Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kalašņikovs: "Sanmarīno komandu esam pamatīgi pētījuši"

Kalašņikovs: "Sanmarīno komandu esam pamatīgi pētījuši"
Dmitrijs Kalašņikovs
Foto: f64

„Liepājas metalurga” treneris Dmitrijs Kalašņikovs pirms došanās uz Sanmarīno, kur liepājnieki aizvadīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1. kārtas spēli pret vietējo komandu „La Fiorita”, atklājis, ka pretinieks pētīts cītīgi jo cītīgi.

Kad un no kurienes izlidojat?
Izlidojam ar čarterreisu rīt plkst.10:00 no Lietuvas pilsētas Palangas un nosēdīsimies Itālijas pilsētā Rimini, kas atrodas 20 kilometrus no Sanmarīno. Trešdien (rīt) plkst.19:30 mums ir paredzēts treniņš un ceturtdien jau spēle.

Kāds rezultāts jūs apmierinās spēlē ar „La Fiorita”
Gribētu uzvarēt, bet teikšu tā, ka jebkurš rezultāts, kas palielinās mūsu izredzes uzvarēt divu spēļu summā, būs apmierinošs. Īpaši svarīgi būs gūt vārtus. Tas būtu liels pluss pat tad, ja kādus vārtus ielaižam. Gūt vārtus būs ļoti svarīgi.

Cik nopietni esat pētījuši pretinieku? Vai ir skatīts video?
Jā, pētījām un vēl pētīsim. Jau divas dienas mūsu rīcībā ir video no „La Fiorita” kausa finālspēles, kuru uzvarot, šī komanda tika Eirokausos. Esmu labi informēts par šo komandu. Ir zināms arī šis tas par viņu spēlētājiem. Ir viņiem viens pussargs, kurš savulaik bijis „Roma” jauniešu komandā un kurš sezonā iesita astoņus vārtus. Tāpat viņu rindās ir bombardieris, kurš Sanmarīno čempionātā grupu turnīrā savā grupā bija rezultatīvākais ar 11 vārtiem [Sanmarīno čempionāts ir sadalīts divās grupās, pēc kura notiek „play-off” – aut.piez.].

Tāpat „La Fiorita” pieteikumā ir pazīstamais Andi Selva, kuram ir 55 spēles un astoņi vārti Sanmarīno izlasē, respektīvi, viņš ir guvis gandrīz visus Sanmarīno vārtus un vēl salīdzinoši nesen spēlēja B Sērijas klubā „Verona”. Tagad gan viņam ir 36 gadi un nezinu, vai viņš piedalīsies spēlē. Sanmarīno jaunā sezona vēl nav sākusies, tāpēc grūti spriest, kādā formā atrodas mūsu pretinieks un kādas pārbaudes spēles tikušas aizvadītas. Viņu mājas lapā informācija ir skopa.

Kāda ir situācija ar „Metalurga” savainotajiem futbolistiem?
Jau labu laiku savainots ir Jurģis Kalns, tāpat uz Sanmarīno nedosies Toms Tamošausks, kuram arī trauma. Pārējie ir gatavi. Ceram, ka Vladimirs Kamešs šoreiz jau būs vairāk spējīgs palīdzēt nekā pēdējā Virslīgas spēlē.

Vai jauniegūtais lietuvietis Leliūga varēs palīdzēt?
Transfērs vēl nav saņemts, bet vēl ir laiks – ceram šīs dienas laikā saņemt, un tad viņš noteikti lidos kopā ar mums. Vai uzreiz metīšu viņu sākumsastāvā? Grūti teikt, bet diez vai. Taču vispirms ir jātiek līdz turienei un tad skatīsimies, kas un kā.

Pēdējais jautājums ne Sanmarīno sakarā. Drīzumā komandu pametīs aizsargs Krjauklis un vārtsargs Šteinbors, bet esat ieguvuši pussargu. Vai transfēru aktivitātes būs vērstas arī robu aizlāpīšanai?
Labs jautājums, bet līdz galam nevaru atbildēt vairāku iemeslu dēļ. Galvenokārt tāpēc, ka negribas teikt priekšā Virslīgas pretiniekiem, jo arī viņi noteikti skatās un pēta. Taču skaidrs, ka novājinātās pozīcijas būs jāstiprina, īpaši vārtsarga, kas ir ļoti svarīga. Ceram pēc atgriešanās no Sanmarīno sagaidīt jaunumus šai sakarā. Sazonovs? Mēs meklējam labāku, kvalitatīvāku vārtsargu, bet viņš ir tikai viens no risinājuma variantiem.

