Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Oficiāli: UEFA reformēs Eirokausus un radīs trešo turnīru

Oficiāli: UEFA reformēs Eirokausus un radīs trešo turnīru
Virslīgas labākais vārtu guvējs Darko Lemajičs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

UEFA Izpildkomiteja šodien Īrijas galvaspilsētā Dublinā paredzami pieņēma lēmumu mainīt Eirokausu sistēmu un blakus Čempionu līgai un Eiropas līgai radīs trešo starptautisko klubu turnīru. Jaunā sistēma apstiprināta ciklam no 2021. līdz 2024. gadam.

Kopš 2021. gada Eiropā būs trīs starptautiskas klubu sacensības, kurās visās būs grupu turnīrs ar 32 klubiem. Tiek paredzēts, ka trešā turnīra, kā pašreizējais darba nosaukums ir UEL2 jeb "Eiropas līga 2", izslēgšanas spēlēs pievienosies arī astoņas trešo vietu ieguvējas no Eiropas līgas grupu turnīra. Šis astotnieks pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā tiksies ar UEL2 otro vietu ieguvējām, bet šo pāru uzvarētājas astotdaļfinālā pievienosies grupu pirmajām vietām. UEL2 trofejas ieguvēja tiks pie ceļazīmes uz nākamo Eiropas līgas grupu turnīru. Eiropas līgas izspēles sistēma būs tāda pati: pirms astotdaļfināla atsevišķa pārspēļu kārta, kurā Čempionu līgas trešās vietas spēlēs pret Eiropas līgas otrajām vietām, bet trofejas ieguvēja garantēs vietu Čempionu līgas nākamajā grupu turnīrā.

Trešais turnīrs, līdzīgi kā Eiropas līga, tiks aizvadīts ceturtdienās, taču esošajiem spēļu laikiem klāt nāks spēļu laiks plkst. 17:30 pēc Latvijas laika, kurā tiks aizvadīts ierobežots spēļu skaits. Pateicoties jaunajai Eirokausu sistēmai, grupu turnīru kopējais dalībnieču skaits pieaugs līdz 96, bet vismaz viena vieta grupu turnīrā nu garantēta būs 34 valstīm, nevis 26, kā ir pašreiz. Arī visu trīs turnīru finālspēles notiks vienā nedēļā: trešdien būs UEL2 fināls, ceturtdien – Eiropas līgas, bet sestdien risināsies Čempionu līgas fināls. Par spīti Eirokausu reformai valstu deleģēto klubu skaits nemainīsies, taču būtiskākā atšķirība būs tā, ka gandrīz visi klubi, kas tagad spēlētu Eiropas līgas kvalifikācijā, Eirokausus sāks ar UEL2 kvalifikāciju.

Pirmkārt, Čempionu līgas kvalifikācijas būtiskākā izmaiņa būs tā, ka priekšsacīkšu un arī pirmās kvalifikācijas kārtas neveiksminieces nepārcelsies vis uz Eiropas līgu, bet gan uz UEL2 2. kvalifikācijas kārtas čempionu zaru. Kopumā 20 Čempionu līgas pirmo fāžu neveiksminieces divās kārtas izraudzīsies piecas stiprākās komandas, lai tās "play-off" kārtā kopā ar piecām Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas čempionu zara zaudētājām sadalītu piecas ceļazīmes uz UEL2 grupu turnīru. Savukārt Čempionu līgas otrās, trešās un "play-off" kārtas zaudētājas gan dosies uz Eiropas līgas kvalifikāciju vai grupu turnīru. Latvijas kontekstā šī droši vien ir svarīgākā sadaļa, jo čempionei ceļš uz kādu no grupu turnīriem kļūst teorētiski vienkāršāks.

