Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bjelsa paliks pie Premjerlīgas jaunpienācējas stūres

Bjelsa paliks pie Premjerlīgas jaunpienācējas stūres
Marselo Bjelsa. Foto: PA Wire/Scanpix

Nedēļas nogalē startēs Anglijas Premjerlīgas jaunā sezona. Viena no jaunpienācējām būs “Leeds United”, un beidzot atrisināts galvenā trenera jautājums - amatā paliks Marselo Bjelsa.

Slavenais treneris Marselo Bjelsa pie “Leeds United” stūres stājās 2018. gadā, noslēdzot līgumu uz divām sezonām, ar iespēju sadarbību turpināt uz vēl vienu gadu. Lai gan viņa vadītā komanda kļuva par otrās līgas uzvarētāju un nopelnīja ceļazīmi uz Premjerlīgu, vēl neilgi pirms sezonas sākuma nebija skaidras atbildes, vai Bjelsa paliks komandā.

Pirmās spēles tiks aizvadītas sestdien, un beidzot sekojis oficiāls apstiprinājums, ka Bjelsa noslēdzis līgumu uz nākamo sezonu. Pats treneris to apstiprināja preses konferencē, pēcāk ar paziņojumu klajā nākot arī “Leeds United”.

Uzvara otrajā līgā bija “Leeds United” pirmais tituls kopš 1992. gada, un komanda Premjerlīgā atgriezusies pēc 16 gadu pauzes. Pirmajā spēlē gan sagaida liels pārbaudījums, jo izbraukumā jātiekas ar pagājušās sezonas čempioni “Liverpool”.

65 gadus vecais argentīnietis karjeras laikā ir trenējis Argentīnas un Čīles izlases, kā arī komandas Spānijā, Francijā, Itālijā un Anglijā. Atzinīgus vārdus pirms gaidāmā savstarpējā dueļa Bjelsam veltīja arī Jirgens Klops, savukārt Peps Gvardiola savulaik izteicies, ka uzskata Bjelsu par vienu no saviem skolotājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...


Arne Slots. Foto: IMAGO/Box to Box Pictures/Scanpix

"Feyenoord" treneris Slots apstiprina "Liverpool" interesi: "Notiek sarunas starp klubiem"

Anglijas Premjerlīgas klubu "Liverpool" pēc sezonas pametīs galvenais treneris Jirgens Klops, kurš amatā atradies kopš 2015. gada. Viņa pienākumus varētu pārņemt Arne Slots. Nīderlandes speciālists apstiprinājis, ka notiek sarunas starp klubiem un ka viņš būtu ieinteresēts Liverpūles amatā.
Fila Foudena svinības. Foto: Pro Sports Images/Imago Images/Scanpix
3

Mančestras "City" ātri izrēķinās ar Braitonu un tuvinās pirmajai vietai

Anglijas futbola Premjerlīgas pēdējā pārceltajā 29. kārtas spēlē Mančestras "City" izbraukumā sakāva (4:0) Braitonas komandu.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.