Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Āris Kakstāns

Vai Krievijai veiksies arī futbolā?

Vai Krievijai veiksies arī futbolā?
Krievija cer būt soli priekšā citām
izlasēm arī EČ futbolā.
Foto: ITAR-TASS / Vitaly Belousov

Līdz Eiropas čempionātam po futbolu vēl atliek izturēt tikai vienu pilnu dienu, kas nozīmē eSports.lv izlašu apskata pirmspēdējo cēlienu. Šoreiz iepazīsimies ar Krievijas izlasi.

Pēc 2007. gada triumfa basketbola čempionātā, 2008. gada triumfa hokeja čempionātā un dažādiem citiem panākumiem, Krievija noteikti negribēs piekrist leģendārajā Viktora Igo grāmatā „Parīzes Dievmātes katedrāle” paustajam tekstam, kur viens no grāmatas varoņiem – Klods Frolo, teica: „Es neticu ne medicīnai, ne astroloģijai [kā zinātnei]. Zvaigznes ir viena vienīga tumsa, [jo esmu to izpētījis līdz pašiem pamatiem].” Skaidrs, ka lielajā Krievijā cer uz labiem panākumiem Eiropas futbola čempionātā (EČ), jo pēdējā laikā „zvaigžņu stāvoklis” ir bijis labvēlīgs. Par racionālākiem iemesliem ticēt iespējamiem Krievijas panākumiem ķersimies klāt raksta turpinājumā.

Kvalificēšanās čempionātam

Krievijas izlase savā kvalifikācijas grupā izrādījās labāka nekā daudz slavētā Anglijas izlase, apsteidzot to finišā par otro vietu grupā. Ar grupas uzvarētājiem horvātiem mūsu kaimiņi krievi abas reizes spēlēja neizšķirti – abās spēlēs sausā. Pret angļiem pa uzvarai tika abām vienībām. Otrs zaudējums Krievijai šajā grupā gadījās pret Izraēlu.

Rezultatīvākais spēlētājs Krievijai ar pieciem vārtiem bija Keržakovs, kurš tagad nav iekļauts sastāvā. Nākamais rezultatīvākais ar trim vārtiem bija Aršavins, kuram uz pirmajām divām spēlēm ir diskvalifikācija. Arī Sičevam trīs vārti. Uzbrukums, jeb precīzāk – daudz gūto vārtu, nav bijis Krievijas izlases atpazīstamības simbols šajā ciklā.

E grupa

Vieta Valsts Spēles Uzvaras Neizšķirti Zaudējumi Punkti
1. Horvātija 12 9 2 1 29
2. Krievija 12 7 3 2 24
3. Anglija 12 7 2 3 23
4. Izraēla 12 7 2 3 23
5. Maķedonija 12 4 2 6 14
6. Igaunija 12 2 1 9 7
7. Andora 12 0 0 12 0

Finālturnīrs

Teorētiķi Krievijas izredzes D grupā vērtē līdzīgi kā Zviedrijai un Grieķijai, taču krietni zemāk nekā turnīra favorītei #2 – Spānijai. Pirmajā spēlē Krievijai jāspēlē pret favorītiem spāņiem, taču otrā un trešā spēle būs pret sava līmeņa pretiniekiem. Interesanti, ka izkļūšanai no grupas Krievijas izredzes teorētiski ir zemākās, salīdzinot visas D grupas valstis, taču Krievijas iespējas spēlēt finālā vai pat uzvarēt finālā ir par mata tiesu augstākas nekā aiz favorīta #2 sarindotajām trijām vienībām. No tā var izdarīt secinājumu, ka visgrūtākais Krievijai būs izkļūšana no grupas, jo tālākajās fāzēs acīmredzot tai varētu klāties labāk. Grūti pateikt, kāpēc šāda teorija ir radusies, jo izslēgšanas kārtā D grupas vienībām būs jāspēlē pret C grupas veiksminiekiem. Un C grupa tiek uzskatīta par „nāves grupu”... Taču no Krievijas viedokļa šī turnīra nāves grupa ir D grupa.

