Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

ČL: "Bayern" mēģinās izvairīties no katastrofas

ČL: "Bayern" mēģinās izvairīties no katastrofas
Foto: AP/Scanpix

Šovakar plkst. 21:45 tiks aizvadītas kārtējās divas UEFA Čempionu līgas astoņdaļfināla atbildes spēles. Milānas "Inter" savā laukumā uzņems Marseļas "Olympique", savukārt Minhenes "Bayern" mērosies spēkiem ar "Basel".

Inter – Marseille

Abu komandu pirmajā astoņdaļfināla spēlē Marseļā pie minimālas uzvaras ar 1:0 tika mājinieki, turklāt vienīgi vārti tika gūti jau kompensācijas laikā, kad pēc stūra sitiena ar galvu bumbu vārtos raidīja Andre Ajū.

Šovakar, atšķirībā no komandu pirmās spēles, favorītu lomā būs "Inter". Itāļu kluba galvenais treneris Klaudio Ranjeri sola spēlēt prātīgi, lai muļķīgas kļūdas nesagrautu visas cerības: "Mēģināsim gūt vārtus, taču spēlēsim uzmanīgi. "Marseille" ir laba, spēcīga komanda, kas ir bīstama pretuzbrukumos"

Pašmāju čempionātos aizvadītajā nedēļas nogalē komandas spēlēja ar atšķirīgām sekmēm. Kamēr "Inter" ar 2:0 uzvarēja "AC Chievo" (abi vārti gan tika gūti pašā mača izskaņā), "Marseille" atzina "Ajaccio" pārākumu – 0:1.

"Marseille" šovakar varēs spēlēt gandrīz spēcīgākajā sastāvā, izņemot Andrē Pjēru Žiņaku, bet "Inter" nāksies iztikt bez Kristiāna Kivu, Andrea Ranokijas un Rikardo Alvareza.

Bayern – Basel

Arī šo komandu pirmā spēle noslēdzās ar mājinieku uzvaru – daudziem par pārsteigumu "Basel" savā laukumā izrādījās pārāka ar 1:0. 86.minūtē Bāzeles klubam uzvaru nodrošināja uz maiņu iznākušais Valentīns Štokers. Šovakar "Bayern" ir visas iespējas reabilitēties un pierādīt, ka Bāzelē notikušais bija tikai neveiksmīga sagadīšanās.

Pēdējā mačā pirms atbildes spēles – sestdien Bundeslīgas mačā – "Bayern" jau nodemonstrēja savu spēku, sakaujot "TSG 1899", turklāt vēl viena pozitīvā ziņa ir Bastiana Švainšteigera atgriešanās ierindā. Lieliskā formā ir Mario Gomess, kurš sestdien sasniedza savu 11. hat trick Bundeslīgā un būs liels bieds arī bāzeliešiem.

"Basel" Šveices čempionātā sestdien ar 2:0 izbraukumā apspēlēja "Grasshopper - Club", tāpēc Minhenē ieradušies labā omā, neskatoties uz to, ka būs izteikti mača pastarīši. "Bayern" par labu runā arī fakts, ka minhenieši savā laukumā uzvarējuši 11 no pēdējām 12 Čempionu līgas spēlēm, tostarp četras uzvaras pēc kārtas šajā sezonā.

Jāpiemin, ka Čempionu līgas fināls šosezon notiks tieši Minhenē, tāpēc "Bayern" izstāšanās pret tik pieticīgu (uz kopējā fona) pretinieku būtu īsta katastrofa. Interesanti, ka "Bayern" garo ceļu uz finālu sāka vēl augustā (to lika darīt "tikai" 3. vieta Bundeslīgā 2010./11. gada sezonā), tiekoties ar... citu Šveices klubu "Zurich". Toreiz problēmas neradās (2:0 un 1:0), bet šobrīd "Basel" drauds izskatās ļoti nopietns. Skatieties šo spēli tiešraidē TV6!

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2012-03-13 13:20, pirms 12 gadiem
Jā mūs sagaida 2 aizraujoši mači.Cerams ka bayern tiks tālāk, tomēr viņi ir klasi pārāki par baseli, tomēr arī basele nepadosies.Tātad par aizraujošu futbolu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-13 13:40, pirms 12 gadiem
masalskis123 rakstīja: Nu būšu pārsteigts ja Bayern netiks tālāk, bet Inter netikšana mani nemaz nepārsteigtu zinot cik švaki viņiem šosezon vispār klājas.
Taisnība jau tev ir, taču Marseļai arī neiet īpaši spīdoši - zaudētas pēdējās 4 spēles Francijas čempionāta vidusdaļas komandām. Gan Inter, gan Marseille ir tālu no savas TOP formas, taču Inter spēlē savā laukumā un 0-1 ir pilnīgi nekas - prognozēju itāļu tikšanu nākamajā kārtā.

