Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Alksnājs

''Atletico'' neuzvar Londonā un noslēdz Čempionu līgas sezonu

''Atletico'' neuzvar Londonā un noslēdz Čempionu līgas sezonu
Antuāns Grīzmens

Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra beidzamajā kārtā ''Chelsea'' un Madrides ''Atletico'' spēlēja neizšķirti (1:1). Tādējādi spāņi pirmoreiz pēc četrām sezonās nepiedalīsies ČL izslēgšanas spēlēs. Pēc viena gada pārtraukuma tur gan būs vērojama ''Roma'', kas minimāli uzveica ''Qarabağ'' (1:0)

Madrides ''Atletico'' Londonā ieradās pēc obligātiem trīs punktiem, saglabājot cerību, ka otrā grupas spēlē ''Roma'' neuzvarēs. Tāpat ''Chelsea'' bija svarīgi uzvarēt, jo, lai arī angļi dalību nākamajā kārtā bija jau garantējuši, atrašanās starp izsētajām un neizsētajām komandām ir milzīga atšķirība.

''Chelsea'' jau pirmajās minūtēs parādīja, ka netaisās spēlēt aizsardzības futbolu - no lielas distances sitienu pa ''Atletico'' vārtiem izdarīja Davide Dzapakosta, bumba gan lidoja pārliecinoši garām. Brīdi pēc tam bīstama situācija bija novērojama otrpus laukumam. Fernando Toress saņēma bumbu ''Chelsea'' soda laukumā, bet viņa sitiens ar galvu tika novirzīts pāri vārtiem. Turpretim 17. minūtē tuvu rezultāta atklāšanai bija mājiniece - Alvaro Morata trieca pa Jana Oblaka nenosegto vārtu daļu, bet tomēr aizsita garām.

Neilgi vēlāk ''Chelsea'' veica nopietnu uzbrukumu, Viktors Mouzess ar centrējumu atrada Moratu, bet spāņa sitienu apakšējā stūrī lieliski atvairīja Oblaks. Slovēnis mazāk nekā minūti vēlāk spēja atkal liegt ''Chelsea'' jaunpienācējam vārtus, kad tika galā augstu raidījumu. Oblaks turpināja dominēt un 37. minūtē kārtējo reizi glāba ''Atletico'', atvairot Dzapakostas sitienu. Minūti vēlāk ''Chelsea'' izšķieda vēl vienu izdevību, kad Tjemuē Bakajoko sita garām no nelielas distances.

Otrā puslaika pašā sākumā ar spēcīgu brīvsitienu izcēlās ''Atletico'' līderis Antuāns Grīzmens, bet tas tika novirzīts tieši centrā, kur bumbu bez problēmām tvēra Tibo Kurtuā. Drīz pēc tam otrā laukuma pusē Edens Azārs ar augstu piespēli soda laukumā izkārtoja Andreasu Kristensenu, kurš centās trāpīt zemu vārtos, bet Oblaks ērti glāba savu komandu.

53. minūtē tuvu fantastiskam vārtu guvumam bija Filipe Luiss, kurš no vairāk nekā 25 metriem norībināja ''Chelsea'' stabu. ''Atletico'' gan nebija ilgi jāgaida, lai bumba skartu arī tīklu, jo 56. minūtē pēc stūra sitiena Fernando Toress apbrīnojami pasita bumbu tālāk Saulam Njigesam, kurš no maza attāluma bija nekļūdīgs ar galvu - 0:1. Izcila iespēja izlīdzināt rezultātu bija Kristensenam, bet viņš atkal nebija pietiekami veiksmīgs uzbrukumā, sitot ar galvu garām vārtiem.

Uzreiz pēc tam ''Chelsea'' neveiksmju pilnā spēle turpinājās, kad Pedro pārspēja Oblaku, bet ne Hosē Himenesu, kurš aizsardzībā glāba ''Atletico''. Ja nevar londoniešu futbolisti, tad var madridieši - pēc Azāra centrējuma neveiksmīgi kāju savu vārtu priekšā izstiepa Stefans Savičs, novirzot bumbu garām Oblakam - 1:1. Tādējādi ''Chelsea'' guvusi vārtus jau 26. Čempionu līgas mājas spēlēs pēc kārtas.