Otrkārt, Eiropas līgas grupu turnīra kvotas tiks sadalītas šādi: viena vieta UEL2 iepriekšējās sezonas uzvarētājai, 11 vietas sešu stiprāko līgu klubiem, desmit komandas no Čempionu līgas atlases, kā arī desmit vienības no Eiropas līgas atlases, kurā bez Čempionu līgas neveiksminiecēm būs vien vēl deviņas komandas (7.-15. stiprākās līgas). Treškārt, klubi, kuri Eirokausu sezonu sāks UEL2 kvalifikācijā, Eiropas līgā šajā sezonā nevarēs spēlēt. Pārējie trīs Latviju pārstāvošie klubi, izņemot čempioni, Eirokausu sezonu sāks UEL2 pirmajā kvalifikācijas kārtā, ja vien Latvija, protams, šo dažu gadu laikā ievērojami nepacelsies rangā, kas ļaus mainīt šo sadalījumu.

Tāpat UEFA pieņēmusi lēmumu turpināt paaugstināt minimālās finansiālās garantijas par dalību Eirokausos. Precīzāk par detalizētu naudas sadales sistēmu, komerciālo stratēģiju un citām detaļām, kā turnīra nosaukums, izmaiņas UEFA koeficientu sistēmā, vēl tiks lemts 2019. gadā.

Ar pilnām valstu kvotām un klubu sadalījumiem kvalifikācijas un "play-off" kārtās, kā arī grupu turnīrā varat skatīt ŠEIT

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/abo...


