Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Igaunijas futbola projekts: federācija maksās algas jaunajiem futbolistiem

Igaunijas futbola projekts: federācija maksās algas jaunajiem futbolistiem
Igaunijas Futbola federācijas prezidents Aivars Pohlaks
Foto: sport.dev.err.ee

Igaunijas Futbola federācija oficiāli paziņojusi par projekta uzsākšanu, ar kuru finansēs jauno futbolistu ienākšanu vietējā līgā. Projektā paredzēts ieguldīt vairāk nekā divus miljonus eiro, un tā rezultātā 2020. gadā pārvērst vietējo čempionātu par pilnībā profesionālu.

Igaunijas Futbola federācija pieņēmusi četru gadu ilgu projektu. Tā būtība principā ir ļoti vienkārša, taču reizē arī dārga – federācija klubu vietā izmaksās algas jaunajiem spēlētājiem.

Sākot ar 2017. gadu, katrs augstākās līgas klubs (tādu šobrīd ir desmit) un katrs pirmās līgas klubs (arī tādu ir desmit) varēs pieteikt divus jaunos spēlētājus, kuriem federācija piedāvās trīs gadu līgumu. Pirmajā gadā paredzēta alga 400 eiro apmērā, bet pēc tam katrā nākamajā gadā alga tiks pacelta par 100 eiro. Vienam no šiem futbolistiem jābūt kluba sistēmā augušam, otram – Igaunijas futbola sistēmā augušam.

2018. un 2019. gadā klubi varēs šajā projektā iesaistīt vēl pa diviem spēlētājiem, līdz ar to 2019. gadā katrs klubs saņems finansiālu atbalstu, lai uzturētu sešus jaunos futbolistus. Savukārt no 2020. gada augstākās līgas klubi, kuri nepiedalīsies Eirokausos, saņems līdzekļus sešu jauno futbolistu uzturēšanai.

Igaunijas Futbola federācijas prezidents Aivars Pohlaks pieņemto projektu pamatojis ar vēlmi 2020. gadā padarīt Igaunijas Meistarlīgu par pilnībā profesionālu turnīru. Plānots, ka projekta pilnbriedā (2020. gadā) federācija sezonā ieguldīs līdzekļus 1,1 miljonu eiro apmērā. Savukārt kopējās projekta izmaksas nākamajā četrgadē pārsniegs divus miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
Новый проект в эстонском футболе: ЭФС начинает...


, 2016-12-01 22:46, pirms 7 gadiem
interesants lēmums - droši vien ir gan plusi, gan mīnusi - ātrumā nevar pateikt kas vairāk.

bet skaidrs, ka jauna interesanta (varbūt riskanta) ideja - un tikai tādā veidā var notikt kāds izrāviens.

Latvijā visi vienkārši darbojās tāpat kā gadiem ilgi un cer, ka pēķšņi kaut kas pats no sevis mainīsies ..
, 2016-12-01 22:49, pirms 7 gadiem
A.Suveizda jau kritizē: "..Ideja par jauniešu dotēšanu ir interesanta, tomēr,manuprāt, investīcijas infrastruktūrā vai jaunatnes treneru izglītībā/algās būtu vērtīgākas.."

Bet vai tad igauņi nemaz neinvestē infrastruktūrā un jaunatnes treneros? tipisks LV šaurais skatījums ..
, 2016-12-01 22:49, pirms 7 gadiem
Interesanti vai Igauņi šādu projekta modeli ir noskatījuši no kādas citas valsts vai paši izdomājuši kā pacelt futbola līmeni valstī...
Pastīsimies cik augstāk fifa rangā viņi būs pēc 4 gadiem.
, 2016-12-01 22:59, pirms 7 gadiem
Ar ko atbildēs LFF ? Iznīcinās vēl kādu klubu par totosērgu?
, 2016-12-01 23:03, pirms 7 gadiem
Interesanti būtu salīdzināt darbinieku skaitu un algu fondu LFF un IFF.
, 2016-12-01 23:27, pirms 7 gadiem
soccerfans rakstīja: Interesanti būtu salīdzināt darbinieku skaitu un algu fondu LFF un IFF.
principā, federācijas naudu, ko Guņa ar komandu sabāž kabatās, igauņi piešķirs jaunajiem futbolistiem! Attieksme un domāšana uz priekšu!
, 2016-12-01 23:37, pirms 7 gadiem
kas notiek situācijās kad jaunais spēlētājs tiek pārdots tālāk? transfēra summu patur klubs vai jādalās ar federāciju?
, 2016-12-01 23:43, pirms 7 gadiem
Ir citi varianti ,bet sitas deres esti klubiem.
, 2016-12-01 23:45, pirms 7 gadiem
Un ja par komunistiem,tad skaudigi un lieligi ,bet principa sudbral.
, 2016-12-02 08:12, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: A.Suveizda jau kritizē: "..Ideja par jauniešu dotēšanu ir interesanta, tomēr,manuprāt, investīcijas infrastruktūrā vai jaunatnes treneru izglītībā/algās būtu vērtīgākas.."