Mājiniece varēja ātri pārņemt vadību - pēc lieliska uzbrukuma Azārs izvēlējās piespēlēt Viljanam, bet viņš no labas pozīcijas trieca gaužām pāri vārtiem. Viss gan nebija beidzies, jo kompensācijas minūtēs atkārtot pirmo savstarpējo spēli varēja ''Chelsea'' uz maiņu nākušais uzbrucējs Mišī Bačuajī, bet šoreiz beļģietis bija neprecīzs pretī vārtiem.

Grupas otrajā spēlē ''Roma'' svinēja 1:0 uzvaru pret turnīra debitanti ''Qarabağ''. Kā jau redzams pēc rezultāta, neskatoties uz pamatīgo pārsvaru, itālieši iesita tikai vienus vārtus. 53. minūtē Edins Džeko izdarīja bīstamu sitienu no tuvas distances, vārtsargs to atsita, bet neveiksmīgi, jo līdz atlēkušajai bumbai pirmais tika Djēgu Peroti, kurš arī iesita tīklā ar galvu.

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Chelsea - Atletico1:1 (0:0)Savičs 75' (s.v.) - Njigess 56'
Roma - Quarabag1:0 (0:0)Peroti 53'

C grupa

VKomandaSUNZVP
1.AS Roma63219:611
2.Chelsea632116:811
3.Atletico61415:47
4.Qarabag60242:142

, 2017-12-06 00:05, pirms 6 gadiem
1/8 chelsea nav diez ko daudz variantu.
, 2017-12-06 00:26, pirms 6 gadiem
Btw, Chelsea otrie palika grupā. Roma ir pirmie. Savstarpējā.
, 2017-12-06 01:03, pirms 6 gadiem
nja,Roma pirmie grupaa,grupu uzvareetaaji pat tagad par pirmo vietu diez vai priecaajas,jo jau tagad skaidrs ka kaa otrie grupaas paliek Chelsea,Bayern,Real un Juventus,domaaju ka neviens nepriecaasies dabuut pretii nevienu no shiem
, 2017-12-06 02:28, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: nja,Roma pirmie grupaa,grupu uzvareetaaji pat tagad par pirmo vietu diez vai priecaajas,jo jau tagad skaidrs ka kaa otrie grupaas paliek Chelsea,Bayern,Real un Juventus,domaaju ka neviens nepriecaasies dabuut pretii nevienu no shiem
Vaine. Tur tā lieta, ka no vienas puses nav būtiski, esi otrais vai pirmais. Kas tur pirmie sanāk ir vēl, Tottenham, Roma, Besiktas, piemēram. Diezgan neslikti atrasties otrajā pozīcijā Bet nu protams ir vēl Barca, City, Psg, nu, lai arī būtu United.
, 2017-12-06 02:52, pirms 6 gadiem
Matlss rakstīja: Vaine. Tur tā lieta, ka no vienas puses nav būtiski, esi otrais vai pirmais. Kas tur pirmie sanāk ir vēl, Tottenham, Roma, Besiktas, piemēram. Diezgan neslikti atrasties otrajā pozīcijā Bet nu protams ir vēl Barca, City, Psg, nu, lai arī būtu United.
marca.com

tas taa,nedaudz par iespeejamajaam kaukulaacijaam,ja riitaa viss beigsies kaa plaanots
, 2017-12-06 07:33, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: marca.com

tas taa,nedaudz par iespeejamajaam kaukulaacijaam,ja riitaa viss beigsies kaa plaanots
Nu jā. Atkal dūžus kkadus salozēs kopā astodaļfinālā gan jau.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-06 09:54, pirms 6 gadiem
"autobuss" šoreiz piestāj EL
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.