Par Bāzeles spēli gan grūti spriest - it kā jau Schweinsteigera atgriešanās un tam sekojoša BM sagrāve pār Hoffenheim liktu domāt, ka tālāk bez variantiem tiks BM, tomēr būšu piesardzīgs, zinot, ka tieši Bāzele parūpējās izsist MU.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-13 13:49, pirms 12 gadiem
Domāju ka Inter būs tiešām grūti + tas, ka viesos zaudējuši "sausā"
, 2012-03-13 14:11, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Apoel vaig pretī līdzvērtīgu partneri - Basel
Un tad vērot kārtējo 5:0 pusfinālā, piemēram, no Barcelonas? Kam tas vajadzīgs? Gods un slava APOEL par to, ko viņi ir paveikuši, bet kādreiz arī jāapstājas - lai pusfinālā tiek spēcīgas komandas.
, 2012-03-13 14:37, pirms 12 gadiem
Bayern - Basel noteikti būs laba spēle. Būtu jau jauki redzēt APOEL -Basel 1/4finālā, bet gribētos arī, lai Bayern finālā savā laukumā uzspēlē.

Domāju, ka Bayern nebūs problēmu, īpaši ja Švainštaigers ir atpakaļ.
, 2012-03-13 14:48, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Apoel vaig pretī līdzvērtīgu partneri - Basel
kurš šim āpsim liek "+" ?
jau pareizi rakstīt nemāk, dienas devas pārrijies
, 2012-03-13 14:51, pirms 12 gadiem
keisx_89 rakstīja: Taisnība jau tev ir, taču Marseļai arī neiet īpaši spīdoši - zaudētas pēdējās 4 spēles Francijas čempionāta vidusdaļas komandām.
Marseļa ir ārkārtīgi atkarīga no Remī un Valbuenā. Pirmais notraumējās tieši pirms zaudējumu sērijas, otrais paspēja nospēlēt vienu maču. Tagad abi ir atpakaļ ierindā (izgāja uz maiņu iepriekšējā spēlē), bet grūti spriest, vai optimālajā kondīcijā.
, 2012-03-13 14:59, pirms 12 gadiem
Nu visu cieņu Basel par to ko viņi izdarija pirmajā spēlē,bet Alianz arenā viņiem nav izredžu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-13 16:06, pirms 12 gadiem
messibesii3 rakstīja: par Basel!
Par klubu, kurš "United" atstāja aiz borta Dzelžaina loģika Tad jau Tev pēc pērnā ČL fināla būtu jāatbalsta arī "Barcelona"
, 2012-03-13 16:10, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Apoel vaig pretī līdzvērtīgu partneri - Basel
Bobenes kipriesiem ir beigušās.
Kad dabūs ko reāli spēcīgu pretī t.i. "Bayern", tad arī uzreiz aprausies, savādāk neko stirāku par Zenītu viņi nav pat noprovējuši.
, 2012-03-13 16:11, pirms 12 gadiem
Pizonis rakstīja: kurš šim āpsim liek "+" ?
jau pareizi rakstīt nemāk, dienas devas pārrijies
Miss_Negativ un pārējie plusi no feikiem - elementāri, Vatson !
, 2012-03-13 16:15, pirms 12 gadiem
Nost ar Bāzeli, un uz priekšu Minhene!

Es tikai nesaprotu, kāpēc Bundeslīgā vadībā ir Dortmunde...
, 2012-03-13 16:25, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Nost ar Bāzeli, un uz priekšu Minhene!

Es tikai nesaprotu, kāpēc Bundeslīgā vadībā ir Dortmunde...
Tad noskaties vismaz pāris Dortmundes spēles un varbūt sapratīsi
, 2012-03-13 16:28, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tad noskaties vismaz pāris Dortmundes spēles un varbūt sapratīsi
Ar to tu gribi teikt, ka Dortmundei ir labāka komandas spēle?

Minhenei uzvārdi ir iespaidīgāki - Robben, Ribéry, Schweinsteiger - tos nav kauns likt Eiropas izlasē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-13 16:37, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Ar to tu gribi teikt, ka Dortmundei ir labāka komandas spēle?