Slēpts komentārs: alliks
, 2018-12-02 22:45, pirms 5 gadiem
Tak jau Eiropas līgā spēlē klubi, kuriem seko līdzi tikai vietējie līdzjutēji, līdz play-off parādās kāda interesanta komanda, kura nespēja tikt ārā no ČL grupas.
Ieguvēji no šī turnīra būs klubi, kuri tiks pie UEFA naudas un azartspēļu kantori, kuri vārīsies uz stafkām. Nedomāju, ka līdzjutējiem šis turnīrs būs interesants. Pēc pirmā cikla arī otrais nesekos.
, 2018-12-02 22:51, pirms 5 gadiem
Turnīrs 3. ešelona komandām diezin vai radīs lielu pasaules interesi, taču reģionālā mērogā šādi mači interesi par futbolu palielinās gan, tā ka no futbola popularizēšanas viedokļa, ideja par EL2, manuprāt, ir laba.
, 2018-12-02 22:58, pirms 5 gadiem
Ja godīgi, tad jau šobrīd EL grupu turnīrā ir ārkārtīgi maz spēļu, kuras neitrālam skatītājam izraisa interesi. Trešajā turnīrā tas līmenis būs ārkārtīgi zems. Bet tik un tā apšaubu, kā mūsu komēdija tiks pat tur. Ja nu vienīgi čempioni, caur čl kvali aizšļūks līdz uel2
, 2018-12-02 22:59, pirms 5 gadiem
Kādreiz tak jau bija 3 līmeņa kaus
, 2018-12-02 23:02, pirms 5 gadiem
Intertoto! Varbūt kāds pamanīs, ka mūsu otrās līgas bombardieris pelnījis spēlēt līmeni augstāk
, 2018-12-02 23:07, pirms 5 gadiem
Latvijas tas plus. Iespēja atrādīties Eiropai tiekot UEL2 grupu turnīra Un kādam spēlētājam tikt labākā Eiropas līgā. Kā arī spēles būs lidzvertigākas nevis kaut kādi 0:6.
, 2018-12-02 23:33, pirms 5 gadiem
Nosaukumu gan šim 3.turnīram varēja pacensties izdomāt oriģinālāku
, 2018-12-02 23:35, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Ja godīgi, tad jau šobrīd EL grupu turnīrā ir ārkārtīgi maz spēļu, kuras neitrālam skatītājam izraisa interesi. Trešajā turnīrā tas līmenis būs ārkārtīgi zems. Bet tik un tā apšaubu, kā mūsu komēdija tiks pat tur. Ja nu vienīgi čempioni, caur čl kvali aizšļūks līdz uel2
Man interesē EL, un tas jau tā ir ne pirmo sezonu.
, 2018-12-02 23:43, pirms 5 gadiem
Man patika līdzšinējā sistēma. Man labāk patiktu, ja paliktu tikai 2 turnīri.
, 2018-12-03 00:23, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nosaukumu gan šim 3.turnīram varēja pacensties izdomāt oriģinālāku
"kā pašreizējais darba nosaukums ir UEL2 jeb "Eiropas līga 2"" Kāds ir tavs oriģinālais priekšlikums?
, 2018-12-03 07:33, pirms 5 gadiem
Mūžīgās reformas labāk būtu atjaunojuši Eiropas kausa ieguvēju kausu un to izspēlēt kā tas bija agrāk.
, 2018-12-03 07:34, pirms 5 gadiem
Sākās.. Lielie gudrinieki! Kāda varētu būt argumentācija, ka šis ir slikts turnīrs? Manispēc uz Latviju var atbraukt kaut Slovēnijas vai Horvātijas čempioni! Pēc kā jūs spriežat- zems līmenis? Kā jūs dīvānā beidzēji vispār to varat atšķirt? 😂
Labs ir Henry arguments"Man labāk patika.." Tāds reāls geja arguments 😉
, 2018-12-03 07:36, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Mūžīgās reformas labāk būtu atjaunojuši Eiropas kausa ieguvēju kausu un to izspēlēt kā tas bija agrāk.
Līmenis un konkurence aug ar katru gadu. Un šie turnīri veicinās izaugsmi, arī ļaujot mēroties spēkiem komandām, kuras, varbūt, balansē uz EL robežas?Līmenis zems.. Ka tik ne arī!!!
, 2018-12-03 07:47, pirms 5 gadiem
Bizness
, 2018-12-03 08:43, pirms 5 gadiem
Bizness ta bizness, bet pirmkārt tā ir iespēja zemāka līmeņa klubiem iegūt starptautisku pieredzi, iespēju salīdzināt spējas un līdz ar to - progresēt! Jums tad neaiziet? Nekādīgi??
, 2018-12-03 10:06, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Līmenis un konkurence aug ar katru gadu. Un šie turnīri veicinās izaugsmi, arī ļaujot mēroties spēkiem komandām, kuras, varbūt, balansē uz EL robežas?Līmenis zems.. Ka tik ne arī!!!
Augsts vai zems, tas katram subjektīvi. Ja vērtē salīdzinājumā ar tavu Jaunmārupes Torpedo, tad arī centrāltirgus bezpajumtnieku izlase varētu šķist augsts līmenis
, 2018-12-03 10:43, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Sākās.. Lielie gudrinieki! Kāda varētu būt argumentācija, ka šis ir slikts turnīrs? Manispēc uz Latviju var atbraukt kaut Slovēnijas vai Horvātijas čempioni! Pēc kā jūs spriežat- zems līmenis? Kā jūs dīvānā beidzēji vispār to varat atšķirt? 😂
Labs ir Henry arguments"Man labāk patika.." Tāds reāls geja arguments 😉
Kāda Tev daļa gar manu viedokli, transseksuāli?
, 2018-12-03 13:52, pirms 5 gadiem
Labs lēmums. Palielināsies miskastes komandām iespēja cīnīties par kaut ko savu, nevis uzreiz max trešajā kārtā izlidot un atkal gadu gaidīt kamēr grandi izspēlē. Eiropā ir simtiem mazu pilsētiņu un tās iedzīvotaji noteikti būs laimīgi. Attiecīgi aktivizēsies jauniešu interese par futeni.
, 2019-10-07 11:26, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: "kā pašreizējais darba nosaukums ir UEL2 jeb "Eiropas līga 2"" Kāds ir tavs oriģinālais priekšlikums?
European Weakest Link Cup vai Soccer Hope (Nadezhda) Cup
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.