Jūnijā publicētajā FIFA rangā Krievija ieņem 24. vietu (iepriekš - 25.), kamēr Spānija ir ceturtā, Grieķija ir astotā, bet Zviedrija – 30. (iepriekš 23.) Augstākā vieta Krievijai ir bijusi trešā 1996. gadā.

Krievijas futbola izlase gatavojas Eiropas futbola čempionātam ar uzsvaru uz spēlētāju fizisko sagatavotību. Spēlētāji atzīst, ka slodzes ir lielas un treneris Hidinks treniņos liek kārtīgi pasvīst.

D grupa: Krievija, Spānija, Zviedrija, Grieķija.

Datums Spēle Laiks Vieta
10. jūnijs Spānija-Krievija 19:00 Insbruka
14. jūnijs Grieķija-Krievija 21:45 Zalcburga
18. jūnijs Krievija-Zviedrija 21:45 Insbruka

Finālturnīru vēsture

UEFA (un arī FIFA) Krieviju uzskata par bijušās PSRS tiešo „mantinieci”. No šāda viedokļa Krievija ir 1960. gada Eiropas čempione, 1964.,1972. un 1988. gada fināliste, 1968. gada ceturtās vietas ieguvēja. Tomēr PSRS ietvēra 15 dažādas valstis, turklāt šo sasniegumi doti komandai, kuras nosaukums tomēr nebija „Krievija”, vienalga cik lielu daļu tās sastāva veidoja tieši krievi. 1992. gadā šī vienība tika dēvēta par „Neatkarīgo valstu sadraudzības” izlasi – divi neizšķirti (pret Vāciju un Nīderlandi) un izstāšanās pēc grupu turnīra.

Tātad mūsdienu izpratnē Krievijas izlase 1996. gada EČ Anglijā izstājās pēc grupu turnīra. Toreiz pirmās divas vietas grupā ieguva nākamās finālistes – Čehija un Vācija, trešo atstājot otro spēcīgāko izlasi 1994. gada Pasaules Kausa izcīņā (PK) – Itāliju. 2000. gadā EČ Krievijai gāja secen. 2004. gadā Portugālē Krievija izcīnīja vienu uzvaru gandrīz identiskā grupā kā šogad – Spānija (0:1), Grieķija (2:1), Portugāle (0:2). Krieviju šajā turnīrā pārstāvēja arī tiesnesis Valentīns Ivanovs. Līdz ar to Krievija EČ piedalījusies divas reizes, abas reizes piedaloties tikai grupu turnīrā.

Kvalifikācijas ciklā uz 2006. gada PK Krievija palika trešajā vietā, netiekot uz šo turnīru. Ar Krieviju vienā apakšgrupā spēlēja arī Latvija, reizi nospēlējot ar kaimiņiem neizšķirti (2005. gada 17. augustā bija 1:1), tādējādi sekmējot attiecīgo grupas tabulas gala iznākumu, kad tikai sliktāka vārtu attiecība Krieviju atstāja aiz Slovākijas.

Trenera dosjē

Krievijas futbola izlasi kopš 2006. gada aprīļa par 2,4 miljoniem ASV dolāru gadā (plus piemaksas) trenē nīderlandietis Gūss Hidinks. Pirmā spēle ar Krieviju Hidinkam bija 2006. gada 16. augustā pret Latviju.

Hidinks tikai reizi piedalījies Eiropas čempionātā – 1996. gadā sasniegts ceturtdaļfināls, savukārt 1998. gadā līdz ceturtajai vietai Pasaules Kausa izcīņā (PK) aizvesta Nīderlande, kad šīs vienības izpildījumā tika demonstrēts aizraujošs futbols. Lielākie panākumi ar izlasēm Hidinkam galvenokārt saistās ar Dienvidkorejas aizvešanu līdz ceturtajai vietai PK izcīņā 2002. gadā. No 2002. līdz 2006. gadam treneris Hidinks vadīja cienījamu sniegumu UEFA Čempionu līgā (ČL) un Nīderlandes „Eredivisie” turnīrā demonstrējošo „PSV” vienību. Paralēli darbam ar PSV Hidinks uz neilgu laiku bija Austrālijas izlases galvenais treneris, ar kuru 2006. gada PK izdevās iekļūt turnīra otrajā kārtā, kļūstot par pirmo Okeānijas komandu PK vēsturē, kas iekļūst izslēgšanas spēļu fāzē.

