Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Deviņus gadus "Arsenal" pavadījušais Bentners pievienojas Rīgā zaudējušajai "Kobenhavn"

Deviņus gadus "Arsenal" pavadījušais Bentners pievienojas Rīgā zaudējušajai "Kobenhavn"
Niklass Bentners. Foto: Imago Sport/Scanpix

Dānijas čempione "Kobenhavn", kas vietu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā nodrošināja pēc uzvaras pār Latvijas spēcīgāko klubu "Riga", uzbrukumu papildinājusi ar Niklasu Bentneru.

31 gadu vecā Bentnera iepriekšējā pieturvieta bija Norvēģijas vienība "Rosenborg", kur 86 spēlēs izdevās izcelties ar 35 vārtu guvumiem, divas reizes kļūstot par valsts čempionu. Gada beigās viņš kļūtu par brīvo aģentu, bet tā vietā Bentners pievienojies dzimtās pilsētas klubam, tiesa, līgums tāpat ir tikai līdz gada beigām.

"Kobenhavn" sasniedza Eiropas līgas grupu turnīru, izšķirošajā kārtā tiekot galā ar "Riga". Dāņi savā laukumā bija pārāki ar 3:1, pēdējos vārtus iesitot kompensācijas laikā, kamēr Rīgā laukuma saimnieki uzvarēja ar 1:0, tomēr ar to bija par maz. "Kobenhavn" bijušas lielas problēmas ar savainojumiem, bet galvenais treneris Stūle Solbakens pirms dueļiem pret "Riga" noliedza, ka komandai varētu pievienoties Bentners.

"Apzinos, ka tā ir īpaša iespēja, un darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai iespēju nākamo četru mēnešu laikā izmantotu," teica Bentners. "Mājas pametu, kad man bija 16 gadi, un nezināju tik daudz. 15 gadus vēlāk varu godīti teikt, ka iespēja sajūtu ziņā ir lielāka nekā varēju iedomāties. Neesmu noguris no futbola. Esmu izsalcis un motivēts kā nekad agrāk."

Bentners mājas pameta, lai 16 gadu vecumā pievienotos Londonas "Arsenal". Premjerlīgas vienības rindās viņš aizvadīja 171 spēli un guva 45 vārtus, bet pēc deviņiem gadiem viņš devās uz "Wolfsburg" Vācijā. Karjeras laikā uzbrucējs pārstāvējis arī Turīnas "Juventus".

Janvārī Bentneram par taksista piekaušanu tika piespriests 50 dienu mājas arests.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2019-09-03 12:21, pirms 5 gadiem
Es gan virsrakstā rakstītu pieticīgāk - ..divu spēļu summā uzvarējušo. Vēl varētu - .. Rīgas barjeru pārvarējušai... 😄
, 2019-09-03 12:57, pirms 5 gadiem
Tāds virsraksts ka būtu domāts ka Kobenhavn tikai pazīst ar to ka tā zaudēja Rīgā.

Tad jau varēja uzrakstīt ka Bentners ir iepriekš spēlējis komandā kurā pat Stepanovs tika sastāvā.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.