Vai Tevi apmierinās, ja Metalurgs izbraukumā Sanmarīno nospēlēs 2:2?

  • 46

  • 190



, 2012-07-03 09:45, pirms 12 gadiem
nez, man jau liekas, ka Sanmarīno klubs jāvinnē arī izbraukumā, citādi tā jau būs izgāšanās
, 2012-07-03 10:22, pirms 12 gadiem
Ambīcijas un vēlmes Dmitrijam ir milzīgas. Un tas ir apsveicami. Ja Dmitrijs šosezon noturēsies kā galvenais treneris, tad nākamais gads varētu būt viņa īstais gads, ja protams viņam ļaus komplektēt komandu. Patreiz viņam ir jāstrādā maigi izsakoties, ar ļoti sarežģītu un smagu kontingentu, plus vēl zem nemitīga psiholoģiskā spiediena, jo Osipovs pūrā atstāja totālu bardaku.
, 2012-07-03 11:52, pirms 12 gadiem
Viņu mājas lapā redzams,ka La Fiorita spēlē dzeltenzilajās formās.Tā kā Dmitrij nestreso,ir cerības vinnēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-03 13:13, pirms 12 gadiem
Nevajag sadomāties, ka nu tik būs, nu tik būs. Vienkāŗsi jāiet un jāspēlē. Jāuzvar šajā mačā ir, bet noteikti nebūs tā, ka tas padoesies bez cīņās. Jānoskaņo spēlētāji un viss būs okei. Uz pēdējo jautājumu Kalašņikovs ļoti profesionāli atbildēja. Simpatizē, šis treneris, jo viņš zina, kad un ko teikt un vienmēr ir atklāts. Lai veicas liepājniekiem!
, 2012-07-03 14:03, pirms 12 gadiem
1. Liepājnieki, protams, objektīvi ir klasi augstāki, taču Sanmarīno komandas mēdz spēlēt totālu aizsardzības futbolu, un tādām iesist nav nemaz viegli.
2, Vai šobrīd Doroševs nav bez komandas?'
3. Kas noticis ar Intenberga it kā iecešanu galvenā trenera amatā?
, 2012-07-03 14:35, pirms 12 gadiem
Būtu forši, ja LM varētu paņemt kādu vietējo filmēšanas brigādi, piemēram, Aigaru Prūsi, līdzi. Viņš uzfilmētu un varbūt, ja ir pieejams internets, tad pat palaistu tiešraidē. Neticu, ka vēlviena lidmašīnas vieta ir tik dārga..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-03 16:38, pirms 12 gadiem
Aris no Kombuliem rakstīja: Tav roka tevi apmierinās, puišel!
LM ir īsti veči, parādīs tiem Sanmarino amatieriem, kur vēži ziemo
Nesaceries pa agru Metalurgam ir svaki ar uzbrukumu pagaidam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-03 17:09, pirms 12 gadiem
Pret Sanmarīno komandu 2:2? Normāli būs tad, ja vsm 3:0 būs.
Bet man patīk tas uzvārds Kalašņikovs
, 2012-07-03 18:00, pirms 12 gadiem
Virrsraksts pēc spēles pret La Fiorita: "Liepājas Metalurgs šauj kā no Kalašņikova un uzvar ar 5:0". Atvainojos jau iepriekš, ka atņēmu virsrakstu
, 2012-07-03 21:18, pirms 12 gadiem
Vai TV transleees, ja Sanmarino vispar translee futeni???
Kada neta kanala?
, 2012-07-04 02:00, pirms 12 gadiem
tur nav ko pētīt ! jāiet, jāuzvar un miers.!
, 2012-07-04 12:37, pirms 12 gadiem
nu kad jau Sanmarīno ir "ļoti cītīgi jāpēta", tad skaidrs, ka LV futbols atrodas neatgriezeniskā žopā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.