Interesanti, ka Hidinks runā deviņās valodās. Kā viena no tām ir krievu valoda, kuru Hidinks šobrīd apgūst. Kopumā savā karjerā nevienā vienībā treneris nav strādājis ar negatīvu uzvaru-zaudējumu bilanci. Ar Krievijas futbola federāciju līgums viņam ir spēkā līdz 2010. gadam. Pēc nesenā „Chelsea” zaudējuma UEFA ČL tika atlaists londoniešu treneris, kura vietu piedāvāja Hidinkam. Taču Hidinks atteicās, jo plāno pabeigt savu iesākto darbu ar Krievijas vienību.

Sastāvs

Nr. Spēlētājs Komanda
1. Igors Akinfejevs CSKA Moscow
2. Vasīlijs Berezuckis CSKA Moscow
3. Renats Janbajevs FC Lokomotiv Moscow
4. Sergejs Ignaševičs CSKA Moscow
5. Aleksejs Berezuckis CSKA Moscow
6. Romāns Adamovs FC Moscow
7. Dmitrijs Torbinskis FC Lokomotiv Moscow
8. Deniss Kolodins Dynamo Moscow
9. Ivans Saenko 1. FC Nuremberg
10. Andrejs Aršavins Zenit St. Petersburg
11. Sergejs Semaks FC Rubin Kazan
12. Vladimirs Gabulovs FC Amkar Perm
13. Pāvels Pogrebņaks(^1) Zenit St. Petersburg
14. Romāns Širokovs Zenit St. Petersburg
15. Diniars Biljaļetdinovs FC Lokomotiv Moscow
16. Vjačeslavs Malafejevs Zenit St. Petersburg
17. Konstantīns Zirianovs Zenit St. Petersburg
18. Jurijs Žirkovs CSKA Moscow
19. Romān Pavļučenko Spartak Moscow
20. Igors Semšovs Dynamo Moscow
21. Dmitrijs Sičevs Lokomotiv Moscow
22. Aleksandrs Anjukovs Zenit St. Petersburg
23. Vladimirs Bistrovs Spartak Moscow

(^1)Pogrebņaks ir savainots, tāpēc viņa dalība turnīrā ir apšaubāma. Tomēr treneris viņu plāno atstāt sastāvā.

Autora prognoze

Krievijas izlase varētu parādīt interesantu spēli, cīnoties par katru bumbu līdz katras spēles beigām. Paredzams, ka galvenais trumpis būs iespējamā pārsvara nodrošināšana laukuma vidusdaļā, tas ir – pussargu izpildījumā. Ja Krievijai izdosies izmantot šo trumpi, tad vismaz sīva cīņa par izkļūšanu no grupas ir sagaidāma. Tāpēc var uzskatīt, ka cerības ir, jo trīs komandas (plus Grieķija un Zviedrija) ir ļoti līdzīgas, un vairāku līdzīgu komandu cīņā daudz izšķirs vienības raksturs un fiziskā sagatavotība, kad uz noguruma fona būs jāpārspēj spēkos līdzīgs pretinieks. Krievija sagatavošanās posmā esot labi pastrādājusi tieši pie fiziskās sagatavotības, tāpēc vismaz viens cerību stars šeit ir saskatāms.

Bez fiziskās sagatavotības lielu lomu spēlēs arī spēlētāju līmenis vispār. Krievijas sastāvu lielā mērā veido Krievijas līgā spēlējošie futbolisti. Šī līga līdz šim nav pieskaitīta pie Eiropas spēcīgākajām, tomēr gandrīz viennozīmīgi ir atzīts, ka pēdējā laikā Krievijā līmenis ir audzis. Vai šī līga ir augusi tik strauji, ka pārspēs potenciāli spēcīgākas valstis? Vismaz spāņu tehniku būs grūti pārtrumpot. Par grieķiem un zviedriem – to redzēsim laukumā. Nākamais jautājums – kā treneris spēs apvienot labāko no saviem spēlētājiem? Spēlētāji Hidinku ciena, tāpēc atliek jautājums par pareizo spēles plānu. Līdz šim Hidinks ir spējis izstrādāt pareizās vadlīnijas.

