Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Desmit komandas uzsāks cīņu par Rīgas čempionu titulu

Desmit komandas uzsāks cīņu par Rīgas čempionu titulu
Foto: FTA

Ar trim spēlēm sestdien, 19.oktobrī, sāksies „Triobet” Rīgas telpu futbola Pirmās līgas čempionāts, kurā šosezon par medaļām cīnīsies desmit komandas. Par turnīra favorītiem uzskatāmas FC „Raita” (pērn sudraba medaļas), „Kreiss” (pērn bronzas medaļas), „DSV Tranport” (9.vieta) un FC „Caramba Riga” (debitanti) vienības.

Pagājušās sezonas galvaspilsētas divas spēcīgākās vienības – LSPA un „New Project” – šogad startēs līmeni augstāk – Latvijas telpu futbola čempionātā, līdz ar to, loģiski, par favorītiem izvirzās pērnās sezonas vicečempioni FC „Raita”, kas, starp citu, vēl ne tik sen – 2010./2011.gada sezonā – spēlēja Latvijas meistarsacīkstēs, un trešo vietu ieguvusī „Kreiss” vienība, kas šogad pildīs valsts vicečempionu „Raba” fārmkluba funkcijas, līdz ar to paredzama spēlētāju rotācija abos virzienos.

Lai cik tas nebūtu dīvaini, bet pie favorītiem pieskaitāma arī pērn tikai devīto vietu ieņēmusī „DSV Transport” vienība. „Kravu pārvadātājiem” izdevies saglabāt komandas kodolu, kas ļāva triumfēt vasaras telpu futbola turnīrā, apsteidzot augstākās līgas vienības „New Project” un LSPA (ar valstsvienības līderi Oļegu Matvejevu ierindā!) un virkni Latvijas čempionu „Nikars” spēlētāju (Aleksejs Baranovs, Igors Avanesovs, Igors Dacko, Aleksandrs Žukovs, Andrejs Šustrovs, Vadims Ļašenko) pastiprināto „Arigo” komandu.

Tāpat pie favorītiem acīm redzot jāpieskaita debitantus FC „Caramba Riga”, kam izdevies pulcēt visnotaļ pieklājīgu sastāvu: vārtsargs Vladislavs Masaļskis, laukuma spēlētāji Sergejs Starkovs, Romāns Sulackis, Pāvels Skaļenko, Aleksandrs Rekhviašvili, Aleksejs Bezpalovs, un citi.

Tomēr arī pārējās vienības, jādomā, nav metušas plinti krūmos. Jau pagājušā sezona parādīja, ka spēku samērs Pirmajā līgā ir izlīdzinājies, ikviena komanda var uzvarēt jebkuru no pretiniekiem.

Pavisam šogad Pirmajā līgā startēs 10 vienības, kas ir par četrām mazāk nekā pērn. Jau minēts, ka LSPA un „New Project” spēlēs Latvijas čempionātā, savukārt „RTU Sports” komanda atgriezusies Rīgas čempionāta Otrajā līgā, bet „Sportima-Nikars” apvienoja spēkus ar LSPA. Bet tādas vienības kā, ISMA un JFK „Saskaņa” vismaz uz šo sezonu pazudušas no Latvijas futzāla kartes. Savukārt, pēc viena gada pātraukuma, apritē apgriezusies Rīnūžu blice. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, tātad – 18 spēles katra. Visi mači tiks aizvadīti Rīgas Olimpiskajā sporta centrā (OSC). Arī šogad Pirmās līgas uzvarētāji iegūs automātisku ceļazīmi uz Latvijas čempionāta augstāko līgu.

Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, arī šogad Rīgas čempionāts notiks trīs līgās. Kopumā tajā startēs 50 komandas: Pirmajā līgā sacentīsies 10 vienības, bet Otrajā un Trešajā pa 20. Pirmās līgas čempionāts, kā jau minēts, startēs sestdien, 19.oktobrī, savukārt zemākajās līgās pirmās cīņas ieplānotas dienu vēlāk.

Rīgas telpu futbola čempionātu organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA).

Pirmās līgas pirmās kārtas spēļu kalendārs

19.10.2013 19:00 FC „Raita” – „Free”
19.10.2013 20:00 „Garāža” – „DSV Transport”
19.10.2013 21:00 „Kreiss – Raba” – „TUC/FTA”
20.10.2013 16:00 „Rīnūži” – „Lerona”
20.10.2013 17:00 FC „Caramba Riga” – „Rīgas Siltums”

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā Rīgas telpu futbola čempionāts 2013./2014.

Informāciju sagatavoja
Kaspars Lakševics
FTA sabiedrisko attiecību vadītājs


"Staiceles Bebri" un Jelgavas "Viola". Foto: Einārs Bērziņš/FK Staiceles Bebri
1

"Staiceles Bebri" un "Beitar"/"Riga Mariners" pārvar Latvijas kausa pirmo barjeru

Latvijas kausa izcīņas pirmajā kārtā panākumus guva 2. līgas komandas "Staiceles Bebri" un "Beitar"/"Riga Mariners".
Santa Sanija Vuškāne. Foto: FS Metta

Vuškānei trīs vārti 13 minūšu laikā, "Metta" pietuvojas līdervienībai

Latvijas Sieviešu futbola līgā ar Rīgas "Mettas" uzaru (5:0) pār Iecavas komandu noslēdzās piektās kārtas izspēle.
Foto: Sieviešu futbols
1

"Auda" nenosargā divu vārtu pārsvaru, taču atņem "Riga" pirmos punktus

Latvijas Sieviešu futbola līgā pirmoreiz punktus zaudējusi ambiciozā "Riga" komanda, kura Ķekavā spēkojās neizšķirti (2:2) pret "Audu".