Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Anglijas aizsargs Rouzs par rasismu: "Nevaru sagaidīt, kad beigšu karjeru"

Anglijas aizsargs Rouzs par rasismu: "Nevaru sagaidīt, kad beigšu karjeru"
Denijs Rouzs. Foto: PA Pictures/Scanpix

Anglijas izlases un Premjerlīgas kluba "Tottenham Hotspur" malējais aizsargs Denijs Rouzs norādījis, ka viņu kaitina tas, cik niecīgi soda mēri tiek piespriesti saistībā ar rasismu, un ka viņš tādēļ gaida karjeras beigas.

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Anglija viesos ar 5:1 sakāva Melnkalni, taču maču aizēnoja laukuma saimnieku līdzjutēji, kuri vairākiem pretiniekiem veltīja rasistiskus saukļus. "Kad soda nauda ir tikpat liela, cik es iztērēju vienā vakarā, atpūšoties Londonā, ko citu mēs varam sagaidīt?" retoriski vaicāja 28 gadus vecais Rouzs.

"Man pietiek. Esmu ieprogrammējis sevi domāt, ka man palikušas piecas vai sešas sezonas futbolā, un nevaru sagaidīt, kad būs pienākušas beigas. Redzot, kā viss tiek kārtots, atliek dzīvot tālāk. Futbolā ir tik daudz politikas, un nevaru sagaidīt, kad būšu aizgājis," kategoriski noskaņots bija Rouzs, kurš ar līdzīgiem incidentiem saskāries arī Anglijas U21 izlases rindās.

Runas par rasismu futbolā spēkā pieņēmušās pēc pagājušās nedēļas notikumiem, kad 19 gadus vecais Turīnas "Juventus" uzbrucējs Moize Kens cieta no "Cagliari" fanu apvainojumiem. Turklāt Kena komandas biedrs Leonardo Bonuči pēc mača norādīja, ka vaina dalāma 50 pret 50. Šādi izteikumi izsauca sašutumu.

Melnkalnes sakarā lēmums tiks pieņemts 16. maijā. Minimālais soda mērs ir daļēji aizvērt stadionu uz nākamo spēli, kamēr otrais šāda veida incidents tiks sodīts ar spēles aizvadīšanu pie slēgtām tribīnēm, kā arī 50 tūkstošus eiro lielu soda naudu.

"Garets Sautgeits [Anglijas treneris] pēc spēles bija sašutis, jo viņam tā bija pirmā reize, kad notiek kas tāds. Viņš nezināja, kā rīkoties. Viņš teica, ka atbalstīs mani, ja gribēšu pamest laukumu. Novērtēju to, taču gribēju pēc iespējas ātrāk beigt spēli, paņemt trīs punktus un pazust no turienes," pauda Rouzs.

"Protams, ir bēdīgi, kad man pirms spēles jāgatavojas kam tādam, taču, ja valstis tiek sodītas tik niecīgi, ko tad mēs gaidām? Mans treneris ["Tottenham" vadītājs Maurīsio Početino] saņēma divu spēļu diskvalifikāciju, jo atļāvās aprunāties ar tiesnesi, kamēr valstīm uzliek mazas soda naudas par rasismu. Tas ir farss. Futbolā esam tur, kur esam. Kamēr nebūs nopietni sodi, neko nevaram gaidīt."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2019-04-05 14:36, pirms 5 gadiem
Noloka 50 štukas par vakaru un vēl čīkst. Nebūtu balto kas viņam maksā naudu , labākajā gadījumā pietiktu priekš lēta paba pa 50 mārciņām
, 2019-04-05 14:55, pirms 5 gadiem
Rasisms un nacionālisms tas, lai paliek Āzijai !!!
, 2019-04-05 18:36, pirms 5 gadiem
BABKInLovis rakstīja: Noloka 50 štukas par vakaru un vēl čīkst. Nebūtu balto kas viņam maksā naudu , labākajā gadījumā pietiktu priekš lēta paba pa 50 mārciņām
Kur var būt tādi idioti kā šāda komentāra autors?
, 2019-04-06 00:05, pirms 5 gadiem
..tak tiem rasistiskajiem idiņiem derētu vismaz uz pusi sezonas spēlēt bez fanu atbalsta, tad redzētu, kā cīnīties ar tādiem individuāli.
Arne Slots. Foto: IMAGO/Box to Box Pictures/Scanpix

"Feyenoord" treneris Slots apstiprina "Liverpool" interesi: "Notiek sarunas starp klubiem"

Anglijas Premjerlīgas klubu "Liverpool" pēc sezonas pametīs galvenais treneris Jirgens Klops, kurš amatā atradies kopš 2015. gada. Viņa pienākumus varētu pārņemt Arne Slots. Nīderlandes speciālists apstiprinājis, ka notiek sarunas starp klubiem un ka viņš būtu ieinteresēts Liverpūles amatā.
Fila Foudena svinības. Foto: Pro Sports Images/Imago Images/Scanpix
2

Mančestras "City" ātri izrēķinās ar Braitonu un tuvinās pirmajai vietai

Anglijas futbola Premjerlīgas pēdējā pārceltajā 29. kārtas spēlē Mančestras "City" izbraukumā sakāva (4:0) Braitonas komandu.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.