Verdikts: Krievijai ir jāizkļūst no grupas. Tikšana vēl tālāk varētu būt apgrūtināta, jo neskatoties uz Krievijas futbola izaugsmi, līmenis tomēr vēl nav tik augsts. Nekas nav neiespējams (arī tituls), taču katras kārtas pārvarēšana Krievijai jau būs labs panākums.

Lasiet vēl

Horvātija: Biliča faktors
Čehija: Čehi - bez sava līdera
Itālija: Donadoni vēl meklēs lieko
Zviedrija: Cik tālu "Euro 2008" aizkļūs zviedri?
Rumānija: Rumāņi gatavo pārsteigumu
Šveice: Ko parādīs ambiciozie šveicieši?
Polija: Polija gatava uzvarām
Grieķija: Ko parādīs čempioni?
Francija: Cik tālu tiks Francija?
Austrija: Neticības apvītā Austrijas izlase
Spānija: Ko Spānija spēs parādīt bez Raula?
Vācija: Galvenā favorīte - Vācija
Turcija: Ko iespēs turki?

Izmantotie resursi:
en.wikipedia.org
rfs.ru


, 2008-06-05 10:02, pirms 16 gadiem
Veiksies tad,ja apakšgrupas spēlēs zaudēs ar pieklājīgu rezultātu!
, 2008-06-05 10:03, pirms 16 gadiem
Krievi vinnēs.
Atceroties 2004.
Eirovīzija - Helena Paparizu (Grieķija)
Basketbols EČ - Grieķija
Futbols EČ - Grieķija

šogad?
Krieviem trūkst tikai futbolā
interesanta sagadīšanās!
, 2008-06-05 10:08, pirms 16 gadiem
mangalis rakstīja: Krievi vinnēs.
Atceroties 2004.
Eirovīzija - Helena Paparizu (Grieķija)
Basketbols EČ - Grieķija
Futbols EČ - Grieķija

šogad?
Krieviem trūkst tikai futbolā
interesanta sagadīšanās!


Aizmirsti!
Kā reiz teica varenais Pele-krievi būs čempioni futbolā, kad brazīlieši hokejā!
!960.gads neskaitās,jo tajā čempī spēlēja tikai četras komandas!
, 2008-06-05 10:11, pirms 16 gadiem
Ar tādu aizsardzību kā vakar EČ viņiem nebūs daudz variantu... Nedomāju, ka izkļūs no apakšgrupas.
Pareizi lietuviešu treneris pēc vakardienas spēles teica: ''Ar tādu aizsardzību pret Spāniju viņiem varēs palīdzēt tikai lūgšanas''
, 2008-06-05 10:11, pirms 16 gadiem
mangalis rakstīja: Krievi vinnēs.
Atceroties 2004.
Eirovīzija - Helena Paparizu (Grieķija)
Basketbols EČ - Grieķija
Futbols EČ - Grieķija

šogad?
Krieviem trūkst tikai futbolā
interesanta sagadīšanās!

mjaaa tiesam pagaidam vis sakrit ! bet diezvai ta bus. No grupas varbut izklus 50/50 ja paveiksies pret zviedriem un zviedriem nepaveiksies pret griekiem.
, 2008-06-05 10:14, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Aizmirsti!
Kā reiz teica varenais Pele-krievi būs čempioni futbolā, kad brazīlieši hokejā!
!960.gads neskaitās,jo tajā čempī spēlēja tikai četras komandas!

domāju ka Tu arī uz grieķiem neliki pirms 4 gadiem
Nebūšu izbrīnīts ja krievi tiks no grupas, ja netiks arī tas nav nekas ārkārtējs...par to čempionu būšanu...izredzes ir visām izlasēm, ja nu vienīgi ne Austrijai
, 2008-06-05 10:14, pirms 16 gadiem
mangalis rakstīja: Krievi vinnēs.
Atceroties 2004.
Eirovīzija - Helena Paparizu (Grieķija)
Basketbols EČ - Grieķija
Futbols EČ - Grieķija

šogad?
Krieviem trūkst tikai futbolā
interesanta sagadīšanās!