Bet vai tad igauņi nemaz neinvestē infrastruktūrā un jaunatnes treneros? tipisks LV šaurais skatījums ..
Vai tad viņš raksta, ka igauņi neko neinvestē?! Gribētu teikt, ka tipisks LV ''nemāku lasīt'' skatījums, bet negribu nozākāt savu tautu. Pilnībā piekrītu autoram, ka plikas algas maksāšana, visticamāk, neko īpašu nedos, tāpēc labāk tos 2 milj. būtu grūduši citur.
, 2016-12-02 08:50, pirms 7 gadiem
ffwrd rakstīja: kas notiek situācijās kad jaunais spēlētājs tiek pārdots tālāk? transfēra summu patur klubs vai jādalās ar federāciju?
Labs jautājums! Kaut kas liek domāt, ka IFF šo naudu uzskata, kā investīcijas, kuras atmaksāsies.
, 2016-12-02 09:03, pirms 7 gadiem
Acīm redzot igauņi prot lietderīgāk izmantot finanšu līdzekļus,līdz ar to ir iespējas tādiem projektiem.Vai tas ir pareizi ,grūti spriest,laiks rādīs.Arī Latvijas futbolā tā ir aktuāla tēma.Domāju nauda nebūs noteicošais futbolista izaugsmē,kaut gan arī tas nav mazsvarīgi,vajadzīga pievilcīga vide, profesionāla attieksme u.c.faktori.Pašlaik jaunatnes sistēma darbojās pēc konvejiera tipa uz maksimālu rezultātu sasniegšanu jau padsmit gados,bieži vien upurējot sportista veselību.Nāk vieni,tad citi un netiek pienācīgi strādāts lai sportists veidotos kā personība un individuāli spēcīgs spēlētājs,kurš būs spējīgs iekļauties profesionālā komandā.Efektīvākais risinājums būtu trenerim ,kurš ir sagatavojis kvalitatīvu pietiekami augsta līmeņa spēlētāju maksāt labas prēmijas.
, 2016-12-02 09:15, pirms 7 gadiem
igauņi kārtējo reizi parāda līmeni
Pēc gadiem Islandes variants ?
, 2016-12-02 09:50, pirms 7 gadiem
soccerfans rakstīja: Interesanti būtu salīdzināt darbinieku skaitu un algu fondu LFF un IFF.
darbinieku skaits lielāks un algas arī daudz lielākas
, 2016-12-02 10:32, pirms 7 gadiem
Savā veidā interesants risinājums,jo tādejādi viņiem ir minimāla iespēja aizkavēt labāko jauno spēlētāju aiziešanu no futbola,jo nav noslēpums,ka klubi jaunajiem spēlētājiem piedāvā tādus pirmos kontraktus,ka daudzi uzskata,ka nav jēgas bojāt veselību un iedzīvoties traumās par centiem.Tiesa summa nav sevišķi liela,bet tomēr tas ir sava veida eksperments.Kas no tā iznāks rādīs laiks.
LFF līdz šim brīdim pieņemts viens nozīmīgs lēmums,neņemt maksu par ES pārstāvošo valstu futbolistiem,bet vienalga uzskatot viņus par leģionāriem,kas neko vairāk kā smīnu vien izraisīt nevar.Jau nākošsezon varēsim salīdzināt Latvijas un Lietuvas līgu līmeni.(Leiši ES pilsoņus vairs par leģionāriem neskaitīs).Domāju,ka tieši šis lēmums ir pareizākais,jo tikai konkurences apstākļos var izaugt labi futbolisti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-12-02 10:45, pirms 7 gadiem
Kāda jēga speciāli attīstīt sporta veidu, kuram valstī ir visnepiemērotākie klimatiskie apstākļi? Jebkurš cits komandu sporta veids, ar kuru nodarbojas telpās, būtu daudz vieglāk attīstāms.
, 2016-12-02 11:58, pirms 7 gadiem
Tasins rakstīja: Svbezdjē,tak actiņas šauriņas
Skatos Suveizda kārtīgi trigerojis Lāšona heiterus Tik saniknoti palikuši, ka pat latviešu valodā nejēdzat lasīt.
"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.