Minhenei uzvārdi ir iespaidīgāki - Robben, Ribéry, Schweinsteiger - tos nav kauns likt Eiropas izlasē!
Jā, Dortmundei jau pāris sezonas ir labāka komandas spēle.
Pirmie 2 Tevis minētie futbolisti ir izteikti traumatiski, bet Švainijs tikko tikai atkopies no traumas. Un vispār futbols ir komandas spēle, kurā bez labas sapratnes laukumā neko neizcīnīsi. Spilgts komandas spēles piemērs ir "Borussia Mönchengladbach", kura pirms pāris mēnešiem uzvarēja "Bayern" ar 3:1. Paskaties, kur šis klubs atradās pērn un kur šobrīd! Pēc tam izpēti Gladbahas sastāvu!...Jautājumi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-13 16:42, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: glorihanters
kas vainas pastarīšiem???
Ko tu te muldi? Tik sarežģīti piedomāt pie komentāra pirms pievienot to?
, 2012-03-13 16:49, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Pirmie 2 Tevis minētie futbolisti ir izteikti traumatiski, bet Švainijs tikko tikai atkopies no traumas.
Nu tad skaidrs. Es tik smalki nesekoju līdzi. Tik atceros, ka patika, kā viņi spēlēja EČ & PČ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-13 16:54, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: kādas bobenes
10 spēles pēc kārtas????
attopies zeme un atveries zem šī nīkuļa
Kādas bobenes?
Sāksim jau ar to, ka ČL kvalifikācijā, savās mājās pret "Wisla" viņi ar bobeni izvilka vajadzīgos vārtus, dažas minūtes pirms spēles noslēguma...grupu turnīru neskatijos, jo tur nebija nevienas skatāmas komandas (lai piedod krievu futbola speciālisti).. Pret Lyon - nezinu kādā veida davilka līdz pendelēm - un pendesles, tās ir tīrākās bobenes, laimes spēle, kuru spēlē abi vārtusargi ar uzmenēšanu. Tā lāk, LM vēl tālu līdz tam, tākā nespindzi, spindzele !
, 2012-03-13 16:55, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Nu tad skaidrs. Es tik smalki nesekoju līdzi. Tik atceros, ka patika, kā viņi spēlēja EČ & PČ.
Nē, nu tas ir skaidrs, ka viņi ir savu izlašu līderi, bet klubu sezona ir pavisam cita lieta. Ja nav laika, iesaku paskatīties kaut vai to pašu "Eurogoals" vai kādu Bundeslīgas apskatu, ja ir pieejams Eurosport 2. Tad vismaz radīsies zināms priekšstats par spēku samēriem un galvenajām sezonas tendencēm.
, 2012-03-13 16:57, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: labi draugi nav feiki, bet labāk padomā, kas te ir???
Jurevičus izceļas Itālijā; Bertāns atgriežas...
"Biolars" piecos setos apspēlē bālo "Lāsi"
http://sportacentrs.com/motoru_sports/f1/11032012-eklstons_f1_jasamazina_budzeta_griesti_ma
Kam tur bija jābūt?
Nē, tie ir feiki, pelni savus saldumus, vai kas tie pa mēsliem tur tālāk un priecājies, cik tev daudz draugu
, 2012-03-13 17:00, pirms 12 gadiem
Run Usein, Run !! rakstīja: Pret Lyon - nezinu kādā veida davilka līdz pendelēm - un pendesles, tās ir tīrākās bobenes, laimes spēle, kuru spēlē abi vārtusargi ar uzmenēšanu.
Kādā veidā?! Varbūt līdzvērtīgā cīņā? APOEL nav nekādi peramie zēni. Komanda ir labi nokomplektēta un lieliski motivēta. Tikai sagadīšanās pēc līdz ČL ceturtdaļfinālam nokļūt nav iespējams. Atceries, ka "Lyon" allaž bijis klupšanas tādam klubam kā Madrides "Real". Tas vien par kaut ko liecina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-13 17:09, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: ja pendeles ir bobenes, tad es beidzu diskusiju...
Nezināji? Ja vārtsargs ielaiž ar galvu raidītu bumbu, tā arī ir bobene, nemaz nerunājot par tiešajiem brīvsitieniem - tīrā laimes spēle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-13 17:22, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kādā veidā?! Varbūt līdzvērtīgā cīņā? APOEL nav nekādi peramie zēni. Komanda ir labi nokomplektēta un lieliski motivēta. Tikai sagadīšanās pēc līdz ČL ceturtdaļfinālam nokļūt nav iespējams. Atceries, ka "Lyon" allaž bijis klupšanas tādam klubam kā Madrides "Real". Tas vien par kaut ko liecina.
Atceries, ka kurā vietā Lyon" atrodas francijas čempī?
Klupšanas akmenis "Real" ????? tu atceries kādu rezult'atu reāls vinnejā Lionu pagājšgad ČL PO, vēl pa tv6 rādiju, bārdiņa jaunskungs?
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.