2004. gadā bija OS Grieķijā, šogad tās nav Krievijā - nebūs
, 2008-06-05 10:18, pirms 16 gadiem
Domāju no grupas izies ,bet tālāk būs grūti.Būšu par Krievijas izlasi.
Slēpts komentārs: Deportivo
, 2008-06-05 10:18, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: domāju ka Tu arī uz grieķiem neliki pirms 4 gadiem
Nebūšu izbrīnīts ja krievi tiks no grupas, ja netiks arī tas nav nekas ārkārtējs...par to čempionu būšanu...izredzes ir visām izlasēm, ja nu vienīgi ne Austrijai


Neliku gan uz grieķiem!
Tomēr Krievijai ar apakšgrupu ir stipri nepaveicies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-06-05 10:24, pirms 16 gadiem
Hidinks ir augstas klases spēciālists, tāpēc domāju, ka Krievi tiks ārā no grupas. Tieši zviedri būs tie, kas netiks, jautājums par spāņiem un grieķiem.
Ar ko krieviem tālāk būs jāspēlē, ja viņi izies no grupas, kā pirmie ?
, 2008-06-05 10:24, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Tomēr Krievijai ar apakšgrupu ir stipri nepaveicies!

Ko tad lai rumāņi saka??? krieviem normāla grupa, nekādā neiespējamā misija nav jāveic - vis atkarīgs no pašiem. Kā jau rakstā minēts, trīs spēkos līdzvērtīgas komandas ar līdzīgām izredzēm. Manuprāt šai trijniekā daudz ko var izšķirt vai kāda no komandām pamanīsies nočiept kādu punkteli spāņiem, zināms ka lielajos turnīros šie mēdz sev paši problēmas sagādāt
, 2008-06-05 10:26, pirms 16 gadiem
Leflērs rakstīja: Ar ko krieviem tālāk būs jāspēlē, ja viņi izies no grupas, kā pirmie ?

Ar to, kas C grupaa paliks otrie - C apakshgrupa: Francija, Itaalija, Niiderlande, Rumaanija!
, 2008-06-05 10:26, pirms 16 gadiem
Leflērs rakstīja: Ar ko krieviem tālāk būs jāspēlē, ja viņi izies no grupas, kā pirmie ?

C grupas otrā vieta....
, 2008-06-05 10:31, pirms 16 gadiem
aj es par frichiem
, 2008-06-05 10:33, pirms 16 gadiem
Vēl pirms Hiddinka stāšanās amatā Romancevs runāja,ka holandieša uzaicināšana būs attaisnojama tikai ,ja RUS spēlē EURO 2008 finālā,bet Gazaevs teica,ka viņa alga varbūt atpelnīta tikai,ja RUS kļūst par Eiropas čempioni.Varu iedomāties kā šie vecie deģenerāti un citi no bezsmadzeņotā RUS treneru korpusa bruks virsū Hiddinkam,ja komanda neizkļūs no grupas.RUS lielākais pluss ir tas,ka treneru korpusā nāk iekšā jaunas sejas ar eiropisku domāšanu vismaz futbola jautājumos.
, 2008-06-05 10:35, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: Ko tad lai rumāņi saka??? krieviem normāla grupa, nekādā neiespējamā misija nav jāveic - vis atkarīgs no pašiem. Kā jau rakstā minēts, trīs spēkos līdzvērtīgas komandas ar līdzīgām izredzēm. Manuprāt šai trijniekā daudz ko var izšķirt vai kāda no komandām pamanīsies nočiept kādu punkteli spāņiem, zināms ka lielajos turnīros šie mēdz sev paši problēmas sagādāt


