Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Premjerlīgas klubi vienbalsīgi atsakās no Anglijas futbola līgu revolūcijas

Premjerlīgas klubi vienbalsīgi atsakās no Anglijas futbola līgu revolūcijas
Lūks Šo pret Mohamedu Salāhu. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīga futbolā paziņojusi, ka visi 20 klubi vienbalsīgi nolēmuši atteikties no "Project Big Picture" idejas un ka šo plānu neattīstīs nedz līga, nedz arī Anglijas Futbola asociācija.

Iepriekšējā nedēļā britu medijos parādījās pārsteidzošas ziņas par Anglijas futbola līgu sistēmas revolūcijas plānu ar nosaukumu "Project Big Picture". Tas paredzētu virkni izmaiņu gan līgu struktūras (Premjerlīgas klubu skaits no 20 saruktu līdz 18, pirmajās četrās līgās kopējais klubu skaits samazinātos tieši par diviem klubiem), gan raidtiesību (arī paši klubi varētu pārdot daļu raidtiesību, tāpat tiktu atcelti tā sauktie drošības spilvena maksājumi), gan finanšu sadalījuma (klubiem, kuri nespēlētu Premjerlīgā, pienāktos būtiski vairāk līdzekļu, kas palīdzētu pārvarēt Covid-19 radīto krīzi), gan arī organizācijas struktūras (daudz lielāka vara nonāktu šauras klubu elites rokās) ziņā.

Ja virkne finansiālo un sportisko izmaiņu līgām, īpaši zem Premjerlīgas, nāktu krietni par labu, lielāko rezonansi izraisīja tieši varas nonākšana šaurāka klubu loka rokās. Tika apšaubīts, vai pārējie punkti ir tā vērti, lai elites klubiem atdotu tik lielu varu, tai skaitā iespēju aizliegt citam klubam mainīt īpašnieku. Lai arī tika ziņots, ka šo revolūciju kūrē tādi grandi kā Mančestras "United" un "Liverpool", šodien pret šo plānu esot nobalsojuši pilnīgi visi 20 Premjerlīgas klubi.

Premjerlīga arī paziņoja, ka pieņēma lēmumu "League One" un "League Two" jeb trešās un ceturtās spēcīgākās līgas klubiem, kuru budžetā biļešu ienākumiem ir daudz lielāka nozīme nekā augstākās līgās, piešķirt vēl kopumā 50 miljonus sterliņu mārciņu. Tādējādi, papildus jau iepriekš izsniegtajiem līdzekļiem, kopējā summa, kas būs novirzīta šīm divām līgām pandēmijas pārvarēšanai un konkurētspējas saglabāšanai šajā sezonā, sasniegs 77,2 miljonus mārciņu.

Izmantotie resursi:
https://www.premierleague.com/news/...


, 2020-10-14 22:21, pirms 4 gadiem
..re kā, viss paliek pa vecam, nekādas revolūcijas
, 2020-10-14 22:57, pirms 4 gadiem
Nu, tur bija dažas jēdzīgas idejas cita starpā, bet kopumā galīgi garām. Veselais saprāts ņēma virsroku... vai arī esošās kārtības lobisti
, 2020-10-14 23:56, pirms 4 gadiem
Principā jau tam plānam, ka lemj tikai grandi, ir kaut kāda loģika, jo noteikti ir bijuši precedenti, kad lielie klubi vēlas kaut kā pacelt savas akcijas, bet budžetā vājākās komandas var draudzīgi to visu nobloķēt un novilkt grandus nedaudz tuvāk sev. Tas, manuprāt, ir tikpat negodīgi kā tad, ja naudas maisi pērk visu pēc kārtas.
Arne Slots. Foto: IMAGO/Box to Box Pictures/Scanpix

"Feyenoord" treneris Slots apstiprina "Liverpool" interesi: "Notiek sarunas starp klubiem"

Anglijas Premjerlīgas klubu "Liverpool" pēc sezonas pametīs galvenais treneris Jirgens Klops, kurš amatā atradies kopš 2015. gada. Viņa pienākumus varētu pārņemt Arne Slots. Nīderlandes speciālists apstiprinājis, ka notiek sarunas starp klubiem un ka viņš būtu ieinteresēts Liverpūles amatā.
Fila Foudena svinības. Foto: Pro Sports Images/Imago Images/Scanpix
3

Mančestras "City" ātri izrēķinās ar Braitonu un tuvinās pirmajai vietai

Anglijas futbola Premjerlīgas pēdējā pārceltajā 29. kārtas spēlē Mančestras "City" izbraukumā sakāva (4:0) Braitonas komandu.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.