Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Villarreal" uzvar Atēnās

"Villarreal" uzvar Atēnās
"Villarreal" futbolisti
Foto: AFP

Šovakar UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē Atēnās vietējais "Panathinaikos" ar 1:2 piekāpās spāņu "Villarreal" un izstājās no turnīra, divu spēļu summā piekāpjoties ar 2:3. Uzvarētāju labā vārtus guva Ibagasa un Jorente, savukārt mājiniekiem vienīgo reizi izcēlās Mancioss.

Pirmajā spēlē Spānijā grieķi izpildīja gandrīz vai maksimālo programmu - guva vārtus, turklāt nezaudēja (1:1). Tas viesa cerības ieraudzīt grieķu komandu arī 1/4 finālā. Tā kā "Panathinaikos" derēja bezvārtu neizšķirts, varēja prognozēt, ka komanda spēlēs tipiskā grieķu stilā, kontrolējot bumbu laukuma vidusdaļā un slāpējot spēles tempu. Tomēr šoreiz iegāza ierastais grieķu trumpis - spēle savu skatītāju priekšā.

Pirmais puslaiks ritēja visai līdzīgā cīņā. Pārsvarā spēle vairāk ritēja laukuma vidusdaļā, komandām cenšoties iegūt teritoriju un kontroli pār bumbu. Prognoze, ka "Panathinaikos" slāpēs spēles tempu, apstiprinājās tikai daļēja. Patiesi, grieķi daudz kontrolēja bumbu, vidusdaļā saspēlējoties ar īsām piespēlēm, kā arī visai bieži pēc vieglām sadursmēt atrodoties uz zālāja. Tomēr "Panathinaikos" bija tendēti uz spāņu vārtiem. Pirmajā puslaikā vārtu gūšanas iespēju bija ļoti maz, tāpēc 0:0 bija likumsakarīgs iznākums.

Kaut arī otrā puslaika pirmās minūtes labāk aizvadīja mājinieki, tieši "Villarreal" futbolisti atklāja rezultātu.Vienā no pirmajiem (otrajā puslaikā) ilgstošajiem viesu uzbrukumiem arī tika gūti vārti. Rosi adresēja bumbu Kapdevilam, kurš nometa to pa sitienam Ibagasam, kurš no soda laukuma līnijas ieraidīja bumbu vārtu tīklā - 0:1. Ielaiduši vārtus, mājinieki beidzot pamodās un turpmākajās piecās minūtēs sarīkoja īstu pirti pie "Villarreal" vārtiem, dzelteno zemūdeni praktiski neizlaižot no savas laukuma puses. Vairāki soda sitieni, pieci stūra sitieni un centrējumi soda laukumā - tas viss noveda līdz loģiskam spiediena rezultātam, kad pēc Karaguņa izpildītā stūra sitiena Mancioss ar galvu ietrieca bumbu vārtos. Izlīdzinājuši rezultātu, "Panathinaikos" spēlētāji atkal iesnaudās, un pēc 15 minūtēm teicamā pretuzbrukumā viesi atkal izvirzījās vadībā. Pirmo vārto autors adresēja bumbu pāris metru attālumā esošajam Jorentem, kurš nometa bumbu sev pa sitienam un iesita to Galinoviča sargātajos vārtos. "Panathinaikos" centās atspēlēties, taču spēles pēdējās 20 minūtēs tā arī nespēja radīt gandrīz nevienu vārtu gūšanas iespēju.

Panathinaikos - Villarreal

.

UEFA Čempionu līga

1/8 fināls, atbildes spēle

Panathinaikos - Villarreal 1:2 (0:0) (Mantzios 55' - Ibagaza 49', Llorente 70')

Divu spēļu summā 2:3


, 2009-03-10 23:46, pirms 15 gadiem
un tomēr beigās dzeltenā zemūdene iekļuva 1/4
, 2009-03-10 23:47, pirms 15 gadiem
Cepuri nost grieķu priekshaa bet viss notika taa kaa tam jaabuut.
, 2009-03-10 23:50, pirms 15 gadiem
Prieks par "Villarreal"! Malači!
Slēpts komentārs: barca_99
, 2009-03-10 23:55, pirms 15 gadiem
Nja man jau labāk patīk grieķu futbols , bet taka biju uzlicis naudiņu uz Villareal, tad esmu priecīgs ka viņi uzvarēja. Un vispār Villareal varētu šogad diezgan tālu tikt , ļoti laba komanda viņiem ir!
, 2009-03-10 23:57, pirms 15 gadiem
Gacha Mashals rakstīja: Nja man jau labāk patīk grieķu futbols , bet taka biju uzlicis naudiņu uz Villareal, tad esmu priecīgs ka viņi uzvarēja. Un vispār Villareal varētu šogad diezgan tālu tikt , ļoti laba komanda viņiem ir!
tu ar spēlē bwin? oi, baigo piķi var par lyon dabūt, un zinat, kautgan esu barcas fans, zinu kāds ir futbols, un kā spēlē lyon, pirms pāris gadi.. madridi 3-0 salika CL!
, 2009-03-10 23:58, pirms 15 gadiem
JĀĀĀĀĀĀĀĀĀ!!!!!! SUPER!!!!!! PAT GATE13 NENOBIEDĒJA VILLARREAL!!!
, 2009-03-11 00:00, pirms 15 gadiem
Žēl, bet nekas.
, 2009-03-11 07:27, pirms 15 gadiem
barca_99 rakstīja: yea, 2,55 ls no 1ls villareal man sagādāja. mana pirmā spēle bwin(ā)
bet ar to nevaig aizrauties!
kaa nevajag? vajag, saakumaa izteeree ietaupiijumus, tad maates naudu, visbeidzot iekjiilaa maaju, lai var shtuku uz madrides real uzkarinaat
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.