jūs kā mīkstie uzvedaties un slaukat dirsu tur augša pusei no LFF nekādu cieņu Jūs neesat pelnījuši.
Tas, ka lielākā daļa autoru šeit ir LFF roklaižas, tas skaidrs, bet raksts bija par nepilnībām Spartaka spēles organizācijā.. nez kāpēc komentāri pārsvarā ir tikai par autoru nevis kluba līmeni?
Slēpts komentārs: fkscd
Slēpts komentārs: fkscd
Slēpts komentārs: fkscd
, 2017-07-13 13:21, pirms 7 gadiem
Amatierisks 1/2haoss, atbilstošs rezultāts un poļu trenera drūmais vaigs par futbola atmosfēras līmeni Slokas stad.pirms gaidāmā zāģa vai sagrāves Astanā.
Viļņas Žalgirī, Sūduvā u.c.spēlē daudz leišu, un savējie savējos atbalstīs, bet pie mums pat Izlasē bieži tiek ignorēti Freimanis, Lagzdiņš, Ošš, Karašausks, aizstājot tos ar nelatvisku atmosfēru sarunvalodā darbā un laukumā. Takoi futbol nam ņe nužen...
, 2017-07-13 13:24, pirms 7 gadiem
>>>fkscd
Tad paskaidrošu jums cienījamais,ko nozīmē taisnība.
Taisnība ir neapgāžami acīmredzami fakti un it sevišķi,ja to redz vairāk nekā viens cilvēks.Apmēram tā.Cita lieta,ka šos faktus katrs var pasniegt savā mērcē.Ar to lasītājam pašam jātiek galā.Vai autors ir kaut ko samelojis?Neaiztiksim tikai naudas lietas,jo to precīzi zin tikai daži cilvēki klubā ,kas ar to nodarbojas.
Slēpts komentārs: fkscd
Slēpts komentārs: fkscd
, 2017-07-13 13:46, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Kreipāns nekad neko tādu neatļautos. Bet tas jau skaidrs, ka Birjukam līdz Kreipāna inteleģences līmenim kā cūkai līdz mēnesim
Tu neesi Kreipāns un nevari apgalvot ko viņš darītu vai nedarītu. Vai Tu maz pats saproti kas ir inteliģence? Jūtami esi uzcepies. Inteliģence un kritika ir 2 dažādas lietas. Autors veltīja kritiku kopumā, to neveltot kādai konkrētai personai. Bet Tu, te lej samazgas raksta autoram. Tu man atgādini kremli ... Jūtami esi Spartaka atbalstītājs, vai iespējams darbinieks. Būtu labāk paklusējis. Par e-pastiem, un neatbildēšanu - tas jau bija sen, kad vēl nebija jaunās lapas.
, 2017-07-13 13:57, pirms 7 gadiem
>>>fkscd Labi ,cienījamais!Darīsim savādāk,citādi tukša muldēšana vien sanāk.Autors pieminēja šadus faktus,kā
1)Pie stadiona futbola interesentus sagaidīja diezgan savāds skats – Jūrmalas "Spartaks" pārdod biļetes uz spēli teltī… ar RFS kluba simboliku.
2)Starp vairākiem Latvijas Futbola federācijas darbiniekiem, goda viesiem un promenētiem ciemiņiem no Kazahstānas manīju arī futbola aģentu Marko Trabuki.
3)Šis Kazahstānā dzimis, Šveicē izaugušais un Krievijā dzīvojošais itālietis [nu bet, protams, itālietis!] futbola kuluāros tiek saukts par iespējamo Jūrmalas "Spartaka" prezidentu. Skaidrs arī tas, ka jau tagad Trabuki ietekme uz Jūrmalas klubu ir ievērojama.(Šis fakts gan velk vairāk uz dzelteno presi,bet autors to arī tā pasniedz)
4) Izrādās, kazahiem nepatika, ka neilgi pirms preses konferences sākuma stadionā joprojām skaļi skan mūzika
5) Kur ir Jūrmalas kluba pārstāvis!? Nupat mēs paši sabīdījām galdu un krēslus, kur sēdēs abu komandu treneri…

Domāju pietiks,jo šaubos vai Jūs cienījamais piedalījaties pirms un pēcspēles preses konferencē un uz visiem šiem jautājumiem,izņemot pirmo atbildēt nespēsiet,bet ar putām uz lūpām šai komentu sadaļā aizstāvāt FK Spartaka klubu par manuprāt veselīgu kritiku.Nepatīk,kādā mērcē to autors pasniedz?
Galvenā runa nav par to,bet gan par problēmām ar kurām sastapās preses pārstāvji.Gan mūsu ,gan kazahu.Un absoluti lieks ir pārmetums autoram,ka viņš noliek mūsu futbolu.Varētu domāt,ka kazahi ir akli.Un atkārtošos,veselīgu kritiku vajag uztvert adekvāti un turpmāk tādas kļūdas nepieļaut.Tas arī viss.
PS.Autora attiecības ar Spartaku vai kādu citu klubu mani neinteresē,bet gan fakti,kurus viņš vai kāds cits ,pasniedz savā rakstā.
Slēpts komentārs: fkscd
, 2017-07-13 14:09, pirms 7 gadiem
Rādās, ka viens Spartaka darbonis cenšas novērst uzmanību no Spartaka pieļautajām lažām spēles organizēšanā vienkārši rakstot cik slikts ir raksta autors.

Es piemēram šajā rakstā nekādu kluba nomelnošanu neredzu. Tā ir normāla Latvijas futbola realitāte, kas absolūti nemaz nepārsteidz.

Pārsteigums visā šajā būtu piemēram, ja Spartaks atzītu savas kļūdas un atvainotos. Tad gan domāju daudzi, tajā skaitā arī es būtu šokā. Bet līdz tam laikam vēl nav izauguši.
, 2017-07-13 14:16, pirms 7 gadiem
Te viens baigi aizstāv Spartaku,bet vai smirdīga mēslukaste būtu jāsaka ka tā smaržo pēc franču smaržām.To ka Kreipāna kungs nevienu nekritizē ,tas lai LFF visur ņemtu līdzi.Tāpēc arī futbols Latvijā ir totālā bedrē,jo ja jau viss ok tad kāpēc gan lai ko mainītu.Latvijas futbola organizācija un viss ap to ir pelnījis tikai un vienīgi kritiku,un tādi klubi kā Spartaks to vēl vairāk apkauno.
, 2017-07-13 14:17, pirms 7 gadiem
Malacis raksta autors,vairāk atklātības tad varbūt kaut kas var mainīties.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.