Zviedri noteikti tiks ārā no grupas,jo viņiem Lagerfelds ir labi iespēlējis sastāvu, un pats sastāvs komandai viņiem labs!
Domāju,ka grieķiem už ļoti gribēsies atkārtot jau reiz izbaudītas emocijas un tas viņiem dos papildusspēku!Ļoti labi aizvadija kvalifikācijas ciklu EČ!
Spāņi,parasti,visu čempionātu sākumstadijā spēlē labi, bet šoreiz viņiem nav vilcējmotors, kāds pēdējos gados bija Rauls! Vārdu sakot, uz spāniem es neliktu!
Krievija visneprognozējamākā, jo vāji aizvadija kvalifikāciju,un tikai veiksmīgu sakritību rezultātā nonāca EČ finālturnīrā! Varētu būt liels Hidings faktors! Ja izkļūs no grupas,tad jau varēs uzskatīt,ka veikuši varoņdarbu!
, 2008-06-05 10:38, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Neliku gan uz grieķiem!
Tomēr Krievijai ar apakšgrupu ir stipri nepaveicies!

Protams, nepaveicās Labāk būtu vienā grupā ar piemēram Itāliju, Nīderlandi un Franciju Rumānijas vietā
, 2008-06-05 10:39, pirms 16 gadiem
nu tas tak butu par daudz pat tam milziigajam perēklim -- hokejs , eirovizija un basketbols - bet nu futbols - jav parak daudz
, 2008-06-05 10:40, pirms 16 gadiem
Vienozimigi interesanta,fiziska stipra komanda.Gudrs treneris,labi speletaji! Bus interesanta grupa.Uzskatu,ka izredzes labas ir visam 4 komandam! Mana antipatija sai grupa ir Zviedrija! Loti primitivs,agresivs futbols!Atceresimies vinu pedejas speles ar Latviju...un vel paaugstinasanas,lepniba.
, 2008-06-05 10:42, pirms 16 gadiem
atcerieties manus vaarduss, Krievi tiks araa no grupas!!!
Krieviem, futbolaa šis čempis buus izdevies!!!
, 2008-06-05 10:44, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Zviedri noteikti tiks ārā no grupas,jo viņiem Lagerfelds ir labi iespēlējis sastāvu, un pats sastāvs komandai viņiem labs!
Domāju,ka grieķiem už ļoti gribēsies atkārtot jau reiz izbaudītas emocijas un tas viņiem dos papildusspēku!Ļoti labi aizvadija kvalifikācijas ciklu EČ!
Spāņi,parasti,visu čempionātu sākumstadijā spēlē labi, bet šoreiz viņiem nav vilcējmotors, kāds pēdējos gados bija Rauls! Vārdu sakot, uz spāniem es neliktu!
Krievija visneprognozējamākā, jo vāji aizvadija kvalifikāciju,un tikai veiksmīgu sakritību rezultātā nonāca EČ finālturnīrā! Varētu būt liels Hidings faktors! Ja izkļūs no grupas,tad jau varēs uzskatīt,ka veikuši varoņdarbu!

Nu visā visumā mums laikam domas sakrīt ka šai grupā iespējama diezgan liela putra Tikai viena piebilde - es prognozēs īpaši neņemtu vērā kā kurš ir nospēlējis kvalifikācijā...kaut vai atceroties 1992. gadu un Polijas izlasi kura iz PČ vienmēr ir kvalifikācijas čempoini, bet pamatturnīrā izgāžas. Kvalifikācija un finālturnīrs savā butībā spēcīgi atšķiras, kvalifikācijā vari rudenī zaudēt un gatavoties nākošajai spēlei, kas būs pēc pusgada - te jau vis notiek uz vietas un praktiski tulīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-06-05 10:49, pirms 16 gadiem
ryder rakstīja: bik iereecu.... krieviem salīdzinājumā ar zviedriem ir visai maz izredžu.... Krievi nu noteikti nebūs pirmie...

Ar ko zviedri ir tik daudz parāki par krieviem?
, 2008-06-05 10:50, pirms 16 gadiem
ryder, 10:47, tikko, citēt
bik iereecu.... krieviem salīdzinājumā ar zviedriem ir visai maz izredžu.... Krievi nu noteikti nebūs pirmie...


Es to tekstu saglabaasu, un uzrakstii6u to tev par godu peec EČ
, 2008-06-05 10:51, pirms 16 gadiem
Domāju, ka nē... Gribu lai EČ spēlē skaistu futbolu! Sorry, Krievija, bet es labāk par Sweden un Spāniju!
, 2008-06-05 10:51, pirms 16 gadiem
Kā izteicās viens cienījams BBC experts: ''Lightning doesn't strike twice''. Pievienojos viņam un uzskatu, ka krievi no grupas netiks ārā.
, 2008-06-05 10:54, pirms 16 gadiem
Pauļus Jaķelis rakstīja: Protams, nepaveicās Labāk būtu vienā grupā ar piemēram Itāliju, Nīderlandi un Franciju Rumānijas vietā


Ne tik strauji,vecīt!
Rumāņi paši arī nav ar pliku roku ņemami!
Tā tiešām ir nāves grupa,un tajā nevar pilnīgi neko prognozēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-06-05 11:01, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: Nu visā visumā mums laikam domas sakrīt ka šai grupā iespējama diezgan liela putra Tikai viena piebilde - es prognozēs īpaši neņemtu vērā kā kurš ir nospēlējis kvalifikācijā...kaut vai atceroties 1992. gadu un Polijas izlasi kura iz PČ vienmēr ir kvalifikācijas čempoini, bet pamatturnīrā izgāžas. Kvalifikācija un finālturnīrs savā butībā spēcīgi atšķiras, kvalifikācijā vari rudenī zaudēt un gatavoties nākošajai spēlei, kas būs pēc pusgada - te jau vis notiek uz vietas un praktiski tulīt.


Jā,un vispār finālstādijā vāju komandu nav!
Arī mūsu elki iz Latvijas to itin veiksmīgi apliecināja,ka pat spēlējot tādā ,,nāves grupā'' kāda tiem bija 2004 gadā, var ar godu nospēlēt!
Var arī atrast pretēju salīdzinājumu-franči,kā PČ 1998 aizbrauca uz PČ 2002 un neiesita nevienu golu!
Jā,brīnumi noteikti būs,un tieši tāpēc jau es un mēs mīlam futbolu!
Es pats esmu dilēmas priekšā,jo patīk gan vācieši,gan hollandieši! Par kuru turēt īkšķi izlemt ar katru dienu kļūst arvien grūtāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-06-05 11:11, pirms 16 gadiem
Nu cik tad var? nebus vinji cempioni 100% ! izbeigsies taas haljavas !
, 2008-06-05 11:12, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Sastāvā manuprāt ir kļūda Sičovs ir Lokomotiv, nevis CSKA Moscow spēlētājs.


Jā,es arī to pamaniju!
, 2008-06-05 11:15, pirms 16 gadiem
Robberto11, 11:14, tikko, labot
ryder, 11:00, pirms 12 minūtēm, citēt
ok, bet nezunu vai tu tad to gribēsi darīt....

Gribēšu, tik diezvai tu gribēsi to atkaartoti, lasīt!!!
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
42

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur
3

Uldriķim divi vārtu guvumi 12 minūšu laikā, "Cambuur" sāpīgi izsēj pārsvaru un punktus

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" izredzes šosezon piedalīties "Eredivisie" kvalifikācijas turnīrā zaudējusi Leuvardenas "Cambuur", kuras neizšķirtā (3:3) pret "Dordrecht" divas reizes rezultatīvi sita Roberts Uldriķis.
Režinaldu Ramiriss. Foto: Kristians Putniņš
1

Uzkarsušais Ramiriss ar hat-trick turpina terorizēt "Mettu"

Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa pēdējās kārtas pirmajā spēlē "Auda", pateicoties brazīlieša Režinaldu Ramirisa trim vārtu guvumiem, ar 3:1 pārspēja Rīgas "Mettu".